Sådan udføres Padahastasana (hånd-til-fødder-stilling) og dens fordele.

Yoga er blevet en uadskillelig del af vores liv. Hvis du vil indarbejde en strækpose i din træningsrutine, kan Padahastasana være ideel. Padahastasana, der er kendt som Hand Under Feet Pose, kommer under en intens fremadrettet bøjning, inverterede yogastillinger. Det hjælper med at opretholde din krops sundhed på en betydelig måde. Du kan styrke dine knæ og lår, mens du strækker lænden, bagsiden af ​​lår, kalve og hamstrings ved at øve Padahastasana.

Padahastasana (hånd til fødder stiller) Sådan gør du og fordele

Denne artikel diskuterer fordelene ved Padahastasana og hvordan du effektivt kan udføre denne yoga asana.

Hvad er Padahastasana Yoga ?:

Padahastasana er en strækpose, der hjælper med at strække din nedre ryg, læg og lårmuskler effektivt. Padahastasana stammer fra sanskrit, hvor pada betyder fod, hasta betyder hånd og asana betyder kropsholdning. Derfor er meningen med denne asana at bruge dine hænder til at røre ved dine fødder ved at bøje fremad.

Fordele ved Padahastasana Yoga:

Her er nogle af de bedste fordele ved at udføre Padahastasana regelmæssigt.

1. Hjælp dig med at forbrænde dit mavefedt:

Padahastasanas position og bøjning fremad hjælper dig med at tabe mavefedt, mens du strækker dine muskler fysisk. Du udfører muligvis ikke denne asana med perfektion i første omgang, men du kan opnå enorme resultater med øvelse.

2. Stærk og fleksibel rygsøjle:

Mens du udfører Padahastasana, strækkes musklerne i dine fødder og arme, hvilket styrker dem enormt i processen. Derudover bliver din rygsøjle fleksibel med den regelmæssige praksis med denne yoga asana.

3. Forbedrer kroppens vitalitetsniveau:

Padahastasana, også kaldet hånd-til-fødder pose, er en del af Surya namaskar rutinen, og det forbedrer styrken og aktiviteten af ​​din krop.

4. Forbedrer din fordøjelse:

Udøvelsen af ​​Padahastasana får tingene til at bevæge sig effektivt inde i fordøjelseskanalen ved at stimulere fordøjelsesprocessen, hvilket forbedrer funktionerne i forskellige fordøjelsesorganer.

5. Boost din metabolisme:

Padahastasana hjælper med at opretholde en sund metabolisk aktivitet i hverdagen. Denne fysiske øvelse øger alle metaboliske processer i din krop, hvilket gør vægtstyring meget mere håndterbar.

6. Forbedrer hukommelse:

At udføre Padahastasana giver energi til dit nervesystem. Det forbedrer også din hjernekraft og hukommelse ved at øge blodgennemstrømningen til din hjerne.

7. Masserer fordøjelsesorganerne:

Padahastasana hjælper med at øge fleksibiliteten i dine kalve, hamstrings og massage og toner fordøjelsesorganerne effektivt.

8. Øger blodcirkulationen:

Bevægelse af hænder og fødder, mens du udfører Padahastasana, forbedrer blodcirkulationen i din krop. Blodgennemstrømningen i den øvre del af kroppen forbedres, da det hjælper med at frigive overskydende luft fra din mave.

9. Hjælper med næse- og halsrelaterede problemer:

Inklusiv hånden under fødderne i din sundhedsordning er velegnet til mennesker, der lider af forskellige næse- og halsproblemer. Med øvelse kan du udføre denne pose med større lethed.

Sådan gør du Padahastasana:

Her er de enkle trin, du kan følge for at udføre Padahastasana effektivt:

 • Stå oprejst i en bjergstilling med hænderne på siden af ​​din krop, mens du holder dem lige.
 • Bøj langsomt ned, mens du læner leddene i hoften og ånder ud. Sørg for ikke at dreje fra taljeleddene.
 • Husk, at du skal strække torso i foden og blive ved med at trække vejret, mens du bøjer dig fremad.
 • Hul og vipp dine hænder under fødderne, og sørg for at holde fingrene helt under fødderne.
 • Tag hovedet og torsoen så meget som muligt, mens du indånder, og tager benet og torsoen tættere på.
 • Løft torsoen lidt, prøv at strække, og stop ikke indånding og udånding hele tiden. Prøv derefter at bøje fremad og dybere, når du trækker vejret.
 • Bliv i denne position, så længe du kan.
 • I første omgang strækker du dig måske ikke meget, men du kan gradvist øge din krops styrke og fleksibilitet.
 • Mens du udfører denne asana, skal du holde dine ben og ryg lige.
 • Undgå at stresse dine nakkemuskler ved at lade dit hoved hænge stramt.
 • Indånder og langsomt bringe din torso opad.

Hvem skal ikke lave Padahastasana ?:

Selvom Padahastasana er gavnligt, bør mennesker med følgende sundhedsmæssige forhold undgå at udføre denne pose.

 • Hypertension og hjerteproblemer.
 • Sår.
 • Hofteskader.
 • Abdominal brok.
 • Isjias.
 • Knæproblemer.
 • svimmelhed.

Yoga er en perfekt måde at integrere en træning i din daglige rutine. For at høste alle fordelene ved at udføre Padahastasana skal du sørge for at inkludere mindst en ti minutters opvarmning, så du kan fjerne stivheden i din krop. Hvis du er nybegynder, skal du desuden følge vejledning fra en erfaren læge for at undgå alvorlige skader. Glem endelig ikke at give os besked, hvis du fandt denne artikel nyttig!

Ansvarsfraskrivelse: De tips og forslag, der er nævnt i denne artikel, er til informationsformål og ikke en erstatning for professionel lægehjælp. Det er altid sikkert at konsultere en læge eller diætist, inden du prøver noget nyt.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er de forberedende stillinger til at udføre Padahastasana?

Svar: Inden du begynder at udføre hånd-til-fødder-pose eller Padahastasana, er følgende de forberedende stillinger, du skal øve:

 • Paschimottanasana.
 • Janusirsasana.
 • Adho mukha svanasana.
 • Sputa padangusthasana.

2. Hvad er det rigtige tidspunkt at udføre yoga?

Svar: Det rigtige tidspunkt at udføre enhver yogastilling er i de tidlige morgener eller aftener, når dine tarme er tomme. Sørg for at udføre yoga i åbne rum eller lokaler med korrekt ventilation.

3. Kan nogen udføre yoga asanas derhjemme?

Svar: Selvom yoga er for mennesker i alle aldre, uanset køn, er det bedst at udføre yoga asanas under vejledning af en professionel, især hvis du er nybegynder eller lider af sundhedsmæssige forhold. For at undgå skader skal du træne under en professionel.