Piirrä ideoita näistä kahdesta erittäin modernista puutarhapaviljongista

Tässä artikkelissa näytämme sinulle kaksi esimerkkiä huvimaja -arkkitehtuurista, jotka ovat hyvin erilaisia, mutta molemmat ovat erittäin moderneja. Ulkonäöltään ja luonteeltaan ne heijastavat tämänhetkistä ymmärrystä tämän tyyppisistä rakennuksista.

näkymä puutarhapaviljongilla

Puutarhapaviljonki, Robert Edson Swain Architecture + Design

Ensimmäinen malli on Robert Edson Swain Architecture + Designilta. Se sijaitsee Seattlessa, Yhdysvalloissa. Etäisyydeltä se näyttää kelluvan Queen Anne -kukkulan länsirinteellä. Rakennus on ilmeisesti pesiytynyt sinne. Paviljonki on tarkoitettu veistokselliseksi maisemaelementiksi.

Eri vuodenaikoina paviljonki vaihtuu nopeasti sääolosuhteiden mukaisesti.

Sen ulkonäkö sai inspiraationsa Elliott Bayn, Magnolian ja länsipuolella sijaitsevien olympiavuorien projekteista. Asiakas integroi paviljongin hienovaraisesti olemassa olevaan kiinteistöön. Se suojaa myös suuren jalavaan juuria.

näkymä niemimaalle

Tämä työ ottaa myös elementtejä muista saman arkkitehtuuristudion projekteista. Siksi on monella tapaa silmiinpistävää tällaisten rakennusten nykyaikainen rakentaminen. Betoniseinistä ja ruostumattomasta teräksestä valmistetusta aidasta koostuva jatke yhdistää autotalliin. Tämä on varustettu uusilla aurinkosähköpaneeleilla. Tämä muodostaa myös kiinteistön reunan.

Betoniseinistä tehty alikulkukanava johtaa asukkaat taloon. Paviljonki kiinteistön länsiosassa avautuu heidän edessään.

suojattu puoli

Piilotettu puutarhapaviljonki / Metropolis Design

Toinen projekti, jonka haluamme esitellä teille, on nimeltään The Midden Garden Pavilion ja sen on suunnitellut Metropolis Design. Se sijaitsee Etelä -Afrikassa, Kapkaupungissa.

Se on osa suurta kunnostusta ja sijaitsee Vlakkenbergin korkeilla rinteillä. Asiakkaat halusivat paviljongin osana laajaa, kaunista puutarhaansa. Sieltä he nauttivat ympäröivästä luonnosta.

laaja näkymä rakennukseen

Kiinteistössä on useita terasseja. Suunta on pohjoisesta etelään. Maasto laskee itään päin. Talo ulottuu yli 2 terassia ja näyttää toiselle alla. On upeat näkymät vuorille ja myös itään olevalle niemimaalle.

Talvella täällä on erittäin kovaa lounaistuulta. Eteläosassa muodostuu kauniita vesiputouksia. Nämä virtaavat lampiin, jossa on taiteellinen suihkulähde. Tämä laitos sijaitsee akselilla, joka johtaa suurelle uima -altaalle.

näkymä ulkopuolelta

Käsite

Käsittelemme veistoksellista ulkonäköä. Se toistaa pesän ja puun latvan välimuodon. Paviljonki näyttää kelluvan hieman alla olevan alueen yläpuolella. Ulkonäköä ei voida kutsua järkeväksi eikä liian abstraktaksi. Pikemminkin tasapaino saavutetaan näiden kahden välillä. Hänen luonteessaan on jotain alkeellista ja hän näyttää enemmän esineeltä luonnosta sen ympärillä kuin rakennus. Tämä eheys luonnon kanssa herättää jatkuvan muutoksen tunteen.

Layout

Järjestäminen ja majoitus

Sisällä on useita istuinalueita. Jotkut ovat katon alla ja toiset – ulkona. Siellä on myös grillausalue. Paviljongissa on keittiö, säilytystilaa ja kylpyhuone. Mukana on monia tiloja, jotka mahdollistavat suurempien kokousten ja tapahtumien järjestämisen täällä. Järjestely koostuu monista leikkaavista akseleista. Tämän seurauksena puutarhapaviljonki koskettaa myös ympäröivää maisemaa. Rakennus sijoitettiin siten, että sen ympärille muodostuu joukko eri alueellisia ominaisuuksia sisältäviä paikkoja.

näkymä oleskelualueella yöllä

Rakenne ja materiaalit

Materiaalit takaavat minimalistisen ilmeen. Ne yhdistävät kipsiä Pariisista, betonista ja puusta. Katto on valmistettu männystä. Hellävaraisempi pintakäsittely valittiin siten, että tasaisuus ei pilaannu auringonvalon vaikutuksesta.

Molemmissa rakennuksissa havaitsemme tasapainon eheyden ja alkeellisen, itsenäisen ulkonäön välillä. Molemmat näkökohdat edistävät omalla tavallaan ihanteellista rentoutumista luonnossa. Joten mitä näemme täällä, on moderni ote perinteisestä ajatuksesta paviljongista.

Lisää Robert Edson Swain Architecture + Designin puutarhapaviljongista

lähellä näkymä

portada

kirkastaa huonetta

Piilotettu puutarhapaviljonki / Metropolis Design

näkymä puun kanssa

takkaistuin