Pavanamuktasana (vindaflastende pose) – Sådan gør du og fordele

Kender du den vindaflastende pose? Dette er også kendt som vindfrigivende pose eller pavanamuktasana. The Wind Relieving Pose ellers er Pavanamuktasana en yogastilling, hvor kroppen ligger i en liggende stilling. Pavanamuktasana (vindfjernende pose) gnider maveorganerne og lindrer også bekymringer, der opstår i maven sammen med lænden. Det kaldes også som gasfrigivende pose yoga.

Pavanamuktasana (vindaflastende pose) Sådan gør du og fordele

Pavanamuktasana (vindfrigivende pose) – Sådan gør du trin og fordele:

Denne artikel vil guide dig trin for trin instruktioner til, hvordan du laver pavanamuktasana og dets fordele sammen med forholdsregler, variationer og tip til begyndere også.

Bedste trin til vindaflastende pose eller Pavanamuktasana-

1. Start på ryggen med din ryg på jorden, med dine ben og arme udstrakt.

2. Mens du trækker vejret ud, skal du kopiere dine knæ sammen til brystet. Tag fat i dine hænder rundt om dem.

3. Mens du kun holder dit korrekte knæ, skal du fri dit venstre ben og udvide det ved siden af ​​gulvet. Luk denne pose i op til 1 minut.

4. Skits dit venstre knæ på bagsiden mod brystet, og luk også dine hænder om begge knæ igen.

5. Mens du blot holder dit venstre knæ, forlænger dit højre ben det også nær jorden. Grib denne pose i samme mængde tid.

6. Afslutningsvis tegner du begge knæ til brystet.

7. Ved en udånding strækker frigivelsen også begge ben ved siden af ​​gulvet også hvile.

8. Man bør øve denne yogastilling mere end en eller to gange om dagen. Øvelse vil gøre dig til en professionel. Og jo mere du øver dig, jo hurtigere får du at vide, om fordelene ved denne kropsholdning faktisk er sande eller ej. Sammen med de grundlæggende pavanamuktasana -trin skal du også huske på dette punkt.

Ændring og variation af Pavanamuktasana:

Pavanamuktasana variationer

 • Wind-Relieving Pose er velegnet til begyndere. For at uddybe strækningen skal du bringe din næse til dit knæ, når du er i fuld stilling.
 • Uvisseligt er dine hofter ekstremt stramme, kurver knæet på dit forlængede ben og sætter din fod endda på gulvet, som en erstatning.
 • Hvis det er i ro svært at knytte begge hænder om dit knæ, skal du lægge en yogarem rundt om dit knæ og gribe fat i stroppen med begge hænder.
 • Din indånding skal være dybt fra maven, for at maven trykker ved siden af ​​lårene, når du gisper.
 • Gør 3 til 5 cykler hver dag For de bedste resultater.

Forholdsregler for Pavanamuktasana:

 • Udfør ikke denne pavanamuktasana yogastilling på fuld mave.
 • Undgå at udføre denne stilling lige efter, at du er blevet opereret i maven eller lider af brok.
 • Sørg for, at du altid praktiserer alle yogastillinger inden for dine evner og også inden for grænser.
 • Start altid sekvensen med dit højre knæ trukket ind og venstre ben forlænget.
 • Forsøg ikke denne vingefrigivende stilling, hvis du har en skade i rygsøjlen eller iskias.
 • Prøv slet ikke at lade din lænd komme ned af gulvet.
 • Du bør også undgå vingefjernelse, hvis du er gravid.
 • En af de vigtigste ting, du skal huske på, når du udfører den vindslipende pose, er, at du skal trække vejret ordentligt. Indånding og udånding korrekt vil gøre stillingen meget mere effektiv og give den mulighed for at nå sine fordele på en bedre måde.
 • En anden ting, du skal huske på, er, at hvis du ønsker at få ordentlige resultater fra denne kropsholdning, skal du øve det mindst 2-3 gange om dagen. Dette er standardcyklussen for denne yoga. Det vil være meget nyttigt for både mænd og kvinder og vil hjælpe dem med en masse sundhedsproblemer.
 • Pavanamuktasana anbefales, at mennesker, der lider af problemer med forhøjet blodtryk, ikke bør øve denne yogastilling.
 • Mennesker med problemer med mavesår bør også undgå at udføre den vindudgivende stilling.
 • Har et slip disk problem. Tænk ikke engang på at gøre vinden frigive kropsholdning. Dette er en forholdsregel, du skal huske på. Du vil bestemt ikke gøre din tilstand værre. Der er altid andre yogastillinger, du kan udføre med forringelse af din fysiske tilstand.

