Punarvasu Nakshatra babanevek: 60 rövid és modern név

Mik a nakshatrák, és miért beszélünk a Punarvasu nakshatra babanevekről? Az indiai szubkontinens különböző kultúrák, hitrendszerek és tapasztalatok keveréke. A hindu mitológia szerint mindannyian azt hisszük, hogy a holdcsillagok, a napjelek, a holdjelek és a csillagállások követése az asztrológiában befolyásolhatja életünket. Ennek megfelelően, ha valaki egy adott naksatra/csillag alatt születik, akkor kedvezőnek tekinthető, ha kijelölt kezdő névtaggal nevezi meg. Ma ezért vagyunk itt, és Punarvasu nakshatra babaneveket ajánlunk azoknak, akik e csillag alatt születtek..

punarvasu nakshatra baba nevek

Kezdjük el, és fedezzünk fel többet a csillagjellemzőkről és a punarvasu nakshatra nevekről a csillag alatt született csecsemők számára.

Punarvasu Nakshatra és jellemzői:

A Punarvasu Nakshatra a 20 fokos Ikrek jel tartományba esik, 3: 20 -ig a Rák jelben. A punarvasu nakshatra a fény visszatérését jelenti. Ha a baba e csillag alatt születik, akkor úgy vélik, hogy nagyon spirituális és tele van hiedelmekkel, intelligenciával rendelkezik, okos és okos. Továbbá azt is hiszik, hogy jólétet fog tapasztalni, és türelmes lesz változtatni az életen.

Az uralkodó istenség itt Lord Shiva, az állatöv az Ikrek és a Rák. A punarvasu csillag állati szimbóluma egy nőstény macska.

Punarvasu Nakshatra nevek Kezdőbetű/szótag:

Ha gyermeke e csillag alatt születik, szerencsésnek és szerencsésnek tekinthető, ha neve Ke, Kay, Ko, Ha, Szia, Hee betűkkel kezdődik.

A legjobb babanevek Punarvasu Nakshatra alatt:

Kezdjük el, és fedezzük fel a punarvasu nakshatra babák legszebb, legértelmesebb és legédesebb különböző neveit.

Punarvasu Nakshatra Baby Boy nevek:

1. Harit:

A Harit név hindi nyelven szó szerint azt jelenti, hogy művelő vagy valaki, aki szereti a zöldet. A név egészen új és modern név, és még nem túl népszerű Indiában.

2. Hameer:

A név a hindi, ameer szóval jött, ami azt jelenti, hogy valaki gazdag. Hameer így azt jelenti, hogy valaki gazdag vagy gazdag családhoz tartozik. Alternatív megoldásként zenei raga is van ezen név után.

3. Hanish:

Hanish Lord Siva másik neve. A név azt is jelenti, aki ambiciózus vagy határozott. Szeretjük mindkét jelentést. Ez egy kedves és rövid baba név punarvasu nakshatra alatt.

4. Hansal:

Ha modern és aranyos hangzású nevet szeretne, modern kiejtéssel, a Hansal jó választás lehet. Hansal valakit jelent, aki olyan, mint egy hattyú, vagy a szépséget és a békét is szimbolizálja. A név hindi és szanszkrit nyelvekből származik. Az azonos név másik helyesírása Hanshal.

5. Hansith:

A Hansith név a hindi nyelvű Hans szóból származik. Ez valakit jelent, aki tele van örömmel és mindig boldog, nevetve. Ez egy egyedülálló punarvasu nakshatra férfi név.

6. Hanuman:

Ez egy meglehetősen hagyományos és mitológiai név a hindu kisfiúk számára. A nevet az Úr Hanuman ihlette. A fiúk több neve közül ez mindig klasszikus választás.

7. Hanvesh:

Hanvesh szó szerint valakit jelent, akinek lágy elméje van, nyugodt és szelíd. A név modern és édes rövid név a kisfiúk számára ebben az évezredben, és egyedülálló is.

8. Hárán:

Ez egy alternatív név Lord Shiva számára. Hárán az, aki elpusztítja a rosszat vagy a világ bűneit. Ez azt jelenti, hogy valaki haranát csinál. Ezt a nevet hindu mitológiai szövegek ihlették. Mit gondol erről?

