Nuori arkkitehti tutkii merkkien museollista arvoa

Whitney Museum Expon arkkitehti             Luksusmerkit modernissa museoympäristössä

           Arkkitehti Violetta Shatovan projekti

Arkkitehti luis vuiton -säätiön sisäänkäynnin kautta

 Nykyään tunnetut yritykset luottavat omien tuotemerkkiensä popularisointiin ja kehittämiseen näyttelemällä niitä museorakennuksissa.

Tällaiset näyttelyt eivät ainoastaan ​​korosta esillä olevien tuotteiden historiallisia piirteitä. He korostavat kuviaan.

Luksusbrändit kääntyvät museoiden puoleen. Jälkimmäiset ovat osoittautuneet uusimiksi markkinointikanaviksi. Ylelliset tuotemerkit, kuten “Bulgari”, “Dior”, “Chanel”, “Alexander McQueen”

 Ralph Lauren ja muut eivät vain esitä tuotteitaan kaupoissa vaan myös museoissa.

Muotiteollisuudessa on alkamassa uusi suuntaus – museot esittävät muotia

Arkkitehti luksusbrändien rakentamisessa

Rob Frankel on konsulttiyritys Frankelin brändäysasiantuntija & Anderson Los Angelesissa. Hän väittää seuraavaa: “Esittelemällä tuotemerkkejä museoympäristössä luksusyritykset herättävät tajuttomalla tasolla assosiaatioita ihmisten tietoisuudessa siitä, että brändi kuuluu museolle ja on museolaatuinen.”

Tällaiset valotukset ovat todella onnistuneita. Otetaan esimerkiksi Alexander McQueen -näyttely Metropolitan Museum of Artissa (Met), New York. Se on sisällytetty suosituimpien museonäyttelyiden luetteloon 141 vuoden ajan. Tähän sisältyvät myös ”Mona Lisa”, “Tutanhamonin aarre” ja Picasson näyttelyt.

Muoti jättiläinen Louis Vuitton asettaa sävyn, kuinka usein 

Arkkitehti luis vuitonin huippukokous

Nämä luksusbrändit luottavat suurempiin projekteihin. He palkkaavat tunnettuja arkkitehtejä ja palkitsevat heidät suunnittelemaan uusia asuntoja kunkin yrityksen historiallisten perinteiden ja suunnittelukonseptien mukaisesti. Näin voit luoda arkkitehtonisen ympäristön, joka vastaa palon korkeaa laatua.

Tämä suuntaus alkoi ylellisten automerkkien näyttämisestä vaikuttavissa museorakennuksissa. Se saa yhä enemmän suosiota.

Italialainen muotifirma “Max Mara” on yhteistyökumppani New Yorkin “Whitney Museum of American Art” -rakennushankkeessa. Sen on suunnitellut arkkitehti Renzo Piano.

Samanniminen museo rakennettiin Bois de Boulognelle

Arkkitehti suunnittelusta

Brändi tekee museon ympärille teemakokoelman nimeltä “arkkitehtoniset vaatteet”.

Arkkitehti suunnittelee yritykselle jopa pussin. Rakennuksen innoittamana ”puhtaan suunnittelun ja täydellisten materiaalien” ruumiillistumana hän toistaa julkisivun nahalla.

Kaikki rajoitetun sarjan (250 pussin) myynnistä saadut voitot lahjoitetaan Pianon säätiölle. Tämä tukee hänen kulttuuri- ja koulutushankkeitaan.

Ranskalainen muotitalo “LOUIS VUITTON” rakensi äskettäin oman museonsa Pariisin alueelle. Sen on suunnitellut Frank O. Gehry. Hänen tunnetuista, lähes veistoksellisista muodoistaan ​​on tullut merkkituotannon ohjenuora.

Nykyaikainen arkkitehtuuri on Frank Gehryn projekti 

Arkkitehti luis daemmerung -säätiössä

Ne ovat yhtä vaikuttavia kuin itse rakennuksen arkkitehtuuri.

LOUIS VUITTON -säätiön museosta on tarkoitus tulla Pariisin uusin nähtävyys. Avajaiset on suunniteltu lokakuussa 2015. Rakennuksen tulee täyttää säätiön väite, että se on sijoitettu ”olennaiseen arkkitehtuuriteokseen”. Sen on tarkoitus symboloida ”taiteen ja koulutuksen edistämisen” tehtävää. Gehry on valittu parhaaksi arkkitehdiksi tähän tehtävään.

Lasi- ja teräslevyt haluavat edustaa suuren jahdin purjeita

Arkkitehti luis vuitn -museo

LOUIS VUITTON -museo

Pariisi oli johtava kulttuurikeskus, modernin taiteen keskus 1900 -luvun ensimmäisellä puoliskolla. Kaupungilla ei ole enää tätä asemaa. New York ja muut kaupungit ovat nyt saaneet tämän maineen.

Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tehty näin suuria yksityisiä investointeja kulttuurilaitoksiin.

Yksityisiä museoita Ranskassa on suhteellisen vähän.

