60 felkapott régi vágású babanevek fiúknak és lányoknak

Ma azt tapasztaljuk, hogy a szülők mást keresnek, mint egy szót, amely jól hangzik vagy népszerű, miközben nevet keresnek gyermeküknek. A régi vágású babanevek nemcsak szavak, hanem sok jelentéssel bírnak, például tükrözik a személyazonosságukat. Még utalhat örökségükre és kultúrájukra is. A régi vágású nevek ismét visszatérnek a trendbe, mivel bebizonyították, hogy ellenállnak az idő próbájának. Görgessen lefelé, hogy számtalan régi iskola nevet találjon, és találja meg a családjának legjobban megfelelőket.

régi vágású babanevek

60 legjobb régi vágású baba neve:

Itt összeállítottuk a régi vágású babanevek listáját kisfiúk számára a menő új generációs gyerekek számára, amelyek gyorsan népszerűvé válnak.

20 régi vágású baba fiú neve:

1. Ábrahám:

Ennek a névnek a jelentése: „sokaságok atyja”, és héber eredetű. Ezt a nevet tisztelik a zsidók. A Bibliában a „felmagasztalt apa” jelentését is tartalmazza. Ószövetségi pátriárka.

2. Albert:

Az Albert név jelentése „nemes és fényes”, angol származású. Számos híres klasszikus személyiség van ezzel a névvel, például Albert Einstein, Albert Schweitzer és Albert Brooks, filmrendező.

3. Bernard:

Bernard jelentése „Erős, bátor, mint a medve”, és francia származású. Ennek a névnek a gyakori becenevei Bernard: Barney, Berney, Bernie. Aranyos név régimódi módon.

4. Károly:

Károly jelentése „szabad ember”. Ennek a régimódi férfi névnek a leggyakoribb beceneve a Charlie, Charley, amely a férfi és női nevekre vonatkozik. Ez a név német/francia eredetű.

5. William:

E régi stílusú fiúnév jelentése „határozott védelem”, és angol eredetű. A leggyakoribb becenevek a Willy, Willie, Bill és Billy.

6. Aahlaadith:

Ez a név azt jelenti, hogy „örömteli személy”, és hindi/indiai/orija származású. Azok, akiknek ez a neve, rendkívül érzékenyek és diplomaták. Béketeremtők, és megpróbálják összehozni az embereket. Az ezzel a névvel rendelkező személyek jó tárgyalók, és közvetítenek, hogy harmóniát teremtsenek a körülötte lévők között. Jó szervezőkészséggel rendelkeznek.

7. Aanat:

Ez egy Jain Boy név, jelentése „alázatos, nagyon udvarias”, és indiai eredetű. Nagyon függetlenek és erős úttörő szellemmel rendelkeznek. Született vezetők, akik bátran és határozottan sikeresek.

8. Abhaidev:

Abhaidev hindu, szikh fiú, ami azt jelenti: „Félelemmentes”, és indiai/szanszkrit származású. Az ilyen névvel rendelkezők rendkívül intelligensek és keresik az igazságot. Sikeresek minden olyan munkában, amely elemzést és tudományt foglal magában. Minden vonzódik a spiritualitáshoz.

9. Abhijeet:

Az Abhijeet népszerű név, amely „győztes”, és bengáli/gudzsaráti/szanszkrit eredetű. Az ilyen nevűek szeretik a békét és együttérzők. Céljuk az egyensúly megteremtése az adás és a fogadás között. Született tanárok, és megpróbálják megkönnyíteni mások dolgát.

10. Abhiraam:

Ez a név jelentése „kellemes”, hindi/indiai/telugu eredetű. Az ilyen névvel rendelkezők természetes vezetői képességekkel rendelkeznek. Nagyon gazdagokká válnak, és ügyesek a menedzsmentben. A hatalom és a tekintély természetes módon jön számukra, és nagyszerű látnokokká válnak. Nagyon jók az üzleti életben és a pénzügyekben.

11. Bachittar:

Ez egy szikh fiú név, ami azt jelenti, hogy „csodálatos érdemek”, és pandzsábi eredetű. Azok, akiknek ez a neve, merészek. Kreatívak és nagyon szorgalmasak. Úttörő szellemük segíti őket abban, hogy minden területen sikeresek legyenek.

