64 Csodálatos holland baba nevek és jelentésük

A holland nevek mindig nemesek voltak és kapcsolódtak a kultúrájukhoz. Neveik klasszikusak és elkülönülnek a többi nektől. Ha vonzódnak a holland nevekhez, a holland nevek listája biztosan segít megtalálni a megfelelőt kislányának vagy fiának. Alternatív megoldásként, ha klassz, egyedi unisex neveket keres, akkor ezt is lefedjük. Olvass tovább.

A legjobb holland nevek lányoknak:

Itt van egy lista a 20 legjobb és legnépszerűbb holland baba névről lányoknak

Holland lánynevek:

1. Aleeta:

Ez a hagyományos holland női név „Aleeta” állítólag az „Adelheid” holland formájából származik. A név meglehetősen csábító, és elmondható, hogy teljesen alkalmas egy gyönyörű holland kislány elnevezésére. Aleeta angolul „kis szárnyas” vagy „istennő”.

2. Aleen:

Ez a hagyományos holland lánynév, az „Aleen” állítólag a kelta és a holland kultúrából származik. Ez minden idők egyik legcsodálatosabb neve. Aleen jelentése „tisztességes” vagy „jól néz ki nőies”. A szépségre és a kegyelemre hasonlít, ezért ez az egyik leggyakrabban használt hagyományos holland női név.

3. Arabella:

E gyönyörű hagyományos holland lánynév eredete hollandul, németül nyomon követhető. Latin és angol kultúrák. Bella latinul azt jelenti, hogy „szép”. Ez a név meglehetősen gyakori Nagy -Britanniában, és valójában számos alkalommal jelenik meg a brit irodalomban. Ennek a névnek a kifinomult eleganciája a szülők védjegyeivé tette.

4. Bente:

A Bente egy gyönyörű holland név, amely nagyon népszerű. A név azt jelenti, hogy „bátor”, és a Benedek férfi név egy változata. A név holland eredetű.

5. Dael:

E hagyományos holland lánynév eredete a holland és az angol kultúrából származik. Ennek a névnek a jelentése hollandul „kis völgy”, angolul pedig „személy, aki a völgyben él”. Ez a név bizonyos rokonságot mutat a természettel szemben, és egyszerűen minden idők egyik legjobb neve, amely ilyen nagy jelentéssel bír, és ha valami egészen elképesztő és egyedi dolgot keres, akkor ezt a nevet választja.

6. Nárcisz:

E hagyományos holland lánynév eredete a „Nárcisz” virágból származik, és gyakori a holland és a kelta kultúrákban. Ez alapvetően egy virág neve, és ezért ez az egyik legjobb név egy holland kislány számára. A név elég érdekesnek hangzik, és kétségtelenül az egyik legszebb név, amellyel egy kislányt fel lehet ajánlani.

7. Elsje:

Az Elsje jelentése „Istennek fogadott”, és az Elsa név egy változata. Az Elsje holland név, és az egyik régimódi holland név.

8. Eline:

Az Eliane.Eline másik változata egy holland név, ami azt jelenti, hogy „gyöngy”. Ez egy híres holland név a kislányodnak.

9. Évi:

Evi a lánya holland neve. A név rövid, és nagyon könnyű megtanulni. Ezt a nevet néha aranyos holland becenévként használják.

10. Famke:

Famke kislányt jelent. Ez egy holland baba név is, mivel nagyon népszerű Hollandia szomszédos részein.

11. Gwen:

A Gwen név walesi származású lánynév, jelentése „fehér kör”. Ez a hagyományos holland női név az egyik legmenőbb név valaha, és az egyik legjobb név, amelyet kereshet, amikor elnevezi holland kislányát. Ha valami egyedit és a többitől eltérőt keres, akkor ez tűnik az ideális választásnak.

12. Hannie:

Hannie egy holland női név, ami azt jelenti, hogy „együttérző”. A név Johanna holland változata. Hannie azonban lényegében holland lánynév.

13. Haven:

A Haven egy holland női név, jelentése “kikötő”.

