100+ legújabb és legjobb babanév telugu nyelven fiúknak és lányoknak

A gyerek elnevezése saját szokásai és nyelve alapján teljesen más érzés. Azt az érzést kelti benned, hogy mindig a szokásaidban és a hagyományaidban gyökerezsz. Bár a legtöbben nagyon fáradtak lehettek, hogy a nagy szülés után nevet is gondoltok, úgy gondoltuk, hogy javasolhatunk néhány újszülött nevet telugu nyelven. Ezen nevek jelentését is megemlítik. Vessen egy pillantást arra is, hogy mit jelentenek.

babanevek telugu nyelven

Legnépszerűbb babanevek telugu nyelven fiúknak:

1. Amod:

Az Amod jelentése „öröm”. Ez nagyon népszerű név, és valójában az egyik leghíresebb telugu kisfiú név. A név szinte minden fiú gyermekhez illik, és a szülők is jobban kedvelik a nevet, különösen a név jelentése miatt. Az Amod egy igazán különleges név, és valahányszor ezt a nevet hallja, jól fogja érezni magát.

2. Aalok:

Itt van egy másik gyönyörű név. A név a Mindenhatóra mutat. Az Aalok név jelentése „villám, Shiva stb.”. Ez egy nagyon jó név a telugu fiúknak. Inkább azt lehet mondani, hogy ez az egyik leggyakrabban használt telugu név a fiúk számára Dél -Indiában.

3. Balamurali:

A balamurali jelentése „kis Krisna”. Ez a Krisna ismert, hogy fuvolázik. Ez a név valószínűleg tetszeni fog Önnek, ha elkötelezett híve az Úr Krisnának, és gyakran szerepel a telugu névlistában is.

4. Bhaigrath:

A Bhaigrath névnek erős vallási kapcsolata is van. Bhaigrath a király, aki Ganga istennőt hozta a Földre. Akkreditálták, hogy folyó formájában hozta el. Ez egy jó név lehet a kisfiadnak.

5. Bhalendra:

Kisfia másik nagyon híres neve Bhalendra lehet. A név jelentése: Fény ura.

6. Bhasvan:

Ismét egy fényre utaló név Bhasvan. A név azt jelenti, hogy “tele van fényességgel”, és találóan jelzi, hogy a kisfiú lesz fényes csatorna szülei számára.

7. Bhishma:

Ez egy nagyon vallásos név. A név hatalmas jelentőségű, és Mahabharata korából származik. A Bhisma a Mahabharata vénjét jelenti. A név nagyszerű lesz egy olyan gyermek számára, aki egyszer nagy emberré akar nőni. A név vele marad, és csak a név miatt emlékezteti őt énképére, én-személyiségére stb. Ez egyértelműen az egyik legjobb gyermeknév telugu nyelven.

8. Bhuman:

A bhuman jelentése „föld”. A név meghatározó és erős személyiséget határoz meg. Egy fiúgyermek elnevezése ezen a néven nagyszerű döntés lenne. A név örökre vele marad, és ez biztosan ráébreszti, hogy milyen szerencsés, hogy ilyen csodálatos neve van. Ez elmondható, hogy az egyik legjobb név egy telugu gyermek (fiú) számára.

9. Bhupal:

Itt van egy nagyon arisztokrata név. A Bhupal név jelentése „király”. A gyermek ilyen névvel fog felnőni, és egész életében hálát fog adni édesanyjának és édesapjának, amiért olyan gyönyörű névvel nevezte el, amely korlátlan szeretetet és tiszteletet hoz neki másoktól.

10. Chaitan:

A Chaitan jelentése „tudatossággal teli személy”. Ha spirituális nevet keres a fiának, akkor ez a telugu modern baba név biztosan érdekli Önt.

11. Chanakya:

Ki ne ismerné a híres Chanakyát? Chankya Chandragupta Maurya király mentora volt. Még mindig az egyik legintelligensebb embernek tartják. Ha olyan nevet keres, amely valóban tükrözi indiai kultúránk bölcsességét, akkor ezt a nevet biztosan meg kell próbálnia.

