A GM -étrend mellékhatásai: Olvassa el ezt a 11 egészségügyi kockázatot

A GM étrend a világ egyik legnépszerűbb étrendje. Ezt a diétát eredetileg a GM Motors cég alkalmazottai számára fejlesztették ki az egészség és a tiszta étkezés ösztönzése érdekében. A program állítása szerint mindössze 1 hét alatt mutat eredményt, tíz -tizenkét kilós fogyással. Míg sokan csak az előnyeiről beszélnek, a GM -étrend mellékhatásait tudni kell. Mint minden ütköző étrend, a GM -diéta is saját egészségügyi kockázatokkal jár. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a program veszélyeit.

Gm diéta mellékhatások 1

A GM étrend mellékhatásai:

Bár a Gm étrend tervdiagramja az egész világon népszerű, még mindig vannak kérdések a diéta valódi hatékonyságával kapcsolatban. Az alábbiakban felsorolunk néhány súlyos General Motors diéta mellékhatást:

1. Hirtelen gyengeség az izmokban:

Hirtelen gyengeséget érezhet az izmokban, mivel az izomszövetek elegendő mennyiségű fehérjétől megfosztják a diétás program első napjaiban. Ha azonban a szervezet hozzászokik az étrend által biztosított tápanyagokhoz, szabályozhatja ezt az állapotot.

2. Rosszullét és fejfájás:

A diétás program első napján néhány ember rossz közérzetet és fejfájást tapasztalhat. Ennek az az oka, hogy a szervezetnek időre van szüksége ahhoz, hogy hozzászokjon az étrendi hatásokhoz. Valójában ez a hatás kissé pszichoszomatikus, mivel a szervezet vágyik az ínycsiklandó ételekre, és tartózkodnia kell az étrendi célok elérésétől..

3. Kiszáradás és szüntelen szomjúság:

A diétás program követése közben a szervezet szüntelen szomjúságot érezhet. Mivel a testnedvek nagy részét az anyagcsere folyamatának javítására használják, kiszáradástól szenvedhet. Ennek elkerülése érdekében több vizet kell fogyasztania, és megfiatalodott érzést kell tapasztalnia.

4. Száraz bőr:

A diéta alatt észreveheti, hogy két vagy három nap múlva kiszáradt a bőre. Ez azért van, mert a szervezet nagy mennyiségű vizet fogyaszt, hogy elősegítse az anyagcsere folyamatot. Ezért sok vizet kell fogyasztania, és meg kell akadályoznia a bőr kiszáradását.

5. Terhes nőknek nem ajánlott:

A terhes nőknek kiegyensúlyozott étrendet kell tartaniuk, amely minden tápanyagot tartalmaz, beleértve a szénhidrátokat, fehérjéket, vasat, vitaminokat és ásványi anyagokat. A GM -étrend alacsony szénhidráttartalmú étrendet ír elő, ami gyengítheti a nőket terhessége alatt, és hatással lehet a baba egészségére is. Ezért nem szabad kipróbálni semmilyen gyors diétát, beleértve a génmódosított étrendet sem.

6. Lassítja az anyagcserét:

Miután a GM -diéta véget ért, sokan tapasztalták az éhségszint csökkenését és az anyagcsere gyengülését. A rossz emésztés miatt székrekedést, súlygyarapodást és letargiát tapasztalhat. Ezért kezelik a GM-étrendet rövid távú fogyókúrás programként.

7. Monoton:

Képzeld el, hogy 7 napon keresztül minden nap ugyanazon az ételben boldogulsz! Azok az emberek, akik nem szoktak gyümölcsöt és zöldséget enni, valószínűleg unalmasnak és monotonnak találják ezt az étrendet. Különösen a banán és a tej diétája a 4. napon gyengítheti sok ember érdeklődését, akik végül abbahagyják..

8. Gyors fogyáshoz vezet:

A GM -diéta azonnali súlycsökkentő program, amely segíthet egy hét alatt néhány kiló leadásában. Ez a hirtelen változás a testedben nem jó, különösen a szívednek. Emiatt egyensúlyproblémákat, striákat és általános fizikai kellemetlenségeket tapasztalhat.

9. Merev étrend:

Az eredeti GM -étrend egy merev étrend, amely arra kényszeríti a fogyasztókat, hogy kövessék a fix menüt. Azok az emberek, akik gazdag ételekkel gazdagodtak az előző napig, ezt a merevséget meglehetősen nehéznek és traumatikusnak találták. Ezért kínál a GM -diéta indiai változata nyugodt menüt, amely megfelel a helyi ízlésnek és érdekessé teszi.

10. Nem tartalmaz gyakorlatot:

Ha azt hitte, hogy zsíros ételeket ad, vagy éhezik magát a fogyás módja, akkor téved. Ennek ideális módja az alacsony kalóriatartalmú étrend és a testmozgás egészséges kombinációja. Míg az eredeti GM -étrend nem javasol semmilyen edzéstervet, a módosított változatok jóga- és könnyű gyakorlatokat javasolnak.

11. Hajhullás a táplálkozás hiánya miatt:

A haj ereje a tápanyagoktól függ, mint például a folsav, vas, fehérje stb., Amelyek hiányoznak a GM -étrendből. Bár a menü több rostot tartalmaz, számos kulcsfontosságú vitaminban és ásványi anyagban kompromisszumot köt. Ez az oka annak, hogy az enyhe hajhullással rendelkező emberek a program után hajhullást okozhatnak.

Ezek a GM motorok étrendjének fő mellékhatásai. Sajnos sokan csak a program pozitív oldalait olvassák, a negatívumok figyelembevétele nélkül. Ez súlyosan befolyásolhatja egészségét, és számos rendellenességhez vezethet, néha visszafordíthatatlan. A jelenlegi egészségi állapotának, az életkornak és más tényezőknek az elemzése elengedhetetlen, mielőtt bármilyen gyors diétát elkezdenénk, beleértve a GM -étrendet is