14. Ilse:

Az Ilse egy holland baba név. A név az Ilsa angol név holland változata. A név még népszerűbbé vált a „Frozen” című animációs filmnél.

15. Jade:

Nagyon gyakori név, a Jade drágakő, és spanyol név. A jade -t azonban a holland szülők gyakran használják csecsemőik számára. Jade egy holland amerikai név.

16. Lara:

A Lara jelentése „fellegvár”, és egy nagyon népszerű holland név egy kislány számára. A név kicsinyítője az orosz Larissa névnek.

17. Luna:

Luna a római istennő neve. A név most a lista tetején van. Egyre népszerűbb lett a Harry Potter karakter, Luna Lovegood után.

18. Lieke:

A Liekeme angyali, és nagyon ritka holland lánynév.

19. Liv:

Liv egy másik népszerű holland baba név, amely életet jelent. Manapság sok szülő közül a Liv a leggyakoribb kislánynevek választása.

20. Marit:

Marit jelentése „gyöngy”, és nagyon királyosan hangzik. A név nagyon szokatlan, és nagyon népszerű volt a norvég kultúra körében.

21. Maud:

A Maud a Matilda név holland változata. Ez a név régen nagyon népszerű volt a hollandok körében. A név mostanában nem gyakran hallható, és középső névvé válik.

22. Malou:

A Malou népszerű holland angol név. A Malou név nagyon népszerűvé vált, és sok angol szülő is elfogadta.

23. Noa:

Nagyon aranyos holland becenevet, Noát is sok szülő választja főnévnek. Noa jelentése „mozgás”. Ha vallásos nevet keres, Noa jó választás, mivel bibliai hivatkozással is rendelkezik.

24. Rachel:

E hagyományos holland női név eredete a Biblia Ószövetségében héber eredetű. Rachel szó jelentése „nőstény juh”. Annak ellenére, hogy a név jelentése nem olyan elbűvölő, ez az egyik legmenőbb név valaha, és az egyik legjobb név, amelyet kereshet, amikor elnevezi holland kislányát.

25. Sanne:

Sanee egy rendkívül népszerű hollandiai lánynév. A Sanne valódi holland származású, és nagyon jó választás lesz azoknak a szülőknek, akik szokatlan nevet keresnek.

26. Schuyler:

A nevet nehéz lehet kiejteni, de ez egy gyönyörű holland név, ami azt jelenti, hogy „tudós”. Ez nagyon jó név lesz mindazoknak a szülőknek, akik valami nagy nevet akarnak adni gyermeküknek.

27. Sofie:

Sofie holland eredetű név, és népszerű választás volt a kisbabák számára.

28. Tess:

Tess egy név, amely a Theresa név változata. Ez a név nagyon népszerű a holland szülők körében. Tess olyan név lesz, amelyet a gyerek is könnyen megtanulhat.

29. Verena:

A Verena jelentése „a hídról”. A Verena gyönyörű és híres holland név.

A holland fiúnevek és jelentésük:

1. Aart:

Az „Aart” fiúnév holland és német eredetű. Ennek a top holland fiúnévnek a jelentése „erős, mint egy sas”, ezért a holland kisfiúk egyik legjobb nevének tekinthető.

2. Abe:

A holland kisfiú „Abe” neve állítólag héber eredetű, jelentése „sokaság atyja”. Ez a gyakori babanév gyönyörű jelentéssel bír, és kétségtelenül az egyik legjobb név a holland hím csecsemők számára. A név angolul „nemesség embere”. Ha tisztességes holland nevet keres gyermekének, akkor ez lehet az egyetlen.

3. Bonifacius

Ez a holland fiúnév azt jelenti, hogy „jót tesz”. Bonifacius egy nagyon átgondolt név, amelyre a szülők gondolhatnak.

4. Cade:

A „Cade” név egy holland angol név a fiúk számára, jelentése „kerek vagy hordó”. Ez egy nagyon gyakori és stílusos név a kisfiúk számára. Ennek a névnek a jelentése „kör alakú”, és egyértelműen félelmetesen is hangzik. Ha valami teljesen egyedi és csábító dolgot keres, akkor ez a név biztosan a megfelelő az Ön számára.

