75 gyönyörű és egyedi olasz kislány neve és jelentése

Az olasz nevek egyre népszerűbbek a mai generációban. Bár a nevek hagyományosak, modern hangulatot kölcsönöznek, és gyönyörű jelentéssel bírnak. A nevek a személy karakterét is ábrázolják, ezért a mai emberek az olasz nevet akarják adni gyermeküknek, amelyhez nagyon jó jelentés társul, hogy ennek megfelelően kapják meg jellemüket. Tehát ebben a cikkben mintegy 75 legszebb olasz kislánynevet kerekítettünk, amelyek nagyon divatosak és mégis értelmesek.

Olasz kislány nevek

Az olaszok eleganciát és romantikát árasztanak, amelyet a csecsemőknek választott nevek továbbvisznek. Az emberek szeretik az olasz nevek modern, mégis hagyományos változatait, mivel azok tükrözik Olaszország etnikai örökségét és kultúráját. Ezen nevek többsége egy személy jellemét és személyiségét is ábrázolja. Olaszország a reneszánsz, Michelangelo, pizzák szülőhelye és fagylaltjáról híres. Ahogy Shakespeare mondja: „Mi van a névben?” most válaszolhat a kulturális jelentéssel és háttérinformációkkal, ha olasz nevet választ a kislányának.

Az olasz hagyomány szerint a gyerekeket általában a legszebben a nagyszüleikről és természetesen más családtagjaikról nevezik el. Az első fiút általában az apai nagyapáról nevezik el, az első lányt pedig az apai nagymamáról. A második fiát anyai nagyapjukról, a lányt a nagymamáról nevezték el. És ha többel vagy megáldva, mint gyermekekkel, akkor a nagynénik és bácsik, valamint a védőszentek nevére csorog. Ezért észreveszi, hogy sok név megismétlődik, és ez a hagyományokhoz való ragaszkodás szimbóluma. Ha a tiszteletlenség jelének tekintik, ha más nevet választanak.

Az 50 legjobb olasz kislány neve és jelentése:

Az olasz nevek olyanok, mint a horgonyok, amelyek ragaszkodnak a hagyományokhoz, és nem billeghet vagy sodródhat származásától. Az olaszok egyetértenek abban, hogy az összetartozás érzése miatt érdemes élni, és a hagyományok átörökülnek a következő generációknak.

Ebben a cikkben felsorolunk néhány legnépszerűbb olasz kislánynevet és jelentésüket.

1. Lucia:

Ha valaki a római korban élt volna, és hajnalban szült volna egy kislányt, akkor biztosan Lucia -nak hívnának. Ez azért van, mert szokás szerint a jelentés ezt sugallja, Lucia fényt jelent.

2. Romina:

Romina az olasz romák nőies változata. Ez egy Rómában élő személy nevét is sugallja, és az egyik híres olasz női babanév.

3. Szandra:

Ez a férfi név rövidített formája – Alexandra. Ez azt jelenti, hogy „a férfi védelmezője.” Sandra angol származású olasz női név, és a legnépszerűbb olasz lánynév.

4. Etta:

Az Etta az olasz eredetű név, és olyan nevek rövidített formája, mint a Loretta, a Rosetta vagy a Henrietta. Eredetileg ez a név olasz névelő volt.

5. Loretta:

A Loretta olasz eredetű női név. A latin Laurel vagy Laura szóból származik. A kidolgozás a XIX.

6. Zola:

Zola az olasz lány olasz származású neve. A név földdarabot jelent, és nagyon szép olasz kislány név.

7. Capri:

A Capri olasz eredetű modern név. A név egy olasz nevű szigetről származik, amely szépségéről ismert.

8. Mona:

A Mona ír eredetű női név, jelentése „nemes vagy arisztokratikus.” A Madonna rövidített formájaként is társítható. A név összefüggésbe hozható Leonardo-da-Vinci művész híres festményével-„a Mona Lisával”. Ez azonban egy régimódi olasz lánynév..

9. Donna:

A Dona olasz eredetű női név, ami azt jelenti, hogy hölgy. Eredeti jelentése: az otthon asszonya. Ez is a Donnak megfelelő tiszteletbeli cím, amelyet az embernél használtak.

