60 legújabb Ashwini Nakshatra babanév fiúknak és lányoknak

A Nakshatrák a Hold csillagképek részei, az Aswininakshatra pedig az első sorrendben a védikus asztrológiában. Ez az első csillag az egész ciklusban. Ha a baba e csillagjegy alatt született, akkor kedvezőnek tekinthető, ha egy adott nevet választ a kijelölt szótagok közül. Az Ashwini nakshatra babanevekről szóló útmutatónk segítségével könnyedén elvégezzük a dolgát!

De mielőtt belevágnánk Ashwini nakshatra nevünk listájába, pontosan mik azok a személyek, akik e csillag alatt születnek? Melyik szótaggal érdemes nevet választani a kezdéshez? Egyszerre válaszolunk minden kérdésére!

ashwini nakshatra baba nevek

Az Aswini Nakshatra jellemzői:

De mielőtt ebbe belevágnánk, értsük meg azt is, hogy miről is szól ez a nakshatra? Tekintettel az elsőre a ciklusban, Ashwini nakshatra állítólag gyógyító energiával rendelkezik, és képes új ötleteket és kezdeteket létrehozni és kezdeményezni. Ennek a csillagjegynek a bennszülöttei állítólag spontaneitásúak. Azok, akik e nakshatra alatt születtek, soha nem lehetnek unalmasak vagy nem aktívak. Emellett sokoldalúak és lágy természetűek. Ennek a csillagnak az ura Ketu, a szimbólum pedig egy lovas. Ebben a naksatrában a négy padát a Mars, a Vénusz, a Merkúr és a Hold uralja. Ennek a csillagnak az állatövi védikus holdjele Kos (Mesha). Ketu uralkodó istensége Ganesha.

Aswininakshatra babák névtagjai:

Ha a baba ebben a kedvező Ashwini nakshatrában született, akkor úgy gondolják, hogy a baba nevének kezdőbetűje Chu, Che, Cho, Choo, La, Laa. Kérjük, vegye figyelembe azonban, hogy ez néha eltérhet a panchangamtól függően.

Ashwini Natchathiram baba nevek:

Összeállítottuk a fiúk, lányok és unisex babák neveinek listáját azok számára, akik ebben a Nakshatramban születtek. Nézd meg!

Aswini csillagnevek fiúknak:

1. Chetan:

A Chetan név szanszkritból származik, és azt jelenti, hogy tele van lélekkel vagy tele van tudatossággal. Ez intelligens embert vagy szellemes embert is jelent. Jelenleg az egyik legnépszerűbb név Indiában

2. Lavit:

Lavit azt jelenti, szép és kicsi. De a hindu mitológia szerint egyesek a Lavit nevet is szimbolizálják és Lord Shivát jelentik. Ez most többféle jelentéssel bír, mindkettő mély bájjal, nem igaz

3. Laksh:

A Laksh azt jelenti, hogy cél, cél és cél. A név hindi és szanszkrit nyelvből származik, és a legnépszerűbb név. Ennek a névnek egy másik változata tartalmazza a Lakshmant.

4. Cherith:

Cherith azt jelenti, szeretett vagy drága. Ez egy meglehetősen ritka név Indiában és egyedülálló választás. A név eredete hindi és szanszkrit időkből származik. Ez egy ideális modern Ashwini nakshatra kisfiú név.

5. Chetas:

A csetáknak több jelentése van, például az elme, az észlelés, a bölcsesség, a ragyogás, a lélek, a szív és az intelligencia. Nos, ezek is szép és legértelmesebb dolgok, amelyeket valaha is hallottunk, hogy elnevezzük a babánkat. Mit gondolsz?

6. Lalith:

Lalitként is írható; azt jelenti, szép, szelíd, kecses és kívánatos. Ennek a névnek a pontos jelentését és leírását nehéz megfogalmazni, tekintettel a pozitivitás varázsára. Szanszkritból származik, és népszerű dél -indiai név.

7. Lakshman:

Ez a népszerű név a hindu mitológiából származik. Lakshman Lord Ram testvére, és azt is jelenti, hogy virágzó és valakit, aki adásra született. A helyesírás másik változata a Laxman.

8. Eszterga:

Az esztergály azt jelenti, aki arra született, hogy boldogságot adjon és adjon másoknak. Egyes régiókban és közösségekben a Lathesh a hegymászók urát is jelenti. Szeretjük mindkét bébi név intenzív jelentését Ashwini nakshatra számára.