12. Chidhatma:

A név nagyon egyedi és azt jelenti, hogy “kiváló”. Ez jó új babanév lesz telugu nyelven, amit megpróbálhat.

13. Daarshik:

Mi a helyzet egy újszülött baba nevével telugu nyelven? A daarshik jelentése „észlelő”. Ezt szűkítheti, ha valami modernet és egyszerűt keres a kisfiának.

14. Damian:

Damian jelentése „megszelídítő”. Ez valóban egyedi és hallatlan név.

15. Deepankar:

Ha gyermekének Deepankar nevet szeretne adni, akkor ez mit jelent. A Deepankar azt jelenti, aki lámpát gyújt. Ez a telugu nyelven jelentkező baba név képet ad arról, hogy mi a név mögött álló téma.

16. Eeshan:

Az Eeshan telugu becenév is. Egaiarasu telugu király volt, aki jótékonysági munkájáról volt ismert. Neve „igazat” jelentett, ezért Eeshan, a név rövid formáját alkották meg.

17. Ekádant:

Az ekádantnak erős vallási jelentése van. Ez a név telugu nyelven szól mindazoknak a szülőknek, akik erősen hisznek Lord Ganesh -ben.

18. Ekagrah:

Az Ekagrah gyönyörű név a kisfiadnak. A név jelentése „összpontosított”, és jó választás a baba nevének telugu nyelven.

19. Gahan:

A Gahan névnek viszonylag hallatlan névnek kell lennie. Gahan azt jelenti, hogy „akinek van mélysége”, és utal a személy tudására. A név jó választás a kisfiad számára.

20. Hansal:

A Hansal jelentése: „Isten kegyelmes”. Ez lehet az egyik módja annak, hogy kimutassa szeretetét és háláját Isten iránt, ha úgy gondolja, hogy gyermeke a Mindenható ajándéka.

21. Hariaksa:

A Hariaksa az Úr Shiva nevének egy változata. Ez a név a telugu névlistában nemcsak hagyományos, hanem nagyon egyedi is.

23. Hansraj:

Hansraj jelentése „hattyúk királya”. Ha a természet ihlette személy vagy, ez a név biztos neked és kisfiadnak.

24. Idhayan:

Idhayan jelentése „szív öröme”. A kisfiad nem biztos, hogy öröm a szívednek? Ez lehet az ideális módja annak, hogy tudassa vele és a világgal.

24. Ihit:

Ez „díjat” vagy „becsületet” jelent. A név nagyon modern és rövid.

25. Jainarayan:

A név jelentése “győzelem”. Bár a név nagyon erősnek és erőteljesnek tűnhet, van egy játékos és könnyed oldala is, amint az a fiadból is kiderül.

26. Kailas:

A Kailas jó baba név telugu nyelven. A név jelentése: „aki békét ad”, és egyben Lord Shiva neve is.

27. Manth:

Ha babaneveket keres telugu nyelven, akkor ez egy egészen elképesztő. A név jelentése „gondolat”. Alkalmas lesz azoknak a babáknak, akik nagyon gyengéd kortól elvesznek a saját világukban.

28. Mohal:

A Mohal jelentése „vonzó”. Ez leírja a fiú személyiségét. A név nagyon szép, és van néhány más jó jelentése is, például édes, intelligens, szerethető, korlátlan, barát, stb. Ez elmondható az egyik legjobb telugu kisfiú névről.

29. Modak:

Valószínűleg már hallotta ezt a nevet. A nevet sok indiai karikatúrában használták. A Modak valójában azt jelenti, hogy „vonzó”. Leírja azt, aki vonzó. A Modak nagyon jó név a férfi gyerekeknek. A név szinte minden gyerekhez illik, és egy lépcsőfok lesz, hogy lenyűgözze az embereket a jövőben.