10. Pálinka:

A pálinka az angol származású népszerű lánynév, ami „kardot” jelent. Ez a név a desztillált bornak is.

11. Josefina:

Josefina a héber Giuseppina és Josephine név olasz változata. A név jelentése: „Az Úr hozzáteszi; Jehova növekszik. ”

12. Allegra:

Az Allegra az olasz származású lány neve, ami meleget és gazfickót jelent.

13. Silvana:

Silvana, egy híres olasz lánynév, erdőt vagy erdőt jelent.

14. Gianella:

A Gianella héber vagy olasz származású női név, ami azt jelenti, hogy Isten kegyelmes.

15. Rochella:

Ez egy híres olasz név, francia vagy régi német eredetű, és kevés sziklát vagy pihenést jelent.

16. Carlota:

Ez a Carlota egy nagyon híres olasz név, és a különböző olasz és ónémet nevek változata, például a Carlotta, Carol, Caroline, Charlotte. Carlota jelentése „szabad ember”.

17. Roma:

A Roma olasz eredetű női név, és Olaszország fővárosával – Rómával – kapcsolatos. A mitológia szerint Roma volt Evander lányának a neve.

18. Calogera:

A Calogera a Calogero férfi név női változata. Ez a név a latin „Calogerus” névhez kapcsolódik, ami azt jelenti, hogy „gyönyörű idősebb”.

19. Gionna:

A Gionna héber vagy olasz származású híres lánynév, ami azt jelenti, hogy „Isten kegyelmes”.

20. Iránymutatás:

Guida az olasz eredetű női név, és útmutatót jelent.

21. Bambina:

A Bambina olasz származású híres női név, és fiatal lányt jelent. Ez a Bambi név változata.

22. Annuziata:

Annuziata az olasz eredetű név, ami annyit jelent. Szűz Mária néven is emlegetik, aki az Úr Gábriel utasításait követően gyermek Krisztust viseli. Ezt a nevet gyakran kapják a lánygyermekek abban a reményben, hogy a következő gyermek fiú lesz.

23. Romalda:

Ez egy olasz származású lánynév. Ez a Roma név egy változata.

24. Belladonna:

A Belladonna a modern olasz kislánynév, ami azt jelenti, hogy „tisztességes hölgy”.

25. Verona:

Verona az olasz származású népszerű lánynév. Általában valakit jelölnek, aki Veronából, egy népszerű észak -olasz városból származik.

26. Caprice:

A Caprice olasz, angol és francia eredetű női név. A Caprice szeszélyes vagy játékos.

27. Contessa:

A Contessa népszerű olasz lánynév, amelyet sovány és gyönyörű valakire használnak, és csodálatos személyiséggel rendelkezik.

28. Giovana:

Giovana nagyon népszerű lánynév héber eredetű, és azt jelenti, hogy „Isten kegyelmes”.

29. Nerissa:

Nerissa egy híres lánynév, ami fekete hajú. Olyan lánynak használják, akinek szép fekete haja van.

30. Gelsomina:

A Gelsomina egy népszerű lánynév, amelyet a jázmin növény jelölésére használnak. Ez az olasz eredetű név.

31. Vedetta:

A Vedetta olasz származású lánynév, cserkészt vagy őrt jelent. A francia Vedette kifejezés olyan dologra utal, amelyet elkülönítettek vagy kiemeltek, mint a felderítőben vagy az őrszemben.

32. Donelle:

A Donelle egy híres női név, és a Danielle és Donna népszerű nevek változata. Mindezen nevek jelentése Lady.

33. Fabienne:

A Fabienne az olasz származású híres női név, ami azt jelenti, hogy „kézzel dolgozik”.

34. Janina:

Janina az olasz, angol és héber eredetű név, ami azt jelenti, hogy Isten kegyelmes. Ez a változat a héber és angol nevekből, mint Jan, Jane, Janine és Gianina.

35. Cameo:

Ez egy nagyon híres olasz és francia eredetű név, amely bőrt jelent.

36. Elda:

Az Elda egy nagyon népszerű olasz származású lánynév, amely bölcs vagy körültekintő tanácsadót jelent.

37. Belenda:

A Belenda egy gyönyörű lánynév, olasz származású, ami azt jelenti, hogy gyönyörű. Ez az olasz Belinda név változata.

