60 Népszerű Kumbha Rashi (Vízöntő) babanév jelentésekkel

A Kumbha Rasi vagy a Vízöntő a csillagkép tizenegyedik állatövi jele. Edényt hordó vízhordó szimbólumával azonosítható! Az indiai védikus asztrológia szerint a Nakshatrákban született gyermekek – Dhanishta (1,2 Padas), Makaram (3,4 Padas) és Satabhisham (4 Padas) Kumbha Rashi -hoz tartoznak. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a 60 legjobb Kumbha Rasi bébi nevet fiúknak és lányoknak.

kumbha rashi baba nevek

De előtte nézzük meg ennek a Rasi kezdő ábécéjét:

  • Dhanishta és Makara Nakshtram – Ga, Gi, Gu, Ge
  • Satabhisham – Go, Sa, Si, Su, Shu

(MEGJEGYZÉS: A Rashi kezdőbetűivel kapcsolatos információk eltérőek lehetnek a Panchangams -ban)

60 legújabb Kumbha Rashi (Vízöntő) baba neve fiúknak és lányoknak:

Ha gyermeke beleesik ebbe a Rashi -be, és hajlandó megnevezni a Rashi szabályok szerint, akkor ne keressen tovább. Összegyűjtöttünk néhány gyönyörű nevet a fiúnak vagy lánynak, jelentésekkel, szimbolizmussal és egyéb érdekes információkkal együtt.

A 25 legjobb Kumbha Rashi név fiúknak:

A Kumbha Rasi Born fiúkról ismert, hogy olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a fizikai erő, az önálló gondolkodás és az intuitív természet. Ahhoz, hogy a legjobb tulajdonságait jóképű hercegének hozza, válassza a következő Kumbha Rasi nevek bármelyikét:

1. Gagan:

A „Gagan” név a Kumbha Rashi születésű fiúk egyik népszerű neve. A szanszkrit “Gaganam” szóból származik, ami “eget” jelent. A név a sikert, a hatalmasságot és a magasabb lelkiállapotot szimbolizálja.

2. Gaman:

Gaman egy hindu kisfiú név, amelynek több jelentése van. A szó eredeti jelentése „utazás”, és egyesek azt is értelmezik, hogy az egyik Ganesha sok neve közül.

3. Ganjan:

A Ganjan a Vízöntő születésű kisfiúk egyedi neve, ami azt jelenti, hogy „túllép” vagy „felülmúl”. A név a sikert, a győzelmet és a győzelmet jelképezi. Ez megfelelő választás azok számára, akik Dhanishta Nakshatrában születtek.

4. Geetham:

A Geetham egy gyönyörű név, amely a Mahabharatha nagy eposzából származik. A szó szó szerint azt jelenti: „Bhagavad Geetha tulajdonosa”, aki nem más, mint az Úr Krisna. Vannak, akik még inkább ezt a nevet használják a lányoknál is.

5. Lányos:

A Girish szanszkrit szó, amely azt jelenti, hogy „a hegy ura” vagy Lord Shiva. „Gireesh” néven is írják. A név két “Giri” szóból áll, amelyek hegyet jelentenek, és “ish” jelentése Eeshwara vagy Shiva.

6. Kormány:

A Govind szó szó szerinti jelentése: „Aki megmenti a Földet”. Ezt a nevet Lord Krisnának adták, akit végső Istennek vagy tehenek (Gau) és tehénpásztorok megmentőjének tartottak..

7. Goshant:

A Goshant egy értelmes név a Kumbha Rashi kisfiúk számára, ami azt jelenti, hogy „békés” vagy „mentális stabilitással rendelkező”. A szó nyugtató hangulatokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek gyermekének békés életet élni.

8. Guna:

A Guna a kisfiúk indiai neve, ami azt jelenti, hogy „jó jellem” vagy „jó erény”. A nevet gyakran más szavakkal kombinálják, hogy olyan neveket alkossanak, mint „Guna Sekhar”, „Guna Teja” stb.

