Salabhasana Yoga (Locust Pose) – Sådan gør du og fordele

Salabhasana (Locust Pose) er en kropsholdning, der koncentrerer sig om maven, brystkassen og øvre og nedre ryg. Det væsentlige overskud ved Locust Pose er at fremstille tilpasningsevne og kvalitet i ryggen.

Denne kropsholdning er en modstrækning til Paschimottanasana (siddende fremadbøjning), Plough Pose (Halasana) og Sarvangasana (Shoulder Stand). Inden du begynder Locust -holdningen, udføres hvilestillingen ved at hvile på maven i stedet for på ryggen.

Salabhasana Yoga (johannesbrødpose) Sådan gør du og fordele

Salabhasana Yoga eller Locust Pose – Sådan gør du trin og fordele:

Her har vi givet trin for trin instruktioner til, hvordan du laver salabhasana yoga og dens fordele sammen med forholdsregler og tips til begyndere, der hjælper dig med at blive perfekt i denne yogastilling.

1. Salabhasana Yoga eller Locust Pose Steps:

 • Til udførelsen af ​​denne holdning skal du muligvis dæmpe jorden under dine ribben og bækken med et sammenklappet dæksel. Locust Pose -trinene er som tager efter.
 • For at starte denne holdning, bør du gå til liggende stilling med din mave på gulvet. Hold dine arme på siderne af din midte, panden hviler på jorden, og dine håndflader op. Dine enorme tæer burde vendes indvendigt, så dine lår er drejet. Hold din bund fast, så din haleben presses til pubis.
 • Indånder og løfter dit hoved, ben, arme og øvre midten langt fra den tidligste fase. Du vil hvile på dit forreste bækken, mave og nedre ribben. Kontroller, at din bageste ende er fast, og at dine ben er forlænget. Lad de store tæer blive vendt mod hinanden.
 • Løft dine arme med det mål, at de kommer parallelt med jorden, og stræk dem ivrigt mod retningen. Forestil dig, at der er en vægt, der skubber ned på dine overarme og skubber op mod den. Dine skulderblad (skulderben) skal presses ind i ryggen.
 • Se enten ligetil fremad eller noget opad og vær opmærksom for ikke at skubbe hagen frem eller lægge vægt på nakken. Bunden af ​​dit kranium skal løftes, og endnu en gang skal din hals holdes lang.
 • Bliv i denne kropsholdning i 30 sekunder til et minut og udlad med en udånding. Du kan tage et par vejrtrækninger og udføre trinene 2 til 3 gange mere, hvis du har lyst.

Fordele ved Salabhasana Yoga:

Fysiske fordele:

 • Styrker musklerne i lænden.
 • Forbedrer tilpasningsevne i ryggen.
 • Specielt foreslået til at dæmpe smerter i lænden og iskias.
 • Stimulerer de indre organer.
 • Forbedrer absorptionen.
 • Styrker skuldre og arme.
 • Afhjælpende applikationer:
 • Forbedrer fiksering.
 • Opfriskende swadhisthana -chakraet.
 • Forbedrer absorptionen.
 • Håndterer svaghed.

Terapeutiske fordele:

Der er mange græshoppe -fordele, og vi får mest at vide om sundhedsmæssige fordele. Her nævner vi et par af de terapeutiske fordele ved det samme:

1. Lindrer træthed

2. Lindrer luft i maven

3. Helbreder forstoppelse

4. Hjælper med at forhindre fordøjelsesbesvær

5. Giver dig lindring af smerter i lænden

2. Forholdsregler for Salabhasana eller Locust Pose:

Locust Pose er en ekstraordinær yogaholdning, men betragtes alligevel ikke som funktionel for de fleste mennesker som en holdning til meditation. Det lægger en betydelig grad af angst på hofteleddene og knæet og bør kontaktes med omtanke, især af amatører.

En procentdel af Locust Pose eller shalabhasana -forholdsreglerne omfatter at holde sig væk fra denne kropsholdning, hvis du har skadet eller svage knæ, da der lægges stor angst på knæene. Desuden skal du afstå fra at polere denne holdning, hvis du har iskias. Du bør ligeledes holde dig væk fra denne kropsholdning, hvis du har skade på underbenet.

Personer med nakke eller rygskade bør holde sig fra at praktisere salabhasana strengt. Det er meget vigtigt, at du ikke strækker dine organer over et bestemt niveau, fordi det kan påvirke dine vener og nerver negativt. Det samme i dette tilfælde, hvis du stadig føler, at tingene stadig er i orden for dig og ikke føles smertefuld, foreslås det, at du helt sikkert konsulterer en læge.

Det er allerede blevet nævnt, at et rullet tæppe kan bruges hele tiden til at fastsætte en korrekt position til kroppen, og dette er også velegnet til mennesker, der har en forstuvning i nakken. Dette sker især for studerende, efter at de har studeret for lange timer på et fast sted, og de får et problem med dårlig kropsholdning. Det er rigtigt, at bevægelse er nødvendig for at helbrede en fast kropsholdning, men det er også nødvendigt, at du forstår, at det slet ikke er en god idé at bare tvinge dig selv med enhver bevægelse som f.eks. Græshoppen og derefter påvirke dig selv med alvorlige problemer.

Nybegyndertips til Salabhasana Yoga eller Locust Pose:

Et anstændigt lærertip til Locust Pose er at fokusere på forlængelsen af ​​rygsøjlen. Det er ikke kritisk, hvor højt du løfter. Hvis du lægger for stor vægt på højden, kan det belaste din nakke og ryg og forårsage skade. Du kan vende dine lår inde ved at få dine enorme tæer til at vende mod hinanden.

Dette vil afværge en masse nedre rygspændinger. Dit bækken burde tiltrækkes solidt til måtten. Dette vil give et overlegen løft af din overkrop. Dit bagpart bør holdes fast, men ikke hårdt. Du kan udnytte ryg- og mavemusklerne til at løfte dig selv i stillingen.

Passende rekvisitter:

Et sammenrullet tæppe er den perfekte rekvisit, som kan bruges til at øve for at opnå salabhasana -fordelene på den bedst mulige måde. Dette er hovedsageligt for begyndere, for hvem det er mest udfordrende at holde den korrekte kropsholdning, og det kan vise sig at være meget gavnligt at rulle et tæppe rundt om det nederste brystbenområde, mens du udfører salabhasana -yogaen. Du kan undertiden også støtte din pande med det rullede tæppestøtte, hvis du har en skade eller forstuvning, og du føler svie af smerte, når du holder hovedet uden nogen støtte, og din hals danner grundlaget for at tage belastningen af ​​dit hoved Dette er fordi hovedet er som en tumlende bold, og balancen skal opretholdes ordentligt.

Fremgang:

Når du tror, ​​at du allerede har været godt vant til den grundlæggende salabhasana yoga eller johannesbrødpose, kan du komme videre. Som i tilfælde af den grundlæggende yogastilling, hvor du bliver nødt til at løfte benene lige op fra bækkenet, i denne kan du simpelthen starte med at knytte knæene og derefter basere hele holdningen på dine skinneben. Gør nu som det er ved at løfte din torso op og derefter prøve at sprede knæene lige så meget som dig. Sørg for, at du ikke prøver denne kropsholdning, før du er ekspert i den grundlæggende stilling.

Partnereffekt:

En partner kan vise sig at være meget hjælpsom, mens han udfører salabhasana eller græshoppestilling. Han kan stå lige bag dig og derefter trykke på triceps og derefter trække hænderne op fra skulderen til håndledene mod modstanden, så du får mere kraft og effekterne sker på en bedre måde.