70 egyedi baba név Lord Shiva ihlette fiúknak és lányoknak

Lord Shiva a hindu vallás egyik legerősebb istene. Karakterét számos árnyalat jellemzi, amelyek a védőtől a rombolóig terjednek. Adiyoginak vagy a világegyetem első aszkétiájának is tekintik, és rejtélyes személyiségként írják le. Rendkívüli ereje, ereje és kiemelkedése miatt Lord Shivát az emberiség egyik legnagyobb istenének tartják! Nem csoda, hogy sok szülő miért szereti elnevezni utódait kedvenc istenségéről- Lord Shiváról. Ebben a cikkben 70 egyedi Lord Shiva baba nevet gyűjtöttünk össze fiúknak és lányoknak. Meg fogsz lepődni, ha megtudod a különböző neveket, amelyekkel Shivát szeretettel szólítják hívei!

Lord Shiva baba nevek

A 70 legjobb Lord Shiva név kisfiúknak és lányoknak:

Ön határozottan hisz Lord Shiva isteni erejében? A Shiva mantráinak kántálása visszahozza a békét és a nyugalmat az elmédbe? Akkor miért nem választ egyet ezek közül az Úr Shiva nevek közül újszülött fiújának vagy lányának?

50 Lord Shiva név a kisfiúk számára:

A Shiva Sahasranam szerint körülbelül 1000 különböző név van Lord Shiva számára, amelyek az ő egyedi tulajdonságait és tulajdonságait képviselik. Idővel ezek a nevek átalakításon estek át, hogy megfeleljenek a következő generációnak, akik a hagyományok és a modernség keverékét részesítik előnyben. Tehát itt van néhány népszerű kisfiú név Lord Shivával kapcsolatban:

1. Ashutosh:

Az „Ashutosh” szó azt jelenti, hogy „aki könnyen elégedett”. Puránáink szerint Lord Shiva irgalmas és könyörületes Isten, aki minden bhaktájának áldását megadja, állapotától függetlenül.

2. Aniket:

Az „Aniket” szó szó szerinti jelentése „az, aki otthonává teszi a világot”. Shivát aszkétaként hegyvidéki lakosként írják le, akinek nincs külön lakhelye. Ezért hívják Aniketnek.

3. Achintya:

Az „Achintya” szó a szanszkrit nyelvből származik, ami azt jelenti, hogy „aki érthetetlen”. Shivát összetett karakterként írják le, aki egyszerre védelmező és romboló.

4. Alok:

Az „Alok” szanszkrit szó, amely fényt vagy megvilágosodást jelent. Ismeretes, hogy Lord Shiva elérte a megvilágosodás állapotát, és jógi állapotba került. Ezért hívják Sivát Aloknak vagy Aloknathnak is.

5. Bhairav:

A „Bhairav” név Kala Bhairava hindu istenből származik, akit Lord Shiva egy másik formájának tartanak. A Bhairav ​​hevességgel, agresszív és erőteljes természettel társul, amelyet sok szülő kívánatos tulajdonságnak tart egy férfi gyermekben

6. Bhavesh:

A „Bhavesh” két szanszkrit „Bhava” szóból származik, amelyek létezést jelentenek, és az „eesh”, ami Sivát jelenti. Sivát a létezés Urának tekintik, és ezzel a névvel is megérdemli. A helyesírási alternatívák a Bhavish vagy a Bhawesh.

7. Chandrasekhar:

A „Chandra Sekhar” az egyik legnépszerűbb név Lord Shivával kapcsolatban. A szanszkrit szó azt jelenti, hogy „akinek holdja van a koronán” – aki nem más, mint Siva. Ennek a névnek némi változata a Chandra Mouli, Chandrakanth stb.

8. Chatresh:

A Chatresh egy modern Lord Shiva név a kisfiúk számára. Ennek a névnek az egyik értelmezése szerint a „Chatra” szó esernyőt jelent, amely a védelem szimbóluma. Tehát Chatresh Shiv Ji -t jelentheti, aki az emberiség végső védelmezője.

9. Devesh:

Mindannyian tudjuk, hogy Lord Shiva a legkiemelkedőbb isten a többi hindu istenség között. Valójában a shaiviták azt hitték, hogy Shiva az istenek ura, ami szanszkritul Devesh -t jelent. A név a legfőbb hatalmi és vezetői tulajdonságokkal függ össze.

