Tadasana Yoga (bjergstilling) – Sådan gør du og fordele

Vi føler os ofte trætte, stressede, manglende og nedadgående i disse dage, og der er mange forskellige grunde til at føle det. Livets rigmarole har taget en vejafgift på os, og selvom teknologien har spillet en stor rolle i at gøre livet lettere for os alle, må vi som mennesker stadig gå langt for at respektere vores sind, krop og sjæl.

Vi tager det for givet, at teknologien omkring ville gøre alt for os. Lige fra morgenkaffen til de sene slumringer er der en maskine eller en enhed, der gør næsten alt for os. Afhængighed er navnet på spillet, og uden maskiner, enheder og moderne applikationer har vi en tendens til at føle os fjernet eller nøgen. Det er på grund af afhængigheden, at vi har en tendens til at ignorere den vigtigste del af vores eksistens, vores sundhed og trivsel.

Det er derfor, eksperter siger, at selvom du ikke har en time at løbe, jogge, pumpe jern eller holde dig i form, skal du sørge for at gå mindst en kilometer for kropsfleksibilitet og bevægelse. Dette ville give os mulighed for at styre uden om stillesiddende livsstil, hvorfor vi kunne få et væld af lidelser til at angribe os. Vi vil have dig til at være glad, sund og velstående. Men for det skulle du også gøre en lille smule fra din ende.

Hvis du ikke er en protektor for at slå i fitnesscentret eller pumpe jern, vil vi ikke bede dig om at tvinge dig selv til det. Den gamle kunst og videnskab om yoga kan hjælpe dig på mere end én måde. I dag vil vi gerne tale detaljeret med dig om Tadasana yoga og hvordan det kan hjælpe dig, så læs venligst videre og bliv velinformeret om det samme

Tadasana Yoga eller bjergstilling:

Tadasana Yoga (bjergstilling) Sådan gør du og fordele

Tadasana er en af ​​de mest basale positurer blandt alle yogastillinger. Tadasana er også kendt som bjergposen eller Samasthiti. Begyndere kan udføre denne pose med stor lethed. De fleste yogatrænere og fitnesscentre foretrækker normalt at undervise i denne yogasana først. Dette er også grundlaget for nogle af de andre asanas. Afhængigt af yogas afstamning kan denne asana variere lidt. Derfor er nedenfor den mest grundlæggende form for Tadasana yoga. Tadasana udføres i stående stilling.

Sådan gør du Tadasana Yoga -trin, fordele, ændringer, forholdsregler og tips:

Tadasana Yoga -trin eller bjergstillingstrin:

Tadasana yoga 1

Nedenfor har vi givet trin for trin instruktion til tadasana yoga eller bjergstilling eller samasthiti.

 • Start med at stå lige med fødderne flade på grunden og hæle lidt fra hinanden. Men sørg dog for, at bunden af ​​dine store tæer rører hinanden.
 • Fordel nu din vægt ligeligt til hver af dine fødder. Dette kan opnås ved at sprede tæerne og løfte dem. Fortsæt med at gøre dette, indtil du føler, at vægten er ligeligt fordelt på begge ben, og du føler dig helt afbalanceret.
 • Hold lårmuskulaturen fast uden at hærde din mave.
 • Løft nu forsigtigt dine anklers inderside, så det ser ud til, at fødderne er skålede.
 • Vend den øvre del af dine lår ind, og løft dine bækkenmuskler mod din navle, mens du samtidig strækker halebenet.
 • Prøv mentalt at bruge en imaginær energilinje til at forbinde din lysken til dine inderlår og torso. Dette ville hjælpe med at bevare din balance, når du strækker dig.
 • Udvid dine skulderblade og bøj dem mod din ryg. Hold skulderbladene strakte, og slip dem langsomt tilbage. Skub ikke dine ribben fremad, mens du gør det.
 • Løft brystbenet og før armene bag på din torso.
 • Mens du er i denne position, skal midten af ​​dit hoved være på linje med midten af ​​dit bækken. Hagen skal være parallel med gulvet. Hold din hals og øjne bløde.
 • Bliv i denne position i 30 sekunder, træk vejret så let som muligt. Hvis du kan holde din balance længere, skal du forlænge den til et minut eller mere.

Fordele ved Tadasana eller bjergstilling:

Fysiske fordele:

 • Tadasana har til formål at styrke lår, knæ og ankler.
 • Det hjælper med at gøre maven og balderne faste.
 • Det hjælper med at udvikle en god kropsholdning.
 • Det hjælper også med at rydde sindet og beroliger nervesystemet og forbedrer derved koncentrationen og øger opmærksomheden.
 • Posen hjælper med at styrke den nedre del af kroppen og også de bærende led.

