John Pawson toteutti Milanon Valextra -myymälän galleriatyyliset sisätilat

Näin kuvailisimme lyhyesti uutta Valextra -myymälää Milanossa: yksinkertaiset huoneet, jotka sulautuvat toisiinsa, jaetaan lähes yksinomaan suorakulmaisten pilasterien avulla ja luovat samalla kodikkaan ja ylellisen tunnelman. Tällaisen tuloksen saavuttamiseksi sinun on oltava poikkeuksellisen lahjakas suunnittelija. Lisäksi John Pawson on yksi lahjakkaimmista nykyaikaisista arkkitehdeistä, joka voi soveltaa kokemustaan ​​sisustussuunnitteluun. Koemme tämän hänen viimeisimmässä projektissaan Milanossa Valextra -yritykselle. Myymälässä on yhteensä kolme huonetta, ja ne on erotettu harmailla pilasteilla. Yhdessä ne luovat saumattoman, yhtenäisen kuvan yhdessä seinien ja hienosta kivestä valmistetun lattian kanssa Ceppo di Gré. Seinässä olevat aukot toimivat myös aksentteina. Ne palvelevat myös käytännön tarkoitusta ja mahdollistavat kadun jalankulkijoiden näkemyksen sisätiloista.

Yksinkertainen ja ylellinen tunnelma

john pawsonin pöytä huoneessa

Valextra -liiketoimintakonsepti

Valextra on yksi Via Manzonin monista ylellisistä muotiliikkeistä. Aivan kuten tuotteiden tyyli, huoneet ovat yksinkertaisia ​​ja selkeitä, mutta samalla ei ole epäilystäkään tuotteiden korkeasta laadusta. Huoneiden piti ilmaista tuotteiden pääviesti: niille pitäisi itse asiassa olla ominaista minimalismi, selkeä eleganssi ja rajoitettu ylellisyys.

Projektin päätyttyä huone vaikutti erittäin ankaralta ja monumentaaliselta. Yksi yhdistää klassisiin muotoilukonsepteihin ja näyttää määrittelevän ne uudelleen samanaikaisesti.

Pääpaino oli leikkisässä huonerakenteessa

john pawson upeat säilytyshyllyt

John Pawson loi tilat, jotka kertovat tarinan

Kriitikkojen mukaan John Pawson onnistui luomaan tietyn tuotteen. Samaan aikaan tarinan pitäisi avautua katsojan edessä, ja sen muotoilevat tietyt mittasuhteet, pinnat ja mitat. Muiden John Pawson -projektien yhteydessä tätä voidaan kuvata rajoitetun väripaletin jatkuvana käyttönä. Tämä luo joustavan taustan. Ennen sitä suunnittelijat voivat esitellä luksustuotteita täydessä loistossaan.

John Pawson osoittaa suunnittelussaan erittäin sopivan muodollisen kielen

loistava muotokuva john pawson

On elementtejä, joita voidaan käyttää myös kodikkaassa suunnittelussa

john pawson kusnt idea

Pawson luotti yksinkertaiseen rakenteeseen pilasterien kanssa

pienet portaat john pawson

Esimerkki Pawsonin kodikkaasta suunnittelusta

john pawson hienoja kodin huonekaluja