12. Bajarang:

Ez egy hindu fiú név, jelentése „Lord Hanumaan neve”. Gudzsaráti/hindi/indiai származású, és az ilyen nevű személyek álmodozók. Ők is gyógyítók a nagy együttérzés miatt. Sikeresek az oktatás és az írás területén. Az ilyen nevű személyek mindig megoldásokat keresnek és önzetlenek. Készek önzetlenül segíteni a rászorulókon.

13. Chakrawarti:

Chakrawartimeans „univerzális uralkodó”, és indiai eredetű. Ez a név népszerű a dzsainok körében. Az ilyen nevű személyek extrovertáltak. Energikusak és mindig készen állnak a cselekvésre. Bármilyen karrierjük sikerrel jár, amely mozgásban tartja őket, nem pedig a rutinszerű monoton munka.

14. Dalbir:

Ez a név „bátor katonát” jelent, és indiai/pandzsábi eredetű. Az ilyen nevű személyek bátrak és teljesítők. Született vezetők, akik megtanulják az önellátást. Szorgalmasak és őszinték.

15. Eagan:

Az Eagan jelentése „jótékonysági”, hindi/indiai/kannada/tamil eredetű. Az ilyen nevű személyek extrovertáltak. Szeretik a kalandokat, minden területen népszerűek és sikeresek. Progresszívak és minden területen sikeresek.

16. Fanishwar:

A fanishwarmeans „kígyók ura”, hindi/indiai/orija/szindhi/telugu származású. Az ilyen nevű személyek idealisták. Nagyon együttérző emberek, és készek gondoskodni mások szükségleteiről.

17. Gajanand:

Ez a név azt jelenti, hogy „Lord Ganesh”, és indiai eredetű. Pszichésen tehetséges emberek, akik vonzódnak a spiritualitáshoz, és szeretnek tudást keresni olyan dolgokról, amelyek rejtélyek. Szeretnek kutatni, és jól teljesítenek egy olyan tudományterületen, amely tudományos ismereteket vagy technikai képességeket igényel.

18. Hansraj:

Hansrajme “tökéletes vagy tiszta vonalzó”, hindi/indiai/kannada/orijaorigin. Ezt a nevet leginkább a szikhek között találod. Az ilyen nevű személyek természetes vezetői képességekkel rendelkeznek. Pénzügyileg jól teljesíthetnek, és nagyszerű készségeik vannak a menedzsmentben. Az ilyen nevű személyek mindig szeretnek felelősek lenni a dolgokért, és nagyszerű látnokok. Az üzleti életben is jól teljesítenek.

19. Lakshmikant:

A Lakshmikantme „Lord Vishnu”, asszámi/hindi/indiai/marathiorigin származású. Azok, akiknek ez a neve, nagyon értelmesek. Béketeremtők, akik szeretik összehozni az embereket. Szeretik a harmóniát, és kompromisszumokat kötnek. Az ilyen nevű személyek jól járnak minden területen, ahol közvetítésre vagy tárgyalásra van szükség. Szokatlan érzékenységet is hordoznak magukban. Jó diplomatákból állnak, és szervező készségeik nagyon sikeresek.

20. Madhialagan:

Ez a név „intelligens és jóképű”, indiai/tamil eredetű. Az ilyen nevű személyek született vezetők és látnokok. Sikeresek az üzleti életben, és jól bánnak a pénzügyekkel. Vezetői képességeik segítenek abban, hogy nagyon sikeresek legyenek.

20 régi stílusú kislány neve:

Itt összeállítottuk a régi vágású női nevek listáját a kislányoknak, akiknek nevei nagy jelentőséggel bírnak az ősök, az egyedi jelentés vagy az alkalom alapján.

21. Abigail:

E név jelentése „apám öröme”, és héber eredetű. Ez egy intelligens, szép, hűséges nőt is jelent. Abigail becenevei Abbey, Abbi, Abbie, Abby, Gael, Gail, Gale, Gayla, Gayle, Gaila.

22. Adelaide:

Adelaide jelentése nemesség, és Addie, Addy, Adi, Adelheid beceneveket hordoz. Ez egy germán keresztnév angol formája.

23. Beatrice:

Ennek a névnek a jelentése: „Ő, aki boldogságot hoz; Áldott ”és latin eredetű. Rengeteg becenevet hordoz magában, mint például Birdie, Betty, Bess, Bea.