38. Madona:

A Madona olasz eredetű női név. Ez azt jelenti: „Asszonyom; Szűz Mária ”és Madonnával áll kapcsolatban.

39. Amelda:

Ez a lánynév ónémet eredetű, ami egyetemes csatát jelent. Ez az olasz Imelda név változata.

40. Ginetta:

Ez a héber vagy olasz eredetű másik név, ami azt jelenti, hogy Isten kegyelmes.

A legjobb 10 iker olasz kislány neve:

41. Éva és Zoe

Ez a két gyönyörű név ugyanazt jelenti, de különböző eredetű. Éva héber, Zoé pedig görög származású. Mindkét névnek ugyanaz a jelentése, ez az Élet.

42. Freya és Phoebe

Ahogyan a szerelem és a fény tökéletes párost alkot, úgy Freya és Phoebe is. Freya a szerelem, a fény és a termékenység istennőjét jelenti, míg Phoebe ragyogó és ragyogó. Ez a név görög eredetű. Együtt csodálatos párost alkotnak az ikerlányoknak.

43. Esme és Imogen

Az Esme név Skóciából a királyi család egyik tagja révén jutott el Franciaországba, és szeretettet jelent. Imogen viszont görög eredetű, és azt jelenti: „szeretett gyermek”.

44. Ava és Belle

Ava latin eredetű, és a héber eve név egy változata, amely életet jelent. Másrészt a Belle az Isabelle rövidítése, ami azt jelenti, hogy szép. A nevek együtt azt jelentik: „Az élet szép”.

45. Amber és Margot

Mi lehet jobb, mint egy édesanyának két gyönyörű drágaköve? A borostyán egy angol drágakő neve, amely sárgás színű és ékszerek készítésére szolgál. Margot viszont Gyöngyöt jelent.

46. ​​Sarah és Almirah

Ezeknek a gyönyörű neveknek közös jelentése van, és ez a hercegnő. A lányok mindig hercegnők a szüleik számára, és ezek a nevek még ugyanazt is jelentik.

47. Arabella és Callista

Ezek a gyönyörű nevek jól csengnek együtt, sőt ugyanazt jelentik – Gyönyörű.

48. Alice és Elsie

Alice német eredetű név, és azt jelenti, hogy nemes. Míg az Elsie a híres Elizabeth név rövidítése, ami azt jelenti, hogy istennek szentelt.

49. Eden és Savannah

A híres amerikai színésznő ezeket a neveket adta gyönyörű ikreinek, akik 2007 -ben születtek. A Savannah név Spanyolországból származik, és lapos trópusi gyepet jelent, míg az Éden az élvezet vagy öröm helyét jelenti.

50. Ciara és Niamh

Ez lehet a legjobb név, amelyet azoknak az ikreknek adhatnának, akik színkontrasztot mutatnak. A Ciara azt jelenti, a kis sötét, míg a Niamh azt jelenti, hogy világos. Mindkét név ír eredetű.

A legjobb olasz kislány nevek és jelentések:

Az alábbiakban bárkit kiválaszthat az olasz kislánynevek közül, azok jelentésével együtt.

1. Szófia:

Dallamos, hangzó név, Sophia zeneileg gördül le a nyelvről. Népszerű név, Szófia eredete Görögországból és Spanyolországból származik, és bölcsességet jelent; aki nem szeretné, ha aranyos örömkötegük a bölcs lenne.

2. Izabella:

A héber eredetű Isabella jelentése: Istennek szentelt. Középkori hercegnőkhöz, királynőkhöz és Shakespeare -darabokhoz kapcsolódó név. Az olyan név, mint Isabella, büszkeséggel és önbizalommal töltheti el hercegnőjét, őszinteséggel és szeretteivel való odaadással együtt.

3. Aria:

Hozd be a zene varázslatát gyermeked életébe ezzel a dallamos névvel. Olaszországból származik az Aria, amely dallamot jelent. Hagyja, hogy kicsinye szívverése szeretetben és harmóniában történjen minden alkalommal, amikor elénekeli a nevét.