Terapeutiske fordele:

 • Tadasana kan hjælpe med at helbrede ischias.
 • Det hjælper med at reducere problemerne med flade fødder.

Ændringer til Tadasana Yoga eller bjergstilling:

 • Hvis du vil kontrollere justeringen af ​​din pose, kan du stå mod en væg, så hælene, korsbenet og skulderbladene rører væggen. Sørg for, at bagsiden af ​​dit hår ikke rører væggen.
 • Du kan også udvide dine fødder med et par centimeter, med din midterste og anden tå pegende fremad, hvis du har svært ved at balancere.
 • For at gøre stillingen endnu mere udfordrende skal du strække dine arme opad. Hold dine arme vinkelret på gulvet. De skal være parallelle med hinanden, og håndfladerne skal vende indad. For at uddybe stillingen yderligere skal du flette dine fingre og strække dem foran torsoen.

Forholdsregler for Tadasana Yoga eller bjergstilling:

1. Hvis du har problemer som hovedpine, søvnløshed og lavt blodtryk, må du ikke udføre denne asana.

2. Dette er heller ikke egnet til mennesker, der har medicinske tilstande, der påvirker balancen.

Forberedende og opfølgende oplæg:

De forberedende stillinger til Tadasana er adho mukha svanasana og uttanasana.

De fleste asanas kan følges op af Tadasana. Du kan gøre næsten hver stående stilling som en opfølgning af tadasana.

Nogle flere advarsler til dig:

Ligesom det er diskuteret tidligere, bør mennesker med medicinske tilstande slet ikke praktisere tadasana -yogastilling. Også hvis du har et problem med at være svimmel eller svimmel, bør du faktisk holde dig væk fra dette. Stræk dig heller ikke ud over grænser, når du laver yoga. Det er meget vigtigt, at din krop og lemmer er afslappede, mens du dyrker yogastillinger. Hele sessionen går forgæves ellers. Det er også vigtigt, at du ser og konsulterer en læge, før du for alvor tager til avanceret yoga, fordi han er den bedste person, der vil kunne fortælle dig om alle dine problemer, og hvad du bør undgå. Yoga er vigtigt for kroppen, men at øve det på den forkerte måde eller under forkerte forhold kan have mange negative virkninger for dig.

Tips til startere:

For at forbedre din balance, mens du laver denne stilling, kan du stå med dine fødder fra hinanden med et par centimeter, hvor som helst mellem 3 og 5 tommer.

Variationer i Tadasana Yoga eller bjergstilling:

Der kan være mange ændringer og variationer i, hvordan man gør tadasana, og ligesom vi allerede har præsenteret detaljerne om ændringerne, lad os nu også undersøge visse variationer.

1. Først og fremmest er det vigtigt at vide, at tadasana -stillingen handler om at balancere, og det kan tage lidt tid at få den perfekte balance. Tilpasningen af ​​din krop er også meget vigtig i dette tilfælde, og til dette skal du prøve vægbalanceringsdelen for at gøre tingene lettere for dig.

2. For at få flest tadasana -fordele bør du øve det på den rigtige måde. Nu betyder det ikke, at du skal være ekspert fra selve den første dag. Det, du kan gøre, er i første omgang, at du kan stå i hofteafstand fra hinanden og derefter starte med at bringe dine ben tættere på, at du begynder at få en balance i din krop.

3. For de gravide damer er der mange fordele ved tadasana, som du kan få, men sørg for, at du allerede har set en læge og derefter praktiseret det. Fordi din krops vægt er mere nu, og at der er ubalance i den på grund af mavedelen, er det meget normalt, at du kan få balanceproblemer. For dig kan du sprede dine ben, indtil det er behageligt for dig, men sørg for at tage en tur for at få den perfekte pose i løbet af denne tid.

4. Hvis du vil gøre hele sessionen endnu mere udfordrende, kan du lige så godt lukke øjnene, mens du praktiserer denne kropsholdning, og du vil snart kunne forstå, hvordan du gør tadasana perfekt.

Tag tipsene til Tadasana Yoga:

 • Det bedste tip til at indstille en perfekt justering er at arbejde lige fra den nederste del af kroppen og derefter flytte op. Det betyder, at du skal starte lige fra tæerne og derefter bevæge dig op langs anklerne og derefter læg, lår, talje og derefter den øverste del af kroppen.
 • For at finde et godt hold og balance mellem din vægt og krop kan du justere dig selv ved at læne dig fremad og derefter bøje tilbage og derefter bevæge dig til højre og venstre. Dette hjælper dig også med at finde balancen på tværs af dine fødder.
 • Prøv at rette din justering hver gang du begynder at holde posen, når du er kommet tilbage til udgangspositionen.