130+ Modern tamil baba nevek jelentéssel

A modern tamil bébi nevek, vagy akár a szokásos tamil nevek köztudottan mindig klasszikusak. Hűvösek és egyediek, gyakran hasonlítanak művészetükhöz és kultúrájukhoz. A tamil szülőkről is ismert, hogy rendkívül óvatosak és válogatósak, amikor meg kell nevezniük a csecsemőiket. Ha kíváncsi, hogy nevezze el kislányát vagy fiát, nézze meg javasolt neveiket. Ez minden bizonnyal segít enyhíteni az aggodalmat.

tamil baba nevek

Legújabb tamil baba nevek fiúknak:

1. Aariz:

Ezen a listán az első Aariz, ami azt jelenti, hogy „tekintélyes ember”. Aariz az egyik legjobb név a tamil gyerekek számára. A név meglehetősen népszerű Tamil Naduandban, és hatalmas sikernek mondható az elmúlt években, bár ez egy meglehetősen hagyományos név a kisfiának.

2. Anosh:

Anosh jelentése „örök”. Ez az egyik legjobb baba név tamil nyelven. Az Anosh igazán szép és előkelő név a tamiliak szerint. A név szinte minden tamil fiúhoz illik, és elmondható, hogy az egyik legjobb tamil kisfiú név.

3. Anoop:

Ez az egyik legjobb tamil kisfiú név. A név olyan szép, hogy a család minden tagja értékelni fogja ezt a nevet. Az Anoop szó jelentése „szép”. A névnek sok más hasonló jelentése van, mint például a páratlan vagy páratlan szépség, mint minden baba a családnak.

4. Aki:

Aki jó név a tamil fiúknak. Ennek a névnek az jelentése „Ősz”, ami igazán gyönyörű. Olyan jó, ha összehasonlítjuk a gyermeket egy olyan szezonnal, amely önmagában olyan szép. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy összehasonlítsuk a fiút csecsemő korában. Azok a szülők, akik ezt a nevet választják egy fiúnak, kétségkívül mindent megtesznek a fiú nevelésében.

5. Ajay:

Ez úgy hangzik, mint egy marathi név, de tamil név a kisfiúk számára. A név jelentése „győztes”. Ez valószínűleg az egyik legjobb név a tamil kisfiúk számára. Jó név egy gyereket nevezni. Ez megkülönbözteti őt a többi gyerektől a következő években, és az emberek is szeretni fogják a nevét, ami társadalmi ikonná teszi őt.

6. Anbu:

Anbu általában olyan embert jelent, aki jószívű. Ez egy nagyszerű név a kisfiának. A névnek van néhány más hasonló jelentése is, mint például a lágyság, a szeretet stb. Ennek a névnek a valódi jelentése „kedvesség”. Függetlenül attól, hogy milyen helyzetben van, mindig jó szívűnek kell lennie, és jóságos cselekedeteket kell végrehajtania, mert a nap végén mindannyian emberek vagyunk.

7. Arjun:

Ez az egyik legjobb indiai név és az egyik legjobb tamil kisfiú neve is. Az Arjun név jelentése „bizalom és hatalom”. Ez a név szinte minden fiú gyermeknek megfelel, mivel mindegyik bátor. A névnek van néhány más jelentése is, például páva, Lord Indra fia stb.

8. Aarya:

Az Aarya azt jelenti, hogy erős és nemes. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy elnevezzen egy tamil kisfiút. A név jelentése: „erős, nemes stb.”. Arya rendkívül népszerű a tamil államokban, és az egyik legjobb tamil név a fiúk számára. A név majdnem minden fiú gyermeknek megfelel, és minden bizonnyal emlékeztetni fogja a fiút arra, hogy milyen szerencsés, hogy ilyen szép névvel nevezték el, amikor felnő, és fejleszti némi értelmét ennek a névnek..

9. Arnish:

Arnish egy gyönyörű tamil kisfiú név. Ez azt jelenti, hogy “a tenger ura”. Ez a baba név tamil nyelven nagyon egyedi.

10. Ajai:

Ajai jelentése “legyőzhetetlen”. Ha úgy gondolja, hogy a baba illeszkedik ehhez a jelentéshez és konnotációhoz, a név biztos az Ön számára.

