Biofilia ja biofiilinen suunnittelu: Mielenkiintoisia faktoja ja 40 esimerkkiä nykyisestä trendistä

Luonnon kanssa toimiminen ei ole koskaan ollut tärkeämpää kuin nykyään. Vietämme yhä enemmän aikaa töissä ja tulemme sitten väsyneinä kotiin. Missä ja miten voimme ladata akkuja, kun olemme eristäytyneet niin rajusti luonnosta. Emme elä enää sopusoinnussa luonnon kanssa. Tämä ei ole uutinen, mutta mitä voimme tehdä asialle? Viime vuosien tämänhetkiset suuntaukset heijastavat ihmisen tarvetta palauttaa tasapaino ja tuntea taas olevansa lähellä luontoa. Koska niin me elämme satoja tuhansia vuosia ja meillä on jatkuvasti geneettinen yhteys villiin luontoon. Juuri tämän yhteyden tavoitteena on “biofilian” uusi suuntaus. Selvitä alta, mitä tämä suuntaus todellisuudessa edustaa ja mitkä ovat sen terveyshyödyt itsellemme …

Mitä termi “biofilia” tarkoittaa??

Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Vihreän elämän edut

Biofiilinen muotoilu ja luonnon rooli jokapäiväisessä elämässämme

Biophilia Biophilic design edustaa eläviä suuntauksia 2020

Mitä on biofilia ja biofiilinen muotoilu?

Biofilia (eli rakkaus luontoon) keskittyy ihmisten luontaiseen vetovoimaan luontoon ja luonnollisiin prosesseihin.

Amerikkalainen biologi Edward O.Wilson suositteli tätä termiä 1980 -luvulla, kun hän havaitsi, kuinka lisääntynyt kaupungistuminen johti erottamiseen luonnosta. Koska muuttoliike on suuri teollisuusmaiden kaupunkeihin, biofilia on yhä tärkeämpää terveydellemme ja hyvinvoinnillemme rakennetussa ympäristössä.

Tällä tavalla voimme palauttaa yhteyden luontoon

Biofiilinen biofiilinen suunnittelutoimisto Biofiilisen suunnittelun trendit

Biophilic Design käyttää näitä ideoita periaatteina oman asuintilansa suunnittelussa siten, että ihmisten ja luonnon välinen yhteys voidaan palauttaa kaupunkiympäristöön. Toisin sanoen kyse on omasta synnynnäisestä tarpeestamme luoda yhteys luontoon luomalla luonnollisia tiloja.

Tavoite: integroida mahdollisimman paljon luonnon elementtejä suurkaupunkiin

Biophilia Biophilic Design Elävät trendit 2020 -rakennus

Biofilian filosofia on johtanut tiettyyn renessanssiin rakennus- ja arkkitehtuuriteollisuudessa. Biofiilinen suunnittelu on kuitenkin toteutettava oikein. Ymmärtäminen, miten ihmiset reagoivat luontoon ja miten tällaisia ​​myönteisiä kokemuksia voidaan tukea kaupunkialueilla, on ratkaisevan tärkeää terveen ja elinvoimaisen yhteiskunnan luomiseksi.

Vihreät kasvit tuovat harmoniaa ja positiivista energiaa kotiisi

Biophilia Biophilic Design Living trendit 2020 moderni huoneisto

Alla olemme koonneet yhteen biofilian tärkeimmät perusominaisuudet:

 • erilaisia ​​kasveja sisätiloissa
 • näkymillä maisemille
 • sisä- ja ulkopuolisten rajojen hämärtäminen
 • dynaaminen ja hajavalo
 • luonnolliset tuoksut
 • Läheisyys veteen
 • Luonnollisten ja paikallisten materiaalien käyttö
 • Suojaus ja yksityisyys

Biofiilisellä suunnittelulla on yhä tärkeämpi rooli elämässämme

Biophilia Biophilic design Elävät trendit, elävä arkkitehtuuri ja sisustus

Miksi biofiilinen muotoilu on niin suosittua nykyään??

Luonnon ja luonnon elementtien integroiminen rakennettuun ympäristöön – joka tunnetaan nimellä biofiilinen muotoilu – on osoitettu vähentävän stressiä, edistävän kognitiivista toimintaa ja luovuutta sekä nopeuttavan paranemista.

Riippuvat kasvit luovat luovan ja raikkaan tunnelman

Biophilia Biophilic design elävä sisustus riippuvat huonekasvit

Maailman terveysjärjestö uskoo, että stressiin liittyvät sairaudet, kuten mielenterveyden häiriöt ja sydän- ja verisuonitaudit, aiheuttavat yhä enemmän kuolemia lähitulevaisuudessa. Koska yhteys luontoon vähenee, paineet lisääntyvät ja kehittynyt tekniikka lisää mahdollisuuksia saada takaisin henkistä ja fyysistä energiaamme.