24. Celeste:

A Celeste név jelentése „mennyei” és latin eredetű. Ennek a névnek a különböző becenevei: Celia, Celie, Lessie, Lissie.

25. Elaine:

Elaine jelentése „Napsugár; Ragyogó fény ”, ókori görög eredetű, és olyan beceneveket hordoz, mint Elli, Ellie, Elly, Laine, Laini, Lainey, Layney.

26. Danika:

A Danika jelentése „hajnalcsillag”, hindi/indiai/marathi származású. Gyakorlatias és szorgalmas személyiségek, akik bármilyen területen sikeresek e minőség miatt. Jó vezetői és szervezőkészséggel rendelkeznek.

27. Eesha:

Eeshameans „Parvati istennő, tisztaság”, bengáli/hindi/indiai/kannada/szanszkrit/szindhi/teluguorigin. Az ilyen nevű személyek nagyon érzékenyek, és kiváló nevelő lelkületük van. Együttérzőek és minden helyzetben harmóniát keresnek. Jó diplomáciai képességekkel rendelkeznek és sok türelmük van.

28. Garima:

A Garimameans „becsület, hajlandóság, erő, melegség” indiai/marathi származású. Keményen dolgozó emberek, akik bárhol dolgozhatnak, sikeresek lehetnek. Emellett megbízhatóak és komolyan veszik a felelősséget.

29. Maalini:

Ez a név az „As Beautiful as Flowers” ​​jelentését hordozza, és indiai/tamil eredetű. Azok, akiknek ez a neve, találékonyak és tele vannak energiával. Népszerűek és sikeresek minden területen. Az ilyen nevű személyek szeretnek kockáztatni és nagyon bátrak. Ők extrovertáltak, és előremutató minőségük segíti őket a sikerben.

30. Mahati:

A Mahatimeans „nagyszerű” és indiai eredetű. Az ilyen nevű személyek filozófusok és nagyon intelligensek is. Szeretnek mindent elemezni az életben. Született keresők, és sikeresek minden olyan területen, amely tudományos ismereteket igényel.

31. Maitri:

Ez a név „barátságot” jelent, és indiai eredetű. Extrém intelligenciájuk segíti őket abban, hogy sikeresek legyenek minden területen, és jól teljesítsenek a kutatásban, mert képesek elemezni. Ők is vonzódnak minden spirituális dologhoz.

32. Malarvili:

Ez a név azt jelenti: „Gyönyörű szemekkel, amelyek virágra emlékeztetnek”, és indiai/tamil eredetű. Az ezzel a névvel rendelkező személyek intelligensek és analitikus elmével rendelkeznek, amely sikeressé teszi őket a tudomány és a technológia területén. Ismert, hogy rendkívül fantáziadúsak és filozófikusak is.

33. Nabhitha:

A nabhithamean „Fearless” és indiai eredetű. Az ilyen nevű személyek gyógyítónak születtek, mert természetüknél fogva együttérzőek. Jól teljesítenek a művészet olyan területein, mint az írás és a festészet. Figyelnek másokra, és a megoldások keresésén dolgoznak.

34. Ojaswini:

Ojaswinimeans „Fényes” és indiai/Marathiorigin. Ezek az emberek függetlenek és bátrak. Őszinték és keményen dolgozhatnak is. Kreatívak, és teljesítők. Erős úttörő szellemük segíti őket abban, hogy minden területen sikeresek legyenek. Az egyenességükről is ismertek.

35. Oliyarasi:

Az oliyarasimeans „Brilliant” és indiai/tamil eredetű. Ezek a személyek merész és erős gondolkodású egyének. Keményen dolgoznak céljuk elérése érdekében, és önellátóak. Ők is jó vezetők, és eltökélt a siker.

36. Padmagriha:

A Padmagriha jelentése: „Ki lakik a lótuszban”, és hindi/indiai/marathi/telugu származású. Azok, akiknek ez a neve, szeretik a békét. Támogatnak másokat, és nagyon figyelmesek a körülöttük lévő emberekre. Ezekben a személyekben ápoló szellem van. Jó tanárokká válnak, és célja, hogy megkönnyítsék a körülöttük élők életét.

