50 legjobb királyi név kislányoknak és fiúknak jelentéssel

Lehet, hogy nem vagyunk királyok vagy királynők, de a gyerekekkel kapcsolatos terveink nem kisebbek, mint a King-Sized. Ezért sok szülő gyakran hivatkozik arra, hogy gyermekei herceg vagy hercegnő! Ezeken a beceneveken kívül ezen királyi baba nevek közül is választhat, amelyek a világ számos hatalmas királyának, a királynőknek a nevéből származnak, akik a Felsőbbség megtestesítői voltak.

Az alábbiakban felsoroljuk a legjobb királyi babaneveket fiúknak, lányoknak, unisexeknek és ikreknek jelentéssel, eredettel és helyesírási változatokkal.

királyi baba nevek

A legjobb 50 királyi babanév gyerekeknek, 2020:

Izgatott, hogy elnevezi a babát egy olyan szóval, amely tükrözi a jogdíjat? Nézze meg ezeket a legújabb babaneveket, amelyek egyet jelentenek az arisztokráciával és a királysággal.

15 királyi babanév fiúknak:

Népszerű tendencia, hogy kisfiúkat a királyi családok királyairól és hercegeiről neveznek el, akik hősök voltak történeteikben. Lehet -e jobb névadó inspiráció, mint ezek a nemesek? Olvassa el a részleteket:

1. Aditya:

Az Aditya kétségtelenül az indiai fiúk egyik legjobb királyi babaneve. Az „A” betűvel kezdődik, az ábécé sorozat vezetője. Aditya jelentése „Lord Surya”, a legfelsőbb lélek, aki a hindu mitológia szerint teremtette meg az univerzumot. Ez Vikramaditya király rövid formája is, aki az indiai történelem egyik legerősebb vezetője. Az Aditya nem annyira gyakori változatai: Adityah, Aditeya.

2. Tharish:

Most ez az egyik név, amelyet a kisfiadnak szeretnél választani! Ez a név szó szerint azt jelenti, hogy „a szívek királya”. Ez az egyik királyi ihletésű név a csecsemők modern generációjának. Ezt a nevet malajálam nyelvű közösségekben találja, és a változat neve „Dharish”.

3. Rian:

Rian egy aranyos királyi baba név, jelentése „kis király”, amely a „Ryan” szóból származik. Bár ír származású, az egyszerű helyesírás és a stílusos kiejtés az indiai fiúk egyik legnépszerűbb nevévé tette.

4. Cyrus:

Cyrus egy perzsa király neve, akinek bibliai említése is van. Annyira befolyásos, hogy az Ószövetségben „Nagy Kürosznak” említi. Ettől kezdve a királyfiúk ihlette kisfiúk egyik népszerű neve lett. A változat neve „Kyros” az ókori görögből származik, de túl archaikusan hangzik!

5. Eric:

Eric skandináv eredetű név, jelentése: „örök király”. Érdekes módon volt egy Ericson nevű viking tengeri felfedező, aki feltehetően Év -Amerikát fedezte fel évszázadokkal korábban, mint Kolumbusz Kristóf! Eric női változata Erica, azaz “királynő”.

6. Rana:

A Rana szanszkrit eredetű szó, ami azt jelenti, hogy „abszolút uralkodó”. A szó jobban emlékezik egy Rajput király nevével, „Rana Pratap”. Rana azonban inkább öröklődő cím, mint név a Rajput családokban.

7. Jay:

Jay vagy Jai indiai kontextusban azt jelenti, hogy „hódító” vagy más szóval „király”. Gyakran összetévesztik a „Jay” vagy „Jey” – madárfajjal. Általában ezt a nevet más nevekkel együtt használják, mint Jay Vardhan, Jay Simha stb..

8. Leroy:

Leroy normann eredetű név, amely a „le Royal” kifejezésből származik, azaz „a király”. A változatok nevei „Leeroy”, „LeRoy”. Ebbe a névbe ütközhet olyan országokban, mint Amerika és Anglia, ahol keresztnévként és vezetéknévként is használják.

