60 Ideális Krithika Nakshatra babanév fiúknak és lányoknak

Krithika vagy Krittika Nakshatra a Hold csillagképek vagy csillagok harmadik része a védikus asztrológia világában. Az ősi és asztrológiai vélekedések szerint kedvezőnek tekinthető, ha újszülöttjét a hozzá igazodó csillagjegynek megfelelően nevezi el. Ha a kisfia e csillag alatt született, akkor a Krithika nakshatra babanevek listája hasznos lehet az Ön számára.

De pontosan melyek azok a nevek, amelyek e csillagkép alá tartoznak? Kezdetnek hogyan is kellene? Mielőtt részletesen belemennénk a Krittika nakshatra babanevekbe, nézzük meg, miről van szó és milyen jellemzői vannak.

krithika nakshatra baba nevek

Krittika Nakshatra és jellemzői:

A Krithika Nakshatra 26,40 fok között van a Kos jegyben és 10,00 között a Bika jelben. A csillag a Kos horoszkóp alá kerül az első negyedévben, és a Bika csillagjegyben nyugszik. A Kos első negyedében születettekről köztudott, hogy nagyon szigorúak a felelősségeikkel, kötelességeikkel, és bizonyos szabályokhoz és előírásokhoz kötöttek. Ha a személy ehelyett hajlik a Bika háromnegyedére, természete tele van vágyakkal, gazdagsággal és felszabadulással.

A Krittika csillagjegyekben születettekről ismert, hogy kreatívak és innovatívak. Élesek, védenek és mindig tele vannak ötletekkel. A krithika nakshatra szimbóluma a kés, a borotva vagy a fejsze, az istenség pedig a tűz istene. A négy negyedet a Jupiter, a Szaturnusz, a Szaturnusz és a Jupiter irányítja.

Krittika Nakshatra kezdő szótagjai:

Ha a baba Krithika Nakshatra alatt született, akkor úgy kell tekinteni, hogy a baba nevének kezdőbetűvel kell rendelkeznie: Aa, Ae, E, Ee, Ai, A, I, Oo és U.

Krithika Nakshatra (csillag) Baba nevek fiúknak, lányoknak és ikreknek

Íme, a Krittika vagy a karthigai nakshatra alatt születettek legnépszerűbb modern, értelmes, legnépszerűbb és legújabb nevei a következők:.

Krittika Nakshatra baba nevek fiúknak:

1. Aabhat:

Az Aabhat azt jelenti, aki látható, ragyogó és ragyogó. A név új Indiában és egy modern, amely több nyelvből származott, mint például orija, bengáli és hindi

2. Aadarsh:

Az Aadarsh ​​név a hindi szó, Adarsh ​​szó szerinti fordítása. Ez valakit jelent, akinek vannak eszmei vagy elvei és hisz. Egyedülálló és elbűvölő hangzású név, modern hangokkal.

3. Aadesh:

Az Aadesh ismét a hindi nyelvből származik, és szó szerint parancsra, üzenetre vagy parancsra fordítható. Ez egy népszerű név már India hindi nyelvű régióiban.

4. Aadish:

Aadish azt jelenti, intelligens, és valaki, aki tele van bölcsességgel. A név nem túl gyakori vagy népszerű, és ezért sok indiai részen nem feltűnő.

5. Aadithya:

Aaditya néven is írják, ez azt jelenti: nap, tűzisten és napisten. Az Aaditya egy nagyon ősi és mégis modern hangzású név, amely népszerű Indiában, a régiókban. Mind hindi, mind szanszkrit nyelvből származik.

6. Aadvik:

A hindi nyelvű Aadvik név egyedi vagy ritkaságot jelent. Mint ahogy azt szeretnénk, hogy kicsinyünk neve egyedi és új legyen, maga a név is ezt jelenti. Hát nem menő?

