60 Legújabb Tula Rashi vagy Libra babanév fiúknak és lányoknak

Kisfia vagy lánya Tula Rashi alatt született? A Nyugat -asztrológia szerint Mérlegnek is nevezik, Tula Rashi három naksatrát takar, nevezetesen a Chitrát (3 és 4 Padas), a Swathit (4 padas) és a Visakhát (1,2,3 Padas). Ebben a cikkben 60 legjobb Tula Rashi baba nevet mutatunk be fiúknak és lányoknak, amelyek tökéletes keveréke a hagyományoknak és a modernitásnak.

Tula Rashi baba nevek

Előtte azonban nézzük meg a Tula Rashi név kezdőbetűit (szótagjait) a fent említett Nakshatrák mindegyikéhez:

  • Chitra: Ra, Ri
  • Swathi: Ru, Re, Ro, Ta, Roo
  • Visakha: Te, Tu, Tae, To

A modern Tula Rashi nevek listája fiúknak és lányoknak:

Ha már ismeri a baba pontos születési naksatráját és pada -t, felfedezheti a neveket a megfelelő kezdőbetűk segítségével. Íme a 60 legjobb Tula Rashi név jelentése:

25 Tula Rashi név a kisfiúk számára:

Használja a védikus asztrológia tudományát, mielőtt nevet ad a kisfiának. A jó hangzás mellett a névnek kompatibilisnek kell lennie a sztárpozíciókkal is, hogy sikereket érjen el az életben. Íme a 25 legjobb választásunk a kis herceg számára:

1. Raghav:

A Raghav egy indiai kisfiú név, amelyet Ramayana -ból származnak. Ez azt jelenti, hogy „aki Raghu Vamsa -ból származik”, azaz Lord Rama. Ennek a szanszkrit szónak olyan változatai vannak, mint a „Raagav”, „Raghava” stb. Alkalmas Chitra Nakshatrában született fiúknak.

2. Rahul:

A Rahul az indiai fiúk egyik legnépszerűbb neve. Ennek több jelentése és értelmezése van. A buddhizmus szerint a „Rahul” az Úr Buddha fiának a neve, ami „kapcsolatot” jelentett. De a szó legkorábbi említése az Upanisadokban volt, amelyben azt jelentette, hogy „aki legyőz minden nyomorúságot”. Ez nem minden! A „Rahul” a legtöbb bollywoodi főszereplő neve, valószínűleg ez a nagyobb ok a népszerűsége mögött.

3. Raajan:

A Raajan kisfiú név szanszkritból származik. Ez azt jelenti, hogy „király” vagy „királyi személy”. Sok alternatív szó van Raajan -ra, amelyek ugyanazt jelentik, mint Raja, Raju stb. Raajan azonban nagyszerűen és királyosan hangzik!

4. Rachit:

A Rachit egy férfi név, amely „Ra” betűvel kezdődik, és alkalmas a Tula Rashi -ban és a Chitra nakshatramban született fiúk számára. Ez egy szanszkrit szó, amely „találmányt” jelent, és három szótagú. A női testvér neve Rachita.

5. Ripan:

A Ripan egy modern név a Chitra Nakshatra alatt született fiúknak. Azt jelenti: „az első fény a horizonton”. Ennek a szónak nincsenek változatai, és a becenév lehet „Ripu”.

6. Rishank:

Ez a név a „ri” hanggal kezdődik, és indiai kisfiúk számára alkalmas. A hindu mitológia szerint Rishank az Úr Shiva bhakta neve. A változat a „Vrishank”, azaz „Lord Shiva”. Tehát választhat a követő és a követett között!

7. Rishil:

A Rishil a Rishi szó modern változata. Technikailag nincs konkrét jelentése, és az egyediség érdekében az „l” betűt adják hozzá. Az alternatív helyesírás „Rushil” lehet, és a becenevek „Rishi”, „Rish” stb..

8. Riyaan:

Riyaan egy szép Tula Rashi név a kisfiúk számára, ami azt jelenti: „Lord Vishnu”. Hasonlóan hangzik a „Ryan” angol névhez, de a jelentés és a helyesírás egészen más. Ennek a szónak egy másik érdekes értelmezése a „kis király”.