9. Dev/Deven:

Ha hindu királyi baba nevet keres a fiának, próbálja ki a Deven -t. Ennek az 5 betűs névnek az jelentése „Istenek királya”, azaz Lord Indra. A Deven változatnevek „Devendra”, „Devesh” és „Devraj”. Mi személy szerint szeretjük a „Deven” nevet, és a becenév egyszerűen „Dev” lehet.

10. Bhupal:

A „Bhupal” név a szanszkrit nyelvből származik, és a „Bhu” szavakból áll, amelyek földet és

„Pal” jelentése „uralkodó”. Más szóval azt jelenti, hogy „király”. Ez a név is felkerült a királyi jelentéssel rendelkező fiúk gyakori és népszerű indiai neveinek listájára.

11. Adheep:

Az Adheep az „Adhipathi” név korabeli változata, szanszkrit szó, jelentése „uralkodó” vagy „király”. A becenevek lehetnek „Deepu”, „Ady” stb. Egy másik hasonló jelentésű név az „Adiish”, amely szintén kiváló lehetőség azok számára, akik királyi baba nevet keresnek fiúknak..

12. Hektor:

Hektor a görög eposz egyik leginspirálóbb szereplőjének, a Trójai háborúnak a neve. Ő volt a trójai bátor herceg, aki ismert a családjával és hazájával kapcsolatos megalkuvás nélküli odaadásról. Szóval Troy rajongók! Add ezt a nevet a fiadnak, és örökké hálás lesz neked!

13. Shailen:

A Shailen a Shailendra modern változata, azaz a „hegyek királya”. Szanszkrit eredetű és a hindu valláshoz tartozik. A hegyek általában az örökkévalóságot és a szilárdságot jelképezik- ez két fontos vonás, amelyet gyermeke számára kívánna.

14. Keyan:

A Keyan egy iszlám név a fiúknak, ami azt jelenti, hogy “hatalmas király”. A modern perzsa nyelvből, a perzsi nyelvből származik. „Kayaan” -ként is kiejthető, és a helyesírási változatok lehetnek „Keyane”, „Kian” és „Kiyan”.

15. Maheep:

A Maheep egy hindu kisfiú név, ami azt jelenti, hogy „császár” vagy „uralkodó”. Más szóval azt jelenti, hogy „királyok királya”. Tehát, ha önmagában királyi jelentésből nézi a szót, a Maheep tökéletesen megfelel a törvénynek.

15 királyi babanév lányoknak:

Kislánynevet keresel, amely „királynőt” vagy „hercegnőt” jelent? A régimódi „Rani” vagy „Rajkumari” használata helyett most választhat a 15 legújabb, királyi jelentéssel bíró kislány név közül:

16. Reya:

A Reya spanyol eredetű név, jelentése „királynő”. Ez azt is jelenti, hogy „gazdag ember”. Ennek a szónak a változatos nevei: „Riya”, „Reina”, Reyna ”stb. Néhány hindu még Reyát is Lakshmi istennő sok nevének tartja..

17. Rupshi:

A lányok egyik egyedi királyi babaneve a „Rupashi”. A “Rupashi” szóból származik, ami “szépségkirálynőt” jelent. A többi királynénevel ellentétben ez a szó valóban azt képviseli, amire minden divatista vágyik, ha felnő!

18. Regina:

A Regina latin szó, ami azt jelenti, hogy „uralkodó királynő”. Érdekes módon a nevet eredetileg Szűz Mária tiszteletére használták, és volt egy Regina nevű keresztény szent is. A változatok neve: „Regena”, „Reina”, „Rania”.

19. Tania:

A Tania királyi név a kislányoknak, ami azt jelenti, hogy „Tündérkirálynő”. Dallamos hangja van, szeszélyes jelentéssel. Ennek az orosz eredetű szónak más változatai is vannak, mint például „Taniya”, „Taniyah” stb. Egy dolog teljesen biztos ebben a névben! Kislányod egész életében megköszöni, hogy ilyen stílusos szót választott identitására.

