Hogyan kell használni (indiai egres) Amla cukorbetegségre?

A cukorbetegség manapság nagyon gyakori egészségügyi probléma! 3 -ból minden második ember cukorbeteg! Ez olyan gyakori betegséggé vált, mint a köhögés és a hideg! Nem, a cukorbetegség oka lehet az, hogy az inzulin termelés nem megfelelő, vagy azért, mert a szervezet sejtjei nem reagálnak megfelelően az inzulinra, vagy mindkettőre. A cukorbetegség gyökérből való gyógyítása nem lehetséges, ha egyszer megtámadta a testedet, az egész életedben így lesz, de egyáltalán nem szabad megfeszülnöd, inkább keress módokat a vércukorszinted kiegyensúlyozására a testedben! A cukor szabályozásának egyik módja az amla fogyasztása! Igen, az amla nagyon hasznos a cukorbetegség hatékony egyensúlyának elősegítésében. Ebben a cikkben azt javasoljuk, hogyan kell használni az amla -t cukorbetegség esetén?

Hogyan kell használni (indiai egres) Amla cukorbetegségre?

Az amla (tudományos nevén Phyllanthus Emblica) vagy az indiai egres az egyik legerősebb gyógynövény, amelyet az ájurvédában használnak. Az orvosok több krónikus betegségre, különösen cukorbetegségre ajánlották. Mielőtt azonban megvizsgálná, hogy az amla segít -e a cukorszint csökkentésében vagy sem, íme néhány félelmetes Amla előny, amelyet tudnia kell:

Amla táplálkozási tények:

 • Az Amla alacsony kalóriatartalmú és gazdag C -vitamin forrás, így segít a súlycsökkentésben és jót tesz a hajnövekedésnek!
 • Egy kis amla annyi C-vitamint tartalmaz, mint 2 közepes méretű narancs. Ami nagyszerű c -vitamin forrás?
 • Az Amla fenolos vegyületekben is gazdag, mint például flavonok és antocianinok, amelyek erős antioxidáns kapacitással rendelkeznek. Ez segíti a szervezet normális működését.
 • Emellett gazdag ásványi anyagokban, például kalciumban, vasban és foszforban, valamint B -komplex vitaminokat is tartalmaz. És hagyja, hogy a többi hiányossága is teljesüljön!
 • Tehát az Amla tápértéke összességében gyógynövényt jelent, amely elősegíti az egyének jó egészségét, és segít megelőzni, gyógyítani és erősíteni az immunrendszert.

Az Amla előnyei a cukorbetegségben:

Kutatott, sőt tény, hogy az Amla antioxidáns tulajdonsága miatt hasznos a cukorbetegek számára. A polifenolban gazdag gyümölcs valójában olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megvédhetik a szervezetet a magas vércukorszint oxidatív tulajdonságaitól. Ugyanez a vegyület hatékony a magas fruktóztartalmú étrend okozta inzulinrezisztencia megelőzésében is. Ez azt jelenti, hogy a gyümölcs valójában elősegítheti az inzulin megfelelő felszívódását, és cukorbetegek vércukorszintjének csökkenését eredményezheti.

Ezenkívül az amla kivonat jelentősen ismert csökkent cukorszintről az indukált diabéteszes patkányokban. A tanulmányok azt sugallták, hogy az amla erős szabad gyököket megkötő aktivitása és hatékonysága az oxidatív stressz csökkentésében elősegítette a cukorbeteg patkányok glükóz -anyagcseréjét. Az alábbiakban néhány egyszerű és egyszerű receptet talál, amelyek segítségével szabályozhatja vércukorszintjét, és ezek házi készítésűek és tisztán ájurvédikusak, ezért nem okoznak semmilyen mellékhatást!

Az Ayurveda meggyőződése, hogy a cukorszintet csak természetes eljárással kell szabályozni, de szigorú étrend mellett gyógyszerekkel is szabályozható. A cukorbetegséget egy olyan anyagcserezavar okozza, amelyet a hasnyálmirigy okoz, amikor nem tudja előállítani a szükséges mennyiségű inzulint, vagy ha a szervezet nem képes hatékonyan használni a termelt inzulint. Most, hogy visszaállítsa a folyamatot a normál szintre, hogy növekedjen az inzulin szintje a szervezetben, bizonyos mértékű hiányt kívülről kell bevennie.

Hogyan kell használni az Amla -t cukorbetegség esetén?

Az alábbi recept nagyon hatékony a cukorbetegségben:

Szükséged lesz:

 • 1 tenyér tele indiai egressel
 • Néhány Amla darab
 • 2/3 tulsi levél
 • Egy pohár vizet

Mit kell tennie:

 • Vágja le az amlát, és távolítsa el a magokat az indiai egresből.
 • Áztassa az Amla darabokat a tulsi levelekkel együtt egy pohár vízbe egy éjszakára, amla és Tulsi összes tulajdonságát.
 • Másnap megkapja a vizet.
 • A vizet naponta kora reggel kell inni reggeli előtt.

Előnyök:

 • Az Amla segít gyógyítani a cukorbetegséget, a szemproblémákat, a húgyúti problémákat és a bőrproblémákat.

Ha aggályai vagy kétségei vannak az amla cukorbetegség kezelésére való alkalmazásával kapcsolatban, írjon nekünk. Biztosítjuk az Ön számára releváns információkat.