9. Ruheel:

A Ruheel egy hindu kisfiú név, ami azt jelenti, hogy „szerelt” vagy „felnőtt”. Ez a név az állandó növekedéshez és az élet pozitív hajlamához kapcsolódik. Ruheel becenevei: „Ruhee”, „Ruhy”.

10. Rushit:

A Rushit a Rishi korabeli neve, jelentése: Szent vagy Szerzetes. A szanszkrit nyelvben gyökerezik, és a hindu valláshoz tartozik. A Rushithoz legközelebb álló alternatíva a „Rishit”. Mindkettő ugyanazt jelenti, mint egy kisebb helyesírási változat.

11. Rudransh:

A Rudransh egy erőteljes hangzású név Tula Rashi születésű kisfiúinak. Ez egy összetett szó, amely Rudrából (Lord Shiva) és Ansh -ból (része) készült. Az ilyen nevű emberekről azt mondják, hogy merész és rettenthetetlen hozzáállással rendelkeznek az élethez. A rövid formák „Rudra” és „Rudr”.

12. Revanth:

A Revanth hindu eredetű baba név fiúknak, ami azt jelenti, hogy „lovas”. Ennek a szónak az indiai értelmezése „Lord Surya”, aki 12 lovas szekeret hajt. Tehát a Revanth azt is jelenti, hogy „nap” vagy „aki tisztítja a sötétséget”.

13. Rochit:

A „Rochit” név hindi eredetű, jelentése „dicsőséges” vagy „elragadó”. Viszonylag új a „Ro” szótaggal kezdődő Tula Rashi nevek között. A Rochit testvérneve „Rochita” lehet.

14. Rohesh:

Rohesh egyike Vishnu Úr sok nevének. Ezt választhatja Tula Rashi alatt született kisfia számára. A közepén lévő „h” azonban megnehezítheti a kiejtést az elején, így használhat olyan beceneveket, mint „Roh”, „Rohi” stb..

15. Ronith:

A Ronith stílusos név Tula Rashi születésű kisfiúinak. Ez azt jelenti, hogy „Bájos”, ami tökéletesen jellemzi a jóképű hercegedet. A változatok esetében eltávolíthatja a „h” betűt a végén, és egyszerűen ragaszkodhat a „Ronit” -hoz.

16. Ruhan:

A Ruhan szokatlan név az indiai kisfiúk számára. Eredete Perzsiából származik, jelentése „spirituális”. Bár a nevet muszlimok használják, a vallássemleges jelentés alkalmassá teszi a hindukra is.

17. Rithul:

Rithul egy kedves kisfiú név, amely betartja a Tula Rashi elnevezési szabályokat. A hindi nyelvből származik, és azt jelenti: „Igazságkeresés”. Nincs más alternatívája, és a becenév lehet „Rithu”.

18. Tohit:

A Tohit más neve a hindu kisfiúknak. Rímel a „Rohit” -ra, de megvan a maga jelentése. A Tohit hindi nyelvből származik, és azt jelenti, hogy „aki szép”. A fizikai szépség mellett a név a belső szépséget és jóságot is jelzi.

19. Tarunesh:

A Tarunesh a „Tarun” kiterjesztett változata, jelentése „fiatal férfi”. A névhez fiatalság és energia társul. Vannak, akik a „Tharunesh” -ot választják alternatív helyesírásként, hogy megfeleljenek a numerológiai szabályoknak.

20. Tathagatha:

Ha Ön buddhista hívő, Tathagatha kiváló elnevezési választás lehet kisfiának. Szanszkritból származik, ami azt jelenti, hogy „aki elment”. Az Buddhát sok ősi szentírás gyakran Tathagatha néven emlegeti.

21. Tavish:

A Tavish férfi baba név, jelentése „mennyország”. Ennek a szónak a többi értelmezése: „erős”, „bátor” stb. Érdekes módon Tavishnak skót kapcsolata is van! Skóciában a „Thomas” alternatívájaként használják. Tehát egy név és sok kultúra!

22. Tejas:

A Tejas szanszkrit eredetű név a fiúk számára, ami “ragyogást” és “csillogást” jelent. Elsősorban a hinduizmus, a buddhizmus és a dzsainizmus követői használják. A póttagok a „Teja”, „Tejal” stb.