Fordele ved Pavanamuktasana Yoga eller vindaflastende stilling:

1.  Vindlindrende positur er yderst nyttig for reproduktive organer samt for menstruation.

2. Den vindfjernende pose giver en mild massage til fordøjelsessystemets organer. Det hjælper med at genoprette effektiviteten af ​​de indre organer, begejstre nerverne, øger desuden blodets bevægelse til kroppens indre organer.

3. Omsorg for dem, der lider af gasproblemer, skarphed, gigtpine og talje og hjerteproblemer.

4. Posen frigiver desuden ryghvirvlerne og styrker musklerne i lænden.

5. Denne positur hjælper desuden med at reducere stædige fedtdepoter fra lårene, balderne, og desuden maven.

6. Arbejde med vindfjernende positur hjælper også med at bortskaffe alle gasser, der er tilsigtede i tyktarmen.

7. Det giver jævn mave. Alle skal øve denne asana for flad mave.

8. Det letter mental sløvhed for at muliggøre udledning af toksiner fra kroppen samt bærer den mentale klarhed.

9. Den vindaflastende pose er også en strålende mave -træning og hjælper med at tone styrker også dine kernemuskler.

10. Koncentration:

Den vindaflastende stilling er meget gavnlig for at forbedre koncentrationen. Man kan let få koncentreret sig om tingene efter at have øvet denne kropsholdning. Dag for dag vil denne kropsholdning berolige dit sind som næsten alle yogastillinger og hjælpe dig med at fokusere på arbejde eller studier. Dette er en af ​​de bedste fordele ved pavanamuktasana.

11. Godt for kvinder:

Holdningen er meget gavnlig for kvinder. Ifølge mange undersøgelser er det blevet bevist, at kvinder, der praktiserer denne kropsholdning på daglig basis, vil finde denne holdning virkelig nyttig til behandling af en række interne sundhedsproblemer. Det er en af ​​de øvelser, der kan udføres derhjemme og vil også behandle en række eksterne såvel som interne fysiske problemer.

12. Godt under slankekure:

Ifølge eksperter, hvis du er på diæt, og du elsker at lave yoga, så er dette en af ​​de bedste stillinger at udføre. Det vil hjælpe med at opretholde en flad mave (ifølge eksperter) og også hjælpe med nogle vigtige fysikrelaterede spørgsmål.

13. Sig farvel til rygsmerter:

Pavanamuktasana kan hjælpe dig med at håndtere problemer med lænden. Hvis du oplever rygproblemer, er dette den perfekte yoga for dig. Den vindfrigivende pose strækker rygmusklerne og fjerner smerten og gør dem stærke på samme tid.

14. Håndledssmerter:

Man kan let fjerne håndledsproblemer ved at øve denne kropsholdning på daglig basis. Dette er en af ​​de vigtigste fordele ved pavanamuktasana. Du kan effektivt helbrede de strækproblemer og pludselige smerter og ledsmerter, som du måske har fået i fitnesscentret eller et andet sted.

15. For maveorganer:

Denne asana er virkelig god for maveorganerne. Man kan helbrede de forskellige maveorganproblemer ved at øve denne yogastilling mere end en gang om dagen og gøre det på daglig basis.