9. Lashit:

A Lashit hindi és indiai nyelven azt jelenti, hogy kívánt és kívánt. Bár a nyelv pontos eredete nem túl ismert és megalapozott, maga Lashit egyedülálló és ritka dolgokat hall. A név egyéb helyesírási változatai közé tartozik Lashith.

10. Lakhit:

Lakit vagy Lakhith néven is írható; a név jelentése: Vishnu Úr. Ez egy modern, egyedi és kortárs névválasztás, amely mégis hagyományos és hagyományos jelentéssel bír.

11. Cservik:

A Chervik jelentése érvényesítés. Ez az Ashwini nakshatra férfi név ismét egy modern és új legújabb név, amelyet a fiúk ebben a generációban nevezhetnek.

12. Chetak:

Chetak valójában Rana Pratap lova neve. Később azonban népszerűvé vált, tekintettel a nevében rejlő szépségre és a hangzás egyediségére. A szanszkrit nyelvből származik.

13. Cholan:

A Chola valójában a Dél -indiai dinasztia neve, és a név a szavából származik. Valaki, aki a hagyományos és mégis értelmes sűrű nevet részesíti előnyben, szívesebben nevezi gyermekét Cholannak.

14. Lakshit:

Lakhshith néven is írják, ez azt jelenti, hogy megkülönböztetett. A másik jelentés is magában foglal valakit. A jelentés egyedi, és a név hindi eredetű.

15. Lalit Aditya:

A Lalit név, amint fentebb láttuk, azt jelenti, szép, szelíd és bölcs. Az Aditya napot, reggeli sugarakat jelent. Mindkét név kombinációja gyönyörű párost alkot, olyan pompás jelentéssel.

16. Legújabb:

Esztergaként is írható; harcos, katona és harcos. A név szimbolizálja a pozitivitást, a bátor és valakit, aki soha nem adja fel. A név eredete hindi.

17. Layak:

A Layak azt jelenti, aki ügyes és hozzáértő. Bár a pontos származás ismeretlen, a fiú Ashwini nakshatra Mesha rashi babanevei egyedülálló és modern választás sok szülő számára az indiai öv nyugati részén.

18. Laukik:

A Laukikot két jelentés ihlette. Először is, a loukik szó valakit szimbolizál, akinek világi ismeretei vannak. Egyébként a laukik hírnevet és híres embert is jelent. Hú, nagyon szeretjük mindkét jelentést. A hindi nyelvű régiók népszerű névválasztása.

19. Lakshmi Narayana:

A Lakshmi Narayana név nagyon népszerű választás a hagyományos elnevezésekhez. Azt jelenti, hogy Vishnu Úr és Lakshmi istennő együtt. Azok, akik a hagyományos elnevezéseket és a mitológiai neveket részesítik előnyben, ezt választhatják

20. Chelan:

Chelan tudatosságot jelent. Ez egy egyedülálló modern név, amelyet ritkán lehet találni. Mégis rövid és édes. A név eredete hindu és tamil nyelvből származik.

21. Lalitesh:

A Lalitesh azt jelenti, hogy a szépség istene. Ez egy hindi fiú név, amely a hindi nyelvből származik, és rímel a Lalit nevekhez.

22. pazar:

A pazar azt jelenti, hogy aranyos és szerethető. Azt szimbolizálja, aki gazdagnak és édesnek tűnik. A szanszkrit nyelvből származik.

23. Lavin:

A Lavin illatot jelent. Ez ismét a szanszkrit nyelvből származik, és jó illatot vagy kellemes illatot jelent.

24. Lavitra:

Lavitra azt jelenti: Lord Shiva. Ez egyedülálló és modern elfogadása Shiva úr nevének.

25. Lagan:

A Lagan hindi nyelven áhítatot, időt és megfelelő időt jelent. Valakit szimbolizál, aki mindig odaad valamit valamiért az életben.

Ashwini Nakshatra kislány nevek:

26. Cserika:

A Cherika holdat jelent. Ragyogást, ragyogást és szeretetet is szimbolizál. Szanszkrit eredetű, és egyedi név az ebben a generációban született lányoknak.

