Hasta Nakshatra Baba nevek: 60 legújabb név jelentése

A Hasta nakšatra a 13. csillag, összesen 27 naksatra közül. Ha a baba a Hastha Nakshatra idején született, kedvezőnek tartják, hogy a csillagot szabályozó kezdő szótagnak megfelelően nevezzék el. Az asztrológia szerinti babanevek sorozatában ma a Hasta nakshatra babaneveket fogjuk megvitatni fiúknak és lányoknak ebben az évezredben.

hasta nakshatra baba nevek

Az értelmes, modern, hagyományos, rövid, és aranyos Hastha nakshatra nevek szép összeállításának listájával fogadhatunk, hogy megtalálja a megfelelőt ebben az útmutatóban, és a keresés itt ér véget!

Hastha Nakshatra és a jellemzők:

A Hasta nakshatra 10-23,20 között mozog a Szűz csillagjegyben. Ez a 13. nakshatra a rendben, Szurja Déva, mint irányító istenség. A Hasta nakshatra szimbóluma egy ököl, és a Szűz állatöv középpontjában a nakshatra áll. A Hasta nakshatra alatt született csecsemőkről azt mondják, hogy tele vannak tudással, bölcsességgel, ragyogással, szépséggel és erővel. Kedvesek, lojálisak legközelebbi tagjaikhoz, és nagyon nagylelkűek. Nagyon gondolkodó és aktív személyek. A Hasta nakshatra állati neve nőstény bivaly.

Hasta Nakshatra baba nevek kezdőbetűk/szótagok:

Ha gyermeke e csillag alatt születik, akkor kedvezőnek tekinthető, ha neve Pu, Poo, Sha, Shaa, Na, Tha karakterekkel kezdődik. Ha pada akar menni,

  • A Hasta nakshatra 1. pada nevek Pu -val kezdődnek
  • A Hasta nakshatra 2. pada nevei Sha -val kezdődnek
  • A Hastha nakshatra 3. pada név Na -val kezdődik
  • A Hasta nakshatra 4. pada nevek Tha -val kezdődnek

Most menjünk előre, és fedezzük fel a fiúk és lányok hastham natchathiram nevének listáját jelentésével.

Hastha Nakshatra babák nevei jelentésükkel:

Essünk neki; fedezzük fel a Hasta nakshatra szép, értelmes, aranyos és modern nevét fiúknak és lányoknak.

Hasta Nakshatra Baby Boy nevek:

1. Poojith:

A Poojith vagy Poojit egy nagyon gyakori kisfiú név, mégis intenzív és hagyományos jelentéssel. Poojit azt jelenti, hogy imádják vagy tiszteletreméltó. A hindi és a szanszkrit nyelvből származik.

2. Szegény:

A Poorna szanszkrit nyelven azt jelenti, hogy teljes. Ez egy értelmes és hagyományos szép kisfiú név a Hasta nakshatra számára. Ennek a névnek egy másik lehetséges változata a kisfiúknál a poornan.

3. Poorvaj:

A szegényvaj szó hindi nyelven szó szerint a család vénjeit vagy őseit jelenti.

4. Pughul:

A Pughul egy nagyon egyedi és ritka kisfiú név. Dicsőséget jelent. Ez egy új és modern névválasztás a Hasta nakshatra babák számára.

5. Pulasztja:

Ha a hagyományos és hagyományos neveket részesíti előnyben a csecsemők számára, akkor ez jó választás lehet. Pulastya a bölcs neve a mitológiákban és vallási szövegekben.

6. Pulkit:

A pulkit hindi és más indiai nyelveken boldogságot jelent. Ez is az örömteli és izgatott szimbólum. Ez egy aranyos és modern baba név a Hasta nakshatra számára. Ez az egyik kedves Hasta nakshatra férfi név.

7. Puneet:

A Puneet egy nagyon gyakori és aranyos férfi fiúnév a Hasta nakshatra számára. A Puneet név jelentése tiszta vagy szent. Az ugyanazon név másik helyesírási változata a Puneeth vagy a Punit.

8. Purav:

Purav keletet jelent. A napfelkeltét és a sugarakat is szimbolizálja. A név meglehetősen modern és egyedi, ritka baba névválasztás. Ez az egyik kedvenc aranyos és rövid Hastham natchathiram fiúnevünk.

9. Purvesh:

A purvesh földet jelent. Ez ismét egy új és modern kortárs baba névválasztás, amelyet nem nagyon találnak Indiában.

10. Pushkar:

Pushkar szent helynév az indiai Rajasthan államban. Ez a hastham csillagfiú baba neve alternatívaként lótuszt, eget és napot is jelent.

11. Pushpaj:

A puspaj azt jelenti, hogy valaki virágból született. Ez is a nektárt szimbolizálja. Ez a hastham natchathiram fiú baba nevek szép és kreatív kisfiú névválasztás.

12. Pushpak:

A Pushpak név a hindu mitológiából származik. Ez Lord Vishnu járműve. Ez a hagyományos kisfiú neve.

