Lopuksi unelmiesi kotiin – tärkeitä vinkkejä talon rakentamisessa tai ostamisessa

Unelma talosta pitäisi nyt vihdoin toteuttaa. Mutta ennen kuin voit palkata arkkitehdin tai kiinteistönvälittäjän, sinun on selvitettävä käytettävissä olevat taloudelliset resurssit. Pankin kuuleminen on tässä järkevää. Kiinteistölaina voi auttaa sinua tässä, ottamaan ensimmäiset askeleet oman kodin rakentamiseen. Mutta mitä näkökohtia on otettava huomioon? Mihin kustannukset piilotetaan talon rakentamisen tai oston yhteydessä??

suunnitella unelmakodin vinkkejä

Veroista ja kuluista

Monet tulevat rakentajat suunnittelet talon rakentamista tai ostamista erittäin tarkka. Kauppahinta on selvä, kotitalouden kuukausittaiset nettotulot on laskettu tarkasti ja omaa pääomaa on korotettu. Kuolemaan johtavia ovat kuitenkin lisäkustannukset tai verot, joita ei yleensä oteta huomioon. Aloita ensin kiinteistösiirtoverosta. Tämä mitataan eri tilassa. Hessenissä 6,0 prosentin veroaste on tällä hetkellä hallitseva, kun taas Baijerissa sovelletaan vain 3,5 prosentin verokantaa. On myös tärkeää sisällyttää välityskulut laskelmiin. Loppujen lopuksi nämä ovat noin 3–7% talon kokonaishinnasta, mikä vaikuttaa merkittävästi kokonaiskustannusten laskentaan.

Vinkkejä unelmakodin rahoittamiseen

Lisäksi sinun tulee lisätä kustannuslaskelmaan noin 2% kokonaishinnasta. Ne kuuluvat myös notaarille merkintä kiinteistörekisteriin klo. Merkitseminen kiinteistörekisteriin on ehdottoman välttämätöntä. Olet täten rekisteröity kiinteistön lailliseksi omistajaksi tai ostajaksi. Nämä kustannukset syntyvät myös, jos olet perinyt kiinteistön, jolle haluat nyt rakentaa. Tätä varten sinun on yleensä esitettävä vain perintötodistus. Sinun on mentävä notaariin mahdollisimman pian, jotta rakennustöiden aloittamisessa ei ole oikeudellisia kysymyksiä ja epäselvyyksiä. Omistajia tai omistajia ei ole merkitty kiinteistörekisteriin. Pikemminkin löydät tietoja henkilöstäsi omistusrakenteesta, rasituksista ja rajoituksista sekä kiinteistöjen panttioikeuksista.

suunnitella unelmakodin vinkkejä

Piilotetut kustannukset talon rakentamisessa / ostamisessa

Talon rakentaminen vaikuttaa aluksi erittäin hallittavalta taloudelliselta tapahtumalta. Mutta usein tämän hankkeen rahoituskehystä on harkittava uudelleen ja laajennettava lyhyen ajan kuluttua. Rakentamisen rahoitus on liian tiukkaa. Omien kykyjen ja taitojen yliarviointi on suuri riski. Haluat varmasti säästää mahdollisimman paljon rahaa. Tätä tarkoitusta varten laatat on asetettava itse, seinät rapattava tai jopa kohotettava. Nämä hankkeet eivät kuitenkaan aina onnistu, kuten teoria ehdottaa. Siksi sinun on suunniteltava taloudellinen puskuri, jos työt joutuu suorittamaan erikoistunut yritys.

unelma talo uusi rakennus tai hankinta

Kukaan ei halua olettaa etukäteen, mutta mitä tapahtuu yhä useammin, ovat rakennusteollisuuden mustia lampaita. Jos kohtaat yrityksen, joka ei menesty hyvin rakentamisessa, sopimus kyseisen yrityksen kanssa on irtisanottava. Laadukkaan yrityksen löytäminen ja siitä aiheutuvat kustannukset olisi suunniteltava talouden puskuriksi talonrakennuksessa.

Kun ostat talon, rakennusvaihe ei tule mukaan, mutta korjaus- tai kunnostusvaihe kyllä. Sama pätee myös tähän: Kustannukset ovat yleensä pienempiä kuin todellisuudessa syntyneet. Taloudellinen puskuri on suunniteltava myös täällä.

kiinteistölainavinkkejä unelmakotiin