11. Balan:

A Balan jelentése „élénk”. Ha a baba mindig mozgásban van és élénk, ez a név valószínűleg őt illeti. Balan, mint gyermeknév a tamilban Bala néven is becézik.

12. Charan:

A név “alázatos emberre” utal. A Charan egy nagyon népszerű modern tamil név, amely még nem veszítette el népszerűségét.

13. Chaitan:

A Chaitan népszerű név ma. A név jelentése „tudat”, és már nagyon régóta használják.

14. Déva:

Az Úrra utaló név Déva a tiszta és tamil név modern és klasszikus keveréke. Ez tamil nyelven „istenséget” jelent, és sok választott szülő népszerű választása.

15. Dhir:

A Dhir azt jelenti, hogy „bölcs”. A név erőteljes, és jó baba név a listában azoknak az aranyos kisfiúknak.

16. Daiwik:

A Daiwik nagyon ritka és szokatlan név. A név jelentése „Isten kegyelme”, és nagyon egyedi név a tamiliak körében.

17. Desikan:

A Desikan egy tiszta tamil név, amelyet az irodalomból fogadtak el. A név jelentése „nemzeti fiú”, és vallási utalást is tartalmaz Vishnu Úrra.

18. Tartós:

Egy másik utalás az Úrra, az Úr Murugan az egyik legnépszerűbb név Tamil Naduban.

19. Eashan:

Eashan újszülött név tamil nyelven, és mind Lord Shivát, mind Vishnu -t szimbolizálja.

20. Eniyan:

Eniyan jelentése „fiatal”. Ez egy másik népszerű gyermeknév tamil nyelven.

21. Falgun:

A Falgun a hindu naptár szerint egy bizonyos hónapra vonatkozik. Ez alkalmas lenne mindazoknak a kisfiúknak, akik ebben az időszakban születtek.

22. Giri:

A Giri név egy újabb népszerű legújabb baba név tamilban a fiatal fiúk számára. A Giri azt jelenti, hogy “hegy”.

23. Guhan:

Guhan hivatkozik Lord Muruganre. Az Úrnak sok bhaktája van. Ha te is Lord Murugan híve vagy, Guhan lehet a kisfiad neve.

24. Hanish:

Hanish Lord Shivára utal. Ha az Úr Shiva lelkes híve vagy, akkor ez a név ideális a fiad számára.

25. Hardik:

Hardik egy modern tamil név. A név azt jelenti, hogy „szívből jövő”, és ha elnevezi a babáját, ez azt jelenti, hogy szívből jövő boldogságot fejez ki születése miatt.

26. Hemant:

Egy másik baba név tamilban a fiának lehet Hemant, mivel a tél egy olyan részére utal, amelyet az év legszebb időszakának tartanak.

27. Ilesh:

Ilesh jelentése „Föld ura”. A névnek erős mitológiai kapcsolata van.

28. Iniyan:

Iniyan jelentése „édes”. A név egy hiteles tamil név, amely nagyon népszerű volt.

29. Jagan:

A Jagan név „univerzumra” utal. A Jagan nagyon népszerű név Tamil Naduban.

30. Jairaj:

A név jelentése: „a győzelem ura”. Ha fiadat elnevezed Jairaj -nak, az azt jelentené, hogy valójában abban reménykedsz, és megáldod őt győzelemben mindenben, amit üldöz.

31. Karun:

A Karun azt jelenti, hogy „együttérző”. A név a legalkalmasabb arra, hogy elmondja gyermekének, milyennek kell lennie a világ többi részének. Ez a név része a modern tamil új névlistának.

32. Lalit:

A Lalit azt jelenti, hogy “szép”. Ez a név aranyos név lesz a jóképű fiúnak.

33. Maniyan:

Maniyan híres név a tamiliak körében. Ez azt jelenti, hogy „drágakő”, és jó módja annak, hogy jelezze a világnak és a családnak, hogy a fia valójában a gyöngyszeme.

34. Maha:

A Maha szó általában azt jelenti, hogy „nagyon nagy”. Jó név egy tamil kisfiút hívni. A Maha gazellát is jelent. Valójában ez az egyik legjobb név a tamil fiúk számára.