4. Ariana:

Ez a név Ariana Grande popsztár miatt vált híressé, de eredetét görög és olasz gyökerekre vezeti vissza, amelyek jelentése „teljesen tiszta” és „nagyon szent”. Mindkét esetben minden kislány, akinek ezt a gyönyörű nevet adják, az istenek által küldött mennyei angyal lesz.

5. Beatrice:

Beatrice, az irodalomból származó név, most friss, életet kapott. Beatrice hercegnőt követően a név ismét a figyelem középpontjába kerül. Dicsőséges jelentése: „ő, aki boldogságot hoz”, ez a tökéletes név egy csecsemő számára, aki biztosan mély boldogságot hoz mindenkinek, akinek megérinti a szívét.

6. Auróra:

A latin jelentésből Hajnal, a római mitológiában a napfelkelte istennője Aurora volt, akinek a könnycsepp a reggeli harmatcsepp volt. Egy név, amelyet a baba dédelgetni fog, amikor napsugarat hoz az életébe minden nap, és örömmel játssza Aurora mesebeli hercegnőt Csipkerózsikában.

7. Francesca:

A férfi Frances szerint ez a női változat Olaszországból származik, jelentése: „az ingyenes”. Egy csodálatos gesztus a név mögött, ami azt sugallja, hogy egy kislány önállósuljon és magabiztos legyen, szárnyakat nőjön és szárnyaljon a többiek felett. A nevet mindenki értékelné, akinek van.

8. Alessia:

Olasz és görög eredetével az Alessia név görög istennők képeit idézi. A kedvenc név nagyon nőies és csinos azt jelenti, hogy megvédi a harcosokat. Legyen büszke arra, hogy kislányát Alessia névre kereszteli, mert ez azt sugallja, hogy a nő erős, támogató és odaadó lesz.

9. Bianca:

Egy gyönyörű név és egy változat a francia változatban, Blanche. A Bianca jelentése fehér, ragyogó. Hozz fényt az életedbe egy imádnivaló kislánnyal, és nevezd el Biancának. Jövőjének fényesen kell ragyognia, lelkének pedig olyan tisztának, mint a fehér.

10. Gia:

A Gia a Gianna rövidebb változata. Kellemes, dallamos hangja van, ha olasz akcentussal mondja. Maga a név Isten kegyes ajándékát jelenti. A gyermek mindig szeretettnek érezte magát és kegyes volt, tudva, hogy szerető ajándék a szüleinek a Mindenhatótól.

11. Chiara:

Kimondott Kiara, mint egy tiara, egy gyönyörű olasz név. Világos és világos, és nagyon népszerű Olaszországban. Csak el lehet képzelni egy ilyen nevű kislányt, hogy kecses és csinos legyen, és ismerje saját elméjét.

12. Giorgia:

Grúzia olasz változata, bár meglehetősen felső osztálynak hangzik, ez a név valójában farmert jelent, bár nőnek szól. Ha kislányát elnevezi, ez azt sugallhatja, hogy szereti az állatokat, boldog a természetben és élvezi a gyakorlati dolgokat.

13. Noémi:

A Naomi olasz változata egy egzotikus hangzású név, ami örömömre szolgál. Ez a név minden kislánynak ideális lenne, mivel mindegyik öröm a szüleik számára, és a kis Naomi különleges kedvenc lehet.

14. Bella:

Egy hagyományos olasz név felelevenedett az Alkonyat -sorozat és Bella Swan népszerűsége után. A név egészen a 13. századig nyúlik vissza. A szó jelentése: maga a név szép hangzással rendelkezik; minden kislány biztosan szép lesz, különösen ezzel a névvel.

15. Gabriella:

Ez az olasz név nagyon népszerű lett az utóbbi időben. Nagyon romantikus hangzású név. Isten asszonya vagy Isten jelentése az én erősségem; egy kislányt erős karakterűnek, de kecsesnek tudunk elképzelni.

16. Liliana:

Olasz eredetű, ez a név nagyon népszerű, és a virágot jelenti, Lily. Gyönyörű név egy imádnivaló kislánynak, aki olyan szép és finom lenne, mint maga a virág.

17. Serena:

A latin származékból származik, és a római Szent Serene -hez kapcsolódik az ókorban. A híres Serena a teniszsztár, Serena Williams. Ez azt jelenti, hogy nyugodt és derűs, és egy ilyen nevű kis angyal meg van győződve arról, hogy nyugodt és szelíd természetű.

