Arkkitehtuurin historia maailmanmatka -aiheena: viisi hienoa vinkkiä

Arkkitehtuurin historia on suuri intohimo monille maailmanmatkustajille. Eri rakennuskohteet ovat tärkein kriteeri tiettyjen kohteiden ja reittien valinnassa. Mahdolliset vinkit ovat tietysti uskomaton määrä.

Tämänpäiväisessä viestissämme on sinulle viisi hienoa ideaa ja toivomme, että tulet niistä jossain vaiheessa osaksi Euroopan tai maailman matkoja.

Lissabonista voit aloittaa suuren arkkitehtuurikierroksen

lissabonin alus

Eurooppa- tai maailmanmatka -teema: Risteily Lissabonista Lontooseen

Osana maailman- tai Euroopan -kiertuettasi voit ottaa risteilyn, joka alkaa Lissabonista ja päättyy Lontooseen. Tämän risteilyn aikana koet suuren osan joidenkin Euroopan kauniiden rannikkokaupunkien kulttuuri- ja arkkitehtuuriperinnöstä.

Ilman erityistä määränpäätä voit kävellä Portugalin pikkukaupunkien monimutkaisilla kujilla ja ihailla suurta katedraalia Espanjan rannikolla. Tällä risteilyllä koet edelleen Normandian pyhät kukkulat Pohjois -Ranskassa ja lopulta ikonisen Towerin sillan Lontoossa.

Breisach Reinillä

breisach am rhine

Reinin varrella

Voit myös tehdä upeita arkkitehtuurimatkoja Saksan sisällä. Sinun tarvitsee vain ajaa Rein -jokea pitkin. Reitti sisältää monia historiallisia kaupunkeja, kuten Breisach ja Freiburg. Se vie myös Strasbourgiin ja Amsterdamiin. Silmiinpistäviä arkkitehtonisia töitä, joita koet tällä matkalla, ovat Notre Damen katedraali, Augustinerplatz sekä Palais Rohanin ja Pyhän Tuomaksen kirkon museot.

Uusi Bauhaus -museo Weimarissa

uusi Bauhaus -museo Weimarissa

Bauhaus -arkkitehtuuri

Kahden vuoden kuluttua Bauhaus täyttää 100 vuotta. Koulu avattiin Weimarissa vuonna 1919, sen pääkonttori muutti Dessauun ja se lopulta suljettiin Berliinissä. Ensimmäisten 14 vuoden aikana sen perustamisesta koulusta tuli niin vaikutusvaltainen, että 1900 -luvun erilaiset rakennukset osoittavat Bauhaus -arkkitehtuurin ominaispiirteitä. Suunnittele reitti, jolla vierailet silmiinpistävissä rakennuksissa ja aiheeseen liittyvissä näyttelyissä. Tässä muutamia vinkkejä: Gropius -huone, Bauhaus -museo Weimarissa, Bauhaus -rakennus Dessaussa sekä Geran kaupunki, jonka rakennuksiin rakennuskoulu vaikutti voimakkaasti. Berliinissä he voivat vierailla Zehlendorfin metsäasutusalueella. Myös Siemensstadtin rengaskaupunki, joka on Unescon maailmanperintökohde, on vierailun arvoinen.

Miami: South Beachin art deco -alue

miami art deco -alue etelärannalla

Miami

Jos haluat kokea upeita arkkitehtonisia monumentteja, sisällytä Miami maailmanmatkareitillesi. Uuden kaupunkikierroksen oli tarkoitus alkaa vuonna 2018. Se on nimetty “Miami – arkkitehtonisia jalokiviä trooppisen taivaan alla”, ja sen sisällä voit kävellä South Beachin merkittävän art deco -alueen kaduilla. Siellä näet ihania esimerkkejä nykyaikaisesta arkkitehtuurista ja laajennat tietämystäsi Etelä -Floridan historiallisesta perinnöstä.

New Orleans: Kestävä arkkitehtuuri Katrinan mukaan

kestävä asuminen katrina new orleansilta

New Orleans

Arkkitehtuurin historian ystäville New Orleansin matka on myös kannattava. Ranskan korttelin mökit ja kaupunkitalot ovat erityisen suosittuja, samoin kuin niin sanotun puutarha-alueen upeat rakennukset. Älä missaa vierailua hirmumyrsky Katrinan tuhoamien lähiöiden kestävillä siirtokunnilla.

Sinun ei tarvitse käydä liian monissa rakennuksissa saadaksesi syvällistä tietoa arkkitehtuurin historiasta. Pikemminkin olisi tärkeää valita vaikuttavia esimerkkejä ja oppia lisää niiden historiallisesta taustasta. Et vain ymmärrä paremmin ihmiskunnan historiaa ja kulttuuriperintöä ympäri maailmaa. Tällä tavalla voit myös turvata uskomattoman jännittävän kokemuksen maailmanmatkoillesi.

Ciudad de la Cultura de Galicia, Santiago de Compostela

Santiago de Compostelan kulttuurikaupunki

Freiburg

Näkymä Freiburgin kaupunkiin

Gropius -huone

gropius -huone

Lontoo, Tower Bridge

Lontoon silta

Jännittävää New Orleansin arkkitehtuuria

jännittävä-historiallinen-arkkitehtuuri-new-orleansista