Tippek a rúzs tartósabbá tételéhez

Minden nő számára az egyik legfontosabb smink a rúzs. A rúzs nemcsak javítja az ajak színét, hanem védi is a kiszáradástól. A rúzsok viaszból készülnek, és színes pigmentekkel vannak tele. Így sima és készen áll az alkalmazásra. Ez azonban zavarossá is teheti a dolgokat. Képzeld el, hogy egy randi estén iszol kedvenc bort, és rúzsfoltokat hagysz az üvegen? Nem kívánatos ugye? A probléma kezeléséhez nézze meg ezt a cikket, hogy megtudja, hogyan kell hosszú ideig rúzst használni.

Manapság sok maszatmentes rúzs kapható a piacon, amelyek állítólag sokáig tartanak. Ezek azonban sok káros vegyszert és festéket tartalmaznak, amelyeket nagyon nehéz eltávolítani a bőrről. Belső fogyasztása komoly problémákat okozhat. Jobb, ha rendszeres rúzsokkal megy, és néhány gyakorlatot követ, hogy hosszú ideig tartson.

Tippek a rúzs tartósabbá tételéhez

Tippek a rúzsok tartósabbá tételéhez:

Ha kíváncsi, hogyan maradhat hosszabb ideig a rúzs, akkor az alábbi útmutató bemutat néhány módot, hogyan érheti el ezt a célt.

Szabaduljon meg az elhalt sejtektől:

Az egyenetlen felület nemcsak vonzóvá teszi a rúzst az ajkakon, hanem a szín gyorsabb elhalványulásához is vezet. A legjobb, amit tehetünk, ha eltávolítjuk az elhalt hámsejtek rétegét úgy, hogy tiszta és puha fogkefével óvatosan dörzsöljük az ajkakat. Így az ajkak puhák, simaak és egyenletesek lesznek.

Hidratálja az ajkakat:

Nem vazelint vagy bármilyen természetes ajakbalzsamot kell használni az ajkak hidratálására a rúzs felhordása előtt. Ez megakadályozza az ajkak kiszáradását, és hosszabb ideig tartja a színt. Győződjön meg róla, hogy jól teszi a legjobb eredmény érdekében.

Távolítsa el a felesleges nedvességet:

A felesleges krémet vagy balzsamot foltpapírral kell eltávolítani az ajkakról. Nagy mennyiségű ajakbalzsam elkerülheti, hogy a rúzs megfelelő színt adjon az ajkaknak. Ezt úgy kell megtenni, hogy némi ajakbalzsam maradjon az ajkakon.

Fontos a korrektor:

A rúzs használata előtt egy könnyű korrektorot kéznél kell tartani, és az ajkakon kell használni. Nem csak világos vonalat ad az ajakfestéknek, hanem jó színt is hoz a rúzsból, szép alapot teremtve. Ismeretes, hogy jobban tartja a rúzst. Ezt a tippet mindenképpen követni kell a tartósabb rúzsért.

Ajak alapozó használata:

Korrektor helyett ajkalapozót is használhat az ajkakon, hogy a szín hosszabb ideig a helyén maradjon. Bemegy a rúzs alá, fényesbe és még a bélés alá is. Ez megakadályozza a rúzs tollasodását is. Vannak azonban, akik az alapozót zsírosnak és viaszosnak találják. Az egyéb használható helyettesítők egyike egy alapozó. Vannak, akik kényelmesebbnek találják, mint egy alapozó.

Az ajakrúzs jelentős:

Ha szeretné tudni, hogyan lehet rúzst tartósítani, a válasz egy ajakfestő. Az ajakfestékek ugyanolyan színűek, mint a rúzs, de krémes viaszos alapban vannak, ami segít a rúzs pigmentjének a helyén tartásában és ezáltal tartósabbá tenni. Ezenkívül finom kiutat ad az ajak színének, és tisztábbnak tűnik. Győződjön meg róla, hogy a megfelelő módon használja, és kicsit keverje össze az ajkakon. Ne tartsa jól körülhatárolva, különben mesterséges megjelenést kölcsönöz az ajkaknak.

Óvatosan válasszon színeket:

Bármely rúzs sötétebb árnyalatai mindig tovább tartanak, mint a világosabb árnyalatok. Ez utóbbi kevésbé hosszú élettartamú, ezért sötétebb árnyalatokat kell használni, ha azt szeretné, hogy az ajakárnyalat hosszabb ideig tartson. Ezt ténynek tekintik minden színforma esetén, amelyet a pirosatól a barnáig és a rózsaszíntől a szilváig használnak.

Hosszan tartó speciális formula:

Manapság sok rúzs úgy van kialakítva, hogy hosszabb ideig tartson. Válasszon ilyen speciális formulákat az ajkaihoz, ha el akarja érni a tartósságot. Válasszon olyan terméket, amely magas pigmenttartalmú, így hosszabb ideig marad.

Óvintézkedések és ellenjavallatok:

Mivel már ismeri azokat a tippeket, amelyekkel a rúzs hosszabb ideig maradhat, nézze meg néhány óvintézkedést, amelyet be kell tartania, mielőtt hosszú ideig rúzsot készítene:

  • A hámláshoz mindig végezzen kíméletes eljárást az elhalt sejtek eltávolítására.
  • Használjon természetes súrolószereket, például cukrot, hogy megszabaduljon a száraz bőrtől, és elkerülje, hogy vegyi anyagok kerüljenek a szájába.
  • Alkalmazás előtt ellenőrizze a rúzs lejárati idejét.
  • Lépésről lépésre óvatosan vigye fel a színt egyetlen lehúzás helyett. Ez biztosítja a szín egyenletességét.
  • Ha fényes ajkakat szeretne használni, akkor gyakran kell alkalmazni szájfényt. Semmilyen módon nem lehet hosszabb ideig tartani a fényességet.
  • A fent leírt módszerek csak matt felületű ajkakat hozhatnak létre. Olyan rúzsot készíthet, amely étkezés után is fennmarad.
  • Ha matt rúzst használ, győződjön meg róla, hogy tökéletesen hidratálja ajkait.
  • Az ajakkefe használata szép felületet eredményezhet

A rúzsok tagadhatatlanul minden nő legjobb barátai. HA siet a távozáshoz, egy kis rúzs felhordása pillanatok alatt felemeli a tekintetét. A rengeteg árnyalat közül választhat, és nagyon egyszerűvé válik a ruhája. A rúzsfoltokat nehéz megszabadulni. Ezenkívül nem praktikus minden alkalommal újra felvinni a rúzsát, különösen akkor, ha a munkahelyére megy. Ezek az egyszerű tippek segíthetnek abban, hogy a rúzs nagyon hosszú ideig ne legyen foltos. Reméljük, hogy ezek a módszerek sokáig segítettek abban, hogy megtudja, hogyan kell rúzsát felhelyezni.