13. Pushpesh:

Pushpesh a Virágok ura. Ennek a névnek hagyományos jelentése van, mégis nagyon modernnek és kedvesnek hangzik, bájos hangzással.

14. Shaan:

A Shaan büszkeséget jelent. A hindi nyelvből származik, és békét is jelent. Ez a Hasta nakshatra egyik egyedi fiúneve.

15. Shahan:

Shahan az egyik Kauravas név. Ez egy hagyományos és vallásos kisfiú névválasztás a Hasta nakshatra számára.

16. Shahu:

Ha aranyos és kedves kisfiú nevet szeretne, Shahu jó választás lehet. Shahu királyt jelent.

17. Shailaj:

A Shailaj a hegyek gyermekeit jelenti. Ez egy kedves kisfiú név hagyományos, mégis mély jelentéssel a háta mögött.

18. Shailesh:

Shailesh egy nagyon gyakori kisfiú név. Ez a Himaláját vagy a hegyek Istenét jelenti. Ez a hindu mitológiai szövegekből származik. Ez egy gyakori Hasta nakshatra név telugu nyelven.

19. Shaktidhar vagy Shakti:

A Shakti azt jelenti, hogy erős. Saktidhar Lord Shivát jelenti, aki a hatalmas lény. Ez hatalmat és képességet is jelent.

20. Shakya:

Shakya Budha ura. Ez egy modern és aranyos rövid baba név a Hasta nakshatra számára, mégis hagyományos és intenzív jelentéssel.

21. Shamant:

A Shamant vagy a shamanth nagyon modern és egyedi ritka névválasztás. A Shamant név egyetemes és Lord Rámát jelent.

22. Shami:

Shami tűz. Ez a fa neve is. Ez egy nagyon különböző és ritka baba névválasztás a Hasta nakshatra számára. Ez az egyik közelgő híres Hasta nakshatra név Malayalamban.

23. Sharat:

A Sharat vagy a Sharath egy szezon neve. Őszt jelent. A név a szellőt, a felhőket és a levegőt is jelképezi.

24. Sharvin:

Sharvin győzelmet jelent. Ez egy új és mégis nagyon kedves és értelmes név a kisfiúk számára. Ez az egyik híres modern választás a Hasta nakshatra babanevek tamil nyelven.

25. Shashikant:

Shashikant vagy Shashikanth holdat jelent. Ragyogást, ragyogást és fényt is szimbolizál. Ez egy klasszikus és nagyon gyakori kisfiú név a Hasta nakshatra -ban.

Hasta Nakshatra kislány nevek:

26. Pooja:

A Pooja vagy a puja a leggyakoribb név a Hasta nakshatra kislány nevek alatt. A Pooja név azt jelenti, hogy imádni. Ez egy klasszikus kislány névválasztás.

27. Poojitha:

Poojitha azt jelenti, hogy imádják, vagy valakit, aki tiszteletet érdemel, vagy tiszteletre méltó. Ez a Hasta nakshatra Kanya Rashi név szintén gyakori kislány névválasztás.

28. Poonam:

A Poonam egy nagyon klasszikus kislány név Észak -Indiában. Teliholdat jelent. A Hasta nakshatra női nevek szintén a szépséget és a ragyogást szimbolizálják.

29. Szegény:

Poorva vagy Purva korábbit vagy idősebbet jelent. A hindi nyelvből származik, amely rövid és édes kislány neve.

30. Pulkita:

A Pulkita azt jelenti, hogy ölel. Ez egy egyedi és nem túl gyakori név a Hasta nakshatra kislányainak.

31. Punitha:

A Punitha azt jelenti, hogy szeretni és tisztítani kell. Szintén a szentet szimbolizálja. A név másik változata a Puneetha. Ez az egyik ritka hastham natchathiram lány baba név.

32. Pushpa:

A Pushpa egy kedves kislány névválasztás, amely meglehetősen klasszikus és mégis gyakori a kislányoknál. Virágot jelent.

33. Shaanthi:

Shanthi vagy shaanthi nagyon gyakori kislány névválasztás. Ez egy klasszikus és gyönyörű név, amely generációk együttes gyakorlata. Shanthi békét jelent.

34. Shahana:

Ha modern és ritka egyedi nevet szeretne, a Shahana jó választás lehet. A Shahana azt jelenti, hogy raga. Ez a Hastham sztárlány baba neve türelmet is jelent.

35. Shaivi:

Shaivi a jólét. A gazdagságot és a jókedvet is szimbolizálja. Ez egy modern és mégis szép, értelmes baba névválasztás a Hasta nakshatra számára.

36. Shamita:

A Shamita vagy a Shamitha azt jelenti, hogy béketeremtő. Ez a Hasta nakshatra lány baba neve békés, megnyugodott és mindig szelíd lelket jelent.

37. Shanmukhi:

Ha a hagyományos, de ritka és ritka nevet részesíti előnyben, a Shamukhi ideális lehet. Shanmukhi jelentése hatarcú istennő.

