Hvad er Samadhi Yoga og meditation – stillinger og fordele

Hvad er Samadhi Yoga:-

En sand Yogi er en person, der gennem nok praksis har været i stand til at knytte og løsrive sig selv og har nået et stadium, hvor han kan forstå sig selv. Samadhi er staten, hvor han forholder sig til sin virkelige personlighed. Det er det ottende og det sidste lem i Yoga Sutra eller Patanjali. Det absorberer individets bevidsthed fuldstændigt og hjælper ham med at observere bedre. Det er det højere meditationsniveau og undervises på flere berømte yogiske skoler. Den grundlæggende betydning af Samadhi Yoga er blevet anført nedenfor for din forståelse.

Samadhi Yoga og meditationsstillinger og fordele

Fordele ved Samadhi Yoga:

Der er mange fordele ved Samadhi Yoga. Det reducerer stress, bringer positivitet og stabilitet i ens liv og holder dig også væk fra sygdom. Du bliver tættere på Gud og koncentrerer dig også bedre om forskellige ting. Du vil også være fri for depression, angst og smerte.

Hvad er tipsene til at øve Yoga Samadhi -stillinger:-

1. Tre slags Samadhi Yoga:

samadhi yoga

I Samadhi Yoga finder du tre forskellige typer. Den første er Samprajnata, som er en bevidst sindstilstand. Den anden er Asamprajnata, som betyder bevidstløshed og den tredje er Jata, som betyder inert. De hjælper dig med at overvinde ego og opleve lyksalighed.

2. Forbered dig:

Inden du begynder din yogasession, er det tilrådeligt at forberede dig selv. For Samadhi Yoga skal du først sidde et sted, der er behageligt og afslappende. Læg dine hænder på dine knæ og luk øjnene. Denne position er kendt som mudra.

3. Styr dine tanker:

For at gå dybere ind i din yogasession skal du forblive stabil og kontrollere dine tanker. Selvom det er her, forskellige tanker begynder at komme ind i dit sind, er det vigtigt for dig at fokusere på at meditere. Så det er bedst, at du fjerner alle slags uønskede tanker fra dit sind. Giv dine hundrede procent og fokus.

4. Forestil dig og fokusér:

Du kan altid forestille dig at fokusere bedre. Forestil dig billedet af en yogaguru. Hold stille og hold dit sind i ro. Fjern al angst og frygt, og tænk på billedet mellem dine øjenbryn. Dette vil også hjælpe dig med at øge dit koncentrationsniveau.

5. Sangmantraer:

Det næste trin for dig er at synge mantraer. Hvis du ikke er opmærksom på en enkelt, kan du simpelthen sige Om. Sørg for, at du ikke er for blød. Det vil medføre næsten den samme effekt. Når du synger, begynder du at føle positive vibrationer indefra. Det vil give dig en guddommelig følelse og rense din krop.

6. Afslut sessionen:

For at afslutte sessionen skal du opnå bevidsthed og være opmærksom på verden omkring dig. Derefter skal du gøre noget palming. Til det skal du gnide begge dine håndflader og derefter placere dem på dine øjne. Dæk dine øjne helt, når du gør dette. Så kan du langsomt bevæge dine hænder og ben og slippe.

7. Hvad sker der, når du dyrker Samadhi Yoga?

Når du dyrker Samadhi yoga, vil du være så dybt inde i meditationen, at du ikke engang vil tænke på øvelsen. At kontrollere dine tanker bliver kun et minde. Du vil kun mærke livets lyksalighed, lykken ved at være dig selv. Du finder fred og lykke i det, du laver. Staten kan ikke beskrives med ord. Det kan kun mærkes.

Sådan laver du Samadhi -meditation:

Meditation Samadhi:

Når du har gennemført de tidligere faser, er du klar til meditationen. Du kan meditere, så længe du vil. Denne fase hjælper dig med at forbedre dit åndelige niveau. Når din meditation er slut, skal du afslutte den på samme måde som du har startet den.