Kuun ja Marsin talot voitaisiin valmistaa sienistä

Kuun ja Marsin tulevat talot sekä niiden kalusteet voivat mahdollisesti koostua lähes kokonaan sienistä. Että NASA-projekti Myko-Architekturille tutkii parhaillaan sienien mahdollisuuksia kestävämmäksi vaihtoehdoksi metallille, muoville ja lasille. Sienet voisivat kasvaa jo vakiintuneen telineen ympärille yksinkertaisesti lisäämällä vettä.

Kuun ja Marsin talot voitaisiin valmistaa sienistä, myseelin juurista lasista

Voisiko Kuun ja Marsin tulevat talot tehdä sienistä??

Hankkeen idea ja päätavoite perustuvat maanalaisiin säikeisiin, jotka muodostavat pääosan sienestä. Niin sanottu myseeli pystyy lisääntymään ja korjaamaan itsensä. Siksi se on mahdollinen ratkaisu tehokkaaseen tilarakentamiseen.

“Tällä hetkellä perinteiset Marsin kaltaiset elinympäristökonseptit, kuten kilpikonna – kannamme kotimme selällään – ovat luotettava suunnitelma, mutta niillä on valtavat energiakustannukset”, sanoi projektin johtava tutkija Lynn Rothschild lehdistötiedotteessa. “Sen sijaan voimme käyttää myseeliä kasvattaaksemme näitä elinympäristöjä itse, kun saavumme sinne.”

Elinympäristö näyttäisi kolmikerroksiselta kupolilta, joka koostuu ulkokerroksesta jäätä. Toinen kerros koostuisi syanobakteereista. Nämä voisivat käyttää jään läpi paistavaa aurinkoa ja jäässä olevaa vettä fotosynteesiin. Tämä kerros synnyttäisi sitten happea viimeiselle kerrokselle, joka koostuu myseelistä.

Myseeli uloste kahden viikon kasvun jälkeen. Seuraava vaihe on leivontaprosessi, jonka tuloksena on puhdas ja toimiva huonekalu

Kuun ja Marsin talot voitaisiin valmistaa sienistä tuolituolit, jotka on valmistettu sienistä

Orgaaniset lampunvarjostimet sienistä

Kuun ja Marsin talot voitaisiin valmistaa sienistä, lampunvarjostimet sienistä

NASA tutkii tapoja käyttää maapallon sienitaloja

Vaikka hanke on vielä alkuvaiheessa ja keskittyy yksinomaan avaruuteen, tutkijat tutkivat nyt myös, voisiko näitä sienitaloja käyttää täällä maan päällä.

“Kun suunnittelemme jotain avaruuteen, voimme kokeilla uusia ideoita ja materiaaleja paljon vapaammin kuin maan päällä”, Rothschild sanoi. “Ja kun nämä prototyypit on suunniteltu muille maailmoille, voimme tuoda ne takaisin omaamme.”

Tutkijat ovat tehneet tiiliä myseelistä, puutarhajätteistä ja puuhakeesta. Nämä materiaalit voivat vähentää rakennusteollisuuden valtavaa hiilijalanjälkeä, jos niitä käytetään perinteisten materiaalien sijasta.

Sen lisäksi, että NASA: n mukaan käytetään sieniä rakennuspalikoina, on myös mahdollista käyttää näitä mikro -organismeja veden suodattamiseen ja kosteuden säätämiseen. Lisäksi sienillä voidaan jopa tuottaa sähköä ilman fossiilisia polttoaineita.

Tiilet, jotka on valmistettu myseelistä, puutarhajätteestä ja hakkeesta

Kuun ja Marsin talot voitaisiin valmistaa puusta ja sienistä tehdyistä sienitiilistä

Tämän 12 metriä korkean tornin tiilet on valmistettu kokonaan hienonnetun maissivarren ja myseelin yhdistelmästä

Kuun ja Marsin talot voitaisiin valmistaa luomutiileistä valmistetuista sienitornista