38. Shanvi:

Shanvi nagyon aranyos és kedves merész név. A Shanvi név izzó és vonzó. Ez Parvathi istennőt is jelenti. Egy ilyen szép modern név, jelentős hatással.

39. Sharani:

Sharani a föld őre vagy védelmezője. Ez egy ritka és teljesen új kislány névválasztás a Hasta nakshatraborns számára.

40. Shravani:

A Shravani egy nagyon elterjedt háztartási név Indiában. A shravani a Shravan hónapban született személyt jelenti. A név Parvathi istennőt is jelenti.

41. Sharaya:

A Sharaya hercegnőt vagy örömöt jelent. A név ritka és kortárs választás számos modern szülő számára, akik nem mindennapi nevet akarnak.

42. Sárika:

A Sharika Durga istennőt jelent. A név nagyon modernnek és kortársnak hangzik, mégis intenzív hagyományos jelentéssel.

43. Sarmika:

A Sharmika indiai nyelven a szépségből és a gyönyörű lélekből ered. Ez egy szép kislány névválasztás Hasta nakshatra számára.

44. Sharmitha:

Sharmitha ragyogó személyt jelent. Ez is ragyogást, szépséget és boldogságot szimbolizál.

45. Sharvi:

A Sharvi isteni érzést jelent. A név a hindi nyelvből származik, és meglehetősen kreatív névválasztás a csecsemők számára ebben a generációban.

46. ​​Shavika:

Shavika a kis völgy neve. Ha az édes és gyönyörű hangzású nevet részesíti előnyben, ez jó választás lehet.

47. Shayna:

Shayna azt jelenti, hogy szép. A név új és ritka választás a kislányok számára, ami egy csinos és vidám lényt is szimbolizál.

48. Shayla:

Shayla egy másik név Parvathi istennőnek. Ez azt jelenti, hogy egy ember él a hegyen.

49. Shatarupa:

Shatarupa Brahma hitvesét jelenti. Ez is Lord Shivát szimbolizálja. A név meglehetősen gyakori választás a kislányok számára Észak -Indiában.

50. Sharvya:

A Sharvya egy újkori kortárs névválasztás. Ez a név nagyon fiatalos, és azt jelenti, fényes és szerető.

Unisex nevek a Hasta Nakshatra babákhoz:

51. Sharva:

Sharva jelentése: Krisna. Ez is tökéletes vagy teljes lelket szimbolizál. Ez a tökéletes név kislányoknak és fiúknak egyaránt

52. Shashi:

A Shashi ismét gyakori név Indiában, mind a fiúk, mind a lányok számára. A Shashi név jelentése: hold.

53. Shasti:

A Shasti parancsot vagy parancsot jelent. Ez is Lord Durga másik neve, és a Hasta nakshatra fiúknak és lányoknak is ideális unisex neve..

54. Punya:

A Punya jó munkát jelent. Ez azt is jelenti, hogy méltó, tisztességes, szent és szent. A név ritka és egyedi baba név fiúknak és lányoknak.

55. Shaiju:

A Shaiju egy másik gyakori név a fiúk és a lányok számára. Ez az unisex név a nap erejét szimbolizálja. Ez egy tökéletes hagyományos és értelmes név a Hasta nakshatra babák számára.

Iker baba nevek Hastha Nakshatra számára:

56. Pooran – Poorbi:

Pooran teljes lényt jelent. A bőséget és az utódot is szimbolizálja. Poorbi a keleti vagy klasszikus dallamnevet jelenti. Ez egy tökéletes rímes kisfiú és lány iker név a Hasta nakshatra számára.

57. Poornima – Poorti:

A Poornima a lányok általános neve, ami teliholdat jelent. Poorti ismét elégedettséget jelent. Ez az iker kislány névválasztás.

58. Poorvika – Pooshitha:

Poorvika azt jelenti, hogy korábban vagy ősök. A Pooshitha azt jelenti, hogy táplált vagy szeretett. Ezek szép kislány iker névválasztások a Hasta nakshatra számára.

59. Punarvika – Pundari:

A Punarvika csillagot jelent. A Pundari azt jelenti, hogy szent. Ezek tökéletes modern, mégis tartalmas kislány ikernevek a Hasta nakshatra számára.

60. Shashvat- Shashrvat:

A Shashvat örök vagy állandó. Shashrvat az Úr Sun neve. Ezek egyedi, nem mindennapi és kedves kisfiú iker névválasztások a Hasta nakshatra számára.

Ezek a Hasta nakshatra babanevek modern, értelmes, kedves és nagyon aranyos választás az ebben a generációban született csecsemők számára. Remélem tetszettek ezek a nevek és megtalálta az ideálisat. Ossza meg velünk gondolatait!

Jogi nyilatkozat:

A fent megadott nevek mindegyikének jelentése kontextusban és időben van. Ezek a jelentések és szimbólumok eltérőek lehetnek a különböző kultúrák, országok, régiók és nyelvek szerint. Javasoljuk, hogy végezzen kiterjedt kutatást, mielőtt megértené a névhez fűzött számos értelmezést.