9. Gurudutt:

A „Gurudutt” névnek lelki hangulata van. Azt jelenti, hogy „A guru ajándéka”. A nevet általában hinduk vagy szikhek választják, hogy megtiszteljék vallási vagy spirituális tanítójukat. A hindi nyelvből származik.

10. Girik:

A Girik szanszkrit eredetű név a kisfiúk számára, ami azt jelenti: “Lord Shiva”. A szó a “Giri” kifejezésből származik, ami “hegyet” jelent. Lefordítva a „Girik” azt jelenti, hogy „aki a hegyen lakik”.

11. Girvan:

Girvan egy hindu kisfiú név, ami azt jelenti, hogy „Isten nyelve”. Gyönyörű szó megnevezni a kisfiait, akikből halk szavú, empatikus férfiak lesznek.

12. Saathvik:

Saathvik egyike Lord Shiva sok névnek. A szanszkrit nyelvből származik, ami azt jelenti: “nyugodt”, “erényes” és “békés”. Sokan úgy vélik, hogy az ilyen nevű fiúk általában kevésbé agresszívnak bizonyulnak a többi férfi gyermekhez képest.

13. Saahil:

A Saahil szép név a Vízöntő születésű kisfiúknak, ami azt jelenti, hogy “Tengerpart”. A szó a nyugalmat, a derűt, az örökkévalóságot és a remény érzését jelképezi. Ez az egyik legnépszerűbb név a fiúknak Indiában.

14. Saaketh:

A „Saaketh” Lord Rama sok neve közül egy, akit „Saaketha Rama” -nak is neveztek. Ezt a nevet a Saket városból, Ayodhya fővárosából kapta. Vannak, akik a „Saaketh” -t is úgy értelmezik, mint az Úr Krisna nevét.

15. Saneesh:

A „Saneesh” egy szép név a Kumbha Rashi -ban született kisfiúk számára, és sok egymással összefüggő jelentéssel bír, mint például „Nap”, „ragyogás”, „fény”, „ragyogás”, „ragyogás” stb. A helyesírási változat „Sanish”.

16. Sadgun:

A „Sadgun” egy kisfiú név, jelentése „erényes”. Ez egy összetett szó, amely két szanszkrit „Sath” szóból származik, jelentése jó és „Gun”, ami „erényeket” jelent. A rokon nevek „Sadguna”, „Sathgun” stb.

17. Sushanth:

A Sushanth édes név a kisfiúk számára, amelynek több jelentése van, mint a „Csendes”, „Nyugodt”, „Békés” stb..

18. Siddharth:

A Siddharth, más néven Siddhartha, azt jelenti: „Aki elért egy célt”. Ez Gautama Buddha, a buddhizmus alapítójának eredeti neve. A szó általános becenevei a „Siddhu”, „Sids” stb.

19. Siddesh:

A „Siddesh” szó egy Lingayat Saint „Siddheshwar” nevéből származik. Maga a név két „Siddha” szóval készült, amely a megvilágosodást elért szentet jelenti, és „Eesh”, azaz Eeshwara.

20. Siraj:

A Siraj a babafiúk arab neve, ami azt jelenti, hogy „irányító lámpa”. A szó megvilágosodást, megvilágosodást, bizalmat és reményt jelent.

21. Subhash:

A Subhash egy szanszkrit szó, amely két szóból származik: „Su”, ami jó, és „Basha”, jelentése „szó”. Tehát a név összességében azt jelenti, hogy „jó beszédű”. Ennek a névnek a női változata lehet „Subhashini”.

22. Ilyen:

A Suchit egy kisfiú név, ami azt jelenti, hogy „értelmes” vagy „intelligens”. Ez a szó az éberséget vagy a jó gondolatokat is sugallja. A helyesírási változat „Suchith” lehet.

23. Shubam:

A hindi nyelvű közösségekben a Baby Boys egyik leggyakrabban használt neve a „Shubam”. Azt jelenti, hogy „szerencsés”, „szent” vagy „kedvező”.