37. Rahini:

A Rahini jelentése „Saraswati istennő”, hindi/indiai/kannada származású. Nem sokan ismerik ennek a névnek a jelentését. Az ilyen nevű személyek rendkívül energikusak. Progresszív gondolkodók. Az ilyen nevű személyekben élénk kalandérzék van. Találékonyak, és ez segíti őket abban, hogy minden területen sikeresek legyenek.

38. Sahila:

A Sahilame „Guide”, és indiai eredetű. Extrovertáltak és tele vannak energiával. Az ilyen nevű személyek előremutató gondolkodásúak, akik liberálisak, és jól teljesítenek minden olyan munkában, amely energiát igényel. Nem szeretik a monoton munkákat. Szuper leleményesek, és ez segíti őket a munka minden területén.

39. Tamarai:

Tamarai jelentése „lótuszvirág”, indiai/tamil eredetű. Ezek az emberek álmodozók és nagyon együttérző idealisták. Különböző területeken végzett munkájukon keresztül gyógyítanak, mint például az írás, a tanítás vagy más művészetek. Ők készek segíteni a rászorulóknak is.

40. Udipti:

Udiptimeans „Fire”, gudzsaráti/hindi/indiai eredetű. Olyan emberek, akik szeretik élvezni a saját társaságukat. Ezek az emberek filozófusok és szeretik elemezni a dolgokat. Ők is az igazság keresői, és biztosan sikeresek lesznek minden olyan területen, amely érvelési és vizsgálati készségeket igényel.

10 Twin & Unisex régimódi babanevek:

41. Atharv és Ayansh:

Mindannyian ismerjük ezeket a régi vágású indiai babaneveket, az Atharv -t, amely az első Véda neve. Az Ayansh név jelentése „szülők része”. Mindkettő indiai származású, és jó választás azoknak a szülőknek, akik régimódi, modernségbe illő neveket szeretnének.

42. Ayan és Yuvan:

Azoknak a szülőknek, akik szeretnék, hogy ikreik neve rímeljen, ez ideális és jó választás. Az Ayan név jelentése „természet”. Yuvan ezzel szemben Lord Shiva másik neve.

43. Aadi és Sai:

Itt az Aadi név jelentése „első” vagy „legfontosabb”, és Sai jelentése az „isteni” jelentésű indiai szóból származik. Mindkét régi vágású ikerbaba -név egyezik és gyönyörűen hangzik együtt, és jó választás.

44. Abhay és Nirbhay:

Ezek szép nevek az ikerfiúknak, ahol Abhay félelem nélküli vagy félelem nélküli egyet jelent, a Nirbhay név pedig félelem nélkül vagy félelem nélkül. Ez a két név ideális döntéseket hoz, mivel mindkettő ugyanazt jelenti.

45. Adin és Adil:

Az Adin név jelentése szép és nemes szellemű, az Adil név pedig őszinte, bíró és őszinte. Adin héber, Adil pedig arab eredetű.

46. ​​Myra és Kyra:

Ezek a nevek Indiában és külföldön egyaránt illeszkednek, és ikerlányokhoz alkalmasak. A Myra név Mayra vagy Mayrah néven is írható. A Kyra görög/perzsa eredetű név. Azt jelenti, hogy “nap”.

47. Presley és Harley:

A Presley név jelentése: „a pap területéről”, és angol származású. A Harley név szintén angol eredetű, és a „nyulak fájára” utal. Ezek a nevek a híres Harley motorkerékpárok miatt is népszerűvé váltak. Ezek nagyon régi ikernevek mindkét nem számára.

48. Nayan és Nayna:

Nayan jelentése szem és indiai eredetű, és a Nayna név is szemet jelent. Ezeket a neveket részesítik előnyben azok a szülők, akik bármilyen nemhez használható neveket választanak.

49. Charlie és Peyton:

Az ikrek másik nemi semleges halmaza Charlie és Peyton, mint keresztnév. A Charlie név jelentése: „szabad ember”, és angol származású. A Peytont gyakran férfias névnek tekintik, de nőnek tekinthető, ha Paytonra változtatják.

50. Ember és Timber:

Ezek régimódi unisex nevek, ahol az Ember angol származású, és ez a név „parázsló tüzet” jelent, míg a fa amerikai eredetű, jelentése „fa, erős”, és néha középső névként használják.

51. Sterling és Emery:

A Sterling fantázianév jelentése „valódi, kiváló minőségű” és angol származású. Emery jelentése „bátor erő”, és angol származású is.