18. Camilla:

A szép név, amely virágnak tűnik, olasz és latin gyökerekkel rendelkezik. A templom szolgája, tökéletes egy ilyen nevű kislány számára, mindenre kiterjedő, tiszta és tökéletes.

19. Vittoria:

Egy olasz név és egy variáció a Victoria -ról. A név diadalmas és győztes. Erős név, amelyet egy kislánynak kell adni, és a helyes útra kell vinni, hogy sikeres, erős elméjű fiatal hölgy legyen.

20. Ginevra:

Egyedülálló olasz név, fehér hullámot vagy tisztességeset jelent. Ginevra szép név egy fiatal, világos hajú lánynak, aki olyan fiatal hölgy lehet, akinek élete sok szempontból gyümölcsöző.

Olasz baba nevek ikerlányoknak:

Milyen neveket választ, ha ikerlányai vannak? Vessen egy pillantást a legjobb olasz kislánynevek közül:

1. Gabriella és Isabella:

Gabriella jelentése „Isten asszonya, vagy az én erősségem Isten”, Gabriella olasz változata. Ez egy nagyon népszerű keresztnév, és évszázadok óta használják.

Isabella Erzsébet héber származású lányneve, ami azt jelenti: „Isten az esküm”. Ez népszerű választás egy lány nevére, és valóban divatos.

2. Carlotta és Vedetta:

A Carlotta olasz származású lánynév, ami azt jelenti, hogy „szabad ember”. Ez Charlotte, Carol és Caroline másik változata. Ez egy nagyon népszerű keresztnév a nők körében. Elég stílusosnak és kortárs névnek tartja egy lány számára.

A Vedetta egy nagyon elegáns, olasz származású lánynév. A Vedetta őrt vagy cserkészt jelent. Ez egy nagyon ritka keresztnév, és a Vedette változata.

3. Gianna és Bianca:

Gianna lánynév olasz származású, ami azt jelenti: „Isten kegyelmes”. Ez Gianni női formája. Ezt a nevet Szent GiannaMolla tiszteletére használják, aki életét kockáztatva csecsemőjéért halt meg 1962 -ben, mert veszélyes terhessége volt.

Az olasz eredetű Bianca jelentése „fehér, tiszta”. A kedvenc Shakespeare egyik kedvenc neve volt, amelyet a „The Taming of the Shrew”, az „Othello” és a „Kiss Me, Kate” című musicalben használtak. Ez a név egzotikusnak tekinthető, és megőrzi tisztaságát és ártatlanságát.

4. Donna és Cianna:

A Donna olasz származású név egy lánynévre, ami azt jelenti, hogy „hölgy”. Gyakran „az otthon asszonyaként” emlegetik. Tiszteletbeli címként is megadják, mint a „Don for men”.

Cianna olasz származású lánynév, ami azt jelenti: „Isten kegyelmes”. Fényt is jelent. Ez nem túl gyakori név

5. Loretta és Yuberta:

A Yuberta, az olasz lánynév és az Uberta változata, az egyik legnépszerűbb olasz női baba név. Fényes vagy ragyogó értelmet jelent. Ez egy nagyon ritka és egyedi olasz eredetű név is.

Loretta olasz eredetű név Laura vagy Laurel számára. Ez a név a 19. század óta használatos. Ez egy szent neve.

A legtöbb olasz név a spanyol és a görög eredetű. Az olasz kultúrát és örökséget meghatározó vallás fontosságát hangsúlyozzák kislány nevükben. A nevek olasz dallammal kiejtve dallamos tulajdonságokkal rendelkeznek.

A lányok mindig hercegnők a szüleik számára. Ők a szemük alma, és a szülők mindig a lehető legjobb neveket akarják adni, amelyek nagyon jól leírhatják érzéseiket. Tehát amint azt a fentiekben részleteztük, megpróbáltunk összeállítani gyönyörű olasz kislányneveket, amelyek nagyon híresek és csodálatos jelentéssel rendelkeznek. Az olasz nevek nagyon sok manapság, mivel kellemesen hangzanak, és mélyebb jelentéssel társulnak hozzá.