35. Maari:

A maari esőt jelent, és ez az egyik legjobb név a tamil fiúk számára. Ez egy elég régi név, és a legtöbb tamil családban még mindig használják.

36. Mehul:

A Mehul szinte ugyanazt jelenti, mint az előző, azaz „eső”. Ez a szó nagyon szép név, és megfelel a kisfiúnak. Ez a tamil fiúk egyik legjobb neve.

37. Nirush:

Nirush a Mahabharata királyára utal. Ez lehet egy hagyományos tamil baba név, amelyre gondolnia kell.

38. Rithul:

Rithul „igazságkereső” személy. Ez a név arra is ösztönzi a fiát, hogy utazzon az igazság útján.

39. Ray:

Ray név jelentése „tanácsadó”. Ez egy nagyon jó név a tamil családokban született kisfiú gyerekeknek. A név alkalmas lesz szinte minden gyerekre, aki tamil családban szült. A Ray -nek van néhány más jelentése is, például „királyi, fénysugár stb.”. A név szintén Raymond rövidítése.

40. Ramu:

Ez egy tamil baba vallási neve. A név azt jelenti, hogy valójában Lord Ram kedvenc neve, és így elmondható, hogy az egyik legjobb tamil kisfiú név. A név nagyon szép, és szerencsésnek kell éreznie magát, hogy ezen a néven nevezték el, mivel óriási jelentősége van India vallástörténetének.

41. Rajah:

Ennek a névnek az alapvető jelentése a „várakozás”. A névnek más jelentése is van, ez a király. Rajah szinte minden tamil kisfiú számára alkalmas lesz. A név segít abban, hogy ez a gyerek más hatást gyakoroljon a barátaira, mivel királysá teszi őt a közemberek között.

42. Rohin:

A Rohin név jelentése „emelkedik”. Ez valami új kezdetét jelzi, mintha valami új szült volna ezen a földön, hogy változást hozzon mindenki érdekében.

43. Saswin:

Saswin meglehetősen szokatlanul egyedi név. Ez azt jelenti, hogy „kreatív gondolkodó”, és tökéletes lehet gyermekének.

44. Thaman:

A Thaman egy Isten nevére utal, és nagyon népszerű neve a helynek.

45. Ulagan:

Az Ulagan jelentése „világi”, és egyenesen az irodalomból származó név.

46. ​​Ulhas:

Az Ulhas jelentése „öröm” vagy „öröm”. Ahogyan a kisfia örömet okoz, ez a név leginkább illik ahhoz, hogy kifejezze, mit jelent Önnek.

47. Uthaman:

Uthaman olyan ember, aki „igaz”. Ez az új tamil nyelvű babanév jó választás azoknak, akik valami klasszit keresnek.

48. Vaisnav:

A vaisnav megfelelő név mindazoknak, akik az Úr Visnu határozott hívei.

49. Vayun:

A Vayun azt jelenti, hogy “élénk”. Ez lehet egy jó név szuper aktív és energikus kisfiának.

50. Wasan:

A tamil nyelvben nincs sok név, amely „W” betűvel kezdődik. Van azonban egy ilyen. Wasan jelentése „bálvány”. Ez azt jelenti, hogy a gyermeket ezen a néven nevezik bálványnak. Ez egy igazán rangos név, és a gyermek valószínűleg megköszönni fogja anyjának és apjának, hogy ezen a csodálatos néven nevezte el, amikor már elég idős ahhoz, hogy megértse a jelentését.

51. Yarlchelvan:

Ennek a névnek a jelentése „kedves”. Ez azt jelenti, hogy az így nevezett gyermek a kedvesség jeleit mutatja. Ez még egy jó név lehet a fiának.

tamil baba nevek

Modern tamil nevek lányoknak:

1. Aadhya:

Az Aadhya jelentése „első hatalom”. A név egyedi, és gyönyörű választás lehet a baba számára.

2. Anne:

Ez egy gyönyörű név a tamil lányoknak. Inkább ez az első lány neve ezen a listán, amely az egyik leggyakrabban használt tamil kislány nevet tartalmazza. A név olyan szép, hogy automatikusan vonzóvá teszi a lányt, amikor nő lesz a babától.