24. Susheel:

A Susheel szép név a Kumbha Rashiban született kisfiúknak. Több jelentése van: „jó jellem” vagy „erényes személy”. A név az indiai fiúk népszerű nevei között is jól szerepel.

25. Shanmukh:

A „Shanmukh” szót tartják számon Lord Kartikeya sok nevének, akinek hat arca van. Az a tendencia, hogy más szavakat is hozzáadnak a nevekhez, mint például „Shanmukha Krishna”, „Shanmukha Sai” stb., Hogy több Isten nevet egyesítsenek egybe.

25 legjobb Kumbh Rashi név lányoknak:

A Kumbha Rashi születésű lányok állítólag kellemes személyiséggel és magas intelligenciával rendelkeznek. Szintén halk szavú emberek, akik jó intuícióval és koncentrációval rendelkeznek. Ezen tulajdonságok maximalizálása érdekében a következő gyönyörű nevek közül választhat a Kumbha Rashi születésű lányok számára:

26. Gaana:

A Gaana egy édes hangú név a lányoknak, ami azt jelenti, hogy „Dal”. A név azt sugallja, hogy harmonikus életet kell élni, akárcsak egy zenei dal hangjait. Ha azonban hozzáadja a „h” betűt, és „Ghaana” -vá szeretné tenni, akkor az eredeti jelentés helyett egy afrikai országot képviselhet.

27. Geetha:

A Geetha egy szanszkrit szó, amely a „Bhagawat Geetha” -ból, a hinduk szent könyvéből származik. Ennek a szónak a szó szerinti jelentése „Isten éneke”. Az alternatív írásmódok: „Gita”, „Geeta”, „Githa”.

28. Gunjan:

A „Gunjan” szép név a kislányoknak, költői hangulattal. A hindi eredetű név jelentése „méhek zümmögése”, és népszerű az észak -indiai közösségekben.

29. Gehna:

A „Gehna” egy hindi szó, amely „ékszereket” vagy „dísztárgyakat” jelent. A név azt is sugallja, hogy valami értékes és értékes, mint a kislányod. Ennek a névnek nincs más változata.

30. Gomathi:

A „Gomathi” egy szanszkrit szó, amely azt jelenti, hogy „Szépségkirálynő”. Ez az egyik indiai folyó neve is. A helyesírási alternatíva „Gomathy” vagy „Gomati”, az Ön választásától függően.

31. Girisha:

A „Girisha” név a hindu mitológiából származik. Két szót egyesít: „Giri” azt jelenti, hogy „hegy”, és „Eesha” azt jelenti, hogy „Úr Shiva hitvese”. Tehát a „Girisha” Parvatit jelenti, vagy azt, aki a hegyekben él.

32. Gunitha:

A „Gunitha” szó jelentése: „jártas”. A “Guna” gyökér szóval készült, ami “tulajdonságokat” jelent. A név erényességre, kiválóra és tehetségre is utal.

33. Gunjitha:

A „Gunjitha” egy másik gyönyörű név Kumbha Rashi születésű kislányoknak, ami „méhek zümmögését” jelenti. Dél -indiai változata lehet a „Gunjan” szónak, anélkül, hogy megváltoztatná a jelentését.

34. Gyaana:

A „Gyaana” szó a szanszkrit „Gyaan” szóból származik, jelentése „tudás”. A „Gyaana” jelentése a tudás istennője vagy Saraswathi Devi. Az emberek úgy vélik, hogy gyermekük elnevezése e halottak után tudást és értelmiséget hozhat létre.

35. Gurudevi:

A „Gurudevi” szanszkrit név, jelentése „Isteni Tanító”. A név a “Guru” szavakból származik, amelyek tanítót jelentenek, és a “Devi” azt jelenti, hogy “Istennő”.

