60 legjobb Mesha Rashi vagy Kos baba név jelentése

Az indiai babaneveket általában a születés Rashi vagy a holdjel alapján határozzák meg. A 12 JanmaRashi közül az első a Mesha Rashi vagy a Kos, a nyugati asztrológia szerint. Ha a baba az Aswini Nakshatra vagy a Bharani Nakshatra 4 padja vagy a Krittika Nakshatra első Pada egyikében születik, ő esik a Mesha Rashi alá.

Ebben a cikkben 60 Mesha Rashi baba nevet gyűjtöttünk össze lányoknak és fiúknak, amelyek a csillag és a születési csillagkép konkrét első betűivel kezdődnek.

mesha rashi baba nevek

60 modern Mesha Rashi babanév fiúknak és lányoknak, jelentése:

Indiában fontosnak tartják, hogy olyan baba nevet válasszanak, amely megfelel a védikus asztrológia szabályainak és normáinak. Tehát, ha a baba a fent említett naksatrákban és padamokban született, nagyon ajánljuk, hogy fedezze fel ezt a legújabb Mesha Rashi babanévlistát.

Előtte azonban nézze meg ezt a Mesha Rashi Nakshatra kezdő szótagok táblázatát:

  • Ashwini (mind a négy padas) – Chu, Che, Cho, Choo, La, Laa
  • Bharani (mind a négy padas) – Li, Lu, Le, Lo, Lee
  • Krithika (1. Pada) – Aa, Ae, E, Ee

25 Mesha Rashi név kislányoknak:

Íme a legjobb kislánynevek Mesha Rashi kezdőbetűkkel:

1. Avni:

Az „A” betűvel kezdődő sok Mesha rasi lánynév között az „Avni” név elég népszerűnek tűnik. Ez egy szanszkrit eredetű szó, jelentése „Föld”. A valódi szó az „Avani”, de úgy érezzük, hogy az „Avni” sokkal aranyosabban hangzik.

2. Aadhya:

Ez egy egyedi név, amely két „A” betűvel kezdődik! Az „Aadhya” egy szanszkrit szó, amelynek több jelentése van, például „Föld”, „Első”. Azt mondják, hogy az „Aadi” szóból származik, amely a női hindu istennőre, „Aadi Shakti” -ra utal. A helyesírási változat „Aadya”, de a „h” betű hozzáadása segít a „d” betű rendeltetésszerű kiejtésében.

3. Aditri:

Az Aditri egy kedves név a Mesha Rashi -ben és a KrithikaNakstramban született kislányoknak. „Lakshmi istennőre”, a gazdagság hindu istenségére utal. Az eredeti verzió az „Aaditri”, és hogy rövid és édes legyen, az „A” extra eltávolításra kerül. Néhány aranyos beceneve az ilyen nevű lányoknak: „Aadi”, „Ady” stb.

4. Aahna:

Ez a két szótagú mesha Rashi lánynév zenének tűnik a fülnek. „Aah-na” -ként ejtik, és a szanszkrit nyelvből származik. Ennek a névnek a jelentése „létezni”. Amikor azt mondjuk, hogy „létezik”, akkor példaértékű életet értünk!

5. Aanya:

Az Aanya egzotikus hangzású név, meglepő módon szanszkrit eredetű. Ennek különböző jelentései vannak, néhányuk „kegyes”, „barátságos” stb..

6. Amika:

Közel hangzik a „barátságoshoz”? Igen! Az Amika jelentése „barátságos” vagy „szerethető”. Ez egy latin eredetű név, amely tökéletesen illik a Mesha Rashi-ban született újgenerációs lányokhoz. Bár nyugati eredetű, a hangzás és a helyesírás nagyon indiai. A barátok még a lányukat is „Amiga” -nak nevezhetik, amely spanyol szó jelentése „női barát”.

7. Avisha:

Az Avisha egy gyönyörű név a Mesha Rashi -ben és a KrittikaNakshtaramban született kislányoknak. Ez egy szanszkrit szó, jelentése „Isten ajándéka”. Ezenkívül az Avisha bármit jelent, ami nem mérgező, és közvetve amrutára vagy akár a mennyországra utal.

8. Atira:

Az Atira egy három szótagú hindu kislány név, ami azt jelenti, hogy „ima”. Ennek a névnek az alternatív helyesírása „Athira”, bár mindkét változat kiejtése azonos.