23. Tushar:

A Tushar édes hangú név a VisakhaNakshatram alatt született kisfiúk számára. Ez a szanszkrit eredetű szó jelentése „tél” vagy „hó”, és a „tisztaságot” szimbolizálja. Tushar női testvér neve „Tusharika”.

24. Taksheel:

A Taksheel hatásos név a kisfiúk számára, ami azt jelenti, hogy „erős karakterű személy”. Főleg a hinduizmusban és a dzsainizmusban használják. A helyesírási változat a „Takshil”, amely rövidnek és egyszerűnek tűnik.

25. Teerth:

A Teerth hagyományos fiúnév a Tula Rashi babák számára, és 3 szótagból áll. Szanszkrit eredetű, és azt jelenti, hogy „szent hely” vagy „szent víz”. Teerth helyett használhatja a „Tirtha” -t is.

25 legjobb Tula Rashi kislány neve:

A lányod nem érdemel mást, csak a legjobbat, beleértve a nevét is! A kiválasztási folyamat megkönnyítése érdekében kiválasztottuk a kedvenc 25 nevét Tula Rashi alatt született kislányának:

26. Raaga:

A Raaga egy zene ihlette név a Mérleg születésű kislányoknak. Ez „dallamot” jelent, és szanszkritból származik. A hagyományos zenében a raga harmonikus hangjegyek kombinációja. Tehát, ha azt szeretné, hogy a lánya örömteli, zenei életet éljen, akkor ezt a nevet kell választania!

27. Rajasi:

A Rajasi szanszkrit eredetű név, ami azt jelenti, hogy „aki méltó a királyra”. Nem tökéletes név a kis királynődnek? Más összefüggésekben Rajasi is Durga istennő sok nevének egyike.

28. Rabita:

A Rabita egy ritka név a Tula Rashi alatt született kislányoknak. Ez egy hindi eredetű szó, amely „kapcsolatot” vagy „kötődést” jelent. Az alternatív helyesírás: „Rabitha”. Ez egy nagyszerű név azoknak a lányoknak, akik központi szerepet játszanak a család összetartásában.

29. Raksita:

A Rakshita az egyik népszerű hindu név a Chitra nakshtram alatt született lányoknak. „Ra” betűvel kezdődik és a szanszkrit nyelvből származik. A Rakshita „védelmet” vagy „megváltót” jelent. Az alternatív helyesíráshoz adjon hozzá egy további „h” betűt, hogy „Rakshitha” legyen.

30. Ramila:

A Ramila egy modern név a kislányoknak, ami azt jelenti, hogy „szeretett”. Eredete a perzsa nyelvből származik. A névhez legközelebb álló változat a „Ramita”, amely szintén „kellemesnek” vagy „szeretettnek” értelmezi.

31. Ranita:

Ranita egy szokatlan Tula Rashi név a hindu lányok számára. Gyökerei a héber nyelven vannak, és azt jelenti, hogy „kedves dallam” vagy „dallam”. Hívhatja „Rani” -nak is, azaz királynőt, Ranita becenevét.

32. Rashitha:

A Rashitha női név, ami azt jelenti, hogy “kecses” vagy “békés”. A névben három szótag található, és a helyesírási változathoz használhatja a „Rashita” szót. Ennek a szónak a beceneve lehet „Rashi”, jelentése állatöv.

33. Raveena:

Raveena emlékeztet a múltkori bollywoodi szépségére, Raveena Tandonra? Ennek a névnek nemcsak szép hangja van, hanem szép jelentése is. A Raveena jelentése „napos” vagy „a nap szépsége”. Tökéletes név a Little Miss Sunshine -nek!

34. Ravija:

A Ravija indiai eredetű név, amely szanszkritból származik. Ez azt jelenti, hogy „aki a Napból született”. Az alternatív nevek: „Raveeja”, „Rawija”, a férfi testvérnév pedig „Ravij”.

35. Újratöltés:

A Rechal egy hindu kislány név, amelynek több jelentése van, mint az „ártatlanság”, a „felelősségteljes” stb. Ezek a legkívánatosabb tulajdonságok minden lánynál, nem igaz? A jelentésen kívül a Rechal stílusos, anglicizált hangzással is rendelkezik.

