Hobbit House – ainutlaatuinen esimerkki orgaanisesta arkkitehtuurista ulkona

Haluatko viettää seuraavan lomasi ulkona? Siellä voit tutustua ympäröivään alueeseen päivittäin ja olla kaukana suurkaupungin melusta ja liasta päiviä. Eikö se kuulosta unelta? Varmasti kyllä ​​miljoonille kaupunkilaisille, mutta hobbit -talossa tämä unelma voi pian toteutua. Seuraavassa annamme sinulle vain yhden esimerkin, joka on riittävän erottuva ja joka tuo esiin orgaanisen arkkitehtuurin erityispiirteet. Sitä pidetään myös periaatteessa Hobbit Housen mallina. Yllättäen se sulautuu helposti luontoon, joten sitä ei voi nähdä kaukaa. Pysy kuulolla ja anna itsesi yllättyä!

Näyttääkö tulevaisuuden arkkitehtuuri tältä??

Hobbit Housen orgaaninen arkkitehtuuri futuristisilla elementeillä

  • Ketkä ovat harrastajia?

Ensimmäiset asiat ensin! Ennen kuin menemme Hobitti -taloon, selitetään, keitä hobbitit ovat. Lyhyesti sanottuna nämä ovat ihmisen kaltaisia ​​myyttisiä olentoja, jotka elävät totuudenmukaisesti koskemattomissa maisemissa. Niitä kutsutaan edelleen puoliksi, koska niiden kasvu vaihtelee 60 cm: n ja 120 cm: n välillä.

Ne tunnettiin alun perin J. R. R. Tolkienin romaaneista, joissa he asuvat Keski-maan fantasiamaailmassa. Hobitti ja Taru sormusten herrasta on Uuden-Seelannin käsikirjoittajan ja ohjaajan kirjoittama vuosina 2001-2003 Peter Jackson kuvattu onnistuneesti. Hänen trilogiansa Sormusten herra sai yhteensä 17 Oscar -titteliä, joista kolme meni ohjaajalle. Luolan asukkaiden suosio on kasvanut ensimmäisen elokuvan ensi -iltansa jälkeen. Hobiteista ja heidän elämäntavoistaan ​​kertovien elokuvien valtava menestys oli todellinen syy uuden elokuvalajin, nimittäin fantasian, perustamiselle..

 Ihmisen mielikuvitus ei tunne rajoja.

Hobbit Housen orgaaninen arkkitehtuuri ei rajoita mielikuvitusta

Toinen mielenkiintoinen tosiasia on, että hobbitit puhuvat kieltä, jota ei koskaan ollut olemassa. Uskotaan, että heidän nimensä on johdettu sanasta kuduk tai kûd-dûkan ja tarkoittaa kuopan asukasta. Hobittien koti on mäkinen Shire, jossa he asuvat luolatyylisissä taloissa. Hobittitalossa on pyöreät ovet ja ikkunat, ja se sopii orgaanisesti maisemaan rasittamatta sitä millään tavalla. Hobittien motto elämässä on olla rauhallinen ja ulkopuolisen häiritsemätön. Hänen ainutlaatuinen yksinäisyytensä ja tasapainoinen elämäntapansa ovat löytäneet lukuisia faneja ympäri maailmaa. Siksi kauniiden ja yksinäisten maisemien keskelle on rakennettu lomakomplekseja, jotka jäljittelevät alkuperäistä, Hobitti -taloa.

Tämä Hobbit House on täydellinen lomakohde kaikille, jotka etsivät läheistä kontaktia ulkoiluun.

Hobbit Housen orgaaninen arkkitehtuuri on täydellinen lomakohde luonnon ystäville

 Vihreä ruohonpäällinen tekee Hobbit Housen lähes näkymättömäksi.

Hobbit Housen luomuarkkitehtuurin vihreä ruohonpeite tekee siitä näkymättömän

  • Hobittitalo on ainutlaatuinen orgaaninen rakennusrakenne keskellä ulkoilua

Kuvissamme näkyy hobbit -talo, joka on tyypillinen esimerkki luolatalosta. Se on täydellisesti integroitu ympäröivään alueeseen ja on siksi lähes näkymätön ohikulkijoille. Kuuluisan meksikolaisen arkkitehdin 1985 Javier Senosiain  Suunniteltu talo on tyypillinen esimerkki orgaanisesta arkkitehtuurista, joka saa muotonsa luonnosta ja saastuttaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Ympäröivä viheralue kutsuu sinut miellyttäville kävelylenkeille tai viipymään raikkaassa ilmassa pidemmän aikaa.

Futuristiset ja täysin luonnolliset muodot kulkevat täällä käsi kädessä.

Hobbit Housen orgaaninen arkkitehtuuri futuristisia ja luonnollisia muotoja

“Puutarhassa käveleminen tarkoittaa kävelemistä talon katon yli huomaamatta”, sanoi Senosiain. Meksikolainen arkkitehti on kuuluisa orgaanisesta arkkitehtuuristaan. Hän rakensi taloja, jotka saivat inspiraationsa käärmeen, hain ja kukan muodosta ja ovat ainutlaatuisia osia tästä arkkitehtuurista. Hänen tavoitteenaan on aina ollut luoda ainutlaatuinen rakennusrakenne, joka näyttää esihistoriallisten ihmisten luolilta ja kirjoittaa itsensä saumattomasti luonnolliseen ympäristöön.