10 indiai régimódi babanév (fiúk & Lányok):

52. Abheer:

Az Abheer név tehénállományt jelent, és az Aabheer alakja egy olyan személyre utal, aki a szarvasmarhákról gondoskodik, és eredete Oriya. Ennek a névnek a többi változata az Aabher, Abheeran, Abheer és Abheera. Ez a név alkalmas azoknak, akik szorgalmasak, megbízhatóak, bátrak és nagyon praktikusak.

53. Aabharan:

Ez a név „ékszert” jelent, és indiai/orija eredetű. Ez a név az őszinte, független, egyenes, szorgalmas, erős személyiséghez kapcsolódik. Született vezetők. Minden területen sikeresek lesznek.

54. Aadarsh:

Aadarsh ​​jelentése „ideális”, és kannada/orija/szanszkrit eredetű. Azok, akiknek ez a neve, nagyon intelligensek és ötletesek. Születtek az igazság keresői, és vonz minden szellemi.

55. Aadhavan:

Aadhavan jelentése „ragyogó, mint a nap”, és indiai/tamil eredetű. Azok, akik ezzel a hindu névvel rendelkeznek, rendkívül intelligensek. Ötletesek, és született igazságkeresők. Minden spirituálishoz vonzódnak, és sikeresek lesznek a tudományos ismereteket magában foglaló területeken.

56. Aadhunik:

Az Aadhunik jelentése „modern, új”, hindi/indiai/orija/szanszkrit eredetű. Azok, akiknek ez a neve, békeszeretők és együttérzők. Ők tanároknak születnek, és megpróbálják kényelmesebbé tenni mások életét.

57. Aadarshini:

Aadarshini jelentése „idealista”, gudzsaráti/indiai/kannada származású. Művészi tehetséggel rendelkeznek, és inspirálhatnak másokat. Ezek az emberek extrovertáltak és jól kommunikálnak az emberekkel. Minden helyzetben látják az örömöt. Jól beszélnek, és jól teljesítenek az írás területén.

58. Amrithavarshini:

Amrithavarshini jelentése „Eső”, hindi/indiai eredetű. Az ilyen nevű személyek született vezetők. Jó vezetői képességekkel rendelkeznek, és szeretnek irányítani a helyzeteket. A tekintély magától értetődik, és sikeresek az üzleti területen, és jó fejük van a pénzügyekben.

59. Balasandhya:

A Balasandhya jelentése „hajnal” és indiai eredetű. Ragyogóak és keresik az igazságot. Ezek az emberek jó nyomozási tulajdonságokkal rendelkeznek, és vonzanak minden misztikus dologhoz. Érdeklik őket az élet rejtelmei.

60. Baruni:

A Baruni jelentése „Durga istennő”, és bengáli/hindi/indiai/szindhi származású. Az ilyen nevű személyek hihetetlenül éleslátók. Érzékenyek és diplomatáknak születtek, mert hisznek abban, hogy béke van körülöttük. Ezek az emberek nem viselik a haragot, és szeretik összetartani az embereket. Mindezen tulajdonságok miatt sokat érnek el az életben.

61. Chanchala:

A Chanchala jelentése „Lakshmi, nyugtalan, bizonytalan”, és bengáli/indiai eredetű. Az ilyen nevű személyek békeszeretők. Nagyon együttérzőek és rendkívül szimpatikusak. Ezek az emberek jó mentorok. Szeretik kényelmessé tenni mások dolgát is.

A nevek kiválasztásakor a szülők visszatérnek a gyökerekhez, hogy ideális nevet válasszanak kisfiuknak és lányuknak. Ez a cikk részletesen leírja a régi babaneveket, a különböző nevek jelentését és eredetét. Reméljük, hogy ez a cikk segített kiválasztani a baba ideális nevét. Kérjük, tudassa velünk, mely nevek nyűgöztek le leginkább az alábbi megjegyzésekben.

Jogi nyilatkozat:

Az egyes nevek különböző jelentéssel bírnak, és országonként változhatnak. Ez kultúránként is változhat. Meg kell értenünk a név valódi jelentését, mielőtt kiválasztjuk. A neveket nem szabad csak azért választani, mert kellemesnek hangzik, vagy népszerű. Ez a kiterjedt cikk csak tájékoztató jellegű, hogy segítsen a helyes választásban.