Rakennusmessut München – Katsaus BAU 2017: een

BAU 2017 – kansainvälinen rakennusmessut Münchenissä ja kohokohdat

Ei ole turhaa, että Münchenin rakennusmessuja pidetään maailman johtavana arkkitehtuurin, materiaalien ja rakennusjärjestelmien messuna. Rakennusteollisuudelle niin tärkeään tapahtumaan osallistuu joka toinen vuosi yli 2100 näytteilleasettajaa yli 45 maasta. Myös tänä vuonna todella suuret näyttivät jälleen korkeaa luokkaa. Vakiintuneet valmistajat, kuten SCHÜCO, NOVELIS, WICONA, ALPOLIC ja TECKENTRUP, ovat jälleen hämmästyttäneet asiantuntija- ja amatööriyleisöä. Myös maat, kuten Turkki ja Venäjä, olivat vahvasti edustettuina sekä lukuisat näytteilleasettajat ja vierailijat Kiinasta.

Energiatehokkuus, resurssien säästäminen, kestävyys ja innovointi ovat olleet esillä jo pitkään, erityisesti rakennusteollisuudessa. Myös tällä kertaa nämä aiheet olivat keskeinen teema BAU 2017. Lisäksi kaksi aihetta olivat BAU: n tapahtumien keskiössä. Ensimmäinen koskee rakennusalan digitalisoitumista ja toinen älykkäitä materiaaleja ja rakennusjärjestelmiä, jotka yksinkertaisesti “ajattelevat” ihmisten kanssa ja reagoivat asianmukaisesti ympäristöön. Älykkäät ovet sormiskannerilla, älykkäät julkisivut, jotka tuottavat energiaa, kokonaisvaltaiset älykkään kodin ratkaisut ja paljon muuta voitaisiin kokea läheltä messuilla.

Näkemyksiä Münchenin rakennusmessuille 2017

baumesse münchen bau 2017 korostaa innovatiivisia rakennusmateriaalien rakennusjärjestelmiä

Huippuluokan messufoorumit asiantuntijoiden kanssa ympäri maailmaa, työpajoja ja työleirejä sekä jännittävä pitkä yö arkkitehtuurissa varmistivat monipuolisuuden ja dynaamisuuden.

Arkkitehtuurin pitkä yö – BAU 2017 

 Digitaalinen suunnittelu korkeimmalla tasolla BIM: n (Building, Information, Modeling) avulla oli myös yksi kuumimmista aiheista Münchenin rakennusmessuilla.

Tämä on prosessi, joka perustuu 3D -malliin. Sen avulla arkkitehdit, insinöörit ja urakoitsijat voivat suunnitella, suunnitella ja rakentaa rakennusprojekteja tehokkaasti. Tämä tarkoittaa, että kaikki asiaankuuluvat tiedot ovat saatavilla nopeasti ja jatkuvasti. BIM tekee myös helpommaksi ja luotettavammaksi tietojen vaihtamisen kaikkien projektissa mukana olevien välillä. Avoin pilviratkaisu – BIM Plus – torjuu tietoturvaan ja yhteensopivuuteen liittyviä ongelmia. Innovatiivinen digitalisointi suunnittelussa ja rakentamisessa etenee skeptisyydestä huolimatta ja on osoittautumassa yhä suositummaksi rakennusalan työskentelytapaksi.

Tunnettuja valmistajia ja erikoisasiakkaita BAU 2017 -tapahtumassa

baumesse münchen bau 2017 kohokohtien messukeskus

Muita Baumesse München 2017 -tapahtumia, jotka ovat suosikkejamme, ovat esimerkiksi Metabon langaton rakennustyömaa tai Teckentrupin innovatiiviset oviratkaisut, joissa keskitytään ihmisiin. Vähintään yhtä houkutteleva oli mahdollisuus kokea monia tuotteita ja rakennussuunnitelmia suoraan 3D -muodossa AR -lasien (lisätty todellisuuslasit) avulla ja valmistaa oman unelmakotisi prototyyppi kokonaan itse – loistava tarjous Ackermannilta.

Ja toinen nopea katsaus BAU 2017:

BAU 2017 -tapahtumassa esiteltiin ja keskusteltiin niin paljon, että messujen kuusi päivää voitaisiin pitää kokonaisena kuuden kuukauden ajan. Rakentamisen lukuisten tulevaisuuteen suuntautuvien innovaatioiden ja kehittyneiden tekniikoiden lisäksi yksi asia on myös hyvin selvä:

Saksan rakennusalalla menee hyvin! Tämän maan rakennustyömaat ovat erittäin kiireisiä ja uusia projekteja toteutetaan menestyksekkäästi. nouseva trendi!

Rakennusteollisuuden crème de la crème BAU 2017 -tapahtumassa

baumesse münchen bau 2017 korostaa rakennusmateriaalien lattiapäällysteiden kattoikkunoita

baumesse münchen bau 2017 korostaa messufoorumien asiantuntijayleisöä schüco

baumesse münchen bau 2017 korostaa tapahtumia

Ja muutama inspiraatio rakennusalan messuilta 2017:

baumesse münchen bau 2017 korostaa rakennusmateriaalien näyttelyalueita

baumesse münchen bau 2017 korostaa rakennusmateriaaleja luonnonkiviseinäverhous

baumesse münchen bau 2017 korostaa rakennusmateriaaleja innovatiivinen älykäs koti

baumesse münchen bau 2017 korostaa urakoitsijoiden arkkitehtien innovaatioita

baumesse münchen bau 2017 korostaa kattotiilet innovatiivisia     baumesse münchen bau 2017 korostaa työleirejä