Nerokas suunnittelu meksikolaisen arkkitehdin Javier Senosiainin toimesta.

Hobbit Housen orgaanisen arkkitehtuurin nerokas muotoilu, jonka on suunnitellut meksikolainen arkkitehti Javier Senosiain

Senosiain mietti biolmasto-olosuhteiden vaikutuksia asukkaiden fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin ja käytti puita ja pensaita rakentamisessa. Ne muodostavat vihreitä esteitä, jotka suodattavat voimakasta auringonvaloa, viileät sisätilat ja suojaavat taloa pölyltä ja melulta. Esimerkiksi katto on peitetty ruoholla ja suojaa Hobitti -taloa kuumuudelta ja kylmyydeltä. Tämä takaa myös miellyttävän sisälämpötilan.

 Siirtyminen sisä- ja ulkopuolelle on saumatonta.

Hobbit Housen orgaaninen arkkitehtuuri lasiseinä saumaton siirtyminen sisä- ja ulkotiloihin

Lasiseinä päästää talon sisälle paljon auringonvaloa, mikä tekee siitä kevyen ja lämpimän.

Hobbit Housen orgaaninen arkkitehtuuri lasiseinä sisustus kirkas ja lämmin

  • Miltä Hobbit House näyttää sisältä?

Vaikka tämän Hobbit -talon sisustus näyttää maanalaiselta luolalta, se on liitetty ulkopuolelle suurella lasiseinällä. Seinät, katot ja sisäänrakennetut huonekalut on valmistettu rautasementistä, joka on käsitelty edelleen ja päällystetty marmorijauhe- ja valkoisella sementillä.

Olohuoneessa on kaksi tuolia, jotka erottuvat ainutlaatuisesta suunnittelustaan. Toinen on meksikolaisen taiteilijan Pedro Friedebergin käsintehty ja toinen Eero Aarnion työ..

Sinun ei tarvitse tehdä ilman mukavuutta tässä Hobitti -talossa.

Hobbit House orgaaninen arkkitehtuuri mukavuutta sisällä

Kummallista kyllä, tämä puoliksi haudattu talo osoittautuu aurinkoisemmaksi ja kirkkaammaksi kuin perinteiset talot. Hobittitalossa ikkunat voivat olla missä tahansa ja hyvin muotoillut kupolit sallivat auringonvalon pääsyn ylhäältä. Ilmanvaihtoa helpottaa talon aerodynaaminen muoto, joka mahdollistaa ilman kiertämisen vapaasti.

Talo muistuttaa maapähkinäkuorta ja koostuu kahdesta huoneesta, jotka on yhdistetty kapealla käytävällä. Ensimmäinen soikea kammio on suuri sisätila, jossa sijaitsevat oleskelu-, ruokailu- ja makuutilat. Sieltä toinen tunneli johtaa toiseen kammioon, jossa nukkuvat alkovit sijaitsevat.

 Pyöreät muodot, holvikatot ….

Hobbit Housen orgaaninen arkkitehtuuri pyöreät muodot kupolikatot sisällä

… luonnehtii tätä futuristista arkkitehtuuria.

Hobbit Housen arkkitehtuuri futuristisilla elementeillä

Luonto on tässä suurin roolimalli!

Hobbit Housen orgaaninen arkkitehtuuri näyttää sisältä

Nämä ovat huoneita, joiden muuttuvat valaistusolosuhteet ja muodot on mukautettu ihmisten luonnollisiin rytmeihin. Tässä Hobbit -talossa huonekalut on integroitu täydellisesti ympäristöön. Pääsy huoneesta toiseen ei ole kynnysarvoa, mikä helpottaa kommunikointia asukkaiden välillä. Juuri tätä nykyaikainen ihminen tarvitsee löytääkseen tiensä takaisin juurilleen. Jos haluat elää totuudenmukaisesti, tunnet olosi oikeaan paikkaan Hobbit Housessa. Jokaisen kannattaa kuitenkin yrittää viettää ainakin yksi loma luonnon keskellä, tai?

 Jokainen voi viettää ainutlaatuisen ja unohtumattoman loman tässä Hobitti -talossa.

Hobbit Housen orgaaninen arkkitehtuuripaikka ainutlaatuiselle lomalle

Hobbit Housen orgaanisen arkkitehtuurin makuuhuoneet

 Tältä näyttää luolatalon kylpyhuone.

Hobbit House orgaaninen arkkitehtuuri kirkas aurinkoinen kylpyhuone

Kirjahylly on rakennettu seinään.

Hobbit Housen orgaanisen arkkitehtuurin sisäänrakennettu kirjahylly, paljon kirjoja

 Päivällä ja yöllä voit tarkkailla luontoa.

Hobbit Housen orgaaninen arkkitehtuuri päivin ja öin katsellen luontoa

 Tai tutki itse.

Hobbit Housen orgaaninen arkkitehtuuri tutki luontoa itse

Hobbit Housen orgaaninen arkkitehtuuri on hyvin integroitu luontoon

Hobbit Housen orgaaninen arkkitehtuuri, jota turistit ovat paljon vierailleet