36. Rithika:

A Rithika egy szép hangú név a Tula Rashiban született kislányoknak. Ez egy szanszkrit eredetű szó, amely “víz áramlását” jelenti. Úgy tartják, hogy ezzel a névvel rendelkező emberek rengeteg kreativitással és energiával rendelkeznek. Használhatja a „Ritika” -ot is változatnévként, és a „Ritu” -ot becenévként.

37. Rhea:

A Rhea nemzetközileg elfogadott név, és jól illik a modern lányokhoz. Több eredete van, több jelentéssel. Néhány értelmezés „patak”, „föld”, „áramlás” stb. Ez is az egyik legnépszerűbb női név, és a változatok a „Riya”, „Riyah”.

38. Rikvitha:

A Rikvitha egy elegáns baba név Tula Rashi születésű csecsemők számára. A tényleges szónak nincs jelentős jelentése, de néhány durva fordítás „illat”. A férfi testvér neve „Rikvith”, a beceneve pedig „Rikkie”.

39. Rinita:

Ha egyedülálló Tula Rashi nevet keres, amely „Ri” betűvel kezdődik, próbálja meg a Rinita -t. Szanszkrit eredetű, és „Isten ajándéka”. Használhatja a „Rinitha” -t is, ha páratlan számú betűt szeretne megadni a névben. A „Rini” megfelelő becenév.

40. Riyanshi:

Ha olyan kislánynevet keresel, amely pozitivitást és boldogságot terjeszt, válaszd a Riyanshit. Ez a hindi eredetű szó jelentése: „vidámság”. Röviden „Riya” -ra is becézheti. Ahhoz, hogy fiúk számára alkalmas legyen, használhatja a „Riyansh” -t.

41. Rochana:

A Rochana szanszkrit eredetű név, amelynek több jelentése van. A szó értelmezhető „Vörös Lótusz”, „Fényes”, „Ragyogó” stb. Ez is Parvati istennő sok név egyike..

42. Romica:

A Romica divatos név a Tula Rashiban és Swathi Nakshatramban született lányoknak. Ennek még egyedi jelentése is van. A Romica azt jelenti, hogy „szívek hercegnője”. Ilyen csinos arccal a lányod megérdemel minden betűt a névben.

43. Ramola:

Ha azt szeretné, hogy a lánya sokoldalú személyiség legyen, nevezze el „Ramolának”. Ez a szó azt jelenti: „aki érdeklődik minden iránt”. Más összefüggésben a Ramola „jó megjelenésű hölgyet” is jelent. Használhatja a „Ramy” becenevet.

44. Ruhika:

A Ruhika szép név a Tula Rashiban született kislányoknak. A hindu valláshoz tartozik, és Lakshmi istennő sok nevének egyike. E szó valódi jelentése „vágy”. A „Ruhika” névvel rendelkező lányok „Ruhi” -nak nevezhetők.

45. Tanvee:

A Tanvee édes név a Tula Rashi és VisakhaNakshatram alatt született kislányoknak. A „tha” szótaggal kezdődik, és több jelentése is van, például „karcsú”, „finom”, „kecses” stb. A helyesírási változat „Tanvi”.

46. ​​Tashya:

A Tashya szanszkrit eredetű név, ami azt jelenti, hogy „kötés”. A hagyományos jelentés tökéletes keveréke a modern kiejtéssel és helyesírással. Ez a 2,5 szótagú szó tovább rövidíthető „Tash” -ra, mint becenévre.

47. Tanima:

A Tanima hindi eredetű név, jelentése “finom”, “karcsú”. A névadó szakértők szerint a Tanima a fizikai erővel és az érzékeny szívvel társul. A becenév lehet „Tannu” vagy „Tanni”.

48. Tesha:

A „Tesha” név egzotikus hangzású. Latinul a Tesha „örömöt” jelent, és indiai összefüggésben „túlélőként” értelmezik. Ez egy rövid és édes név, mindössze 2 szótaggal. Ennek a névnek nincsenek változatai.

49. Tanaya:

A Tanaya szanszkrit szó, jelentése „lánya”. Hát nem érdekes? Ez azt jelenti, hogy „lánygyermekem”. Ennek a szónak a férfi testvér neve „Tanay” lehet. Használhatja a „Tannu” becenevet.