30. Mohul:

Ez a név is ismerős lehet számodra, a jelentése miatt. A Mohul alapvetően azt jelenti, hogy „vonzó”. Alkalmas lesz a csecsemő korától vonzó baba számára. Ezzel a névvel nevezhető el az a baba, aki képes felhívni magára a figyelmet.

31. Nadish:

Nadish jelentése “folyó”. A név valakit jelent, aki szintén energikus és élettel teli. Ez az újszülött név telugu nyelven a fia szellemét tükrözi.

32. Paawan:

A Paawan jelentése „jámbor”. Azoknak a szülőknek, akik vallási nevet keresnek, ez jó ötlet lenne.

33. Padmabandhu:

A Padhmabandhu jelentése „a lótusz méh barátja”. A név jelentése “nap” is. Ez egy jó hagyományos név lesz a fiad számára.

34. Palaksh:

Palaksh Lord Vishnu másik neve. A név nem csak egyedi, hanem egzotikus telugu modern baba név.

35. Rana:

Ez úgy hangzik, mint egy bengáli név a fiúk számára, de valójában ez egy telugu név a kisfiúk számára. A Rana szó jelentése „ékszer”. Ez azt jelenti, hogy a gyermeket egy ékszerhez hasonlítják. Ennek a névnek sok más szép jelentése is van, például öröm, király, harcos stb.

36. Ratul:

Ez rendkívül vonzó név a telugu fiúk számára. A név elmondható, hogy igazán népszerű a telugu államokban. A név annyira klassz, a jelentése pedig annyira megfelelő és jó, hogy bárki könnyen beleszeret ebbe a névbe. A Ratul szó jelentése „édes”. Ez azt is jelenti, hogy szerethető.

37. Ramoji:

A Ramoji név az Úr Rámát jelöli. Ez az egyik legnépszerűbb gyermeknév telugu nyelven. Szinte mindenki könnyen felismeri ezt a nevet, mivel nagyon népszerű az állam lakói körében. A név segít a gyermek jellemének kialakításában a növekvő években.

38. Rítus:

Ez úgy hangzik, mint egy marathi név. Valójában ez is telugu név, és nagyon népszerű is. A név kéz a kézben jár a gyerekkel, aki nagyon kicsi korától kezdve okos és jó megjelenésű.

39. Suresh:

A leggyakrabban hallott név Suresh. Suresh Lord Vishnu másik neve, és jó telugu házi kedvenc is.

40. Saathvik:

A Saathvik jelentése „nyugodt”. A név a nyugodt kisfiad tükre lehet.

41. Taarush:

A Taarsuh egy újabb telugu modern baba név a fiú számára. A név jelentése “hódító”.

42. Tahaan:

A Tahaan egy újabb modern baba név telugu nyelven. A név jelentése “irgalmas”. Jó lesz elnevezni gyermekét e jó cselekedet után.

43. Urijit:

Az Urijit egy népszerű modern baba név telugu nyelven. A név jelentése „erőteljes és erőteljes”, és jó választás lehet csecsemőjének, aki aktív és szemtelen.

44. Yaashvan:

A név azt jelenti, hogy „nyertes”, és jó név arra, hogy gyermeke megáldja, hogy győztes legyen mindenben.

Telugu babanevek lányoknak:

1. Anshu:

Itt van egy nagy nevünk a telugu lányoknak. Az Anshu név jelentése „napsugarak”. Ez egy nagyszerű név a kislányoknak, akik telugu családokban születnek. A név valahogy kiegészíti a gyermek személyiségét és természetét. Tökéletes név a lányoknak, és a név jelentése biztosan büszke lesz magára és a nevére.

2. Aniva:

Az Aniva szó jelentése „tudás”. Helyénvaló ezen a néven elnevezni egy lánygyermeket, aki fiatalkorától kezdve a bölcsesség váratlan jeleit mutatja. Ez valójában az egyik legjobb telugu kislány név.