3. Agira:

Az Agira alapvetően mennyországot jelent. A név jelentése annyira klassz, hogy bárki könnyen megszereti a nevet, és szeretné tudni azt a személyt, akinek ilyen szép neve van. Ez az egyik legjobb név a tamil lányoknak. A nevet elég gyakran használják, és nagyon jó, ha a kiejtés alapján ítél.

4. Adhya:

Ennek a névnek a jelentése „első hatalom”. A név Lord Ganeshát is leírja. A név nagyon jó név egy tamil lánynak. Ez az egyik legjobb név a tamil gyerekek (lányok) számára, és ez valójában sokat fog jelenteni a gyermek számára, amikor valóban felnő, és megismeri a név jelentését.

5. Akshi:

Ha tamil neveket keres kislányának, akkor ez lehet a tökéletes az Ön számára. Édes. Jól hangzik és jó jelentése is van. Az Akshi kifejezés a „szemet” határozza meg. Ez általában azt jelenti, hogy a gyermek szeme nagyon szép, és ez az egyik legjobb módja annak, hogy elnevezzen egy gyermeket.

6. Alaka:

Az alakat általában kifejezésként használják a tamil államokban egy szép hajú lány meghatározására. Az Alaka név így alkalmas lesz egy szép hajú lányra. Ez az egyik legjobb baba név tamil nyelven.

7. Banhi:

A banhi azt jelenti, hogy szent, és ezért sok tamiliai nagyon különlegesnek tartja. Mivel a tamiliakról is ismert, hogy imádják a tüzet, ez lehet az egyik jó módja annak, hogy kifejezze tiszteletét.

8. Bhavika:

Lehet, hogy a Bhavika nem tiszta tamil név, de biztosan modern tamil név. Azt jelenti, hogy „jó szándékú”.

9. Bhanupriya:

A Bhanupriya egy tipikus tamil név, amely azt jelenti, hogy „a Nap szeretettje”. A lánya számára nem is lehetne jobb klasszikus név, amire gondolhat.

10. Chitra:

A Chitra jelentése „festmény”. Ez a folyó neve is.

11. Daevi:

A Daevi jelentése istennő. A név valódi tamil név, és nagyon ritkán hallható.

12. Dipti:

A dipti jelentése „fényesség vagy reménysugár”. Mindazok számára, akikre gyermekét várták, ez a név valódi ábrázolása lehet annak, ami valójában most lehet.

13. Driti:

A driti jelentése „bátorság”. A név kicsi, és így könnyebb lesz kiejteni.

14. Dwani:

A Dwani jelentése „hang”. Ha a kislánya valóban aktív és legtöbbször tele van energiával, akkor Dwani jó név lehet számára.

15. Devika:

A Devika sok jelentéssel bír. Ez azt jelenti, hogy „az Úr Krisna anyja”, „mint egy angyal” és „kis istennő”. Azok számára, akik megfelelő vallási hivatkozási nevet keresnek, ez jó lehet.

16. Eila:

Itt van egy újszülött név tamil nyelven. A Földre utal, és nagyon édes és stílusos név a kislányod számára.

17. Elakya:

Elakya jelentése „irodalom”. A név nagyon tiszta tamil szó.

18. Eswari:

Eswari jelentése „Parvati istennő”. Ez egy igazán klasszikus és vallásos név a baba számára, ha ebben a kategóriában keres egyet.

19. Gita:

Gita a hinduk vallási könyvére utal, és így jelentősége van a hinduk és a tamiliak kultúrájában.

20. Gitika:

A Gitika jelentése „kis dal”. Ez már nem csak tamil név. A nevet ma sok szülő használja, és ez egy megfelelő modern tamil név.

21. Gautami:

A Gautami egy újabb gyönyörű név, amelyre szűkítheti. A név a „Godavari” folyót jelzi.

22. Gitanjali:

A Gitanjali jelentése „dalok felajánlása”. Nem lenne ez egy szép névjavaslat minden zeneszerető szülőnek?

23. Girija:

Girija egy olyan név, amely már hosszú ideje körbejár. A név Lord Parvati -ra utal.

24. Haniya:

Haniya azt jelenti, hogy „elégedett”. Más jelentése is van, mint a „boldog hely”.

