Bauhaus -tyyli: miksi se on niin tärkeää modernille arkkitehtuurille?

Miksi Bauhaus -tyyli on edelleen niin tärkeä modernille arkkitehtuurille?

Jokainen, joka on edes vähän kiinnostunut arkkitehtuurin historiasta, tuntee termin Bauhaus. Kyse on Walter Gropiuksen perustamasta arkkitehtuuri- ja muotoilukoulusta. Hän oli virallisesti aktiivinen vuosina 1919–1933. Itse asiassa hänen oppilaansa jatkavat työtä. Monia nykyaikaisia ​​arkkitehtejä ja heidän rakenteitaan voidaan pitää tämän koulun seuraajina.

Arkkitehtuuri ja muotoilu Bauhaus -tyyliin

Bauhaus -tyylinen arkkitehtuuri Bauhaus -rakennus Dessau

Bauhausin perusti Walter Gropius vuonna 1919

Bauhaus -tyylinen kansi geometristen muotojen värejä

Ominaisuudet

Päävärien, kuten punaisen, sinisen ja keltaisen, käyttö on tyypillistä Bauhaus -tyylille. Lisäksi Bauhausin stylistit käyttivät aina erittäin selkeitä geometrisia muotoja. Tämä lähestymistapa voidaan selittää tämän koulun filosofialla. Bauhaus -taiteilijat pyrkivät kaikkialla yksinkertaisiin muotoihin, jotka sopivat massatuotantoon.

“Vähemmän on enemmän” – Bauhaus -motto

Bauhaus -tyyliset jakkarat eri väreillä designtuolit

Jotkut Bauhaus-suunnittelijat menivät niin pitkälle, että halusivat kehittää Bauhaus-tyylin edelleen niin sanottuun kansainväliseen tyyliin, jonka pitäisi sopia kaikille kansoille ja kulttuureille.

Käytännöllinen ja kätevä muotoilu

Bauhaus -tyylinen huonekalutuoli toimisto -olohuone

Yksinkertaiset muodot ja luonnonmateriaalit

Bauhaus -tyylinen huonekalutuoli teräsrottinki

Bauhaus -liikkeen tärkeitä persoonallisuuksia

Jos haluat selkeämmän kuvan Bauhaus -tyylistä, on parasta katsoa joidenkin johtavien suunnittelijoiden työtä. Huomaat sitten varmasti, miltä tyypilliset muodot näyttävät puhtaasti visuaalisesti. Sitten voit helposti nähdä tämän tyylin vaikutuksen ympärillämme olevissa moderneissa rakennuksissa ja suunnittelutöissä.

Funktio määrittää muodon

Bauhaus -tyylinen barcelon -hiustyylinen suunnittelija Ludwig Mies van der Rohe

Walter Gropius

Aloitetaan edellä mainitusta Walter Gropiuksesta, joka on myös Bauhaus -koulun perustaja. Hän teoreettisesti muotoili tämän arkkitehtonisen tyylin ideologian ja käytti sitä sitten teoksissaan.

Johannes Itten

Tämä on toinen nimi, joka on pidettävä mielessä Bauhausissa. Tämä taiteilija kannatti päävärien käyttöä. Hän määritteli myös vivahteet, joista tuli tyypillinen Bauhaus -tyylille.

Hänen työnsä oli erittäin tärkeä Bauhaus -tyylille. Meidän on kuitenkin myös mainittava, että jossain vaiheessa hän meni omaa tietä ja siirtyi pois Bauhaus -tyylin alkuperäisistä ajatuksista.

László Moholy-Nagy

Kun Johannes Itten lähti Bauhausista, Laszlo Moholy-Nagy otti hänen tehtävänsä. Hänen sitoutuneen rakennustoimintansa vuoksi joitakin tämän tyylin kauneimmista arkkitehtonisista teoksista löytyy nykyään Unkarista.

Barcelonan tuoli ja ottomaanit

Bauhaus -tyylinen Mies Barcelona -tuoli ja ottomaanit

Bauhaus -tyyli ja moderni arkkitehtuuri

Joten miksi Bauhaus -tyyli on niin tärkeä modernille arkkitehtuurille ja nykyaikaiselle suunnittelulle? Vastaus ei ole niin monimutkainen kuin luulisi.

Moderneissa rakennuksissa sinulla on vähän liikkumavaraa. Nykyään luotat aina selkeisiin linjoihin ja vakaaseen rakenteeseen. Lisäksi valon voimakkuus ja valon saatavuus kaikissa huoneissa ovat erityisen tärkeitä.

Selkeät linjat ja vakaa rakenne modernissa arkkitehtuurissa

Bauhaus -tyylinen moderni arkkitehtuuri Bauhaus

Jotta tällaiset rakenteet näyttäisivät alkuperäisiltä, ​​jouduttiin suunnittelemaan perusmuotojen luova käyttö etukäteen. Yksi mahdollinen lähestymistapa on käyttää orgaanisia muotoja, kuten monet nykyaikaiset arkkitehdit todella käyttävät.

Geometrisillä muodoilla on tärkeä rooli Bauhausissa

Bauhaus -tyylinen arkkitehtuuri suunnittelu ja taide

Toiset taas ovat luovia geometristen muotojen koostumuksessa. Näin on Bauhaus -kouluun viittaavien suunnittelijoiden, taiteilijoiden ja arkkitehtien kohdalla.

Yksinkertainen muotoilu

Bauhaus -tyylinen soskin -talo

Bauhaus -koulu ja orgaaniset muodot

Nykyaikaisessa arkkitehtuurissa havaitsemme myös Bauhausin ja orgaanisten muotojen fuusion tietyissä kohdissa. Etenkin pyöristettyjen muotojen tapauksessa nämä kaksi ovat toisinaan osuvia. Rajat näiden kahden välillä ovat täysin hämärtyneitä, kun luonnonmateriaaleja käytetään edelleen. Nykyaikaisen teknologian ansiosta ne voidaan käsitellä raittiisti ja modernilla tavalla, ja samalla ne takaavat aina luonnollisen ulkonäön.

Orgaaniset muodot ja ilmeikkäät värit

Bauhaus -tyylinen juliste moderni arkkitehtuuri taide

Bauhaus -tyylinen Dessau legenda design -huonekalut Grupius

Bauhaus -tyylinen Bauhaus -polkupyörän rakenne hopeaa

Bauhaus -tyylinen muotoilu luo värejä ja muotoja Bauhaus -tyylinen sisustushotelli Bauhaus -tyylinen muotoilu Optimoidut huonekalut Bauhaus -tyylinen muotoilu Optimoitu huoneen elementtivuode Bauhaus -tyylinen muotoilu Optimoitu huoneportaat

Bauhaus -tyylinen Dessau -legendaarinen huonekalukaappi Bauhaus -tyyliset värit muovaavat suunnitteluarkkitehtuuria

Bauhaus -tyylinen panton -tuoli punainen Bauhaus -tyylinen Piet Mondrian -koostumus punainen keltainen sininen

Bauhaus -tyylinen Yves Saint Laurent Mondrian -mekko Bauhaus -tyylinen Piet Mondrian Odysey Bauhaus -tyylinen Piet Mondrian -merkki

Bauhaus -tyyli Retvield -design -huonekalut Bauhaus -tuolit