3. Atula:

Az Atula szó egyediséget sugall. A szó megfelelő jelentése „összehasonlíthatatlan”. Ez azt jelenti, hogy az ezen a néven elnevezett kislány senkivel sem hasonlítható össze. Ő egyedi és más, mint mások. A név olyan szép, hogy bárki könnyen beleszeret ebbe a névbe. A lány biztosan büszke lesz szüleire és családtagjaira, amiért elnevezték Atula -nak.

4. Aarchi:

Az Aarchi jelentése „napfelkelte”. Az Aarchi szó nagyon szép. Leírja a női faj szépségét. Olyanok, mint egy napfelkelte ennek a földnek. Minden nap hoznak valami újat, akárcsak a napfelkelte minden nap.

5. Aashni:

A név a nőstények vad és dühös oldalát írja le. Ennek a névnek a jelentése “villám”. Ez egy nagyon szép név, és könnyen megjegyezhető lesz. A név megkülönbözteti Önt a többitől. A név meglehetősen egyedi, és az egyik legjobb telugu baba név a lányok számára.

6. Balamani:

A Balamani jelentése „kis ékszer”. Ez valószínűleg jó jel arra, hogy a lány felbecsülhetetlen értékű a szülei számára.

7. Babita:

Babita jelentése „kislány”. Ez a név jó telugu házi kedvenc lesz a gyönyörű lányának.

8. Bairavi:

A Bairavi erős név, amely kapcsolatban áll a zenével. Ez azt is jelenti, hogy Durga istennő. Azok számára, akik szeretik a művészetet és a zenét, a Bariavi jó név lehet a lányának.

9. Bandita:

Bandita jelentése „áldott”. Ha valóban úgy gondolja, hogy kislánya áldás az Ön és családja számára, akkor a neve biztosan „Bandita”.

10. Chaarvi:

Chaarvi jelentése “gyönyörű lány”. Ez a név valóban tükrözi a baba állapotát. Chaarvi sokat tartalmaz a lányok telugu névlistájában.

11. Chhaya:

A Chhaya jelentése „árnyék vagy tükröződés”. A név alkalmas egy kislány számára, aki valószínűleg a szülei pontos tükröződése.

12. Chandini:

A Chandini inkább megszokott és gyakori név. Azt jelenti, hogy „holdfény”. Ebből következik, hogy a Hold nélkül a világ valójában sötétebb hely lesz.

13. Charita:

A Charita azt jelenti, hogy ügyes. A név egy népszerű telugu modern baba név.

14. Daya:

A Daya jelentése „kedvesség és irgalom”. A név azonban ma nem túl népszerű, de valaha nagyon klasszikus babanév volt a telugu nyelven a lányok számára.

15. Dhaishta:

A Dhanishta jelentése „csillag”. Kislánya számára, aki csillagként fog ragyogni, ez a név megfelelő választás lesz.

16. Dhanyata:

Ez egy meglehetősen szokatlan név. A név jelentése „siker és kiteljesedés”. Csakúgy, mint a jelentés, a baba is minden sikerrel és kiteljesedéssel lesz megáldva.

17. Eesha:

Az Eesha a „tisztaságot” jelenti, és ma szinte minden nyelven népszerű név.

18. Faloni:

A Faloni jelentése „felelős”. Ebből következik, hogyan lesz erős és vezeti a tömeget a jósághoz.

19. Firaki:

Ez lehet egy másik szokatlan gyereknév telugu nyelven. A név azt jelenti, hogy „tele van illattal”, és ez azt jelzi, hogyan fogja pozitivitást terjeszteni maga körül.

20. Ganika:

A Ganika jelentése “virág”. Ez egy másik népszerű név telugu nyelven, amelyet régóta használnak.

21. Gayatri:

A Gayatri név nagy lelki jelentőséggel bír. Ez az indiai kultúra fontos eleme, és így jó választás lehet azoknak a szülőknek, akik erős lelki kapcsolatban álló neveket keresnek a lányuknak..