9. Hardhik:

Hardik néven is írják, a név azt jelenti, hogy valaki szívélyes vagy szeretetteljes mások iránt. Ez egy modern és kortárs névválasztás a szülők számára manapság, és lassan népszerűvé válik Indiában.

10. Harendra:

Ismét a Harendra nevet Lord Siva neve ihlette. Ez a hindu mitológiai történetekből származik. Imádjuk ezt a kisfiúnevek alatt a punarvasu nakshatra számára.

11. Harihar:

A Harihar név nem más, mint Lord Vishnu és Lord Siva együtt. Azoknak a szülőknek, akik hagyományos jelentésű nevet keresnek, mégis egyediséggel és ritka választásokkal, ez ideális lehet.

12. Harish:

A Harish divatos név már Indiában, a szanszkrit nyelvből származik. A Harish név ismét Lord Vishnu, és Lord Siva mindkettőt kombinálta.

13. Harmin:

A Harmin rövid és modern választás jó kiejtéssel. A Harmin harmóniát és nemességet jelent.

14. Kemény:

A Harsh név hindi nyelven szó szerint örömöt, örömöt, izgalmat és boldogságot jelent. Ez egy modern név, amely az utóbbi két évtizedben népszerűvé vált.

15. Harshal:

A Harshal valakit jelent, aki mindig örömteli és boldog. A név ismét keményből származik, mégis egyedi hangzású és névválasztással. Mit gondol erről az édes névről??

16. Himadri:

A Himadri a Himalája hóhegyeinek másik neve. Ez egy új és modern, egyedi névválasztás a közeljövőben.

17. Hiran:

A hiran a szanszkrit és a hindu mitológiában azt jelenti, hogy valaki halhatatlan. Másfelől viszont Hiran is olyan, aki értékes.

18. Hitesh:

Ez egy új és ritka név Indiában. Hitesh Lord Venkatesha. A Hitesh név másik jelentése valaki, aki a jóság ura.

19. Hivan:

Hivan magabiztos és intelligens embert jelent. Bár a név még nem sokat ismert, ez egy közelgő és új egyedi névválasztás a modern szülők számára.

20. Kerav:

A Kerav örökkévalót jelent, vagy olyat, ami soha nem tűnik el. Ha azt szeretné, hogy a név ke -vel kezdődjön, ez egy egyedi és rövid aranyos névválasztás.

21. Kesav:

A Kesav név, bár Indiában már nagyon népszerű és jól ismert, mégis időtálló és klasszikus névválasztás. Sok jelentése van, Lord Venkatesa, Lord Vishnu, Lord Krisna is. A másik lehetséges változat ebben a névben a Kesava, Kesavan, Kesavulu, Keshab.

22. Ketu:

Ketu nem más, mint Lord Siva. A névnek azonban más jelentései is vannak – valaki, aki vezető, intelligens és kiemelkedő híres személy, tele tudással és bölcsességgel. Ha négybetűs rövid nevet szeretne választani, akkor ez jó lehet.

23. Kokil:

Sokan nem nevezik el a gyereküket ilyen név után, de ha az egyediséget és a frissességet részesíti előnyben bármivel szemben, ez gyönyörű művészi név lehet. Kokil a kakukkból származik a madárból.

24. Koushik:

Kousik néven is írják, ez Lord Indra és Siva másik neve. Másrészt a Koushik azt is jelenti, aki tele van szeretettel és tudással.

25. Kovidh:

Kovidh egyedi név és új mindannyiunk számára. Kovid néven is írva, ez azt jelenti, hogy ügyes, művészi, kulturált és élményekkel teli személy.

Punarvasu Nakshatra kislány nevek:

26. Keyara:

Keyara valaki sötét hajú, gyönyörű megjelenésű. A név napjainkban egyre népszerűbb, és egy modern indiai név egy kislány számára.

27. Szia:

A Hiya olyan embert jelent, akinek együttérző és nagylelkű szíve van. Ez a punarvasu nakshatra női név egy gyönyörű rövid indiai kislány név, amelyet ki kell próbálni.

