Tulevaisuuden Pariisi – Smart City 2050 -hanke minimoi merkittävästi kasvihuonekaasuja

kasvihuonekaasujen pariisi 2050 kollaasi

Tulevaisuuden visio, joka minimoi kasvihuonekaasujen määrän

Kuten useimmissa maailman metropoleissa, Ranskan pääkaupunki kärsii huonosta ilmasta ja kasvavasta kaupungistumisesta. Pariisin kaupunginvaltuusto laati hiljattain ilmasto- ja energiasuunnitelman, jonka tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 75%.

Arkkitehti Vincent Callebaut hyväksyi yhteistyössä Setec Bâitmentin insinöörien kanssa tämän haasteen ja suunnitteli tutkimus- ja kehitysprojektin Pariisin korkean arkkitehtuurin suunnitteluun. Futuristisen projektin nimi on ”2050 Paris Smart City”, ja se koostuu kahdeksasta päärakennuksesta, joissa yhdistyvät luonnon elementit ja kestävät energialähteet. Kaikki nämä sijaitsevat tiheästi asutun metropolin sydämessä. Tämän kestävän arkkitehtisuunnitelman 8 ydintä ovat: vuoristotornit, antismog -tornit, fotosynteesitornit, bambu -pesätornit, hunajakennotornit, maatilojen raivaustornit, mangrove -tornit ja sillatornit.

 Vaikka ne kaikki ovatkin rakenteeltaan hyvin erilaisia, ne palvelevat samaa tarkoitusta – maksimoivat energiankäytön ympäristöystävällisellä tavalla, elintarvikkeiden saannin, veden käytön ja elävät täydellisessä sopusoinnussa luonnon kanssa. Jokaiseen hankkeen osaan on integroitu erityinen energiantuotantotekniikka ja arkkitehtoniset profiilit on suunniteltu siten, etteivät ne millään tavalla vaaranna kaupungin kulttuuriperintöä, vaan vain rikastavat sitä. Hyvä esimerkki tästä on “Mountain Tower” – tyylikäs muotoilu kaarevilla muodoilla ilman putkia ja savupiippuja. Luonnolliset prosessit, kuten passiivinen lämmitys ja jäähdytys, hapen syöttö ja sadeveden varastointi, ovat käynnissä rakennuksen sisällä. Lisäksi suunnitellaan viheralueita, jotka heijastavat maaseudun puhdistavaa vaikutusta suurkaupungin ilmapiirissä ja edistävät asukkaiden kestävää elämäntapaa.

Smart City -projektissa käytetään myös innovatiivisia tekniikoita, jotka käyttävät optimaalisesti luonnollisia energialähteitä. Esimerkiksi Mangrove-tornien ulkoverhous koostuu yksittäisistä kennoista, jotka muodostavat valolle herkän sähkökemiallisen kirjekuoren, joka hyödyntää mahdollisimman paljon auringonvaloa ja toimittaa koko rakennuksen riittävällä sähköllä. “Fotosynteesitornit” on samanlainen. Eristettävä biovalkoinen julkisivu tuottaa oman biopolttoaineen. Toinen tekniikka, joka tukee kaupungin omavaraisuutta, on “Phylolicht”-hybridi, turbiinikäyttöinen valaistusjärjestelmä.

Pilvenpiirtäjien ja koko hankkeen välillä on sisäisiä yhteyksiä, jotka täyttävät samanaikaisesti kaikki väestön tarpeelliset, olennaiset ja taloudelliset tarpeet. Tämä älykäs verkko mahdollistaa kaupunkiliikenteen aiheuttamien kasvihuonekaasujen vähentämisen. Älykäs kaupunkisuunnitelma vahvistaa ajatusta siitä, että suuret metropolit voivat edelleen kasvaa ja edistää samalla terveellistä ja puhdasta tulevaisuutta.

Pariisi 2050 – Älykäs kaupunki -hanke

kasvihuonekaasujen pariisi 2050 -hanke

Kolmiulotteinen futuristinen suunnitelma

kasvihuonekaasut Pariisi 2050 ylhäältä

Bambu -pesätornit

kasvihuonekaasut paris arkkitehtuuri tulevaisuus

Bambu -pesätornit ylhäältä katsottuna

kasvihuonekaasut pariisi 2050 bambu tornit

Silta torni

kasvihuonekaasut pariisi silta arkkitehtuuri tulevaisuus

Farmscrapers Towers

kasvihuonekaasut vähentävät Pariisin päästöjä

Farmscrapers Towers – kolmiulotteinen maketti

kasvihuonekaasut Pariisi 2050 tornit ylhäältä

Hunajakennotornit

kasvihuonekaasut pariisi futuristinen arkkitehtuuri

Mangrove -tornit

kasvihuonekaasujen pariisi futuristinen rautatieasema

Vuoristotornit nähtynä tieltä

kasvihuonekaasut paris rakennuksen viherryttäminen

Antismog -tornit

kasvihuonekaasut paris luonto pilvenpiirtäjä

Rehevä kasvillisuus ja raikas ilma

kasvihuonekaasut pariisi 2050 luonto sisustus

Ainutlaatuinen biosfääri

kasvihuonekaasut Pariisi 2050 julkinen rakennus

Fotosynteesitornit – majesteettiset, kaarevat muodot

kasvihuonekaasut paris park pilvenpiirtäjä lasi

Fotosynteesi Tornit lintuperspektiivistä

kasvihuonekaasut pariisi 2050 kestävä rakentaminen

Fotosynteesitornien luonnos

kasvihuonekaasut pariisi 2050 pilvenpiirtäjä ylhäältä