Kuutiomainen nollaenergiarakennus – kestävä hotelli seikkailijoille

nollaenergia talo qubistic kuutio talo moderni arkkitehtuuri

Kežmarské Hut Atelier 8000: sta

Nollaenergiatalo on passiivitalon varsinainen jatke. Rakennusta voidaan kutsua sellaiseksi, jos sen ulkoinen energiankulutus on suurempi kuin vuoden keskimääräinen energiavoitto. Tämä saavutetaan uusiutuvilla energialähteillä, kuten aurinko- ja tuulivoimaloilla.

Seuraava askel tähän suuntaan on plusenergiatalo, jossa tuotettu energia on korkeampaa kuin talon todellinen kulutus.

 Ensimmäinen nollaenergiahotelli avattiin vuonna 2009 Wienin 15. kaupunginosassa. Se oli varustettu tuulivoimaloilla, lämpöpumpuilla, aurinkosähkö- ja aurinkokuntajärjestelmillä.

Futuristinen arkkitehtuuri vihreää tulevaisuutta varten

nollaenergia talon kuutio lasi kuutio talo

Atelier 8000 on muotoilustudion nimi, joka toteutti tämän upean projektin Slovakian Tatrassa. Nollaenergiatalo, joka on itse asiassa seikkailijoiden hotelli, on täydellisen kuution muotoinen ja sitä kutsutaan Kežmarské-kotaksi. Rakenne koostuu alumiinista, lasista ja aurinkosähköpaneeleista. Vakaa terassi kattaa koko rakennuksen ja tarjoaa tarpeeksi tilaa miellyttävälle keskustelulle auringossa. Sisustus on minimalistinen tyyli ja selkeä skandinaavinen maku. Seinät ja katto on verhoiltu vaalealla mäntypuulla. Rakennuksen kuutiomainen muoto tuntuu kaikkialla. Mukavat säkkipussit on sijoitettu lattialle ja leveät ikkunat antavat riittävästi auringonvaloa leviämään seinien vaalean pinnan läpi.

Henkeäsalpaavat maisemat

nollaenergia talo qubistical hotelli snow bergen

Selkeät linjat ja vaalea puu

nollaenergiatalo vaaleat puiset säkkituolit

Etäisyydeltä hotelli näyttää täysin futuristiselta – kuin suuri, kiiltävä kuutio, joka on pudonnut pilvistä. Se on erityisen näyttävä talvella Tatran upean lumen kanssa. Kesällä kuitenkin luonnonmaisema läheisellä joella tarjoaa yhtä kauniin ympäristön. Se on rauhallisuuden ja rauhan paikka. Vakuuta itsesi katsomalla valokuvia ja kuka tietää, ehkä käydä tässä kestävässä nollaenergiatalossa ja nauttia ainutlaatuisesta tunnelmasta paikan päällä.

Skandinaavista viihtyisyyttä

nollaenergia talon kuutio moderni arkkitehtuuri sisustus

Pysy loungessa hyvässä seurassa

nollaenergiatalo suorakaiteen muotoinen vaalea puu mäntypuun sisustus

Kesäinen unelma kuutiomuodossa

nollaenergia talo kuutio joki vuoret

Tulevaisuus on auki

nollaenergia talo qubistic kuutio uusiutuva energia