7. Aahaan:

Az Aahaan szó több indiai nyelven azt jelenti: hajnal, napkelte, fénysugár és reggeli sugarak. A szó Ahanként is írható. Ez a Krittika nakshatra 1. pada név rövid és aranyos név a kisfiúk számára.

8. Aakarsh:

Az Aakarsh szó a hindi nyelvben szó szerint vonzóvá válik. Szépséget és eleganciát is szimbolizál. A név hangzása és jelentése nagyon szép, és szeretjük azt is, hogy innovatívnak hangzik.

9. Aakash:

Régóta ismert és népszerű vagy híres nyelv Indiában. Aakash az eget jelenti. Sokan azt is hiszik, hogy az ember nyitott gondolkodását szimbolizálja. De szeretjük mindkét jelentést!

10. Árián:

Az árja vagy akár az aarya ismét nagyon népszerű indiai név. Az árja fajból származik, és ősi harcosot is jelent. A többi jelentés és szimbolika a kedves és jóindulatú.

11. Ekalavya:

Az Ekalavya népszerű név az indiai mitológiai történetekben, aki arról híres, hogy Guru, Dronacharya iránt elkötelezte magát. A név innovatív és gyönyörű hangzású.

12. Ekant:

Az Ekant hindi nyelven szó szerint magányosra fordít. Népszerű számos észak -indiai övben, és egyedi és kreatív indiai fiúnév a Krittika nakshatrában születettek számára..

13. Ekayavan:

Sokan, akik korábban nem hallották ezt a nevet; új és kortárs név azoknak, akik nem akarnak népszerű megfogalmazásokat. Ekayavan azt jelenti, hogy valaki bölcs, és híres az intelligenciájáról. Ez egy szép krittika nakshatra 2. pada név.

14. Elilarasu:

Ez egy népszerű név, amely több indiai nyelvből származik, mint például a tamil, a kannada és más nyugati régiók. Elilarasu azt jelenti, aki jóképű és a szépség királya. Egy ilyen innovatív és kreatív név nem az!

15. Eeshaan:

Az Eeshan vagy az Eeshaan egy kisfiú név, amely gyönyörű jelentése miatt népszerű Indiában. Eeshan urat Sivát jelenti. Vannak jelentései is, amelyek a vágyat és a kívánságokat szimbolizálják. Nem szép mindkét jelentés? Ennek a névnek a variációi a naksatrákban születettek számára is Ishan és Ishaan.

16. Ikshan:

A hindi és szanszkrit eredetű Ikshan látást, szemet és megjelenést jelent. Az egyedi és új jelentéssel bíró név nagyon felkeltette figyelmünket. Szép a hangzás és a helyesírás is. Mit gondolsz?

17. Indivar:

Az Indivar egy gyönyörű hindu név, ami kék lótuszt vagy Vishnu -t jelent. A név a modern jelentéstartalmával és gyönyörű jelentésével éppen az utóbbi két évtizedben népszerű.

18. Indrajit:

Indrajeet vagy Indrajith néven is írják, a név azt jelenti, hogy Lord Indra hódítója vagy az, aki megnyerte Lord Indrát. Ez egy hagyományos és klasszikus név, amely mindig is trend volt a koroktól együtt. Ez egy népszerű krittika nakshatra név a kisfiú számára.

19. Indraneel:

Indraneel szó szerint Emerald -ra fordít. A név eredete és jelentése az ország több nyelvéről származik, és hagyományosnak hangzik, mégis olyan elegáns és modern új jelentéssel. Gyönyörű kisfiú név azok számára, akik krithika nakshatra alatt születtek.

20. Udant:

Az Udant vagy Udanth néven írva a helyes üzenetet jelenti. Ez a Krittika nakshatra férfi név egyedi és kortárs név, amely egyáltalán nem gyakori.

21. Uday:

Konnotációi és jelentései vannak több indiai nyelven, beleértve az ősi nyelveket is. Az Uday azt jelenti, hogy reggel, kelés vagy hajnal.