36. Saanvi:

A „Saanvi” szép név a Vízöntő születésű kislányoknak. Nagyon népszerű a dél -indiánok körében is, mivel a szót Lakshmi istennő sok nevének egyikeként tartják számon. Ennek a névnek a szó szerinti jelentése: „Akit követnek”.

37. Saachi:

A Saachi egy értelmes név a lányoknak, ami azt jelenti, hogy „igazság”. A név a gondolatok őszinteségét, igazságosságát és átláthatóságát sugallja. Ez egy hindi szó, és néha „szeretettnek” és „kecsesnek” értelmezik.

38. Szadhana:

A „Sadhana” vagy „Saadhana” egy szanszkrit származású név a lányok számára, ami azt jelenti, hogy „teljesítmény”, „gyakorlat” vagy „teljesítmény”. Általában használják a hinduizmusban és a buddhizmusban.

39. Sahana:

A “Sahana” a kislányok modern neve, amely a szanszkrit “Sahanam” szóból származik, ami “türelmet” jelent. Ez a raaga neve is a klasszikus zenében. A helyesírási változat a „Sahaana”, amelynek szintén van egy kisebb különbsége; ez a jelentés és a kiejtés.

40. Sahaja:

A „Sahaja” név jelentése „természetes” vagy „eredeti”. A szanszkrit nyelvből származik, amelyben a „Sahajam” szót használják minden eredetiség leírására.

41. Saina:

A „Saina” kiváló név a kislányoknak, amely „s” betűvel kezdődik. Az édes hangú név azt jelenti, hogy „hercegnő”. Arab és héber nyelvekből származik, és India csillag tollaslabdázójának, a „SainaNehwal” -nak is a neve.

42. Samakhya:

A „Samakhya” egy hindu kislány név, amely „nevet”, „hírnevet” vagy „hírnevet” jelent. A szó alkalmas a Kumbha Rashiban és a SathabishamNakshtramban született lánygyermekekre.

43. Shanaya:

A „Shanaya” népszerű választás a modern Kumbha Rashi babanevek listájából. A hindi nyelvből származik, és több jelentése van, például „kiemelkedő”, „megkülönböztetett” és „az első napsugár”.

44. Sharini:

A „Sharini” szó jelentése: Föld. Ez más jelentéseket is magában foglal, például „aki véd” vagy „aki őriz”. Ha úgy gondolja, hogy a kislánya a ti védelmezőjévé fog nőni, válassza ezt a nevet!

45. Sudeeksha:

A „Sudeeksha” szanszkrit eredetű név a kislányoknak, ami azt jelenti, hogy „jó kezdet” vagy „kedvező beavatás”. A hindu hiedelmek szerint ezt a szót Lakshmi istennő sok nevének egyikeként tartják számon.

46. ​​Simone:

Ha olyan nevet keres, amelynek anglicizált és modern hangzása van, próbálja ki a „Simonee” -t. Ez a héber eredetű név azt jelenti, hogy „Isten meghallgatta”. Alkalmas választás azoknak, akiknek indiai származású gyermekei a tengerentúlon élnek.

47. Sumedha:

A szanszkrit „Sumedha” szó jelentése „bölcs”. A név intelligenciát, szellemi ügyességet, okosságot és rendkívüli gondolkodási képességet is jelez.

48. Surangi:

A „surangi” szó a hindi nyelvből származik, ami azt jelenti, hogy „színes”. A névhez pozitivitás, fényesség, vidámság és boldogság társul. Tehát, ha azt szeretné, hogy a lánya ilyen boldog életet éljen, válassza ezt a nevet.

49. Supreetha:

A „Supreetha” egy másik gyönyörű név Kumbha Rashi született kislányoknak. Ez azt jelenti, hogy „szeretett” vagy „akit nagyon szeretnek”. A név a szanszkrit nyelvből származik, és a legközelebbi alternatív név a „Preetha”.

50. Sreshta:

A „Sreshta” szó a szanszkrit nyelvből származik, ami azt jelenti, hogy „a legjobb”. Ez a megfelelő név a kislányoknak, akik a szüleik számára a tökéletesség megtestesítői!

