Uthihita Parsvakonasana – Hvordan man gør og hvad er dens fordele?

Livet er for kort til, at du kan sidde og sørge om de triste dage med flab -build -ups og fordøjelsesbesvær, om forkrøblede hårvækster og depressioner og for det meste ukontrollerede følelser. Tro det eller ej, med yoga er der en løsning på alt. Ofte er depression og følelser forbundet med usund krop.

En usund krop dyrker et trist menneske og for at afslutte tingene, opgav flabet, at du så omhyggeligt havde det under 20’erne, nu opgav dig. Derfor skal vi i dagens emne tale om universiteterne og fordelene ved en sådan yoga blandt de mange i partiet. Selvom kataloget vil forkæle dig med valg, lad os tage baby skridt til at tage en ad gangen. Hvad med din dag, der starter med Uthihita parsvakonasana?

Uthihita parsvakonasana

Begyndertips:

Hvis du er ny inden for dette, er der nogle ting, du skal vide.

 • Begynd at gøre det på tom mave. Det betyder, at tarmen også skal være ren.
 • Morgen er det ideelle tidspunkt at øve det på, og hvis du går glip af det, skal du øve om aftenen og sørge for, at der mindst er et mellemrum på 5 timer fra dit måltid og træningstid.
 • På ethvert tidspunkt, hvis du oplever smerter i nogen del af din krop, skal du stoppe med det samme. Husk altid at søge ekspertvejledning, før du prøver på egen hånd.

Forholdsregler:

 • Hvis du har en brudt hofte eller blød marv, er det bedre, at du fravælger det, da marven, der vrider sig i din talje, kan være dødelig for dig, hvis den går galt.
 • Ikke egnet til personer med et svagt nervesystem eller svage led. Da denne pose udøver tryk i leddene, kan det sætte dig i en ubehagelig stilling.

Kontraindikationer:

 • Hovedpine er en almindelig kontraindikation, der er forbundet med dette. Stop med at øve, hvis du oplever hovedpine eller migræne. Eller hold dig væk fra at øve det, hvis du oplever noget af dette. Da stillingen indebærer bevægelse af nakke og øjne, kan dem, der lider af migræne, opleve problemer, mens de gør dette.
 • Hvis du har et nakkeproblem, skal du ikke vende dig for at se på overarmen. Du kunne se lige frem og forlænge siderne af din hals jævnt. Alternativt kan du se ned på gulvet.
 • Den anden almindelige kontraindikation er søvnløshed og højt eller lavt blodtryk.

Hvordan gør man det?

Uthihita Parsvakonasana er også kendt under sit engelske navn som Extended Side Angle Pose. Uthihita på sanskrit betyder ‘strakt’, parsva betyder ‘side’, kona betyder ‘vinkel’ og asana er ‘kropsholdning’.

Dette er et af de mange yoga navne, der bogstaveligt talt står for deres sidste holdning, normalt navnet efterligner den endelige position. Heldigvis er dette en af ​​de lette og kan udføres af begyndere uden problemer.

For at mestre det bør praksis dog vedligeholdes konsekvent. Det vil tage meget tålmodighed og tid at mestre det.

Kom igang.

 • Stående på din yogamåtte, tag en dyb indånding og lad den komme ud, og ret din rygsøjle i prøvelsen. Din hals skal være på linje med rygsøjlen, mens du ser fremad og låser dit blik.
 • Løft nu den ene fod af gulvet og placer det et par skridt foran dig. Dette kan være et af dine ben, lad os bare sige det rigtige.
 • Dit venstre ben skal stadig være lige, da du danner et blødt omvendt V med din underkrop. Afstanden mellem de to ben skal være nok til at skabe et blødt stræk, men ikke for meget ubehag.
 • Begynd nu at bøje ned og bevæge din krop fremad dit venstre ben stadig lige, da dit højre ben bøjer ned hele vejen, indtil lårene er parallelle med jorden, din fod og knæleddet centralt justeret.

Hvis du kun hviler din mave på dit knæ, gør du nu et lille twist til den anden side. Da dit højre ben er heroppe, skal du dreje til højre.

Når du bruger din højre arm som en støtte, svinger du din venstre arm op og over hovedet og holder den lige. Du vil nu føle en lille strækning, når du bevæger armen baglæns, og din nakke vipper ved siden af.

Lås positionen i nogle gode sekunder, før du slipper den.

Hvorfor skal du gøre det?

 • Når du strækker dine underekstremer ud, deltager du ubevidst i en bentræning, som ikke kun vil stramme og tone dem, men også strække dem ud. Et par måneder inde i denne yoga, og snart vil du føle, at et par centimeter føjes til din torso længde.
 • Strækningen er ikke kun begrænset til underkroppen, da strækningen op i din talje også strækker din overkrop ud, hvilket igen er en god højdeforøgende teknik.
 • Du kan nu undgå unødvendige hjertestop med denne holdning. Når du strækker dine arme op, vil du helt sikkert mærke et blødt stræk i din arm, hvilket ville betyde, at dine hjertemuskler bliver sat til at arbejde for at rydde de tilstoppede arterier og ventrikler ud.
 • Dette er også en god tarmøvelse, hvor din mave nu snoet og strakt giver en god træning til organerne inden for, hvilket resulterer i korrekt fordøjelse og øget stofskifte.
 • Det strækker dine lysker, ryg, talje og skuldre.
 • Det stimulerer maveorganerne og øger din udholdenhed

Uthitita Parsvakonasana er nok en hård pose. For de begyndere derude kan det være hårdt for leddene. Posen kræver også en god forståelse af din krop og tilpasningen af ​​den. Start med tilsyn og gå langsomt. Posen kræver tålmodighed og udholdenhed for at få kunsten til at passe. Men når det er gjort, vil du være i stand til at høste mange fordele ud af det, hvilket vil gavne din krop positivt.