9. Chetana:

A Chetana egy jó lehetőség azoknak a szülőknek, akik a „Che” szótaggal kezdődő babaneveket keresik. Ez egy szanszkrit szó, ami „értelmiséget” jelent, a helyesírási változat pedig „Chetna”.

10. Chinmayi:

A Chinmayi egy Mesharashi név AswiniNakshtramban született lányoknak. A szó szanszkrit eredetű, és azt jelenti, hogy „tudható”, „boldog”. Az alternatív írásmódok: Chinmayee, Chinmaye.

11. Etasha:

Az Etasha viszonylag új stílusnév Mesha Rashi lányainak. Azt jelenti, hogy „ragyog”. Jó választás azok számára, akik divatos és értelmes nevet keresnek egyszerre.

12. Eesha:

Az „Eesha” az egyik legnépszerűbb név a MeshaRashi és Krithika Nakshatra születésű lányoknak. Sok híresség van ezzel a névvel, mint például „EeshaDeol”, „EeshaRebba”, „Isha Koppikar” stb. Az „Eesha” szó a szanszkrit „Eeshwari” szó korabeli változata, jelentése „Parvati istennő”. Az alternatív helyesírás az „Isha”.

13. Idhitri:

Azoknak a szülőknek, akik ritka nevet szeretnének a lányuknak, az „Idhitri” nagyszerű lehetőség lehet. Ez rímel az „Aadhitri” kifejezésre, de ezek két különböző szó, teljesen más jelentéssel. Az „Idhitri” egy szanszkrit szó, amely azt jelenti, hogy „aki dicsér”. Eltávolíthatja a „h” betűt a névből, hogy helyesírási változatot kapjon.

14. Ihina:

Az Ihina egy szép név a KrithikaNakshatramban született lányoknak. Három szótagú, és a szanszkrit nyelvből származik. Ennek jelentése „lelkesedés”, tökéletes tulajdonság, amelyet látni szeretnél kislányodban.

15. Iksha:

Az Iksha szanszkrit eredetű szó, jelentése „látás”. Ez azt is jelenti, hogy „előre látni” vagy „rendelkezni isteni erőkkel a jövő elképzeléséhez”. Egyszerű név mély áttekintéssel!

16. Iniya:

Az „Iniya” szó több indiai nyelvből származik. Ez azt jelenti, hogy „olyan személy, aki édes és szeretetteljes”. Ez egy új név a MeshaRashi kislánynevek listájában, amely „I” betűvel kezdődik.

17. Ipsita:

Az Ipsita egyike a „Lakshmi istennő” sok névnek. Tehát azoknak a szülőknek, akik lányukat Ma Lakshminak tekintik, ezt a nevet kell választani. A becenevek lehetnek „Ipsi” vagy „Sita”, a változat neve pedig „Ipshita”.

18. Inika:

Inika jelentése „kis föld”. Égi hangja van, amely azonnal benyomást kelt. Ezt a nevet azok a szülők választják, akik földi ihletésű témát keresnek kislány nevükhöz.

19. Laasya:

A Laasya szanszkrit eredetű szó, amely Parvati istennő égi táncából származik. Ennek a szónak a szó szerinti jelentése „szépség”, „boldogság” és „kegyelem”. Ez a név az utóbbi évtizedekben népszerűvé vált, mivel tökéletes egyensúlyt biztosít a hagyomány és a modernitás között. Kiváló lehetőség a MeshaRashi -ben és Aswini Nakshatrában született lányok számára.

20. Leisha:

A Leisha név kevésbé gyakori név az indiai lányok számára, de lassan kezd felzárkózni egzotikus hangzásához és szép jelentéséhez. A „Leisha” egy hindu szó, amely „gyönyörű angyalt” vagy „nemes embert” jelent..

21. Lina:

A Lina kultúrák közötti név, amely arab és szanszkrit eredetű. Ez utóbbiban azt jelenti, hogy „egyesült”. Ezt a kislánynevet általában a külföldön letelepedett indiai szülők választják európai hangzása miatt. A változata a „Leena”.