10. Devadev:

A Shiva másik címe Devadev. Ez egy szanszkrit szó, ami azt jelenti: „Istenek Istene”. Lord Shiva minden hindu isten cheiftanja, aki kiérdemli ezt a hatalmas nevet!

11. Durjay:

A „Durjay” Lord Shiva másik neve, amely legyőzhetetlen, legyőzhetetlen és legyőzhetetlen. Kétségtelen, hogy nincs isteni vagy emberi erő, amely legyőzheti Shivát és háborút nyerhet ellene.

12. Dakshin:

Dél -Indiában Shivát Dakshinamurthy formájában imádják, akit a tudás gurujának tartanak. Ezért sokan inkább a hosszú vagy rövid formájú Dakshin-t használják újszülött kisfiuknál.

13. Dhanvin:

A hindu puránák szerint Sivát nagy íjászként emlegetik, aki meg tudja ijeszteni ellenségeit a Pinaka íjjal és nyíllal. Ezért nevezik őt „Dhanvin” -nek is, vagyis a Nagy Íjászt.

14. Dhyandeep:

A Shivát „Dhyandeep” -nek is nevezik, szanszkrit szó, amely „tudás fényét” jelenti. Mitológiai szövegeink szerint Sivát isteni erőként ábrázolják, aki minden tekintetben a legújabb ismeretekkel rendelkezik.

15. Devarsh:

A „Devarsh” szó Isten ajándékát jelenti. Ha Shiva híve vagy, és kisfiát az Ő ajándékának tekinted, akkor válaszd ezt a nevet. Szeretettel szólíthatja a fiát „Dev” -nek, amely Sivára (Har Har Mahadev) is utal!

16. Dhruvah:

Sivát a meditáció Istenének tartják, egy jógikus gyakorlatnak, amely stabilizálja és mozdíthatatlanná teszi az elmédet. Ezért hívják őt „Dhruva” -nak, ami helyhez kötött erőt jelent.

17. Eeswar:

„Eeswar” Lord Shiva egyik kiemelkedő neve, amely azt jelenti, hogy Teremtő és Védelmezője az Univerzumnak. Ennek a névnek számos helyesírási változata létezik, például Ishwar, Eshwar, Eashwer stb.

18. Lúgosítás:

Lord Shivát „Ekling” -ként imádják Udaipur egyik legrégebbi templomában, Rajasthanban. Hagyományként sokan, akik ehhez a területhez és a környező régiókhoz tartoznak, Eklingnek nevezik hím utódaikat kedvenc istenségük tiszteletére.

19. Ekambar:

Az „Ekambar” névnek több jelentése és értelmezése van. Az egyik mitológiai mese szerint Sivát Ekamabareshwar néven imádták Kanchipuram templomvárosában. Egy másik verzió szerint Shivát tekintik isteni erőnek, amely betölti az egész eget és teret, ezért nevezik őt „Ekambar” -nak..

20. Gaurinath:

Lord Shiva Gauri vagy Parvati Devi hitvese. Ezért „Gaurinath” -nak vagy Gauri házastársának hívják. Ez a név remek példa arra, hogyan tisztelik a nőket az indiai kultúrában és hagyományokban.

21. Lányos:

A szanszkrit „Giri” szó hegyet jelent. Lord Shivát a hegyek urának tartják, ezért Girit (hegy) és Eesh -t (Uralkodó) hívta. A helyesírási változatok: Gireesh, Giriesh stb.

22. Girindra:

Az Úr Shiva másik neve „Girindra”, ami a hegyek urát jelenti. Shivát hegylakóként írják le, különösen a Himalája csúcsait. A név a szilárdságot, az eredményeket, a sikerhez vezető utat szimbolizálja.

23. Himanshu:

A „Himanshu” az indiai fiúk egyik népszerű neve, ami azt jelenti, hogy „Jég része”. Lord Shiva a Himalája hófödte hegyein él, és így kapja ezt a nevet.

24. Harish:

A „Harish” név a hitrendszertől függően Lord Shiva és Lord Vishnu néven is értelmezhető. Technikailag a név az istenségek kombinációja, Hari utalva Vishnu -ra, és Eesh Shivára..

