Hogyan lehet hámlasztani az ajkakat?

Tudod, hogyan kell hámlasztani az ajkakat ?. Az ajkak a testünk leglágyabb részei, ezért gondoskodni kell róluk. A változó időjárási körülmények az ajkak repedéséhez vagy repedéséhez vezetnek. Még a gyógyszeres kezelés vagy a kiszáradás is ezt teszi, és valljuk be, senki sem szeret ráncos ajkakra nézni. Ez csalódást okozhat a teljes benyomásában. Mindezek tetejébe továbbra is harapná az ajkak lógó bőrét, ami rontana a helyzeten. Nem szabad elfelejteni, a repedezett vagy repedezett ajkak akár vérzéshez is vezethetnek, és ez fáj.

Hogyan lehet hámlasztani az ajkakat

Tehát mindig jó ötlet hámlasztani az ajkakat, és az időjárástól függetlenül hidratálni kell őket. A hámlasztás eltávolítja a száraz és elhalt bőrt, ami puha, sima és dús ajkakat eredményez. Most már több száz kereskedelmi termék áll rendelkezésre a piacon, amelyekkel hámlaszthatja az ajkait, de ha teljesen természetesnek akarod érezni magad anélkül, hogy lyukat égetnél a zsebedben, akkor egyszerű barkácsolási lehetőségek közül választhatsz.

Az ajkak hámlasztásának módja:

Ebben a cikkben az ajkak hámlasztásának módjáról beszélünk. Tudassa velünk mindent.

1. Cukor- és olívaolajradír a hámlasztó ajkakhoz:

Cukor- és olívaolajradír hámlasztó ajkakra

Azok számára, akik ki akarják próbálni az otthoni gyógymódokat, megfelelő cukrot és olajat készíthetnek, ha jól összekeverik. Dörzsölje jól az ajkakra és hámlasztja. Ne aggódjon, még akkor sem, ha lenyel egy keveset az összetevőkből, mivel mindegyik nem mérgező. Ha elkészült, öblítse le a masszát langyos vízzel. Végül vigyen fel ésszerű bevonatot vazelinnel vagy kedvenc ajakbalzsamával, és lágy és rugalmas ajkai lesznek.

2. Hámlasztja az ajkakat fogkefével:

Hámlasztja az ajkakat fogkefével

Egy régi, egyenes és puha sörtéjű fogkefe mindig megteszi a trükköt. Varázslatosan működik az ajkakon. Használhat egy ésszerű réteg vazelint az ajkakra, vagy egy kicsit a fogkefe sörtéjére. Körkörös mozdulatokkal dörzsölje ajkára a fogkrémet. Ne légy túl kemény az ajkadon, különben elszenesedhet. Ha elkészült, hagyja rajta a vazelint, vagy vigyen fel egy réteg ajakbalzsamot a repedésmentes és hidratált ajkakra.

3. Cukor- és mézradír az ajkak hámlasztásához:

Cukor- és mézradír az ajkak hámlasztásához

Ha Ön azon ritka pácok közé tartozik, akik allergiásak az olívaolajra, akkor ezt a bozótot helyettesíthetik. Az olívaolaj helyett mézet használnak ebben a bozótban, és a cukor továbbra is a közös összetevő. Figyelmeztetésképpen: ez a bozót édesebb és ragadósabb a méz jelenléte miatt, de csodákat tesz a repedezett vagy repedezett ajkak gyógyítására. Ezt a bozótot egy éjszakára is felviheted. Ne felejtsen el papírtörlőt tenni az ajkára, ha egész éjszaka hagyja a bozótot. Reggel távolítsa el a papírcsíkot, és öblítse le a bozótot. Miután végzett a hámlasztással, ne felejtse el kicserélni ajakbalzsamát vagy vazelint az ajkakon.

4. Készítsen elő bozót szódabikarbónával az ajkak hámlasztásához:

Készítsen bozót szódabikarbónával az ajkak hámlasztásához

A szódabikarbónát kevés vízzel összekeverve krémes masszát formálunk. Ha elkészült, használjon puha és egyenes sörtéjű fogkefét, hogy körkörös mozdulatokkal vigye fel a pasztát az ajkakra és hámlasztja. Fogkefe helyett mosókendőt is használhat. Öblítse le az ajkát, és végül vigyen fel ajakbalzsamot vagy vazelint a hidratált ajkakra.

5. Barnacukor és olajradír a hámlasztó ajkakhoz:

Barnacukor és olajradír a hámlasztó ajkakhoz

Egy másik egyszerű bozót, de a szokásos fehér cukor helyett készítsen pasztát barna cukorból némi jojoba- vagy E -vitaminolajjal, és hámlasztja le vele ajkait. Ezt követően vigyen fel egy kis ajakbalzsamot.

6. Rózsavíz és glicerinradír az ajkak hámlasztásához:

Rózsavíz és glicerinradír az ajkak hámlasztásához

Ez kissé szokatlannak tűnhet, de varázslatosan működik az ajkakon. Készítsen keveréket kevés glicerinből rózsavízzel, vigye fel az ajkakra, és hagyja hatni egy éjszakán át. Reggel puha és fényes ajkakat kap.