22. Lakshita:

A Lakshita egy női név, amely a MeshaRashi és AswaniNakshatram születésű lányok számára működik. A szanszkrit eredetű szó jelentése „megkülönböztetett” vagy „egyedi”. Azt mondják, hogy az ilyen nevű emberek általában szórakoztató, energikus személyiséggel rendelkeznek. A becenevek „Laksha” és „Lucky”.

23. Laveena:

A Laveena, amelyet nem szabad összetéveszteni a „Naveenával”, indiai eredetű szó, amely azt jelenti, hogy „szerethető” vagy „a szépség istennője”. Ez a név az utóbbi években lassan felkelti a figyelmet egyedi hangzása és helyesírása miatt.

24. Lithisha:

A Lithisha vonzó név a MeshaRashi és Bharani Nakshatram születésű lányoknak. Szanszkritból származik, ami azt jelenti, hogy „boldogság”. Igaz! A kislányok öröm és boldogság kötegei minden szülőnek.

25. Lipika:

Ez a név a szanszkrit „Lipi” szóból származik, ami forgatókönyvet jelent. A Lipika egy nyelv „ábécéjét” vagy „betűjét” fordítja. Az oktatáshoz és az értelemhez kapcsolódik. Ismersz valakit, akit Lipikának hívnak?

A top 25 Mesh Rashi Baby Boy nevek jelentése:

Nézzük most a Mesha Rashi -ben született fiúk legjobb babaneveinek listáját:

26. Aadi:

Az „Aadi” szanszkrit szó, jelentése „kezdet” vagy „első”. Ez egy tökéletes mesharashi név elsőszülött fiának. Ezenkívül az „Aadi” az „Úr Shivára” utal, akit az első Istennek tartanak. A helyesírási változatok: „Aadie”, „Aady”.

27. Aahan:

A MeshaRashi született fiúk másik neve „Aahan”. Szanszkritból származik, és több jelentése van, mint a „sunrin”, „dicsőség”, „erős”. Akár „Aahna” -ra is mehet, ha a baba születés után lány lesz, anélkül, hogy elveszítené az eredeti jelentést vagy hangot.

28. Abhik:

Ez a név abban az értelemben egyedülálló, hogy az első két angol ábécével kezdődik – A és B. Az „Abhik” egy modern kisfiúnév, amely hindi nyelven ered. A név azt sugallja, hogy „aki rettenthetetlen” vagy akár „szeretett”. Továbbra is lerövidítheti „Abhi” -ra becenévként.

29. Adith:

Az Adith az „Aditya” korabeli változata, amely „Napot” jelent. Szanszkrit nyelvből származik, és még a „kezdetre” is lefordítja. Az „Adith” ideális azoknak a szülőknek, akik modern kinézetű indiai baba nevet keresnek.

30. Ahaan:

Az Ahaan név egy hindu kisfiú név, amely azt jelenti: “dicsőség reggel”, “a napfény első sugara”. Az „A” betűvel kezdődik, és összesen öt ábécét tartalmaz. Az „A” ábécé a sikerhez, a pozitivitáshoz és a bátorsághoz kapcsolódik. Három A betűvel a szóban az „Ahaan” egy név, amely győzelmet hoz az élet minden lépésében.

31. Amey:

Az Amey egy egyszerű, négybetűs név a MeshaRashi és KrithikaNakshatram születésű fiúknak. Ez az egyik Ganesha sok neve. A szó valódi jelentése „az, aki mentes a tévedéstől és a ravasz természettől”. A név általában Maharashtra és Nyugat -Bengália régióiban található.

32. Anarva:

Az Anarva a fiúk szanszkrit neve, ami azt jelenti, hogy “ellenállhatatlan”. Ez a név nagyon alkalmas a jóképű fiadra, és jelentésétől eltekintve a hangzás is elég stílusos.

33. Arijit:

Arijit az Úr Krisna és Szubhadra által született fiú neve. Mitológiai asszociációjától eltekintve ez a hindi szó azt jelenti, hogy „aki legyőzi az ellenséget”. Ez a név a népszerűség csúcspontja volt, miután a bollywoodi énekes szenzáció, Arijit Singh néhány szuperhős dalát megjelentette.

34. Ashvik:

Az Ashvik szanszkrit eredetű szó, jelentése „áldott és győztes”. Alkalmas MeshaRashi és AswiniNakshtram alatt született kisfiúk számára. A legtöbb tamil nyelvű hindu ezt a nevet részesíti előnyben ezeknek a kicsiknek.