50. Tejal:

A Tejal szanszkrit eredetű név, amelyet sok generáció óta használnak. A „Tejas” szóból származik, jelentése „fény”, „fényesség” vagy akár „energikus”. Ideális név kis irányfényéhez! Röviden „Teja” -nak nevezni!

10 unisex és iker név a Mérleg született csecsemők számára:

Nézzünk most néhány kedvenc nemi szempontból semleges nevet a Mérleg jegy alatt született csecsemők számára. Keresse meg a felkapott ikerbaba neveket is, amelyek jelentése:

Tula Rashi unisex nevek:

51. Rajni:

A Rajni népszerű unisex név a Tula Rashi alatt született csecsemők számára. Azt jelenti: „éjszaka”. A szót gyakran kombinálják más nemre jellemző szavakkal, mint például „kanth”, „Devi” stb., Hogy alkalmas legyen lányoknak és fiúknak.

52. Ratna:

A Ratna szanszkrit eredetű név, jelentése „drágakő” vagy „ékszer”. Fiúk és lányok számára egyaránt használható másodnevek hozzáadásával, például „Ratna-Kumar”, „Ratna-mala”, „Ratna-Devi” stb..

53. Roshin:

A Roshi unisex név a Mérlegben született csecsemők számára. Ez egy hindi eredetű szó, amely „fényt” vagy „megvilágítás forrását” jelenti. A nevet általában fiúknál használják, lányoknál pedig „Roshni” -ra módosítják.

54. Tapasya:

A tapasya, hindu lánynév még fiúk számára is használható nemi semleges hangzása és jelentése miatt. Ez azt jelenti, hogy „ima” vagy „megszorítás”. Ha nem biztos a fiúk végén található „ya” szótagban, használja a „Tapas” szót.

55. Tanmay:

A Tanmay egy értelmes név a csecsemők számára, amely „inspiráló”, „koncentráló”, „koncentrált”. Ez az unisex név lányok „Tanmayi” -jeként is használható.

Tula Rashi ikernevek:

56. Ronav és Ronak:

A nevek, Ronav és Ronak, tökéletesek Tula Rashi és Swathi Nakshatra alatt született kisfiúk számára. Ronav jelentése „jóképű vagy jó megjelenésű”, Ronak pedig „ragyogó”.

57. Rutvij és Rutvik:

Ha iker kisfiúneveket keres „Ru” betűvel, próbálja ki a Rutvij és a Rutvik nyelvet. Nem csak egyformán hangzanak, hanem szép jelentéssel is bírnak. Rutvij gurut vagy tanítót jelent, míg Rutvik papot.

58. Rakshit és Rakshanda:

Mindkét név gyökere a „Raksha”, ami védelmet jelent. Rakshit azt jelenti, hogy „aki garantált”, és Rakshanda azt jelenti, hogy „őriz”. Ezek a nevek ideálisak iker kislánynak és fiúnak, akik Tula Rashi alatt születtek.

59. Tanay és Tanya:

A Tanay és Tanya nevek gyönyörű ikerbaba nevek, amelyek „Tha” szótaggal kezdődnek. A Tanay férfi név, ami azt jelenti, hogy „fiú”, a Tanya pedig női név, ami azt jelenti, hogy „családhoz tartozik”.

60. Riddhi és Riti:

Ezek különböző hangzású nevek az iker kislányoknak, amelyek „ri” -vel kezdődnek. Riddhi jelentése „jó szerencse” vagy „jólét”, Riti pedig „jó közérzet”. A gazdagság és a jólét tökéletes kombinációja!

Reméljük, tetszett ez a 60 legújabb Tula Rashi babanév listája. Ezeknek a neveknek nemcsak modern érzetük van, hanem mély jelentéseik is. Ha további nevei tartoznak ebbe a gyűjteménybe, kérjük, ossza meg velünk. Örömmel mutatjuk be őket itt!

NYILATKOZAT: Az ezen az oldalon található Tula RashiNakshatra név részletei jól kutatott webhelyekről származnak, amelyek a védikus asztrológiával foglalkoznak. Ezeket a neveket és jelentéseket különböző forrásokból gyűjtötték össze, amelyek miatt eltérések lehetnek az értelmezésben. Javasoljuk, hogy alapos elemzést végezzen, mielőtt eldönti a baba nevét.