Ja tältä Louis Vuitton -museon piirustukset näyttävät

Arkkitehti luis vuiton

LOUIS VUITTON -museo on onnistunut jatkamaan toimintaansa ilman Ranskan byrokratian vakavaa puuttumista.

Hanke edustaa synteesiä puhtaan kulttuurin tavoittelun ja yksityisen yrittäjyyden välillä, se on modernin taiteen museo ja kulttuurikeskus. Kaupunki ei ole koskaan aikaisemmin osoittanut niin vahvaa yhteyttä kulttuuriväitteiden ja yksityisen yrityksen välillä.

Rakennus sijaitsee Bois de Boulognen pohjoispäässä. Rakennus levittää lasipurjeensa tämän suuren puiston puiden väliin Pariisissa. Julkisivu on täysin Gehryn tyyliä.

Jotkut muotitalon näyttelyistä

Arkkitehti vuitton -mekot

Kuori on valmistettu 3600 ainutlaatuisesti kaarevasta paneelista. Ne nousevat jahtipurjeiden muodossa.

Rakennuksen kuvaamiseen käytettiin erilaisia ​​termejä, kuten “laiva”, “pilvi” ja “pilven peittämä jäävuori”. Arkkitehtien mukaan kaikki ehdot ovat sopivia. Rakennusta voidaan kuvata jäävuoreksi suuren tilavuuden vuoksi. Se näyttää pilviltä ulkoasun vuoksi, joka muistuttaa hajapurjeita.

Tässä projektissa lasi hallitsee materiaalina. Tämä vaikutti merkittävästi siihen, että Pariisin pormestari hyväksyi rakentamisen. Materiaali oli tietysti tärkeää, koska rakennus on puistossa.

Museon lasisiivet kesähämärässä

Luis vuiton -säätiön arkkitehti

Näyttelyitä ei voi ripustaa lasiseinille.

Arkkitehti Frank O. Gehry heijastaa erilaisia ​​tilavuuksia suorilla muodoilla läpinäkyvien veistoksellisten muotojen alle. “Voisin luoda neutraaleja gallerioita, mutta samalla voin kuvata itseäni”, hän sanoo. Suunnitellessaan rakennusta hän työskentelee sisältä ulospäin. Rakennus edustaa kolmea laatikkoa “kasattuina yhteen”, joihin mahtuu gallerioita, 3 kiertotornia, portaikkoja ja hissejä.

Louis Vuitton -museon auditorio

Arkkitehti luis vuiton -säätiön sisäänkäynnin kautta sisältä

Värikäs mutta huomaamaton. Näin voit kuvata rakennuksen sisustusta

Arkkitehti vuitton keltainen

Tämä lähestymistapa sisältä ulospäin on Gehrylle ominaista. Hänet tunnistetaan edelleen vaikuttavista veistoksellisista hahmoistaan. Kun hän suunnittelee jotain, hän ei koskaan aloita projektia heti. Hän haluaa olla varma, että rakennus pystyy myös täyttämään tehtävänsä. Sitten hän työskentelee vapaasti äänenvoimakkuuden parissa.

Lasiset muodot näkyvät sekä julkisivun suunnittelun elementteinä että katona. Nämä sijaitsevat eteisen yläpuolella. Ne toimivat myös kattoterassina.

Vuitton -säätiön museo on Pariisin uusin tunne

Arkkitehti luis vuiton -säätiön sisäänkäynnin lähellä

Rakennuksessa on gallerioita, auditorio ja tavalliset julkiset tilat, kuten kahvila, kirjasto ja suuri, keskeisellä paikalla sijaitseva aula.

Auditorio seisoo monitasoisen vesiputouksen edessä.

Lasitus takaa luonnollisen valon huoneessa, jota käytetään tuotemerkin muotinäyttelyissä.

Valon käsite on tervetullut brändin muotinäytöksissä 

Arkkitehti luis vuiton -säätiön sisäänkäynnin kautta

“Whitney Museum” tarjoaa laajan näyttelyn ainutlaatuisista taideteoksista tunnettujen tuotemerkkien ainutlaatuisiin pusseihin. Näitä tuotteita ovat Max Mara, Audi ja Tiffany. Ne ovat esillä museossa, joka siirretään uuteen paikkaan New Yorkissa.

Näistä merkeistä tulee osa sen historiaa, kun näkymät ja ostajat saapuvat katsomaan uutta rakennusta.

Lisää luksusbrändejä odottaa meitä Whitney Museumissa New Yorkissa 

Arkkitehti Whitney Museum NY: ssä

“Whitney Museum” New Yorkissa

Arkkitehti Renzo Piano, joka suunnitteli museon, suunnitteli kymmeniä muita rakennuksia. Yksi hänen projektiensa vahvimmista merkeistä on kävijöiden elämänlaadun parantaminen runsaiden julkisten tilojen kautta.

Aivan kuten Pariisin Centre Pompidou -projektissaan, hän suunnittelee täällä suurta tilaa. Tätä kutsutaan Piazzaksi. Täällä ihmiset tapaavat, yhdistyvät, puhuvat ja vaihtavat ajatuksia. Tämä rikastuttaa kaupungin elämää.