25. Ishaan:

Az „Isha” szó a szanszkrit nyelven mindenek urát vagy mestert jelenti. Iszán tehát Lord Shivát jelenti, aki a világ végső uralkodója. Ishaan a fiúk modern babaneveinek listáin is élén áll.

26. Jatin:

A Jatin azt jelenti, hogy „jóindulatú”. Shiva urat mindenki védelmezőjének és jótevőjének tekintik, függetlenül attól, hogy emberi vagy isteni.

27. Jagadish:

A „Jagadish” név a világ Uralkodóját jelenti, aki nem más, mint Lord Shiva. Ez az egyik legnépszerűbb választás azoknak a szülőknek, akik azt szeretnék, ha gyermekeik elnyernék az elsőbbséget az életben.

28. Jogesh:

A „Jogesh” név szanszkritul azt jelenti, hogy „jógi király”. A jógák aszkéták, akik jógát és meditációt gyakorolnak, tudás Lord Shivától származik.

29. Jayanth:

Jayanth Lord Shiva másik neve, ami azt jelenti, hogy „győztes”. Shiva egyetlen csatát sem veszített el, és legyőzhetetlen személyiségnek tartják

30. Kailash:

A „Kailash” szó a Himalája szent hegyére utal, amelyet az Úr Shiva szent lakhelyének tartanak. A Kailash eredeti jelentése szanszkritul „mennyországot” vagy „kristályt” jelent.

31. Kedar:

Shivát imádják, mivel Lord Kedarnath az öt fő Shiva templom egyike. A „Kedar” a Sötétet jelenti. Sokan, akik meglátogatják ezt a helyet, szívesebben választják ezt a szót a gyermekeiknek, hogy isteni áldásokat szerezzenek.

32. Kaushik:

A „Kaushik” szót olyan személyként értelmezik, aki ismeri a rejtett kincseket. Ezért nevezik Lord Shivát néha Kaushiknak.

33. Lokesh:

A „Lokesh” szó jelentése: a világ ura. A két szanszkrit szóból származik, a „Lok” világot jelent, az „Esh” pedig uralkodót vagy Urat.

34. Mahesh:

Sivát Maheshwara -nak vagy Nagy uralkodónak is nevezik. Tehát sokan vagy ezt a szót, vagy annak rövidebb változatát – a Mahesh -t használják férfi gyermekeik neveként.

35. Mahadev:

A Mahadev azt jelenti: „A legnagyobb uralkodó”, aki Lord Shiva. Vallják, hogy ez a név megidézheti Shivji minden olyan erős tulajdonságát, mint a bölcsesség, a tudás, a legyőzhetetlenség stb.

36. Mrityunjay:

Mrityunjay azt jelenti, hogy „aki legyőzte a halált”. Shivát ezen a néven hívják, mivel dacol a születés és a halál hétköznapi aspektusaival. Ezt a nevet általában azoknak a gyerekeknek előnyben részesítik, akik szüleik idején nehézségekkel szembesültek.

37. Nataraj:

Shiva a tánc ura, ezért hívják Nataraj -nak. Shiva kozmikus pusztító tánca, a ShivaTandava, amelyet azért tesznek, hogy kiszabadítsák az emberi lelkeket a világ illúziójából.

38. Neelakanta:

A „Neelakanta” név a két szanszkrit „Neela” szóból származik, ami kéket jelent, és „Kanta”, ami torkot jelent. Shivát kék torokú istenségnek nevezik, miután lenyelte a tej -óceán kavargatásából származó mérget.

39. Niranjan:

Nirajan Lord Shiva másik neve, ami azt jelenti, hogy „aki hibátlan”. A kifejezés tökéletesen illik Shivjéhez kifogástalan és makulátlan személyisége miatt, amely mentes minden rossz tulajdonságtól.

40. Omkar:

Omkar az Om szent szótag hangja. A hindu szöveg szerint Shiva Purana, Shiva és Om ugyanazok. Ezért hívják Shivát OmkaraSwarupa -nak.