5. Daan:

A Daan nagyon népszerű név a holland fiúk számára, és holland és kelta kultúrákból származik. A Daan -nak egyszerű jelentése van, amelynek valójában semmi köze a név kiejtéséhez. Azt jelenti, hogy „az Úr a bírám”. Ennek a szónak a jelentése nagyon termékeny és csodálatra méltó, így ideális választás a szülők körében.

6. Dirck:

A Dirck a Theodoric név holland formája.

7. Dirk:

Dirk egy holland férfi név, amely nagyon népszerű választás. Ez a holland eredetű név, és egyre népszerűbb.

8. Elmo:

Az Elmo holland eredetű, és az olaszok is széles körben használják. A név jelentése „sisak, védelem”. Ennek a névnek vallási kapcsolata van, és Szent Elmo neve, a Szent Erasmus, a tengerészek szent neve..

9. Espen:

Az Espen holland férfi név, jelentése: „Isten medve”.

10. Gerritt:

Egy meglehetősen szokatlan és ritka holland fiúnév, Gerritt a Gerald szabályok lándzsás változata. Ez a név erősen kötődik a holland kultúrához.

11. Hans:

A Hans német és holland eredetű név a kisfiúk számára. Azt jelenti, hogy „Isten kegyelmes volt”, és a János név változatának is tekintik.

12. Ártalom:

Egy angol nevű név, mint a Harm, negatív konnotációval hangzik. Hollandban azonban ez a név a Herman név rövid formája.

13. Hendrik:

A Hendrik népszerű holland amerikai név a fiúk számára. Ez azt jelenti, hogy “uralja az otthont”.

14. Jaap:

Jaap egy nagyon népszerű holland fiúnév, ami “ismerős alakot” jelent.

15. Johan:

Johan a John név skandináv változata.

16. Karel:

A Karel szokatlan névnek tűnhet a kisfiúk számára, de meglehetősen népszerű. Jelentése: „erős, férfias”. A név szintén cseh eredetű, a holland származástól eltekintve.

17. Kerstan:

A Kerstan holland eredetű név a kisfiúk számára, és egykor nagyon népszerű név volt.

18. Larz:

Larz a holland és a német származék keveréke. A név más nevek változata, mint Larry és Lawrence.

19. Markus:

A mitológiához kötődő név Markus a római termékenységi Isten, Mars, akiről március elnevezték. Bár a név nem holland eredetű, egyre több holland szülő hallja és használja gyermekei számára.

20. Neil:

A „Neil” név a gael és a kelta kultúrából származik. Ez a top holland kisfiú név nagyon szép, és teljesen más jelentéssel bír, mint az előzőek. A „Neil” név azt sugallja, hogy valaki bajnok a gael nyelven és az ír kultúrában is, a királyok dinasztiája, amelyet Neil a kilenc túszból alapított. Ez a név a holland kisfiú kifinomult eleganciáját hordozza.

21. Pieter:

A Pieter holland eredetű név. Ez azt jelenti, hogy „rock”, és manapság széles körben használják.

22. Pim:

A Pim egy nagyon aranyos holland becenév. A nevet néha főnévként is használják. A név a William név rövid formája.

23. Radley:

Ez a legnépszerűbb holland kisfiúnév, a „Radley” állítólag az angol szóból származik, jelentése „a vörös rétről vagy annak közelében”. A Radley név jelentősebb jelentése „vörös erdő”. A név a legjobban illik a fiúkhoz, és az egyik legjobb holland baba név, amit valaha találni fog.

24. Skylar:

A Skylar egy hagyományos holland férfi név. Bár a név egy kisfiú, főleg nőknél használták. A név a Schuler név változata.

