Maailman viisi korkeinta pilvenpiirtäjää – vaikuttava ja mielikuvituksellisesti suunniteltu

     Valtava tekninen kehitys ja uusimmat innovaatiot kaikilla tieteenaloilla ovat johtaneet siihen, että jokapäiväinen elämämme on muuttunut paljon viime vuosina. Lisäksi luovien ihmisten ajattelu muuttuu, ja ihmisen mieli nousee yhä useammin. Maailman korkeimmat pilvenpiirtäjät, jotka haluamme esitellä teille tänään, ovat epäilemättä todiste tästä. Maapulan puutteen vuoksi kaupunkien ja kuntien laajentuminen on johtanut sellaisten talojen rakentamiseen pilviin kaikkialla maailmassa. Kaupunkien, alueiden ja maiden välillä on jopa kova kilpailu siitä, mikä rakennus tunnustetaan maailman korkeimmaksi. Tietenkin, ei vain rakennuksen korkeus saa pisteitä täällä, vaan myös sen monimutkainen arkkitehtuuri ja geometria. Haluamme nähdä hetkessä, mitkä pilvenpiirtäjät ovat viimeisimmässä luettelossa maailman korkeimmista rakennuksista!

Korkea, korkeampi…. Burj KhalifaBurj Khalifan korkein pilvenpiirtäjä maailmassa

        Council on Tall Buildings and Urban Habitat sijaitsee Chicagossa (USA). Se kuuluu Illinoisin teknologiainstituuttiin, ja se käsittelee maailman korkeimpien pilvenpiirtäjien arviointia ja asettaa heille säännöt. Organisaatio mittaa vain näiden rakennusten korkeimmat pisteet riippumatta niiden arkkitehtonisista ominaisuuksista.

Rakennuksen korkeus ei saa estää lentoliikennettä. Noin 75 prosenttia maailman korkeimmista rakennuksista oli Pohjois -Amerikassa 20 vuotta sitten. Mutta se on muuttunut tällä välin. Tässä voidaan havaita mielenkiintoinen suuntaus: myös pilvenpiirtäjien sijainnit, rakennustoiminnot ja niiden rakentamiseen käytetyt materiaalit muuttuvat ajan myötä.

Korkeimmat pilvenpiirtäjät ovat tällä hetkellä Aasiassa ja Lähi -idässä. Näiden rakennusten rakentamiskustannukset ovat myös nousseet niiden teknisten laitteiden monimutkaisuuden vuoksi, jotka tarvitaan niiden rakentamiseen yhä korkeammiksi. Tässä on maailman viisi korkeinta pilvenpiirtäjää:

 Burj Khalifa on 828 metrin korkeudellaan maailman korkein pilvenpiirtäjä.

Burj Khalifa Dubai, maailman korkein pilvenpiirtäjä, vertaansa vailla

1. Burj Khalifa, Yhdistyneet arabiemiirikunnat – 828 m korkea

     Burj Khalifa, joka tunnettiin alun perin Burj Dubaina, kohoaa Dubain kaupungin jatkuvasti kasvavan horisontin yli. Se on 163 kerrosta ja korkeus 828 m, joten se on ylivoimaisesti korkein rakennus maailmassa. Alun perin teräksestä ja betonista valmistettu rakennus on ainutlaatuisen ilmeensä ja ylellisen muotoilunsa ansiosta Chicagon arkkitehtitoimistolle Owings, Skidmore ja Merrill. Sen arkkitehdit ovat suunnitelleet myös muita kuuluisia pilvenpiirtäjiä, kuten Willis Tower (tunnetaan nimellä Sears Tower, Chicago) ja One World Trade Center (New York). Etelä -korealainen Samsung C & T toteutti vuonna 2010 valmistuneen rakennuksen suunnittelun ja rakentamisen.

Amerikkalaisten arkkitehtien suunnittelema ja eteläkorealaisen yrityksen rakentamaMaailman korkein pilvenpiirtäjä Burj Khalifa Amerikkalaiset arkkitehdit Etelä -Korean rakennusyhtiö

    Rakennus oli Yhdistyneiden arabiemiirikuntien hallituksen hanke. Sen piti ohjata maan taloutta eri suuntaan. Tavoitteena oli siirtää painopiste Yhdistyneiden arabiemiirikuntien öljytaloudesta turismiin. Näyttävässä rakennuksessa on 30 000 huoneistoa, 19 asuintornia, keinotekoinen järvi, lukuisia pysäköintipaikkoja, yhdeksän hotellia ja ostoskeskus. Tämä pilvenpiirtäjä on ansainnut Yhdistyneet arabiemiirikunnat kansainvälisen tunnustuksen ja kriitikoiden ja kannattajien ylistämän kiitoksen tyylikkäästä muotoilustaan.

 Shanghai Tower nousee 632 metriä taivaalle

Shanghain pilvenpiirtäjät nousevat taivaalle

2. Shanghai Tower, Kiina – 632 m korkea

      Shanghain torni, jossa on 121 kerrosta ja korkeus 632 metriä, on maailman toiseksi korkein rakennus. Shanghain tornin rakentaminen alkoi vuonna 2006 ja kesti kahdeksan vuotta ennen kuin se valmistui maaliskuussa 2014. Tässä on maailman korkein katselualusta. Rakennuksen kokonaiskustannukset olivat 4,2 miljardia dollaria. Torni sijaitsee Shanghain Luijiazuin talousalueella. Tämä vaikuttava rakennus jopa kohoaa Shanghain kahden muun maailmankuulun pilvenpiirtäjän yläpuolelle: Jin Maon torni ja Shanghain maailman talouskeskus. Tässä rakennuksessa on yhteensä 1100 pysäköintipaikkaa ja 320 hotellihuonetta. Sen ainutlaatuinen rakenne erottuu erinomaisesti Shanghain ainutlaatuisesta horisontista. Sen katsominen on todella kiehtovaa.