35. Ayaansh:

Az Ayaansh az egyik legjobb név MeshaRashi születésű fiúknak, mert szép jelentése van. Ez a „szülők egy része” vagy „a szülőkből született első fénysugár”. Még a tényleges értelemben is ez a kisfiú értelmezése annyira igaz!

36. Chirag:

A Chirag egy hindi eredetű férfi név. Ez azt jelenti, hogy „fény” vagy „irányító lámpa”. Ez a név alkalmas az Aswini Nakshatra alatt született fiúknak, akik „chi” szótaggal kezdődő nevet keresnek.

37. Chetak:

Ez egy kiváló név a kisfiúk számára, akiket Rana Pratap, Maratha király lova ihletett. Az állat a bátorság és a hűség szinonimájává vált. Még ma is sok kisfiú kapja ezt a nevet e hős ló emlékére!

38. Eshit:

Az Eshit rövid és édes név a fiúk számára. Ez azt jelenti, hogy „vágyott” vagy „akit keresnek”. A helyesírási változat „Ishit”, a testvérnév pedig „Eshita” lehet.

39. Ibhan:

Az Ibhan hindu név a fiúknak, ami azt jelenti, hogy „akinek elefánt szája van”. Más szóval, Ibhan azt jelenti, hogy „Lord Ganesha”, és az „Ibha” aranyos becenév lehet.

40. Indivar:

Az Indivar megfelelő név a fiúknak MeshaRashi és KrittikaNakshatram alatt. Bár a név „I” betűvel kezdődik, „E” -ként ejtik. Az indivar jelentése „kék lótusz”, és szanszkritból származik.

41. Ipsit:

Az Ipsit megfelelő név a Krittika csillagban született hindu fiúknak. Jelentése „Kívánatos”, eredete szanszkrit. Ez a név azonban nem olyan gyakori, mint az „Ipsita” női változat.

42. Iravat:

Az Iravat az „Airavat” rövidebb helyesírása, jelentése „fehér elefánt”, Lord Indra járműve. „E-ravat” -ként ejtik, alkalmas hindu kisfiúk számára, akik „E” szótaggal kezdődő neveket keresnek.

43. Ishank:

Ishankot e-Shank-nak ejtik. Ez egy szanszkrit eredetű szó, amely azt jelenti: “Himalája csúcsa”, amelyet Lord Shiva és Parvati lakóhelyének tartanak. Ennek a névnek nincsenek változatai.

44. Ivaan:

Az Ivaan egy aranyos kisfiú név, ami azt jelenti: „Isten ajándéka”. Ennek a névnek a többi értelmezése: „uralkodó”, „királyi” vagy „nap”. Elég népszerű név lett az elmúlt években.

45. Laksh:

A Laksh a szanszkrit „Lakshya” szó újabb változata, jelentése „cél”. Ez egy hindu kisfiú név, amely a „La” szótaggal kezdődik, hogy megfeleljen az Aswini Nakshtram neveknek és a MeshaRashi elnevezési szabályoknak.

46. ​​Lavith:

Lavith egy hindu fiú név, ami azt jelenti: „Lord Shiva”. A szónak három szótagja van, más változat nélkül. A Lavith néhány beceneve lehet „Szerelem”, „Luv”, „Lavvy”.

47. Likhil:

Likhil egy hindu fiú név, amely közel áll Nikhilhez. De e szavak jelentése egészen más. Likhil Saraswathi istennő, az oktatás istenségének férfi formáját jelenti. Ez alkalmas MeshaRashi és Bharani Nakshatram születésű fiúknak.

48. Lohith:

A Lohith szanszkrit eredetű szó, amelynek több jelentése van. Az igazi fordítás „vörös” vagy „réz”, de Lord Shiva sok nevének egyike.

49. Liyan:

Ez egy szép név a kisfiúknak, akik aranyosak és imádnivalók. Még a név valódi jelentése is „aranyos”. Az alternatív helyesírás „Liaan”, de az egyszerűsége miatt a „Liyan” -t részesítjük előnyben.

50. Lalan:

A Lalan a „Lalana” név férfi változata, ami azt jelenti, hogy „ápol”. Az ilyen nevű fiúk „Lalla” becenevet kaphatnak, amely hasonlóan hangzik az eredeti szóhoz, és utal a Krisna babára is.