22. Geetandzsali:

A régi klasszikus és modern név, a Geetanjali egyszerűen Rabindranath Tagore versgyűjteménye.

23. Haasita:

A Haasita jelentése „boldog vagy nevetéssel teli”. A lányának, aki mindig vidám és nevet, ez jó név lehet.

24. Hamsa:

A Hamsa hattyút jelent, és a királyságot és a szépséget szimbolizálja.

25. Harshini:

A Harshini jelentése „boldogsággal teli”. A pezsgő kis boldog kislányod számára a Harshini jó névjavaslat lehet.

26. Hema:

A Hema jelentése „arany”. Ez egy nagyon népszerű dél -indiai név. Ez a név soha nem megy ki a divatból, és sok szülő továbbra is a kislánya választja.

27. Idha:

Idha nagyon egyszerű névnek tűnhet. A helyesírás is könnyű. A név jelentése “belátás”.

28. Ja:

Ja egy kicsi és aranyos név a telugu kislányoknak. A név jelentése is nagyon vonzó. A ja azt jelenti: „okos és szép”. A név meglehetősen kicsi, és ez az egyik fő oka annak, hogy sok család nem szívesen nevezi el első lányát ezen a néven. Ez egy népszerű telugu házi kedvenc.

29. Jaya:

Nem csak telugu, de ez egy nagyon híres indiai név is. A Jaya szó jelentése „győztes”. Sok ilyen név van hasonló jelentéssel, hasonló jelentéssel, amelyeket fentebb tárgyaltunk, de nem úgy hangzanak, mint ez.

30. Jasoda:

Jasoda leírja Krisna édesanyját. Valakinek igazán szerencséje lenne, ha az Úr Krisna anyja nevén neveznék. A Jasoda egy nagyon szép indiai név a lányoknak, és ez az egyik legszebb babanév a telugu nyelven.

31. Jivika:

Ez az egyik leghagyományosabb telugu név valaha. Jivika jelentése „életforrás”. Valaki, aki mindennél jobban szereti kislányát, ezen a néven nevezheti el. Ez azt jelenti, hogy a kislány lesz az illető élete. Ez a telugu legújabb baba neve.

32. Raagavi:

A Raagavi azoknak szól, akik szeretik a zenét. Ez azt jelenti, hogy „ki énekel rágával”.

33. Radhya:

A Radhya jelentése „imádott”. A név költői és klasszikus is.

34. Ravali:

A Ravali egy másik egzotikus név, amelyet gyakran nem hallottál. A név egy jó indiai telugu baba név, jelentése “Isten”.

35. Saachi:

A Saachi jelentése: kakukk. A természet dolgát szimbolizálja, ami szintén nem túl káros és inkább békeszerető.

36. Sarojini:

A Sarojini régi név lehet. Ez azonban „lótuszt” és Lakshmi istennő másik nevét jelenti. Pozitivitást szimbolizál az életben.

37. Tejaswini:

A Tejaswinini nagyon népszerű név Dél -Indiában. Azt jelenti, hogy „aki megvilágít”. Ez egy másik konnotáció annak, aki pozitivitást és útmutatást terjeszt.

38. Veena:

Gyakran hallható név a Veena, amely egy hagyományos indiai hangszer.

39. Vama:

Vama leírja az Urak Urát, Lord Shivát. A Vama jó név a telugu fiúknak, és elmondható, hogy az egyik legjobb babanév telugu nyelven. A név nagyon szép, és egy erőteljes személyiséget ír le.

40. Veeru:

A Veeru az egyik leggyakrabban használt telugu kisfiú név. Ennek a névnek a jelentése „győztes” vagy a győztes. A név gondoskodik arról, hogy lépést tartson az állapotával, miközben főnökként megnyeri az élet minden kihívását.

41. Vrishin:

Itt egy fantasztikus név a telugu kisfiúknak. Ez is az egyik legjobb és leggyakrabban gyakorolt ​​gyermeknév telugu nyelven. A név egészen egyedi és gyönyörű, akárcsak a jelentése. A Vrishin jelentése „páva”.