20. Téma:

Ezt a nevet kevésbé használják az indiai közösségekben, és egzotikus hangzású. Az afrikai szó jelentése „királynő” vagy a csoport vezető nője. Ez az erőteljes „Rania” és más kapcsolódó nevek finomabb változata.

21. Rihanna:

Igen! Ez az amerikai énekes szenzáció neve – Rihanna. Ez egy ír szó, ami azt jelenti, hogy „Nagy Királynő”. Tehát, ha azt szeretné, hogy a lánya uralkodó sztár legyen a területén, ezt a nevet szeretné adni neki. Ennek a névnek a helyesírási változata „Rhianna”.

22. Arnisha:

Az Arnisha egy gyönyörű királyi baba név lányoknak. Több nyelvből származik, és különböző jelentései vannak, mint például a „Seas Queen” és a „Eagle Ruler”. A nevet a hinduk preferálják, és más rímelő nevek Arnisha helyett az „Anisha” és az „Arnelle”.

23. Vanessa:

Vanessa az egyik népszerű királyi hangzású kislány név az Egyesült Államokban, Németországban és más országokban. Ez azt jelenti, hogy „a pillangók királynője”. Még Indiában is sok szülő választja ezt a nevet újszülött lányainak az anglicizált hangzás és a hozzá kapcsolódó királyi jelentés miatt.

24. Zarina:

A Zarina egyszerű alternatívája lehet az orosz „Czarina” szónak, amely „királynőt” jelent. Ezenkívül a perzsa nyelvben a „Zarina” azt jelenti, hogy „arany”, amely gazdagságot és hatalmat szimbolizál. Mindenesetre ez a név illik a kis királynődhöz. A helyesírási változat „Zareena” lehet.

25. Malha:

Ha hajlandó kipróbálni egy királyi jelentésű héber nevet, próbálja ki a „Malha” -t. Ez egy női név, ami azt jelenti, hogy „királynő”, sőt „szép és erős személy”. Sok szülő könyvjelzővel látja el ezt a nevet kislányai számára, ezért siessen, és válassza ki gyermekének, mielőtt túl gyakori lenne.

26. Helen:

A királyi hangzású lánynév kiválasztásakor egyszerűen kihagyhatja a görög mitológiából való inspirációt. Ki más, mint a trójai Helen, a trójai háború elbűvölő szépsége, hogy elnevezze a babáját! A „Helen” szó görög eredetű, ami „fényt” jelent, és több beceneve van, mint „len”, „Lena” stb..

27. Queenie:

Még a királynőknek is vannak házi kedvenceik, és az egyik a „Queenie”, amelynek jelentése vagy helyesírása nem változik. Tökéletes kislányoknak, akik ezüst kanállal születnek. A statisztikák szerint a Queenie az egyik legkedveltebb név a kislányok számára az USA -ban, és továbbra is „uralja” a baba névtáblákat!

28. Hiral:

A Hiral indiai eredetű név a kislányoknak, ami azt jelenti, hogy „királynő” vagy „gazdag”. Gyakran megtalálható az észak -indiai közösségekben, különösen a gudzsarátiak körében. A becenév lehet „Hira”, ami „smaragdot”, drágakövet jelent.

29. Rajal:

Rajal egy hindu baba név lányoknak királyi jelentéssel. Ez egy hindi szó, jelentése “víz királynője”. A víz a föld 5 elemének egyike, és egyben éltető is. Ha egy értelmes szót keres, akkor ennél jobb név nem is létezhet!

30. Ritika:

A Ritika szanszkrit eredetű szó, jelentése “időjárás királynője”. Ahogy az Időjárás királynő irányítja az évszakokat és az éghajlatváltozásokat, a „Ritika” nevű lányok képesek kezelni a körülöttük lévő káoszt, és rendet teremteni. Az alternatív helyesírás „Rithika”.

