Arvokasta aurinkoenergiaa kestävään nollaenergiataloon

aurinkoenergia nollaenergia talon aurinkosähkö

Peruslinjat suunnittelussa aurinkoenergian säästämiseen ja käyttöön

Viime vuosina arkkitehtisuunnittelu on käynyt läpi erittäin tärkeän vaiheen kehityksessään. Se, mitä todellisessa käytännössä ei voinut kuvitella muutama vuosi sitten, on nyt tosiasia: Erittäin innovatiivisella suunnittelulla aurinkoenergiaa voidaan varastoida ja käyttää tehokkaasti.

Nykyaikaisessa tekniikassa on otettu monia askeleita

Jotta aurinkoenergiaa voitaisiin käyttää tehokkaasti, on käytettävä integroitua lähestymistapaa. Tältä osin voidaan tehdä paljon.

Passiivinen suunnittelu on yksi ensimmäisistä vaiheista, ja haluamme käsitellä sitä tänään

aurinkoenergia nollaenergia talot aurinkokatot

Mitä koko prosessi sisältää??

Kokonaisprosessi sisältää asunnon sijainnin oikean valinnan, täydellisen kirjoituksen tunnelmaan sekä ulkonäön että ilmasto -olosuhteiden suhteen. Kaikki materiaalit on valittava äärimmäisen varovasti ja aurinkoenergian käytön ajatuksen mukaisesti.

Hyötyjen tuottamisen lisäksi resurssien käytön on tehtävä niistä erittäin tehokkaita. Sinun on osallistuttava asukkaiden terveyteen ja tuottavuuteen. Nämä ovat vain muutamia vihreän muotoilun periaatteista. Yhä useammat näistä ovat myös pakollisia, ja uusien rakennusyhtiöiden on sisällytettävä ne prosessiin.

Hienostunut muotoilu ja innovatiivinen tekniikka

aurinkoenergia passiivitalo nollaenergia talo moderni arkkitehtuuri

Passiiviset rakennukset

Vihreät rakennukset, jotka käyttävät aurinkoenergiaa ja säästävät siten resursseja, ovat uusi suuntaus. Laskelmien mukaan ne kuluttavat noin 47% vähemmän kuin perinteiset uudisrakennukset ja 60% vähemmän kuin perinteiset vanhat rakennukset. Yhdysvalloissa tätä nollaenergiatalokonseptia on käytetty jo yli 20 000 rakennuksessa. Jos tarkastelet näitä erikseen, huomaat, että niissä käytetään laajaa valikoimaa yksilöllisiä ja ainutlaatuisia periaatteita.

Kestävä rakennus

aurinkoenergia nollaenergia talo italia

Suunnittelunäkökohdat

Haluamme nyt tarkastella lähemmin suunnittelun suunnittelun näkökohtia, joissa aurinkoenergiaa säästetään. Nämä on optimoitava viimeistä yksityiskohtaa myöten, jotta voit säästää mahdollisimman paljon energiaa. Tyypillinen innovatiivinen mekanismi on perinteisten ja nykyaikaisten energiatehokkaiden laitteiden integrointi. Nämä ovat pumppuja, tuulettimia, taloudellisia valoja. Aurinkosähköpaneelit on myös integroitu moniin paikkoihin. Nämä eivät ole aktiivisia aurinkoenergiaa säästäviä elementtejä, jotka voidaan helposti integroida passiivisiin konsepteihin. Tärkeintä on, että passiivinen muotoilu riippumatta siitä, tukeeko se aurinkoenergiaa vai ei, luottaa täydelliseen tasapainoon kaikkien elementtien välillä. Tällöin omavaraisuuden tulisi saavuttaa korkein mahdollinen taso ja sinun on rajoitettava ympäristön vaikutusta tässä ja kaikissa muissa suhteissa.

Nollaenergiatalot ovat erittäin muodissa

aurinkoenergia nollaenergia talo aurinkokennot aurinkosähkö

Vielä yksityiskohtaisemmin tarkasteltuna yritetään päästää mahdollisimman paljon aurinkoenergiaa läpi. Sitten sinulla on mahdollisuus tehokkaiden mekanismien avulla tallentaa ne paremmin ja käyttää niitä kotitalouksiin.

