Vatayanasana (hestestilling) – Sådan gør du og fordele

Yoga er en ældgammel healing og fitness teknik nu omfavnet af mange, som har taget verden over med sin lovende natur. Yoga for mange er bare en fitness -søger, men den virkelige sandhed om de fantastiske fordele er ofte underliggende og skjult. Inden yoga var en sensation, plejede motionscentre og kostpiller at gøre deres runder.

Vatayanasana (hestestilling) Sådan gør du og fordele

Men nu, her har vi en blød løsning til at behandle dig selv uden at skulle gennemgå en anstrengende gymnastiksal eller en pillekost. Yoga har et enormt katalog og indlejring i det er de forskellige former for træning, en af ​​dem er vores varme emne for i dag. Navnet på denne holdning eller stilling kaldes Vatayanasana.

Vatayanasana: Tips til begyndere:

Inden du begynder at prøve dette, er her nogle tips, du som nybegynder burde kende.

 1. Forsøg ikke denne pose uden opsyn. Posen kræver stor fleksibilitet.
 2. Forbered dine hofter for maksimal fleksibilitet. Varm lidt op, inden du begynder at gøre det. Du kan lave prep -stillinger som Ardha Baddha Padmottasana eller Half Bound Lotus pose. Fleksibiliteten kommer med tiden. Vær tålmodig og forsøg lidt efter lidt hver dag.
 3. Eftermiddage er det bedste tidspunkt at komme i gang. Din krop har brug for tilstrækkelig energi og fleksibilitet til hofterotationer.
 4. Hvis du på noget tidspunkt oplever klemning eller ubehag, skal du stoppe med det samme.

Sådan gør du hesten?

Som enhver yoga har også denne et engelsk navn, denne hedder Horse Pose eller som vi kalder den Vatayanasana. I modsætning til de fleste af de letgående holdninger er dette for en nybegynder dog lidt hårdt. Gennem en indviklet vridning og strækning er den sidste holdning til denne holdning benyttet. Det er dog altid indbydende at vide med korrekt praksis og dedikation, at du nemt kan mestre det.

Inden du begynder med retningslinjerne for at udføre trinene, kan du bede om et ekstra par hænder til at være praktisk, hvis du har brug for hjælp til stillingen. En god bagvægsstøtte bør også gøre tricket. Nu hvor vi alle er på samme side, lad os starte prøven.

 1. Stående på din yogamåtte, tag en dyb indånding.
 2. Din rygsøjle er lige på linje med din hals og dine underekstremiteter parallelt med hinanden. Start nu holdningen ved at folde det ene ben, sig det venstre, fra knæene og med håndfladen bringe det opad, det vil sige, at din fod skal nå til din lyske, hvor den vil ligge til resten af ​​holdningen.
 3. På dette tidspunkt kan det ekstra par hænder give dig en blød rygstøtte, mens du perfektionerer eller balancerer din holdning, der går tilbage til lige marv, dine ben stadig foldes og ligger i din lyske.
 4. Bøj nu det højre ben helt ned, indtil dit højre lår er parallelt med jorden. På dette tidspunkt ville du også føle dit venstre knæ røre jorden, hvilket gør balanceringen lettere.
 5. Med din marv stadig lige, løft nu dine arme og flet dem med hinanden, så det danner formen af ​​et snoet bånd. Det betyder, at dine albuer skal slutte nær dit brystniveau, dine arme fortsætter ovenover.
 6. Vip hovedet lidt tilbage for støtte og lås i positionen i godt 60 sekunder. Med øvelse kan du også føre dette videre til et godt minut, før du langsomt afvikler dig selv til grundpositionen.
 7. Gentag derefter posen på den modsatte side.
 8. Dette er et komplet sæt. Gentag sættet to gange hver dag.

Hvad er fordelene?

Så hvad er fordelene ved vatayanasana? Her er dens virkninger på vores krop.

 1. Dette er en god knogleforstærkende øvelse, hvor eksperter endda siger, at mindre deformiteter i hoften eller underekstremiteterne kan helbredes med denne kropsholdning. Bortset fra deformiteterne kan du bruge denne øvelse til at styrke dine underkropsben, hvilket gør dem mere fleksible.
 2. Det samme gør sig gældende for musklerne, musklerne rundt om i kroppen, der nu ville virke sammen og løsne spændingsknuderne, der ville holde dem tilbage fra fleksibilitet. Det er derfor, de indledende faser kan komme med nogle muskelsmerter, men med korrekt praksis ville det lette.
 3. Denne yoga er hovedsageligt kendt for sin korrekte blodcirkulation, som udføres i hele kroppen, mens du vælger denne yoga. Vendingerne og strækningerne er simpelthen en facilitator.
 4. Hvis du lider af gigt, vil denne pose hjælpe med at uddanne stivhed og smerte forbundet med det.
 5. Det har vist sig at være nyttigt i tilfælde af lyske- og lårbensbrok.

Forholdsregler og kontraindikationer:

Hold øje med disse, før du begynder at tage dem alvorligt.

 • Sørg for at have en ekspert til at tilbyde dig hjælpende hænder. Prøv aldrig dette på egen hånd som nybegynder.
 • Hvis du har problemer med dine knæ, skal du holde dig væk fra hestens pose yoga.
 • Forbered dig på den store fleksibilitet og forbered dig på at svede ud.

Kontraindikationer:

Eksisterende hofte-, knæ- eller ankelskade er en almindelig kontraindikation.

Chancerne for skader er normalt centreret omkring hofte, knæ og ankel. Tab af balance er også muligt. Derfor er det stærke forsigtighedsord at øve under opsyn. Selvom det måske er svært at gøre, er yogaen ikke desto mindre yderst givende for kroppen. Denne mellemliggende yoga asana -øvelse kræver en dyb følelse af fokus. Hold udholdenheden i gang!

Billedkilde: Shutterstock