41. Pasupathi:

A „Pasupath” szó az állatok urát jelenti. Az ősi filozófia szerint az állatok minden lény, amelyet szattva, rádzsa és tamasz – a három gun – köt össze. Shiva megszabadít bennünket ezektől és segít megszabadulni, ezért hívják Pasupathinath -nak.

42. Pushkar:

Pushkar több jelentéssel bír, mint a kék lótusz, a szent tó és még az ég is. Úgy tartják, hogy az egyik Lord Shiva sok neve.

43. Rudra:

Rudrát a formátlan és formátlan Shiva látható formájának tekintik. Valójában a Rig Veda a legrégebbi Védák Rudráról, és nem Shiváról tesz említést a szövegekben.

44. Shankar:

Úgy gondolják, hogy Shankar az Úr Shiva emberi alakja. Ez az egyik legnépszerűbb Shiva ihlette név a kisfiúk számára.

45. Someshwar:

Sivát Someshwarnak is nevezik, azaz Hold ura. Észreveheted, hogy Shivát egy Cresent képviseli a címerén. A helyesírási változat a Someshvar.

46. ​​Trilok:

Trilok a Triloknath rövid formája, ami azt jelenti, hogy a Három világ – Föld, Menny és Pokol – Uralkodója. Ez az Úr Shiva sok neve közül való.

47. Trishul:

Trishul nem Lord Shiva közvetlen neve, hanem isteni fegyvere. Ez egy szanszkrit szó a háromszögre, amely a hatalmat, a dominanciát és a gonosz pusztulását szimbolizálja.

48. Umesh:

Sivát Umesh -nek is nevezik, ami Uma urát (Parvathi) jelenti. Ez is azon kevés indiai nevek egyike, amelyek U betűvel kezdődnek.

49. Vyomdev:

A szanszkrit „Vyom” szó teret, semmit vagy Shoonyát jelent. Sivát a Tér Urának tartják, ezért Vyomdevnek hívják.

50. Yayin:

Lord Shiva másik fülbemászó neve, amely jól működik a modern generáció számára, Yayin. Ez a szó azt jelenti, aki gyors, gyors és gyors. Nem így van manapság a legtöbb fiú?

10 kislány név, ami Lord Shivát jelenti:

Ha azt gondolta, hogy az Úr Shiva nevek csak fiúknak szólnak, akkor téved! Sok női név szoros kapcsolatban áll Lord Shivával. Vessünk egy pillantást az alábbiak mindegyikére:

51. Eeshwari:

Az Eeshwari az egyik legnépszerűbb kislány név, amely Lord Shivához kapcsolódik. Ez Eeshwar női változata, ami Istent jelenti. Tehát Eeshwari Istennőt jelent.

52. Isha:

Egy másik felkapott Lord Shiva név a lányok számára az „Isha”. Ez egy szanszkrit szó, ami azt jelenti, hogy „aki véd”. A gazdag jelentés mellett az Isha stílusosan és modernen is hangzik.

53. Rudrani:

Rudrani Rudra női hitvese, Lord Shiva első ismert alakja. Rudrani bizonyos értelemben Parvati istennőre utal, és néhányan még Durga istennő egy formájának is tekintik.

54. Shivani:

A „Shivani” név erőteljes hangulattal bír a „Shiva” alapszó miatt. Ennek a névnek a valódi jelentése „Shiva követője”.

55. Lavitra:

A Lavitra egy ősi fegyver neve, amely sarlóra hasonlít. A hindu puránák e fegyver társítását javasolják Lord Shivának. Ez az oka annak, hogy egyes szülők ezt a nevet részesítik előnyben Shiv Ji -val való kapcsolata és ritkasága miatt.

56. Natyapriya:

Ismeretes, hogy Lord Shiva élvezi a táncot, különösen, ha eksztatikus lelkiállapotban van. Ezért hívják őt „Natya Priya” -nak. Nőies hangzása miatt a kifejezés alkalmas lánygyermekek elnevezésére.

57. Pranavi:

A Pranavi a szanszkrit „Pranava” szóból származik, amely az univerzum első hangja – az Aumkara. Ez is Parvathi istennő sok neve közül való.

58. Shambhavi:

A Shambhavi a két szanszkrit „Sham” szóból származik, amelyek boldogságot és „bu” létezést jelentenek. A név tehát azt jelenti, hogy „aki boldogságból született”. Durga istennőt Shambhavi néven is emlegetik.