5 legjobb királyi jelentésű baba neve ikreknek:

Az ikrek elnevezése nagy kihívás lehet! Különösen, ha egy bizonyos témát keres, mint például a Royalty, akkor a lehetőségek korlátozottak. Nos, elvégeztük ezt a munkát az Ön számára, és felsoroltuk az 5 kedvenc baba nevet, amelyet a királyi királyok inspiráltak az ikrek számára:

31. Amir és Amirah:

Mindkét szó héber eredetű, ami azt jelenti, hogy „király” és „királynő”. Ezek a királyi nevek tökéletesek iker kislányához és fiához. Hasonlóképpen hangzanak, így ha kihagyja az „ah” szótagot a lány nevében, a végén mindkettőt egyszerre hívhatja.

32. Alaric és Aldrich:

Az iker kisfiúk Alaric és Aldrich nevet kaphatnak, amelyek mindkettő német nyelvből származik. Míg Alaric „hatalmas uralkodót” jelent, addig Aldrich „régi és bölcs uralkodót”. Tehát ellenállhatatlan kombinációja van az agresszív névnek és a finomabb verziónak a fiatal hercegek számára.

33. Darja és Delroy:

Ez a névpár illik iker kisfiúhoz és lányhoz, akiknek a nevének „D” betűvel kell kezdődnie. A “Darja” egy lánynév az oroszból származik, ami azt jelenti, hogy “a tenger királynője”. A „Delroy” francia származású kisfiú név, ami azt jelenti, hogy „hűséges a királyhoz”. Tehát mindkettőnek királyi ihletésű jelentései vannak, amelyeket csak a gyermekei számára akartál.

34. Freida és Fritz:

A királyokat és a királynőket általában agresszióval társítják. Tehát erre a két névre gondoltunk, amelyek a békét és a nyugalmat jelképezik. Mindkét szó „békés uralkodót” jelent, amelyek a német nyelvből származnak.

35. Gerald és Geraldine:

Az ikrekre vonatkozó rímes szavak német és francia nyelvből származnak. Mindkettő jelentése ugyanaz: „lándzsás vonalzó”. A Geraldine különösen az 1940 -es évek egyik legkeresettebb neve, és még a 2000 -es években is trendi.

A legjobb 6 unisex baba neve királyi jelentéssel:

Ha a baba születésére vár, és nem biztos a nemében, akkor elképesztő unisex babaneveket kínálunk Önnek. Alkalmasak lányoknak és fiúknak, és királyi jelentéssel is bírnak:

36. Arya:

Ez egy indiai eredetű név, ami azt jelenti: „Oroszlán” vagy más szóval: „az állatok királya”. Kislányoknak és fiúknak jól működik.

37. Avery:

Nem tévesztendő össze a „Minden” szóval, az „Avery” azt jelenti, hogy „az elfek uralkodója”. A manók általában mind az intellektualizációval, mind a huncutsággal társulnak. Tehát győződjön meg arról, hogy melyik tulajdonságot szeretné gyermekétől örökölni ebből a névből.

38. Billie:

A Billie angol származású nem-semleges név, ami azt jelenti, hogy „védelmező”. Bár nem túl királyi név, a mögöttes jelentés összhangban marad a témával.

39. Alex:

Gyakran használják Alexander vagy Alexandra rövid formájaként, ami azt jelenti, hogy „az emberiség védelmezője”. Ennek legjobb része a név, hogy modern hangulata van, de a hagyományos jelentése továbbra is érintetlen.

40. Ira:

Az „Ira” szó mindkét nemre választható, és különböző eredetű. Nagyon klasszul és kifinomultan hangzik, különösen a lányok számára. Ráadásul van egy királyi egyesület is. Ira állítólag Dávid király egyik harcosának neve, és egy görög istennő neve is.

41. Tory:

A „Tory” szó rusztikus hangzású, és a királyi nevek rövidebb változataként használják, mint például „Victor”, „Victoria” stb..