Holland ikerbaba nevek és jelentésük:

1. Adria és Adrian:

Ha az ikrek fiúból és lányból állnak, akkor az Adrie és Adrian nevek tökéletesek lehetnek. Az „Adria” név a latin szóból származik, jelentése „sötét” vagy „fekete szemű lány”. Ez a név gyakori a holland kislánynevek között, és elegáns gyűrűje is van. Az „Adrian” név a latin „sötét” szóból származik. A név eredetileg egy személyre utal, aki az Adriai -tenger közelében élt. Az utóbbi időben az „Adrian” név kúszik fel a holland fiúnévből, hogy a legnépszerűbbé váljon, mint valaha..

2. Alima és Alina:

Ha az ikrek két kislányt alkotnak, akkor az Alima és Alina nevek trükközhetnek. Az „Alima” név az arab szóból származik, amely „tudó” vagy „lány, aki ismeri a táncot és a zenét”. Az „Alina” név gyakori a kelta, gael, görög, latin és orosz nyelveken. Ennek a névnek a jelentése „szép vagy tisztességes”. Mindkét egzotikus név nagyon népszerű a holland kislánynevek körében, és ideális választásnak tűnik egy iker fiú és egy lány elnevezésére.

3. Hanson és Henrick:

Ha az ikrek két kisfiút alkotnak, akkor a Hanson és Henrick név lehet a keresett név. A „Hanson” név skandináv eredetű, és azt jelenti, hogy „János fia”. A „Henrick” név német eredetű, és azt jelenti, hogy „egy birtok uralkodója”. Mindkét népszerű név szép, csábító és vonzó, és a holland kisfiúnevek listájának élén áll, és ideális választásnak tűnik az iker kisfiúk elnevezéséhez.

4. Dirck és Dwight:

Ha az ikrek két kisfiút alkotnak, és két egzotikus és vonzó nevet keres a babáknak, akkor itt ér véget a keresés. A „Dirck” név eredetileg hagyományos holland név, és a Theodoric holland formája. A „Dwight” név a Dewitt egyik változata, egy holland vezetéknév, amely „szőke” vagy „fehér”. Mindkét név vonzó, és a holland kisfiúnevek listájának élén áll, és úgy tűnik, hogy ideális választás a fiú ikrek számára.

5. Mina és Maryse:

Ha ikrei vannak, akkor a Mina és a Marysemight név jó választás. A „Mina” név hagyományos holland szó, holland, perzsa és német eredetű. Ez a név németül „határozott védőt”, perzsa „drágakövet” jelent. A „Mina” név gyakori a kelta, gael, görög, latin és orosz nyelveken. A Maryse név Mária holland alakja- Jézus Krisztus anyja. Mindkét egzotikus név nagyon népszerű a holland kislánynevek körében, és ideális választásnak tűnik az iker kislányok elnevezésére.

6. Kyler és Skyler:

Ha az ikrek fiúból és lányból állnak, akkor a Kyler és Skyler nevek több mint tökéletesek lehetnek. A „Kyler” név a gael szóból származik, jelentése „szűk csatorna közelében élni”. Ez a név gyakori a holland kisfiúnevek között, és elegáns gyűrűje is van. A „Skyler” név hagyományos holland szó, jelentése „tudós”. Az utóbbi időben a „Kyler” és a „Skyler” nevek felkúsztak a holland babanevek rangsorába, és ideális választás, ha kisfiúból és lányból álló ikreket kell elnevezni.

Holland unisex nevek:

Íme néhány unisex név a kicsinek.

a. Dael:

A Dael jelentése „kis völgy”. A név angol eredetű, és azt jelenti, hogy „a völgyben él”.

b. Haven:

Egy másik holland eredetű unisex név a Haven. Idővel egyre népszerűbb lett.

c. Jan:

A Jan egy nagyon modern és egyedi holland név, amely holland eredetű.

d. Karel:

Karel jelentése „erős”. Ez az unisex név holland eredetű.

e. Schuyler:

Ez a név azt jelenti, hogy “tudós”.

A szülés utáni fontos feladat az lesz, hogy elkezdjük keresni a neveket. Ha valami egzotikus és szépet keres, a klasszikus holland nevek biztosan lenyűgöznek. Vessen egy pillantást a baba holland nevének listájára. Feltértük azok jelentését is, és ez megkönnyíti a kiválasztást.