27. Chetana:

A Chetana kiváló intelligenciát vagy művészeti és értelmi erőt jelent. Míg a név meglehetősen népszerű a dél -indiai nevekben, az észak -indiai övben is népszerű. Szanszkrit eredetű. Egy másik variációs írásmód a Chethna és a Chetna.

28. Lakshmi:

A Lakshmi már elég népszerű név. A hindu mitológiai eredetből és Lakshmi istennőből eredő név örök és hagyományos lehetőség azoknak a szülőknek, akik ezt preferálják.

29. Lasya:

A Laasya, vagy más néven Lasya, a Parvathi istennő által előadott táncforma nevéből származik. Maga a kiejtés és a jelentés egészen csodálatos és elegáns. Ez mosolyt, ragyogást és vigyort is jelent.

30. Latika:

Hallottál a Latika névről? A Latika név valójában egy kis szőlőt vagy kúszónövényt jelent. Az Ashwini nakshatra női nevek a hindi nyelvből származnak, és összességében nagyon népszerű név Indiában.

31. Laasyavi:

A Laasyavi meglehetősen egyedi és modern név. Egy istennő mosolyát jelenti. Intenzív és gyönyörű jelentésével a név minden bizonnyal kortárs lehetőségnek bizonyult.

32. Lahari:

A Lahari hullámot jelent. Szanszkritból származik, és népszerű, mégis időtálló és kecses név. Sokszor halljuk ezt a nevet azoktól, akik szeretik a művészetet és az irodalmat.

33. Latha:

A latha ismét sok indiai nyelven kúszónövényt vagy leeső szőlőt jelent. Sokan Latha nevét is karcsúnak és szépnek szimbolizálják.

34. Lalita:

Ismétlem, a Lalitha meglehetősen népszerű dél -indiai név Indiában már a korok óta együtt. Lalitha jelentése kívánatos, szép és kecses. A név a szépséget, a kegyelmet és az eleganciát jelképezi. Szanszkritból származik.

35. Lalasa:

Ez egy meglehetősen ritka és előkelő név, amelyet sokan nem hallanak. A Lalasa szeretetet jelent. Ez a Mesh Rashi Ashwini nakshatra kislány nevek barátságot is jelent, és sokan úgy vélik, hogy perzsa eredetű.

36. Lavanya:

A Lavanya ismét egy népszerű és időtálló név, amelyet sok helyen hallunk. Laavanya néven is írják, kegyelmet és szépséget jelent. A szanszkrit nyelvből származik.

37. Laranya:

Laranya azt jelenti, kecses vagy kegyelemmel és bájjal teli személy. A hindi nyelvből származik, és az újgeneráció egyedülálló modern választéka.

38. Chetaki:

Chetaki azt jelenti, aki mindig éber és tudatos. A név ismét szanszkritból származik. Azonban még nincs megállapítva. Ez már népszerű dél -indiai név, különösen a kannada és a tamil nadu övében.

39. Lalana:

Lalana olyan embert jelent, aki csinos és fiatalos. A név szimbolizálja és levezeti egy csinos fiatal hölgyet, gyönyörű nőket. Nagyon szerelmesek vagyunk ebbe a jelentésbe!

40. Lasritha:

A Lasritha valakit jelent, aki mindig mosolyog vagy nevet. A név hindu eredetű, és maga a jelentés egy boldog tónusú gyönyörű.

41. Laya:

Félelmetesek vagyunk ezzel az egyszerű, rövid és mégis aranyos névvel. A Laya a zenei ritmus neve, és nagyon szép és időtálló választás a csinos kislány megnevezésére!

42. Laina:

A Laina újkori modern név, eredete nem egészen ismert. A név azonban napsugarakat vagy reggeli ragyogást jelent. Ezenkívül a ragyogást és a ragyogást szimbolizálja.

43. Lakshana:

Lakshana szanszkrit eredetű. Azt jelenti, hogy valaki jó viselkedést tanúsít. Néhányan azt is hiszik, hogy elegánsat jelent. Mi azonban szeretjük mindkét jelentést!

44. Lara:

Lara nem igazán indiai név; azonban a görög és a perzsa ihlette. Tekintettel a név szépségére, most néhány indiánt látunk, akik a gyönyörű nevet viselik. Lara azt jelenti, kecses és valaki fényes.