25. Harita:

Harita jelentése: „a természet szeretettje”. A név nagyon népszerű név Dél -Indiában.

26. Iniya:

Iniya olyan édes, mint amilyennek hangzik, és azt jelenti, hogy „édes”. A név tökéletes az aranyos kisbabádnak.

27. Ishva:

Az Ishva jelentése „lelki vezető”, és jó választás azoknak a szülőknek, akik csak tamil nyelven keresik a gyermek nevét.

28. Jaya:

Nagyon népszerű Tamil Naduban és Andhra Pradeshben. Jaya jelentése “győztes”.

29. Jayantika:

A Jayantika nagyon erős név lehet a lánya számára, mivel Lord Durga -t jelenti. Nevezze el így a lánygyermekét, hogy mindig merész és rettenthetetlen legyen.

30. Janhvi:

A Janhvi jelentése „a Ganga a folyón”. Ez a modern és nagyon divatos név ma.

31. Kolam:

A Kolam jelentése „puha”. A név tökéletes nőies és előkelő név, amelyet a lányának kell gondolnia.

32. Kriti:

A Kriti „műalkotás”. A név ma nagyon divatos, és nem csak Tamil Naduban található meg, hanem India más részein is.

33. Laya:

Laya jelentése “ritmus”.

34. Madhi:

A madhi két jelentéssel bír, az egyik „hold”, a másik „ragyogó”. Ez egy nagyon szép új baba név tamil nyelven.

35. Mithra:

A Mithra klasszikus név a kislányod számára. Azt jelenti, hogy “barát”.

36. Niravi:

A Niravi jelentése „boldogság”. A név nagyon ritka és egyedi.

37. Prajina:

A Prajina jelentése „bölcsesség”. A név igaz tamil szó.

38. Rithya:

Szerencsés, amit Rithya jelent. Rithya egy nagyon modern legújabb baba név tamil nyelven. Ritka és kreatív név, amire gondolni kell.

39. Sayuri:

A Sayuri jelentése “virág”. A kis finom aranyos baba, a lánya, Sayuri jó név lesz neki.

40. Oviya:

Oviya hirtelen sláger lett a tamil beszélők körében. Ez „gyönyörű művészetet” jelent, és azok számára, akik valamilyen művészeti kapcsolatot keresnek, ez jó választás lehet.

41. Venba:

Ez egy hiteles tamil név a kislányodnak. A Venba a tamil klasszikus költészetének egyik formája. A név jól mutatja ezt.

42. Urmika:

Urmika jelentése „kis hullám”. A név elég találó, mint egy modern tamil baba név.

43. Yazhini:

Kislányneveket keres tamil nyelven, akkor van egy nagyszerű az Ön számára. Ennek a névnek a jelentése „hangszer”. A baba elnevezése ezen a néven általában azt jelenti, hogy a baba szeretni fogja a zenét és a hangszereket.

44. Yaalmani:

A Yaalmani egy nagy név, nagy jelentéssel. Ennek a névnek a jelentése „Yaalpaanam gyöngyszeme”. Ez egy jó név, és valószínűleg mindenkinek és mindenkinek tetszeni fog.

Tamil ikerbaba nevek fiúknak:

1. Aarav és Arya:

Az Aarav jelentése „békés”, Aryarefer pedig Parvati istennőhöz. A név fiúkra és lányokra egyaránt használható.

2. Aarsh és Arush:

Aarsh azt jelenti, fényes. Arush a Nap első sugara.

3. Bhavan és Bhanu:

Bhavan azt jelenti, aki a teremtő, Bhanu pedig a Napot. Mindkét név bizonyos értelemben alkotó. Míg az egyik maga az alkotó, a másik képes alkotni és ápolni.

4. Daksh és Darsh:

A Daksh azt jelenti, hogy képes, a Darsh pedig a látást, és utal Lord Krisnára is.

5. Dev és Druv:

Dev az Úrra utal, általában Lord Shiva és Druv a sarkcsillagra utal.

6. Akash és Prakash:

Az Akash jelentése „ég”, a Prakash pedig „fény”. Mindkettő a pozitivitás és a fény gondolatát jelzi.

7. Jay és Jatin:

Jay győzelmet jelent, Jatin Lord Shivára utal.