22. Mély:

Ismét egy új és ritka név, amelyet nem nagyon találnak vagy észlelnek Indiában. Az Udeep azt jelenti, hogy fényt ad, vagy valakit, aki fényt vagy sugarakat biztosít. A krittika nakshatra vrishabha rasi fiúnevek népszerűek a hindi nyelveken.

23. Udvansh:

Udvansh híres hindi eredetéről, ami azt jelenti, hogy valaki nemes származású. A név két szóból származik, Udva és ansh. Az Ansh a vansh -hoz kapcsolódik, ami származást vagy származást jelent.

24. Udyat:

Az Udyat név kedves és bájos név a kis rocksztárnak. Az Udyat emelkedő vagy emelkedő csillagot jelent. Elbűvölő és kecses jelentésével nagyon szeretjük a nevet és annak hangzását.

25. Uttham:

Utham vagy Uttam néven is írják, a név a hindi nyelvből származik, és azt jelenti, hogy a legjobb vagy az ideális. A Krithika nakshatra kisfiúnevek szó szerinti fordítása a hindi szóból.

Krittika Nakshatra kislány nevek:

26. Aabha:

Az Aabha egy modern indiai név, amely népszerű választás az elmúlt évtizedben. A név több hindu nyelvből származik, ami ragyogást, ragyogást és szépséget jelent. Rövid és aranyos megfogalmazással nagyon szeretjük a nevet.

27. Aadarshini:

Az Aadarshini név szó szerint a hindi aadarsh ​​szóból van lefordítva, ami azt jelenti, hogy valaki idealista, vagy hisz az élet elveiben/eszméiben. Ez egy aranyos és kedves, értelmes kislány névválasztás.

28. Aadhini:

Az Aadhini nem túl gyakori indiai név. Ritka, és kezdeteket jelent. Innovatív és kreatív hangzásával ez az egyik legnépszerűbb név a krittika nakshatra női lányok alatt születettek számára..

29. Aadhya:

Nagyon szerelmesek vagyunk az Aadhya névbe. Az Aadhya hindi és szanszkrit nyelvből származik, ami első hatalmat jelent, Durga istennőt. A név egyéb jelentései közé tartozik a tökéletes, páratlan vagy dísz.

30. Aaditha:

Aadita néven is írják, a szanszkrit aadi szavakból származik, ami kezdetet, elsőt vagy eredetit jelent. A női változat és hangnem, ha hozzáadják az aadi szóhoz, Aaditha lesz. Ez egy szép Krittika sztárlány név.

31. Aadvika:

Nagyon szeretjük, ahogy ez a név is hangzik és ejti. Az Aadvika világot vagy földet jelent. A szanszkrit Aadvi névből származik, ami világot vagy univerzumot jelent. Ez egy egyedi és gyönyörű kislány név, aranyosan hangzik.

32. Aahana:

Nagyon népszerű indiai név néhány évtizedes lányok számára, és még mindig a klasszikus választás között van. Aahana jelentése halhatatlan, a nap első kelése vagy valaki, aki napközben születik.

33. Aakanksha:

Ismét szeretjük a nevet és a megfogalmazást, Aakanksha. Az Aakanksha vágyat vagy vágyat jelent. A név a szanszkritból és több indiai nyelvből származik, ami találó és értelmes név.

34. Aakriti:

Az Aakriti több indiai nyelven, hindi és szanszkrit nyelven alakot jelent. Ez is írható Aakruthi vagy Aakrithi, Aakruti néven. A többi szimbolika magában foglalja a szerkezetet is.

35. Aamani:

Az Aamani szó jó kívánságot jelent. A szanszkrit és más nyelveken azonban az Aamani a tavaszi szezon neve is (ami Vasant Ritu). Nagyon szeretjük mind a két jelentést; a név elbűvölően és kellemesen hangzik.