45. Lavanthika:

A Lavanthika ismét nagyon ritka és egyedi név. Ez a Raga egyik neve, és népszerűen elfogadja valaki, aki szereti a zenét és a művészetet.

46. ​​Chestha:

A Cheshta szanszkrit nyelven azt jelenti, aki végtelen vágyat mutat, vagy mindig motivált a dolgok kipróbálására. Ez most valami biztató, nem?!

47. Larina:

A Larina név a latin nyelvből származik. Nemrégiben azonban felvették az indiai névlistába, tekintettel egyedi hangzására. Larina valakit jelent, aki véd.

48. Laxmi Priya:

A Lakshmi Priya Lakshmi vagy Tulsi istennőt jelent. Ez két név, Lakshmi és Priya kombinációja, és mindkettő a hindu mitológiából származik.

49. Lalan:

Lalan hindi nyelvű, és olyan embert jelent, aki ápoló vagy nagyon gondoskodó.

50. Laghima:

Laghima a Parvathi istennő másik neve. A szindhi régiókból származik, és ma már népszerű névválasztás.

Ashwini Nakshatra unisex baba nevek:

51. Chahat:

A Chahat unisex név, fiúkban és lányokban egyaránt megtalálható. A hindi nyelvből származik, és vágyat vagy vágyat jelent.

52. Lahar:

A Lahar hullámot jelent. Ez megint egy unisex név. Van azonban ugyanennek a női változata is, a Lahari. Szanszkrit eredetű

53. Chaitanya:

A Chaitanya meglehetősen népszerű név Indiában korokban és időkben, és mégis sokszor klasszikus lehetőség. Szanszkrit eredetű, és valódi tudatot jelent. Pedig nagyon szeretjük a jelentését!

54. Lakshya:

A Laksya célt vagy célpontot jelent. Ez ismét szanszkritból származik, és olyan pozitív és motiváló jelentéssel bír.

55. Laksmin:

A Laksmin név meglehetősen egyedi név, és ritkán fordul elő. Laksmin Lakshmi és Vishnu istennő nevének keveréke. A hindu mitológiából származik.

Ashwini Nakshatra iker baba fiú és lány nevek:

56. Chelan – Cheliyan:

A Chelan és Cheliyan név ikerfiú. A Chelan jelentése „tudatosság”, valamint „mély hullámok és víz”. A Cheliyan azonban azt jelenti, hogy „gazdag” és „virágzó”. Mindkét név cheand -vel kezdődik, és „n” -vel végződik.

57. Laasak – Laakini:

A Laasak és a Laakini név a kisfiú és a kislány neve. A Laasak táncosnőt jelent, és egy szép pávat is szimbolizál. Laakini viszont istenit és Istennőt jelent, aki tud adni és venni. Mindkét név azzal kezdődik, hogy tökéletesen illeszkedik egy iker fiú és lány névhez.

58. Laboni – Labonya:

Laboni azt jelenti, hogy valaki kecses és tele van kegyelemmel. A Labonya ismét szépet és valakit jelent, aki elbűvölő. Mindkét név az iker kislányokra vonatkozik, és jól illeszkedik egymáshoz.

59. Lakshay – Lakshanya:

A Lakshay egy kisfiú számára úti célt és célzást jelent. Lakshanya azt jelenti, hogy valaki sikeres, és eléri céljait. Mindkét név nemcsak jól rímel, hanem tökéletesen illeszkedik a jelentésükhöz is.

60. Lalit Chandra – Lalita Mohana:

A Lalit Chandra a kisfiú nevet kapta, és azt jelenti, hogy gyönyörű hold. Lalita Mohana viszont tökéletes egy iker kislány számára, és vonzó és bájos valakit jelent. Mindkét név „Lalit” -vel kezdődik, és „a” -val végződik, így tökéletes iker kisfiú és lány név születik együtt.

Reméljük, élvezte, hogy megnézte ezeket a szép Ashwini nakshatra babaneveket. Mind a fiú, mind a lány, beleértve az unisex neveket, felkapott, és nagyon szépek, alkalmasak mind a klasszikus jelentésekre, mind a modern rövid és elegáns nevekre.

Jogi nyilatkozat:

A fent említett neveknek különböző és sokféle jelentése és szimbolikája lehet, az adott nyelvtől, kultúrától, közösségtől és régiótól függően. Kérjük, végezze el a kutatást, mielőtt véglegesíti a baba nevét.