10 unisex és iker baba név a Mesh Rashi számára:

A lista itt nem ér véget, emberek! Még a legjobb Unisex és Twin babaneveket is összegyűjtöttük Mesha Rashi alatt született gyerekeknek. Nézzük mindegyiket részletesen:

Unisex nevek:

51. Aswini:

Ez a név fiúknak és lányoknak is megfelel. Általában Aswini Nakshatrában született csecsemők számára választják. Ennek a szónak a szó szerinti jelentése „aki lovakat birtokol”. Ahhoz, hogy nemspecifikusak legyenek, használhatja a két változat egyikét: „Ashvin” és „Ashvini”.

52. Aarya:

A MeshaRashi babák másik nagyon népszerű nem-semleges neve az Aarya. Az Aarya egy szanszkrit szó, jelentése „nemes”. Ennek a névnek a változatai: „Arya”, „Aria” és „Ariya”.

53. Lahar:

A Lahar egy észak -indiai stílusú babanév, amely mindkét nem számára alkalmas. Ez egy hindi eredetű szó, amely „hullámot” vagy „hullámzást” jelent. Szimbolikusan Lahar képviseli a kreativitás és az intelligencia hullámát a személyben.

54. Ekam:

Az Ekam szanszkrit eredetű név, amely „egységet” vagy „egységet” jelent. Bár inkább férfi névnek hangzik, a nem-semleges jelentés alkalmassá teszi a lányok számára is.

55. Iszána:

Az Ishana vagy Ishan egy nem-semleges szó, amely azt jelenti, hogy „valaki gazdag és gazdag”. Kiválaszthatja az „Ishan” fő szót, és hozzáadhat egy „a” betűt a végén, hogy alkalmas legyen a lányok számára. A becenév lehet „Ishu”.

Iker baba nevek:

56. Aahan és Aakash:

Aahan és Aakash két gyönyörű név a MeshaRashi alatt született ikerfiúknak. Érdekes módon mindkét szanszkrit eredetű szó az éghez kapcsolódik. Az Aahan jelentése „Napkelte”, Aakash pedig „ég”. Mindketten dupla-As-nal kezdődnek.

57. Achal és Akhil:

Ez egy másik névsor, amely a KrittikaNakshatramban született ikerfiúk számára működik. Ezek a szavak „A” betűvel kezdődnek, és mindegyik 5 betűből áll. A jelentéseit tekintve az Achal azt jelenti, hogy „állandó”, míg az Akhil azt jelenti, hogy „teljes”.

58. Abhinay és Abhinaya:

A MeshaRashi alatt született iker kisfiú és lány számára ez a hasonló hangzású névsor tökéletes választás. Mindkét név alapszava az „Abhinay”, ami „cselekvést vagy kifejezést” jelent. Az „a” betű hozzáadása a végén női névvé válik, és „kifejező színész” lesz.

59. Amisha és Ananya:

Amisha és Ananya szép nevek az iker kislányoknak. Mindkettő szanszkritból származik, hasonló jelentéssel. Amisha jelentése „szép” és „tiszta”. Ananya azt is jelenti, hogy „szép”, sőt utal Parvati istennőre. Nem ideális névsor két csinos lány számára?

60. Charu és Charvi:

Ha iker kislányneveket keres „ch” szótaggal, nézze meg Charu és Charvi. Ezek szanszkrit eredetű szavak. Charu azt jelenti, hogy „csinos”, Charvi pedig „gyönyörű lány”.

Reméljük tetszett a fiúknak és lányoknak szóló Mesha Rashi babanevek listája. Ezeket a neveket általában a baba születése és a Zodiákus adatainak megerősítése után választják ki. Ha már ismeri a Nakshatrát és a Padamot, használhatja a kapcsolódó kezdő szótagot, és választhat ezek közül a modern nevek közül. Ossza meg velünk, hogy melyik a kedvence!

NYILATKOZAT: Az ezen az oldalon található Nakshatra név részletei jól kutatott webhelyekről származnak, amelyek a védikus asztrológiával foglalkoznak. Ezeket a neveket és jelentéseket különböző forrásokból gyűjtötték össze, amelyek miatt eltérések lehetnek az értelmezésben. Javasoljuk, hogy alapos elemzést végezzen, mielőtt eldönti a baba nevét.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80