36. Aanandhi:

Aanandhi hindi és szanszkrit eredetű nyelveken valakit jelent, aki mindig boldog vagy mindig mosolyog. A név már népszerű Indiában. A név további helyesírási változatai közé tartozik az Aanandi.

37. Aanya:

Az Aanya egy másik gyönyörű név a generációs kislányoknak. Ez a fiatalos név azt jelenti, hogy valaki határtalan. Ez azt is jelenti, hogy kimeríthetetlen. Szeretjük mind a jelentést, mind azt, hogy milyen aranyosan hangzik a név.

38. Aaradhana:

Az Aaradhana szó szerint hindi és szanszkrit nyelvre fordítja az imádatot vagy az imádatot. Ez egy népszerű és gyakori indiai lánynév, és klasszikus, időtlen választás.

39. Avani:

Avanee néven is írják, ez a földet jelenti. A szanszkrit nyelvből származik. Az Avani a tamil naptár első hónapját is jelenti. Ez egy aranyos és divatos kislány neve.

40. Ekanksha:

Az Ekanksha egyedülálló és ritka kislány név. Ez azt jelenti, hogy teljes. Az Ekanksha új név az ebben a generációban született kislányoknak és az új és modern nevet kereső szülőknek. Ez egy szép krittika nakshatra 4. pada név.

41. Ekta:

Az ekta a hindi nyelven szó szerint egységet jelent. Ez is harmóniát szimbolizál és jelent. Ez egy népszerű észak -indiai név régóta, és még mindig időtálló és elegáns lehetőség a krittika nakshatra alatt született csecsemők számára.

42. Idha:

Az Idha név egy modern új napi név a krithika nakshatra alatt született kislányoknak. Az Idha intelligenciát jelent. Ez belátást és nagy felfogást is jelent – ezt az intenzív, értelmes nevet. Ez egy aranyos krittika nakshatra vrishabha rashi név a női baba számára.

43. Ikshitha:

Az Ikshitha, amely Iksitha vagy Ikshita néven is írható, valakit jelent, aki látható vagy látható. Ez egy új és egyedi név a kislányok számára, amelyet Indiában nem ismertek.

44. Ilika:

Ilika ismét új név, ami földet jelent. A név a szanszkrit nyelvből származik, és nem gyakori név, amelyet nem sok helyen észlelnek India számos régiójában.

45. Imaani:

Az Imaani szó szerint fordítható megbízható vagy valakire, aki hű és őszinte az indiai nyelveken. Ez egy rövid és mégis aranyos hangú kislány neve.

46. ​​Indhu:

Indhu, amely az Indu név változata, a holdat jelenti. Azt is jelképezi, aki fényes. A név a szanszkrit nyelvből származik, és gyakori, de nagyon szép és szép tónusú név.

47. Indraja:

Az Indraja ismét gyakran foltos dél -indiai név, ami Lord Indra lányát jelenti. A hindu mitológiai történetekből származik és megalapozott, és meglehetősen népszerű, mégis időtálló klasszikus név. Ez egy népszerű krithika nakshatra babanév telugu nyelven.

48. Indrakshi:

Indrakshi azt jelenti, hogy valaki gyönyörű és gyönyörű szemekkel rendelkezik. A szanszkrit nyelvből származik, és az egyik legszebb krittika kislány név, amelyet az utóbbi időben hallottunk.

49. Induja:

Az Induja név hindi és indiai nyelveken azt jelenti, hogy a Holdtól született. Az Indu Holdat, az Induja pedig bájos és a Holdból született embert jelent. Bár már szeretjük ezt a jelentést, tudod, hogy Induja is a Narmada folyó másik neve?

50. Usharvi:

Usharvi azt jelenti, hogy reggelenként raga. A név egyedülállóan és gyönyörűen hangzik, aminek olyan szép jelentése van. Ez is ritka név Indiában, és ideális választás lehet a kicsikének. Ez is egy szép Krittika Nakshatra 3. pada név.