Tamil ikerbaba nevek lányoknak:

1. Raahi és Rohi:

Raahi azt jelenti, aki utazó, Rohi pedig lelket. Ez lehet egy jó modern iker baba név.

2. Rita és Sita:

Rita gyöngyöt vagy életmódot jelent; míg Sita az Úr Ráma feleségére utal.

3. Meera és Misha:

Az előbbi az Úr Krisna bhaktájára utal. Misha valakit jelent, aki egész életében boldog.

4. Megha és Medha:

Az előbbi felhőket, a Medha pedig értelmet jelent, és Saraswati istennő másik neve.

5. Mythili és Mytri:

A mítili Sita istennőre utal, míg utóbbi jóakaratot vagy barátságot jelent.

Celebrity Baby nevek:

1. Ishwarya és Soundarya:

A nevek Kollywood szupersztárjának, Rajnikanthnak a lányai.

2. Dev és Diya:

Dev és Diya, az egyik Lord Shivát jelzi, a másik pedig azt, hogy „fény”, a tamil, a szuriya és a jyothika híres színészeinek gyermekei. Nevük azt is jelenti, hogy „fény”.

3. Nandan:

A név Lord Shivára utal, és a híres rendező, Maniratnam és Suhasini fia.

4. Sanjay és Divya:

Ezek a népszerű színész, Vijay gyermekeinek nevei. Mindkét név jelentése “fény”.

5. Védáns:

A Vedantnak vallásosabb jelentése van. Ez a sokoldalú színész, R. Madhavan neve.

6. Vihaan:

Ez egy népszerű név a kisfiúk számára, amely Lord Krisnára utal. Vihaan a népszerű színész, Sneha és Prasanna fia.

7. Emira és Aymaan:

Mindkettő nagyon népszerű iszlám név. Abbas népszerű színész gyermekei.

8. Lingaa és Yaatra:

A Lingaa azt jelenti, hogy Lord Shiva, a Yaatra pedig az utazás. Ezek a híres Dhanush színész gyermekeinek nevei.

9. Ameen, Katija és Rahima:

A három név a Mindenhatóra utal. Ők a világhírű zenei rendező, A.R. gyermekei. Rahman.

10. Anoushka:

Anoushka a nagyon híres színész, Ajith és Shalini lánya.

11. Saranya és Shanthanu:

Ők a híres rendező és színész, Bhagyaraj és felesége, Poornima lánya és fia.

12. Aadit és Adheep:

Aadit és Adheep a nagyon híres színész, Simran két fia.

13. Shiviya:

A Shiviya név Lord Shiva női változata. Shiviya Tamil, Krish és Sangeetha két híres énekes lánya.

14. Avantika és Ananditha:

Ők ketten Kushboo színész és Sundar C rendező kedves lányai.

15. Nainika:

Nainika Meena színésznő édes lánya.

16. Umayaal:

Ez egy meglehetősen egyedi név. Karthik és Ranjani színész lánya.

Unisex babanevek tamil nyelven:

1. Chaman: A Chaman uniszex név tamilul, ami azt jelenti, hogy „kert”.

2. Deepu: A Deepu fényt jelent.

3. Thangamani: A Thangamani egy nagyon uniszex név tamil nyelven. Értékeset jelent.

4. Vijaya: Győzelem vagy diadal jelenti Vijaya.

5. Raszika: A rasika azt jelenti, kellemes vagy kedves.

6. Panini: Egy nagyon hagyományos név, a Panini azt jelenti, hogy képzett.

7. Kalika: Kelika egy másik unisex név tamil nyelven. Ez az Asoka fát jelenti.

8. Hari: Hari jelentése vöröses. Unisex névként gyakran más nevekkel kombinálva jelzi a személy nemét.

9. Hrdika: Ez barátságot jelent.

10. Ksama: A tamilban nagyon ritka név, a Ksama csapágyat vagy illeszkedést jelent.

A kimerítő tamil új nevek listája egy gyors módja annak, hogy eldöntse, milyen különböző neveket szeretne adni kisfiának vagy lányának. Mindegyiknek jelentése van. Így a szűkítésük is könnyebbé válik. Nézze át alaposan a listát, és reméljük, hogy megfelel a célnak.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80