59. Shankari:

Shankari Parvati istennő egyik neve. Ez azt jelenti, hogy „Shankar hitvese (Lord Shiva)”. A név pozitív és nyugodt hangulattal rendelkezik a többi Shiva rokon névhez képest.

60. Tejaswini:

A Tejaswini jelentése: „csillogó vagy ragyogó”. Sivát világító személyisége miatt gyakran „Tejas” -nak nevezik, és innen származik a név.

5 Unisex babanév Lord Shivához kapcsolódóan:

Ha nemi szempontból semleges neveket keres, amelyek Lord Shivát jelentik, tekintse meg az alábbi listát:

61. Sukhada:

A szanszkrit „Sukhada” szó azt jelenti, aki boldogságot ad. Ki más, mint Lord Shiva hatalmas örömöt és boldogságot hozhat az életünkbe? Ez a név fiúknak és lányoknak megfelelő.

62. Varada:

A szanszkrit „Varada” szó jelentése: „aki áldást ad”. Lord Shiva ismert arról a nagylelkűségről, hogy áldásokat ad bhaktáinak.

63. Arha:

Az Arha jelentése „dicséretes”. Ezért szólítják hozzá Shiva bhaktái ezt a nevet, mivel megérdemel minden dicséretet és jó szót.

64. Bilwa:

A Bilwa a Bel fa szanszkrit neve, amelyet Lord Shiva imádására használnak. Szentsége miatt Bilwát vagy Bilvát kisfiúk és lányok elnevezésére használják.

65. Szada:

Sivát „Sadah Shiva” -nak hívják, mert örök és halhatatlan. A név mindkét nem számára jól működik semleges jelentése miatt.

5 ikerbaba neve Lord Shivához kapcsolódik:

Íme 5 ikergyermek -névsor, amelyek Shiv Ji -val kapcsolatosak:

66. Vrisan – Vrishank:

Ha Shiva -val kapcsolatos nevek sorozatát keresi ikerfiúknak, próbálja ki Vrisant és Vrishankot. A „Vrisan” Lord Shiva másik neve, a „Vrishank” pedig azt jelenti, hogy a bikával (Vrishabham Bull szanszkritul).

67. Mallesh – Mangesh:

Lord Shiva két népszerű neve az ikerfiúk számára Mallesh és Mangesh. A Mallesh a „Mallikarjuna” szóból származik, Shiva és Mangesh egyik formája állítólag Shiva reinkarnált karaktere.

68. Shiva – Shivathmika:

A Shiva és Shivathmika nevek a legjobb Shiva nevek iker kisfiú és lány számára. Shiva Lord Shiva közvetlen neve, Shivathmika pedig „Shiva lelke”.

69. Suprita – Suragana:

Shivát „Supritha” -nak is nevezik kellemes személyisége miatt. A Suragana azt jelenti, hogy „akinek istenei a kísérői”. Mindkét név alkalmas iker kislányokra.

70. Akshay – Akhil:

Az Akshay és Akhil nevek alkalmasak ikerfiúk számára. Akshay azt jelenti, hogy „örök vagy halhatatlan”. Az Akhil egy szanszkrit szó, ami azt jelenti, hogy “teljes”.

Ezek a legjobb Lord Shiva babanevek az isteni ajándékod (gyermeked) számára. Bár megpróbáltuk a legjobban értelmezni és értelmezni ezeket a szavakat, előfordulhat, hogy eltérések vannak a felfogásunkban. Ha van még ilyen Shiva -val kapcsolatos babaneve, amelyről úgy gondolja, hogy bele kell mennie ebbe a listába, tudassa velünk!

NYILATKOZAT: Fontos megjegyezni, hogy ezeknek a neveknek eltérő jelentése lehet a különböző országokban, kultúrákban és nyelveken. Tehát győződjön meg arról, hogy teljesen megértette a név szimbolikáját a helyi kultúrában, mielőtt kiválasztja a baba számára. Ne hagyatkozzon az ebben a cikkben közölt anyagokra, mivel az információ nem támaszkodik kiterjedt kutatásokra vagy szakértői véleményekre.