Tacoa Arquitetosin kaupunkigallerian suunnittelu Brasiliassa

kaupunkigalleria suunnittelu arkkitehtuuri brasilia geometriset linjat julkisivu

 Tacoa Arquitetosin kaupunkigallerian suunnittelu Brasiliassa

Adriana Varejão -gallerian, joka sijaitsee Brumadinhossa, Minas Geraisissa, Brasiliassa, on suunnitellut Tacoa Arquitetos.

Galleria lisättiin Inhotim-nykytaiteen keskukseen vuosina 2004-2008, jonka tarkoituksena on näyttää Rio de Janeiron alkuperäistä taidetta.

Gallerian ulkopinta – vesijärjestelmä

kaupunkigalleria suunnittelu arkkitehtuuri brasilia lampi ulkopuoli

”Inhotimin nykytaiteen keskus sijaitsee Brumadinhossa, kylässä lähellä Belo Horizontetta, Minas Geraisin maakunnan pääkaupunkia. Kaivosyrittäjä Bernardo Pazin henkilökohtaista aloitetta edustavalla museolla on poikkeuksellinen arkkitehtoninen konsepti. Sen sijaan, että kaikki laitokset olisivat esillä yhdessä rakennuksessa, se koostuu useista paviljoneista noin 35 hehtaarin alueella.

Rakennuksen pohjakerros

kaupunkigalleria suunnittelu arkkitehtuuri brasilia pohjakerros varjo

Adriana Varejão -gallerian tehtävänä oli säilyttää kaksi museon hankkimaa ja Cartier -säätiön näytteillä olevaa teosta: veistos Linda do Rosario ja polypychon Celacanto Provoca Maremoto (projektin edetessä taiteilijat loivat vielä neljä teosta tähän museorakennukseen).

Eksoottinen ympäristö – villi luonto

kaupunkigalleria suunnittelu arkkitehtuuri brasilia ympäristö luonto

Hanke sijaitsee rinteessä (tyypillinen Minas Geraisin topografialle, joka koostuu muinaisista ja miellyttävistä kukkuloista) osittain metsän ympäröimänä. Alkuperäinen topografia on muunnettu uutta käyttöä varten: suuret maansiirrot ovat katkaissut tämän alueen ja muodostaneet suuren vaakasuoran tason uutta käyttöä varten.

Minimalistinen katseenvangitsija – suuret paneelit

kaupunkigalleria suunnittelu arkkitehtuuri brasilia paneelit

Projektin suuntaaminen mahdollisti sivuston alkuperäisen topografian kokoamisen ja siihen keinotekoisen elementin lisäämisen: tavallisen teräsbetonilohkon (esijännitetyn betonin valmistus ei ollut tarpeen), joka on osittain integroitu mäen pintaan . Rakennuksen rakenne koostuu epäsäännöllisestä patoseinästä, joka saa tilaa pohjakerroksessa ja saa myös suuren osan korttelista. Syvillä alueilla tämä tehdään kahdella palkilla ja keskellä neljällä pylväällä, jotka on integroitu seinään.

Rakenne koostuu padoista

kaupunkigalleria suunnittelu arkkitehtuuri brasilia kellari

Rakennus suunniteltiin kierukkarakenteeksi, joka yhdistää kaksi eri tasoa puistossa ja vuorottelee lyhennys-, kulku- ja pidennyshetkien välillä: pohjakerroksesta, (ensimmäinen lyhennys) veden keskellä kapealle kävelykadulle, kaukana rakennuksesta, (toinen laajennus: Varejão Panacea Phantastican pala, laatoitettu penkki, jossa on maalauksia hallusinaatiokasveista) Pieni neliö pohjakerroksessa; (Kolmas lyhennys) Puinen jalkakäytävä palaa rakennukseen; (Neljäs jatke: veistos Linda do Rosário ja maalaus Keräilijä) Alakerta, kukkulalla, betonilohkon alla; (Viides lyhennys) Portaat; (Kuudes jatke, polyptykoosi Celacanto provoca maremoto) Ensimmäinen kävelytie, betonilohko; (Seitsemäs lyhennys) Ramppi; (Kahdeksas jatke: toinen kaakeloitu penkki, jossa on nyt maalauksia lintuista, Passarinhos-Inhotimista Deminiin) Terassi betonilohkon yläpuolella; (Yhdeksäs lyhennys) Silta. Ja päinvastoin. “

 Hupaisa seinämaalaus muistuttaa meitä valtameren aalloista kaupunkigalleria suunnittelu arkkitehtuuri brasilia laatat siniset aallot

Outo ja houkutteleva idea galleriasuunnitteluun

kaupunkigalleria suunnittelu arkkitehtuuri brasilia laatta maalaus

Valkoinen kylpyhuonelaattojen väliseinä tyylikkäästi

kaupunkigalleria suunnittelu arkkitehtuuri brasilia laatta seinä

Kattovalaistus valaisee taideteoksia

kaupunkigalleria suunnittelu arkkitehtuuri brasilia laatat valkoinen alkuperäinenKattoon ulottuvat lasiseinät  kaupunkigalleria suunnittelu arkkitehtuuri brasilia lasiCity Gallery Design sijaitsee Brasiliassa  kaupunkigalleria suunnittelu arkkitehtuuri brasilia minimalistinen  Pohjakerroksen ja ensimmäisen kerroksen välinen portaikko kaupunkigalleria suunnittelu arkkitehtuuri brasilia portaat  Valtava vesijärjestelmä luo äärettömän tunteen kaupunkigalleria suunnittelu arkkitehtuuri brasilia vesilaitos