Ikrek baba nevek lányoknak:

1. Aarya és Sahurya: A lányok számára Aarya jelentése „Durga/Lakshmi istennő”, Shaurya pedig „bátorság”.

2. Alekhya és Lekhya: Az előbbi „képet” vagy „festményt”, az utóbbi „világot” jelent. Ezek a telugu nyelvű gyermeknevek nagyon klasszak!

3. Amala és Vimala: Amala jelentése „tiszta”, Vimala pedig „tiszta vagy szent”. Ezek ikernevek abból a szempontból, hogy mit is jelent.

4. Ganga és Gauri: A Ganga a Ganga folyót jelzi, és valami energiával és élettel teli valamit jelöl. Gauri jelentése “tisztességes nő”.

5. Gita és Gitika: A Gita a Szent könyvet jelenti, a Bhagavad Gita és a Gitika azt jelenti, hogy “kicsi/kis dal”.

6. Haarika és Viharika: Haarika vallási kapcsolatban áll Parvati istennővel és Lord Venkateshwara -val. A Viharika azt jelenti: nagyszerű.

7. Iswarya és Soundarya: Az előbbi azt jelenti, hogy „Isten jóléte”, a Soundarya pedig valakit, aki gyönyörű.

8. Jyoti és Jyotika: Mindkettő a fényt jelenti, egy módja annak, hogy irányító erőként jelezze őket a sötétségben.

9. Lakshmi és Parvati: Valószínűleg ezek a leggyakoribb ikernevek a csecsemők számára. Mindkettő az Úrra utal.

10. Sita és Gita: Sita az Úr Ráma feleségére utal, Gita pedig a hinduk vallási könyve.

Ikrek baba nevek fiúknak:

1. Amey és Amit: Amey Lord Ganesh -re utal, Amit pedig valakit jelent, aki végtelen.

2. Anit és Anish: Anit végtelen örömöt jelent, Anish pedig „közeli barátot”. Ez a két ikernév egy másik gyakori név telugu nyelven.

3. Chand és Chandan: Előbbi a holdra, utóbbi pedig „parfümre” utal. Mindketten jelzik a pozitív irányító erő érzését, amely körülöttük sugárzik.

4. Dev és Dhruv: A Dev azt jelenti, hogy Isten Shiva, Dhruv pedig pole -csillag.

5. Kemény és Harshil: A durva jelentése „izgalom vagy öröm”, a Harshil pedig örömet is jelent. Ez egy újabb iker újszülött név telugu nyelven.

6. Ishan és Ishank: Mindkét név Lord Shivát jelenti és jelzi. Azoknak, akik vallásos ikerbaba neveket keresnek, ez jó választás lehet.

7. Kamal és Karan: A Kamal jelentése „lótusz”, Karan pedig Kunti elsőszülött fiára utal, a hindu mitológia szerint.

8. Mayank és Mayur: Az előbbi „holdat”, az utóbbi „pávat” jelent.

9. Prem és Pratik: A Prem, mint tudjuk, azt jelenti, hogy “szerelem”, a Pratik pedig “szimbólum”.

10. Rashi és Rish: Az előbbi „állatövi jelet” jelent, Rish pedig valakit, aki bátor és uralkodó.

Telugu unisex nevek:

1. Bobby: Bobby unisex név sok nyelven.

2. Pravin: A Pravin azt jelenti, hogy valaki szakképzett vagy szakértő.

3. Dilshad: A Dilshad boldogságot jelent, és jó telugu név lehet a baba számára, ha unisex nevet keres.

4. Shamshad: A név szépet jelent.

Abban az esetben, ha nehézséget okoz, hogy jó nevet találjon a baba számára, javaslataink biztosan segítenek. A telugu névlista jól jön a megfelelő időben. Vessen egy pillantást az összes névre, majd szűkítse le a tetszését.