5 Kumbha Rashi Unisex babanév:

Ha nem-semleges nevet keres a Vízöntő születésű kislányának vagy fiának, akkor nézze meg ezt az 5 népszerű választást:

51. Giyan:

A „Giyaan” semleges jelentése miatt fiúknak és lányoknak egyaránt megfelelő név. Ez azt jelenti, hogy „ragyogás” vagy „ragyogás”. A név népszerűen megtalálható a hindi nyelvű közösségekben.

52. Saarin:

A „saarin” uniszex név a hindi nyelvből származik, ami azt jelenti, hogy „segítőkész”. Ennek a névnek nincs más változata

53. Sakthi:

A „Shakthi” szó az erőt és a hatalmat jelképezi. Férfi és női nemre egyaránt használható. Sok híresség (mindkét nem) van ezzel a névvel.

54. Shanthi:

A Kumbha Rashi-vel született csecsemők másik nem-semleges neve „Shanthi”. Annak érdekében, hogy egy adott nemre specifikus legyen, hozzáadhat utótagokat, például „Kumar”, „Kumari” stb..

55. Suri:

A „Suri” szép név a kisfiúknak és lányoknak, ami perzsa nyelven „vörös rózsát” jelent. A „Suri” főnévként való használata mellett sok régióban széles körben használják a vezetéknevet is.

5 Kumbha Rashi iker baba név:

Ha ikerbabákkal van áldva-fiú-lány, fiú-fiú vagy lány-lány, próbálja ki ezeket az elnevezési ötleteket:

56. Garv – Gaurav:

Mind a „Garv”, mind a „Gaurav” név a hindi nyelvből származik. A „Garv” büszkeséget, a „Gaurav” pedig a tiszteletet jelenti. Hasonló írásmódjuk, kezdőbetűik és kapcsolódó jelentéseik miatt tökéletesek lehetnek iker kisfiúk elnevezésére.

57. Garima – Gátika:

A „Garima” jelentése meleg, a „Gathika” pedig dal. A nevek kombinálva megadhatják a „dal, amely meleget hoz a szívnek” jelentését, így tökéletesen alkalmasak iker kislányok elnevezésére.

58. Saagar – Sagarika:

Az iker kisfiú és lány kombinációhoz a „Saagar” és a „Sagarika” szett tökéletesen működik. Mindkét név gyökere a „Saagar”, ami tengert jelent. Az „ika” utótag hozzáadása olyan jelentéseket kölcsönöz, mint „tengeri áramlat” vagy „aki a tengerben született”.

59. Saahith – Saahithi:

Egy másik névsor az iker kisfiú és lány számára: „Saahith” és „Saahithi”. Mindkét névben megtalálható a „Saahith” szó, amely irodalmat jelent.

60. Shriya – Shravya:

Az iker kislányok számára ez a névsor nagyon jól állhat. A „Shriya” azt jelenti, hogy virágzó, értékes, a „Shravya” pedig dallamos. Érdekes módon mindkét szó Lakshmi istennőhöz kapcsolódik.

Reméljük, hogy hasznosnak találja ezt a Kumbha Rashi babanevek listáját. Nyugodtan kiegészítheti vagy módosíthatja ezeket a szavakat anélkül, hogy eltérne az eredeti értéktől. Ha van még ilyen egyedi neve, amely a Rashi gyermekeinek szól, tudassa velünk.

NYILATKOZAT: Fontos megjegyezni, hogy ezeknek a neveknek eltérő jelentése lehet a különböző országokban, kultúrákban és nyelveken. Tehát győződjön meg arról, hogy teljesen megértette a név szimbolikáját a helyi kultúrában, mielőtt kiválasztja a baba számára. Ne hagyatkozzon az ebben a cikkben közölt anyagokra, mivel az információ nem támaszkodik kiterjedt kutatásokra vagy szakértői véleményekre.