Krithika Nakshatra unisex baba nevek:

51. Aakshya:

Az Aakshya név népszerűtlen és ritka baba név, amelyet fiúk és lányok egyaránt használhatnak. Aakshya halhatatlan vagy örök ember. A nevet Parvathi istennőre is használják. Ezért szép, értelmes név.

52. Aaloka:

Ez egy másik szép és gyönyörű unisex név, amellyel valaha találkoztunk. Az Aaloka a szanszkrit megfogalmazásokból származik, ami nézetet vagy megjelenést jelent. Ismét ideális fiúknak és lányoknak egyaránt.

53. Udgita:

Ez egy gyönyörű név, amelyet sokan nem ismerünk vagy nem is hallottunk. Udgita Lord Shiva másik neve. Ez is himnusz. Ez klassz és modern unisex név lehet mind a kislányoknak, mind a fiúknak krittika nakshatra alatt.

54. Isad:

Az Isad új és kortárs név. Ez a rövid és aranyos hangzású név azt jelenti, hogy valaki virágzó vagy mindig boldog. Intenzív és gyönyörű jelentésével és rövid nevével nagyon szeretjük. Mit gondolsz?

55. Aahi:

Az Aahi egy másik ismeretlen és ritka név. A névhez több értelmes szimbolika kapcsolódik, mint például a felhő, a víz és az ég. Ez olyan boldog és gyönyörű név, nem igaz?!

Ikrek baba nevek fiúknak és lányoknak:

56. Ikrut – Iksha:

Mind az Ikrut, mind az Iksha olyan szép név, értelmes szavakkal. Az Ikrut egy kisfiú név, ami egy szezont jelent. Az Iksha viszont dolgozó érzékeket vagy értelmes látást jelent. Ez az iker kisfiú és lánynév „ik” -vel kezdődik, és jól rímel.

57. Ipsit – Ipsita:

Mindkét név „Ipsit” -vel kezdődik, ami csodálatos! Az Ipsit egy kisfiú neve, ami vágyat jelent. Az Ipsita viszont kislány név, és ugyanazt jelenti. A név azonban Lakshmi istennőt is jelöli.

58. Aadhav – Aadhavan:

Mindkettő az iker kisfiú névválasztása. Aadhav uralkodót vagy vezetőt jelent. Az Aadhavan viszont napot vagy reggeli sugarakat jelent. Mindkét ikernév „aadhav” -vel kezdődik, ami nagyon jó és gyönyörű. Tökéletes iker kisfiúnevek lehetnek krithika nakshatra alatt. Mit gondolsz?

59. Aanika – Aaniya:

Mindkettő gyönyörű kislány név. Aanika jelentése Durga istennő. Míg Aaniya anjani fiát jelenti, az Úr Hanuman. Mindkét név mögött mitológiai jelentés van, ami kedvező. És mindketten „aani” -val kezdődnek, így tökéletesek az iker kislány névhez Krithikanakshatra alatt.

60. Aarathi – Aaratrika:

Mindkét név nagyon népszerű és gyakori Indiában. Azonban ezek is bájosak. Az aarathi istentiszteletet vagy himnuszokat jelent, amelyeket az isteni erő dicséretére énekelnek. Az Aaratrika viszont lámpát jelent, amely a tulsi növény mögött van. Mindketten elképesztő iker kislány nevet választanak.

Ezekkel a kisfiúk, lányok és ikrek KrithikaNakshatra nevével reméljük, hogy jó választásokat talált a keresés befejezésére. Ezek mind értelmes, modern és kortárs névválasztások a kis csillagod számára, és gyönyörűek is. Mit gondolsz róluk és melyek a kedvenceid??

Jogi nyilatkozat:

A fent említett nevek és jelentések kontextuson alapulnak, és különböző nyelvek, régiók és országok szerint változhatnak. Javasoljuk, hogy végezzen saját mélyreható kutatást az azonos névhez kapcsolódó több jelentés és szimbolika megértéséhez.