Lataa akut luonnosta!

Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 biofiiliset suunnittelutrendit

Koska biofiilinen muotoilu voi vähentää stressiä, lisätä valppautta ja edistää keskittymistä, se sopii ihanteellisesti tiettyihin töihin. Yritykset voivat vähentää steriilien työpaikkojen kielteisiä vaikutuksia ja todella parantaa ympäristöään sisällyttämällä niihin erilaisia ​​biofiilisiä piirteitä (kuten vihreät seinät, kasvit, puu tai kivi). Nämä biofiiliset elementit luovat tehokkaasti positiivisen vasteen, ikään kuin ihmiset olisivat luonnon keskellä. Tämän on osoitettu vähentävän stressiä työpaikalla. Samalla se lisää tuottavuutta, luovuutta ja hyvinvointia.

Työpaikalla tarvitset eniten tuoretta energiaa ollaksesi tuottava Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Työpaikka

Vihreä seinäkoriste – erinomainen idea toimistoon

Biophilia Biophilic design Elävät trendit Toimiston trendit

Kuuluisat yritykset, jotka ovat työpaikkasuunnittelun eturintamassa, kuten Apple, Google ja Amazon, investoivat todella biofiiliseen suunnitteluun.

Tässä muutamia tärkeimpiä etuja biofiilisen suunnittelun työpaikalla:

 • Vähemmän työntekijöiden poissaoloja
 • Parannettu terveys
 • Lisääntynyt mieliala ja hyvinvointi
 • Parempi tuottavuus
 • Lisääntynyt työntekijöiden sitoutuminen
 • Vähentynyt stressitaso
 • Mielenterveys ja vähentynyt väsymys

Kokoushuoneen ylisuuret kasviseinät auttavat tekemään älykkäitä päätöksiä

Biophilia Biophile Design Living Trends 2020 -konferenssisali

Vaikka biofilia on edelleen filosofinen ajatus ytimessään, on olemassa konkreettisia, todellisia etuja, jotka tekevät rakennusten rakentamisesta, suunnittelusta ja sisustamisesta näiden periaatteiden mukaisesti yrityksille kannattavaa.

Biofilian ja erityisesti biofiilisen suunnittelun odotetaan saavuttavan suosiota vasta seuraavan vuosikymmenen aikana. Filosofia on saavuttanut uuden tason viime vuosina. Kasvutilaa on kuitenkin vielä paljon, koska biofilia ja biofiilinen muotoilu voivat laajentua sisustussuunnittelun ja arkkitehtuurin ulkopuolelle uusille alueille, kuten rakennustoimintaan ja kiinteistöhallintaan.

Anna itsesi inspiroida seuraavista tuoreista biofiilisen suunnittelun esimerkeistä 

Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 -konferenssihuone Green Wall

Biofilia tarkoittaa “rakkautta eläviä kohtaan”

Biophilia Biophilic design Elävät trendit 2020 elävä toimistosuunnittelu

Biophilia Biophilic design Nykyisten elämistrendien edut Biophilia Biophilic design Edut Elävät suuntaukset Sammalseinäideoita Biophilia Biophilic design Edut Elävät suuntaukset Kestävä kehitys Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Työilmapiiri Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Arkkitehtuuri biofiilinen muotoilu Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 biofiilinen muotoilu Mooswand Biophilia Biophilic Design Elävät trendit 2020 biofiilinen suunnittelu Toimistosuunnittelu Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 biofiilinen muotoilu City Landscaping Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 biofiilinen muotoilu Ruukkukasvit Määrä Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 biofiilinen muotoilu Biophilia Biophilic design Elävät trendit 2020 luovat vihreän ympäristön Biophilia Biophilic design Elävät trendit 2020 elävä arkkitehtuuri Biophilia biophilic design Living trendit 2020 elävien elementtien edut Biophilia Biophilic design Elävät trendit 2020 Luonto- ja maisema -arkkitehtuuri Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Toimistoideoiden trendit Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Toimistoideoita Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 -ravintola Biophilia Biophilic design Elävät trendit 2020 Yhteys luontoon Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Seinäkoristeideoita Biophilia Biophilic design Elävät trendit biofiilinen muotoilu riippuvat kasvit Biophilia Biophilic Design Elävät trendit biofiilinen muotoilu Olohuoneen seinä Biophilia Biophilic design Elävät trendit rakennettu ympäristö Biophilia Biophilic design Elävät trendit kasvihuonekasveja Biophilia Biophilic design Elävät trendit Vilkas toimistoilmapiiri Biophilia Biophilic design Elävät trendit Elävyyttä asuintilassa Biophilia biophiles vihreä elinympäristöBiophilia Biophilic design Elävät trendit 2020 biophilic design Luonto ja arkkitehtuuri