Kiinnitä huomiota estetiikkaan

Tyypillinen ominaisuus nykyaikaisille aurinkoenergiaa käyttäville malleille on, että ne kiinnittävät erityistä huomiota suunnittelunäkökohtiin. Siten kaikilla nollaenergiatalon elementeillä on kaksi ulkonäköä – ergonominen aurinkoenergian säästämisen kannalta ja esteettinen -.

Perinteinen arkkitehtuuri ladattu uudelleen

aurinkoenergia nollaenergia talo maalaistalo

Tehokas vaikutus kaikkina vuodenaikoina

Nollaenergiatalon kanssa sinun on varmistettava, että se on mukautettu kaikkina vuodenaikoina. Jälkimmäinen voidaan tarkistaa joidenkin elementtien kriittisen arvioinnin perusteella. Integroitujen järjestelmien pitäisi mahdollistaa aurinkoenergian säästäminen kesällä ja sen käyttö energianlähteenä ilman, että se tulee liian lämminksi itse talossa. Sen toimintaa on muutettava talvella, jotta pääpaino on lämmön tuottamisessa. Tietenkin yritetään olla menettämättä energiaa tarpeettomasti tai ainakin olla antamatta sen tapahtua.

Monimukavuustalo ZEB: ltä Norjassa

aurinkoenergia nollaenergia talo monimukavuustalo zeb-projekti norja

Projektisuunnittelun vaiheet

Jotta voit palkata oikeat ihmiset kehittämään tyhjän talon suunnittelua, olisi hyvä, että sinulla on vähintään yleinen tietämys aiheesta.

Ensinnäkin kyse on oikeasta paikasta. Voit ehdottaa monia erilaisia ​​vaihtoehtoja ja auttaa tehokkaasti varmistamaan, että paras vaihtoehto valitaan.

Luo käyttöstrategia. Sinun on oltava realistinen siitä, kuinka paljon energiaa tarvitset ja milloin. Sitten on tehtävä vertailu siitä, miten tämä voidaan saavuttaa aurinkoenergiatehokkaalla suunnittelulla. Tietyn budjetin on oltava käytettävissä ja myös huomattavia varauksia. Kuluttajana sinun tulee myös osallistua aktiivisesti tähän.

Mene vähän lähemmäs luontoa

aurinkoenergia passiivitalon puumateriaali

Kaavamainen suunnittelu. Kylä ei ole kaikki kaikessa. Asioita on erilaisia ​​ja ne on löydettävä. Tässä prosessissa käytetään yleensä useita innovatiivisia menetelmiä. Mutta ennen lopullisen päätöksen tekemistä sinun on myös ilmoitettava siitä.

Hanke

Sinun on nyt saatettava rakennuksen rakenne valmiiksi – kaikki huoneet ja yksityiskohdat. Niitä on myös analysoitava yksilöllisesti ja on selvitettävä, voidaanko täällä ja siellä tehdä enemmän parannuksia.

Myös tässä vaiheessa on harkittava huolellisesti eri versioita yksi kerrallaan.

Katolla olevista aurinkokunnista tulee vähitellen pakollinen

aurinkoenergia nollaenergia talon aurinkokunnat katto

Rakentaminen

Nyt nollaenergiatalo on rakennettava ja on varmistettava, että kaikki yksityiskohdat toteutetaan täsmälleen suunnitelman mukaisesti.

Asua

Maksimaalisen tehokkuuden saavuttamiseksi sinun on myös noudatettava tiettyjä talon sääntöjä. Sinun on kyettävä käsittelemään kaikkia järjestelmiä, jotta energiatarkoitukset voidaan saavuttaa pitkällä aikavälillä.

 Tästä hyötyvät erityisesti kehitysmaat

aurinkoenergia nollaenergia talo afrikka projekti citatona com

Luonnolliset materiaalit ja auringonvalo

aurinkoenergia nollaenergia talo soleta pois verkosta

Terävät katot ovat täydellisiä aurinkopaneelien optimaalisena pintana

aurinkoenergia nollaenergia talo perinteinen suunnittelumetsä