28. Harsita:

Más néven Harshita vagy Harsita, a név a Harsh szóból származik, ami azt jelenti, hogy boldog és örömteli. A Harsita azt jelenti, hogy valaki örömteli vagy vidám, tele boldogsággal és mindig elragadtatva.

29. Keya:

A Keya név aranyos és rövid négybetűs név, ritka és egyedi. A Keya monszunvirágot jelent. Ha inkább egy népszerűtlen nevet részesít előnyben, akkor ez jó választás lehet.

30. Himani:

Ez egy hagyományos jelentésű név, de nem nagyon ismert, gyönyörű jelentéssel. Himani jelentése Parvathi istennő, vagyis a hóban és a Himalájában.

31. Harika:

A Harika név meglehetősen ismert és népszerű Indiában. Ez azt jelenti, Parvathi istennő és valaki, aki gyönyörű. Ennek a kislánynak a neve népszerű Dél -Indiában. Ez a klasszikus punarvasu nakshatra telugu baba nevek.

32. Hiza:

Ez egy másik rövid és édes hangú aranyos név. A Hiza személyesen szépséget és szerencsét jelent. Nagyon szeretjük ezeket a punarvasu nakshatra neveket kislánynak.

33. Mogyoró:

A Hazel új nap és újra modern név. Angolul a mogyorófáról kapta a nevét. Néhányan azt is gondolják, hogy Hazel vezetőt vagy olyan személyt jelent, aki vezetői tulajdonságokkal rendelkezik.

34. Kethana:

A Kethana név nem népszerű név, mégis szép és szép a jelentése és a hangzása. Kethana, más néven Ketana azt jelenti, hogy Lakshmi istennő. Ez minden idők klasszikus kislány neve a punarvasu nakshatra számára.

35. Komál:

Híres és jól ismert név az észak-indiai régiókban évtizedek óta együtt. Komal valakit jelent, aki finom, szeretetteljes, érzékeny, gyengéd és puha. A hindi nyelvből származik.

36. Hanisha:

A Hanisha név ismét a kedvenc és kedves nevünk. Hanisha gyönyörű csillagos éjszakát jelent. A punarvasu nakshatra női csecsemőnevek eredete azonban ismeretlen.

37. Hasini:

Hasini gyönyörű név. A szanszkrit nyelvből származó Hasini azt jelenti: boldog, tele nevetéssel, vagy valakivel, aki mindig boldog. Hát nem szépek ezek a punarvasu nakshatra mithuna rashi nevek?

38. Hamsa:

A Hamsa szó szerint hattyúra fordít szanszkrit és dél -indiai nyelveken. Ez egy új és korszerű névválasztás, amelyet ritkán lehet találni, mégis gyönyörű jelentéssel és hangzással. Ez a név a 3. pada név választása, ha betűvel kezdődik.

39. Keshavi:

A Keshavi hagyományos jelentésű név és hangzású, ami hosszú, gyönyörű hajú lányt jelent. Az alternatív jelentés azonban Radha istennő is. Ez a punarvasu nakshatra 1. pada névválasztása, kezdve a ke betűvel.

40. Hanshika:

A Hanshika név is nagyon bájos és kedves; ez azt jelenti, hogy az édes személy vagy egy lány, aki tele van nevetéssel. Másrészt a név egy olyan gyönyörű hölgyre is utal, mint egy hattyú.

41. Harshi:

A Harshi név ismét a Harsh szóból származik, ami örömteli. A Harshi nevetéssel és örömmel teli embert szimbolizál.

42. Koesha:

Koesha a folyó neve. Ez még nem túl ismert és népszerű, de ha az élénk és egyedi nevet részesíti előnyben, ez lehet az.

43. Horia:

A Horia név nem indiai eredetű, de ha valami idegennek és egyedinek tetszene, az is rövid és szép lehet. A Horia román nyelven angyalt jelent.

44. Hiranmayi:

Ez nem új név, de klasszikus és időtálló választás, amely soha nem mehet ki a trendből. Hiranmayi azt jelenti, akinek arany szíve van, vagy értékes személy.