A legjobb 5 hagyományos babanév királyi jelentéssel:

Ha ragaszkodik a gyökereihez, és valóban klasszikus nevet szeretne a babájának, akkor ezek a hagyományos királyi babanevek az Ön számára:

42. Jhansi:

Jhansi a város neve, amelyet a marathi királynő – Laxmibai – irányít. Bár ez egy hely, Jhansi két okból került be a királyi kislánynevek listájába. Laxmibai -t népiesen „Jhansi ki Rani” -nak hívták, és maga a név is királyi hangulatú.

43. Raj:

A Raj kétségtelenül az egyik leggyakoribb indiai név a kisfiúknál. Ez azt jelenti, hogy „király”, és a szanszkrit „Raja” szóból származik. Természetesen elfelejthetjük a „Raj” (DDLJ) karaktert, akit Shahrukh Khan, más néven Bollywood Baadshah alakított.

44. Mumtaz:

Ez a név kissé archaikusan hangozhat, de bízzon bennünk, ez ismét trendi a lányok királyi neveinek listájában. Mumtaz Shah Jahan szeretett királynője, akinek a világhírű Taj Mahal épült. Ez a név az iszlám közösséghez tartozik.

45. György:

A brit királyi családban a legtöbb férfi leszármazottat „George” -nak nevezik, tisztelegve az azonos nevű őseik előtt. Ennek a népszerűségnek a fő oka az lehet, hogy társulunk Szent Györgyvel, egy vitéz emberrel és egy keresztény mártírral.

46. ​​Erzsébet:

Az Erzsébet valószínűleg a királyi törzskönyv női tagjainak egyik leggyakrabban használt neve. Különösen Angliában hagyomány, hogy a nevet továbbadják a leendő királynőknek. Ha úgy gondolja, hogy gyermekét „Erzsébetnek” nevezni túl ijesztő, használjon olyan beceneveket, mint „Lissy” vagy „Liz”.

5 aranyos becenév a királyi babanevekhez:

Tudta, hogy még a királyi tagoknak is sok beceneve van? Míg a külvilág tiszteletből használja a teljes nevüket, a ház tagjai sok aranyos becenevet használnak egymásnak. Nézzük meg Nagy -Britannia 5 királyi becenevét:

47. Arch:

Meghan Markle szeretettel hívja kisfiát, Archie Harrisont „Arch” -nak. Olyan aranyos becenév! Nos, itt még nincs vége! Archie pite -t ​​„Bubba” -nak is nevezi, édesanyja ismét. Még többet a listára?

48. Beabea:

Ha követi a brit királyi történeteket az interneten, biztosan ismeri Eugene és Beatrice nővéreket. Úgy tűnik, Eugene hercegnő szeretettel hívja húgát Beabea -nak! Vajon mi Eugene beceneve?!

49. Will:

Ennek kitalálásáért nincs nyeremény! „Will” a rövid forma William, Cambridge hercege számára. A források azt mondják, hogy William szereti, ha így hívják, mert édesnek és kevésbé hivatalosnak hangzik.

50. Lotte:

Inkább cukorkás bármárnak tűnik? Nos, ez a beceneve Charlotte hercegnőnek, Kate és William kislányának. Szerintünk megfelelő név az olyan aranyos kis süteményekhez, mint ő!

51. Lilibet:

Csak annyit tudunk, hogy az angol királynőt Erzsébetnek hívják. De a családjának ő Lilibet! Azért, mert az eredeti nevét túl nehéz kiejteni?

Ezek a valaha volt legjobb királyi baba nevek! Az egyediség érdekében hozzáadhat egy vagy két szót ehhez a névhez, vagy akár egy helyesírási változatot is kipróbálhat. Szóval szerinted melyik név a tökéletes személyazonosság kis felségedhez? Tudassa velünk!

Jogi nyilatkozat: Az itt megadott nevek eltérő jelentéssel és konnotációkkal rendelkezhetnek a különböző régiókban. Fontos, hogy ellenőrizze, hogy a helyi törvények megtiltják -e Önnek a királyi nevek kiválasztását, hogy elkerülje gyermeke problémáit a jövőben..