Koko nuori museo on jo vieraillut lukuisten kävijöiden keskuudessa

Arkkitehti Whitney Museum NY: ssä illalla

Whitney -museo avattiin virallisesti 1. toukokuuta 2015. Renzo Piano sanoo haastattelussa, mikä hänen mielestään on Whitney -museon uuden sijainnin tärkein etu verrattuna vanhaan (Upper East Side) New Yorkiin. Uudessa paikassa on riittävästi tilaa jalankulkijoille. Siellä voit nauttia rauhallisesti tilasta. Luot tunteen urbanismille ja avoimuudelle.

Moderni arkkitehtuuri, joka tarjoaa tarpeeksi tilaa ja valoa

Arkkitehti Whitney Museum NY: n suunnitelmassa

Hän sanoo: ”Minusta tuntuu, että julkisella rakennuksella, yleisesti ottaen, etenkin kulttuurirakennusten osalta, mutta myös kaikissa julkisissa rakennuksissa, kuten kirjastoissa, kouluissa ja yliopistoissa, pitäisi olla tämä avoimuuden ominaisuus. Koska se tekee kaupungista kauniimman. Kaupungit jopa perustuvat siihen. Kaupungit eivät ole kaupunkeja, jos ne perustuvat rakennuksiin, jotka hallitsevat täysin maata. Ihmiset eivät puhu kaduilla. Kun rakennuksia rakennetaan julkiseen käyttöön, tapahtuu päinvastoin. On luotava jotain, joka puhuu kadulle ja välittää viestinnän ja yhteisöön kuulumisen tunteen. “

Ihmisten välinen viestintä on osa arkkitehtuurikonseptia 

Arkkitehti Whitney Museum NY: n rakennussuunnitelmista

Rakennuksessa on kahdeksan kerrosta. Se on verhottu vaaleansinisenruskeilla teräslevyillä. Muoto on hyvin epäsymmetrinen, siinä on terasseja ja lasitetut polut, jotka johtavat alaspäin. Museoon pääsee julkisen Largo -tilan kautta, joka toimii eräänlaisena siirtymänä kadun ja itse museon välillä. Tämä on julkinen alue, josta on näkymät Hudson -joelle ja “High Line” -kadulle. Siihen pääsee pääsisäänkäynnin aulasta, joka toimii myös näyttelyhuoneena. Se on ilmainen pääsygalleria.

Arkkitehti Renzo Piano suunnittelee julkisen elämän laatua parantavia rakennuksia

Arkkitehti Whitney Museum NY: n aamusta

Kolmas taso on muotoiltu “teatteriksi”, jossa on kaksinkertaiset näkymät Hudson-joelle. Viides taso tarjoaa 1670 neliömetriä tilaa ilman pylväitä. Tämä tekee siitä suurimman avoimen museon New Yorkissa. Rakennus on vapaa väliaikaisiin näyttelyihin ja melko suurten teosten esittelyyn.

Pysyvä kokoelma on esillä kahdessa kerroksessa. Astu takaisin länsiosassa. Ne on yhdistetty 1200 neliömetrin avoimille terasseille. Ne on tarkoitettu veistosten näyttelyyn.

Koostaan ​​huolimatta museon pitäisi näyttää avoimelta ja vierailijoiden saatavilla

Whitney Museum NY: n tuulinen arkkitehti

Rakennuksen pääosan pohjoispuolella, tasoilla “kolmesta” seitsemään, on sijoitettu toimistorakennuksia. Siellä on myös koulutuskeskus, laboratorioita ja kirjasto, jossa on lukuhuoneita. Siellä on myös monitoiminen teatteri live -esityksiä, elokuva- ja videoesityksiä varten. Ylimmässä kerroksessa on “studio” -galleria (koulutushuone) ja kahvila, jossa on luonnollinen kattoikkunarakenne. Johtamisen asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että luksusbrändien ja kulttuurilaitosten yhteistyö vahvistaa ja parantaa heidän imagoaan. Yhteydet taideteoksiin ja museoympäristöön vahvistavat kulttuuri -ikonien hyvän maineen.

8 kerroksessa on sosiaalista, kulttuurista ja viihdyttävää

Arkkitehti Whitney Museum NY Manhattenissa

Uusi kumppanuus sopivien yritysten kanssa on vaikuttanut myönteisesti myös museoon instituutiona. Joten kaikki asianosaiset voivat hyötyä siitä. Paikka, jossa luksusbrändien teoksia esitetään, on perustavanlaatuinen. Nykypäivän museot tekevät merkittäviksi paitsi näyttely sisällä, myös rakennusten arkkitehtuuri.

Tapa, jolla arkkitehdit tulkitsevat muodin tarpeita, on hyvin liikuttavaa

Arkkitehti vuitton -projekti

Bibliografia:

 www.wikiarquitectura.com

www.greatbuildings.com

www.e-architect.co.uk

www.dezeen.com

www.archdaily.com

www.architizer.com

www.luxurydaily.com

www.vanityfair.com

www.independent.co.uk

www. cornichewatches.com

Ottaa yhteyttä:  Violeta Shatova

sähköposti:         [sähköposti suojattu]

verkko:          http://arch-shatova.weebly.com/