45. Kosi:

A Kosi a folyó neve, amely Biharból indul és Nepálig tart. Egyedülálló név négybetűs szavakkal, így ideális azok számára, akik aranyos neveket keresnek.

46. ​​Hari Priya:

A Hari Priya meglehetősen népszerű a déli indiai államokban, ami Lakshmi istennőt jelenti, akit Hari szeret. Ez a hagyományos név jelentése, mégis gyönyörű konnotációval és hangzással.

47. Himali:

A Himali azt jelenti, akinek aranybőre van. Alternatív megoldásként a név viszont hideget is jelent, mint a jég.

48. Koel:

Koel szó szerint kakukk madarat jelent. Szép és elbűvölő név ebben az évezredben született kislányoknak.

49. Hital:

Ez egy népszerű észak -indiai név. A Hital azt jelenti, hogy együttérző és nagylelkű személy. Ez a punarvasu nakshatra 4. pada névválasztása, kezdve hi.

50. Hardini:

Végül a Hardini kemény szó, azaz szív. Hardini olyan személyt jelent, aki mindig közel áll a szívéhez. Nem szép az értelme?

Unisex névválasztás a Punarvasu Nakshatra számára:

51. Ketul:

A Ketul nevet fiúk és lányok is kaphatják. A Ketul név a Ketu bolygónévből származik. Ez egy egyedülálló és ritka észak -indiai baba név fiúknak és lányoknak.

52. Keva:

A Keva szó szerint tisztességes és szelíd embert jelent. Szimbolizálja a szépséget, a szép bőrt és a puha embert is.

53. Keny:

Keny azt jelenti, aki fényes és intelligens ember. Bár a név eredete még nem ismert, egy rövid és aranyos hangú kisfiú és lány név, amelyet ki kell próbálni.

54. Harsha:

Ez egy másik szép unisex név mind a kisfiúk, mind a lányok számára. A Harsha örömöt és elragadtatást jelent. Ez azt is jelenti, hogy valaki boldog és örömteli.

55. Haan:

A Haan név még nem indiai név, de szép és rövid kiejtésű név. A Haan napot jelent. A világ nyugati részén ez a vezetéknév is. Ez azonban ritka és friss név lehet, amit ki kell próbálni nekünk.

Ikrek nevei Punarpoosam Nakshatra számára:

56. Haima – Haimi:

Mindkettő gyönyörű és rövid iker kislány névválasztás. Haima jelentése Parvathi istennő. Hót is szimbolizál és utal, és hóból készült. Haimi viszont arany embert jelent. mindkettő szép és gyönyörű kislány iker név, amit ki kell próbálni.

57. Haksh – Hakesh:

A haksh szemet jelent. A hakesh viszont jó hangot vagy a hang urat jelenti. Mindkettő egyedi és ritka választás a kisfiú ikernevek közül.

58. Hamsa Deepika – Hamsa Lekha:

Mindkét név Hamsa -val kezdődik. Hamsa Deepika a zenei raga neve. A HamsaLekha viszont azt jelenti, aki okos. Mindkét név kiválóan választja a baba iker lány nevét.

59. Hanish – Hans:

Ezek iker kisfiúnevek. Hanish ambiciózus személyt jelent, és Lord Sivát is jelenti. Hans tiszta személy, hó és hegyi lélek.

60. Keyura – Keyush:

Ez egy iker kislány és fiú név ötlet. A Keyura egy karfát jelent. Keyush viszont valakit jelent, aki mindig ragyog. Hát nem szép a kombináció??

Reméljük, élvezte a szép Punarvasunakshatra babanevek listájának felfedezését. Mondja el nekünk kedvenc választott neveit és gondolatait. Szeretünk hallani rólad!

Jogi nyilatkozat:

A név jelentése és származása eltérő lehet, és országonként, régiónként, nyelvenként és kultúránként eltérő módon értelmezhető. A véglegesítés előtt ajánlatos mélyreható kutatást végezni arról, hogy mit jelent a név több nyelven és országban.