 Oletko koskaan käynyt historiallisessa Mekassa??

Mekan kuninkaallinen kellotorni, historiallinen kaupunki Mekka Saudi -Arabia

3. Mekan kuninkaallinen kellotorni, Saudi -Arabia – 601 m

      Mekan kuninkaallinen kellotorni tunnetaan myös nimellä Abraj Al Baitis. 601 metriä korkea kellotorni kohoaa suuren rakennusryhmän yli ja on maailman kolmanneksi korkein pilvenpiirtäjä. Se sijaitsee historiallisessa Mekan kaupungissa Saudi-Arabiassa ja on valtion omistuksessa. Rakennuskompleksissa on 120 -kerroksinen hotelli, ja sen rakensi Saudi -Arabian suurin rakennusyhtiö Saudi Binladin Group. Päärakennus valmistui vuonna 2012, sitten saksalainen arkkitehtitoimisto SL Rasch GmbH suunnitteli hotellitorni yhteistyössä Mahmoud -yrityksen kanssa.

Tämä on maailman kolmanneksi korkein pilvenpiirtäjä!

Mekan kuninkaallinen kellotorni maailman kolmanneksi korkein pilvenpiirtäjä Mekka Saudi -Arabia

       Koko rakennuksen kruunaa suuri kello. Sen kellot on asennettu tornin neljälle puolelle ja ne ovat halkaisijaltaan 43 m, ja niissä näkyvä aika voidaan lukea jopa 8 km: n etäisyydeltä. Hotellihuoneiden lisäksi tornissa on ostoskeskus viidessä kerroksessa, konferenssikeskus, islamilainen museo, rukoushuone, jota voi käyttää 10 000 ihmistä, kuun tarkkailukeskus kuun tarkkailuun pyhän kuukauden aikana. Kellon yläpuolella on 21 000 vihreää ja valkoista valoa, jotka vilkkuvat viisi kertaa päivässä islamilaisten rukousaikojen aikana ja jotka voidaan nähdä kaukaa.

 Jopa yöllä näet Pinganin kansainvälisen finanssikeskuksen korkean rakennuksen kaukaa.

Pingan International Finance Center Kiina yöllä kaukaa

4. Pingan International Financial Center, Kiina – 599 m korkeudessa

       Pingan International Finance Center sijaitsee Kiinan Shenzhenin kaupungissa ja on neljänneksi maailman korkeimpien pilvenpiirtäjien luettelossa. Vaikka 599 metriä korkea rakennus pystytettiin virallisesti vuonna 2015, rakentaminen on edelleen kesken. Suunniteltuun rakennuskompleksiin kuuluu kaksi pilvenpiirtäjää. Rakennuksessa on kokouskeskus, hotelli ja liiketila korotetussa ostoskeskuksessa. Rakennuksessa on yhteensä 115 kerrosta. Alun perin suunnitteluun sisältyi antenni, vaikka tämä suunnitelma peruttiin lopulta ilmaliikenteen häiriöiden vuoksi.

 Näkymä Lotte World Toweriin Soulissa, Etelä -Koreassa

Romanttinen näkymä Lotte World Tower Soul Etelä -Korea

5. Lotte World Tower, Etelä -Korea – 555 m

      Lotte World Tower sijaitsee Etelä -Korean pääkaupungissa Soulissa. Sen rakentaminen valmistui maaliskuussa 2016 ja pilvenpiirtäjä sai heti viidennen sijan maailman korkeimpien rakennusten luettelossa. Kuitenkin 555 metrin korkeudellaan Lotte World Tower on maan korkein rakenne. Suunnittelutyöt ja rakennustyöt kestivät 13 vuotta, kunnes pilvenpiirtäjän varsinainen rakentaminen alkoi maaliskuussa 2011. Rakennuksessa on 123 kerrosta, joista kuusi on maan alla. Katto on suunniteltu kestämään jopa 9 Richterin asteikon maanjäristyksiä.

Is Soul on seuraava matkakohteesi?

Lotte World Tower Soul Etelä -Korea seuraava matkakohde

     Täällä esitetyt tiedot maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä ovat varmasti vaikuttuneita. Nyt voit edelleen nähdä kiehtovia kuvia ja saada lisää inspiraatiota erityisiin rakennushankkeisiin. Koska tulevaisuus kuuluu rohkeille!

Lotte World Tower, Soul

Lotte World Towerin pilvenpiirtäjä, Soul

Lotte World Tower

Burj Khalifan pilvenpiirtäjä, Dubai

Vaikuttava ja merkittävä – Mekan kuninkaallinen kellotorni

Historiallinen Mekan kaupunki pilvenpiirtäjiä

 Näkymä Mekan kaupunkiin ja keskellä olevaan pilvenpiirtäjään

Mekan kuninkaallinen kellotorni

Pinganin kansainvälinen rahoituskeskus, Kiina

Pilvenpiirtäjä Pingan International Finance Center, Kiina

Pingan pilvenpiirtäjä

Pingan International Finance Centerin pilvenpiirtäjä

Pinganin kansainvälinen pilvenpiirtäjä

Shanghai Tower China – maailman toiseksi korkein pilvenpiirtäjä

Shanghai Tower Kiinan pilvenpiirtäjä

Näkymä ylhäältä!

Shanghai Towerin pilvenpiirtäjä

Shanghain pilvenpiirtäjä