Vrishabha Rashi (Bika) Baba nevek: az 55 legjobb választás gyermeke számára!

A Rashi neveknek nagy jelentősége van az indiai asztrológiában. Úgy tartják, hogy a csecsemőnek az állatöv szabályai szerinti elnevezése sikereket és pozitivitást jelent az életben. Ma megvizsgáljuk a Vrishabha Rashi babaneveket, amelyek megfelelnek azoknak a gyermekeknek, akik Krittika Nakshatra (2,3,4 Padas), Rohini Nakshatra (4 Padas) és Mrigashira Nakshatra (1,2 Padas) alatt születtek..

vrishabha rashi baba nevek

Nézzük először ezeknek a naksatráknak a Vrishabha rasi nevű ábécéjét (fonikus hangok):

  • Krittika Nakshatra: Ae, Ai, Ee, Aa, A
  • Rohini Nakshatra: O, Va, Vaa, Vi, Vee, Vu, Voo, Wa, Wu
  • Mrigashira Nakshatra: Ve, Vo, Ka, Kaa, Ki Kee, We, Wo

55 legjobb Vrishabha Rashi baba neve fiúknak és lányoknak:

Ha modern és értelmes neveket keres a Vrishabha Rasiban született csecsemők számára, olvassa el:

20 Vrishabha Rasi név kisfiúknak:

A Vrishabha Rasiban született fiúkról azt mondják, hogy olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a függetlenség, a szabadság iránti szeretet és az elszántság. Itt található a Bika született kisfiúk nevének listája, jelentése és szimbolikája, amely tökéletesen leírja személyiségüket:

1. Ainesh:

Aineshis édes hangú Vrishabha Rashi név fiúknak, amely a szanszkrit nyelvből származik. Ennek a szónak a jelentése a „Nap dicsősége”, amely a fényességet, az energikus természetet, a legfőbb erőt és a vezetői képességeket képviseli.

2. Aeyush:

Az „Aeyush” név a szanszkrit „Aayush” szó korabeli változata, amely „hosszú életet” jelent. Értelmes név a Krithika Nakshatrában született kisfiúk számára, amelynek három szótagja van.

3. Aakash:

Aakash hindu név a Vrishabha Rashi -ban született fiúknak. Szanszkritből származik, és több jelentése van. Az Aakash jelentése „ég”, „nyitottság”, „tér”, és szimbolikusan a hatalmasság, a nagy szív, a kedvesség stb..

4. Aadipta:

Ha egyedülálló Vrishabha Rashi kisfiú nevet keres, amelynek erőteljes jelentése van, próbálja ki az Aadipta -t. A szanszkrit nyelvben gyökerezik, és azt jelenti, hogy „tűzgyújtás”, „fényes”, „lángoló”, „pompás”, „ragyogó” stb..

5. Aadiv:

Az Aadiv egy gyönyörű kisfiú név, ami azt jelenti, hogy “finom”. Ez nem jelent fizikai gyengeséget, hanem lágy természetet, kedvességet és empátiát képvisel mások iránt. Ennek a népszerű névnek a rövid formája „Aadi” lehet, amely Lord Shivához kapcsolódik.

6. Aiden:

Az Aiden egy ír eredetű név, amelynek bibliai társulása van. Ennek a modern Vrishabha Rashi kisfiú névnek semleges jelentése azonban még Indiában is relevánssá teszi. Aiden jelentése „tüzes”, „tűz” vagy akár „intelligencia”.

7. Levegős:

Az Airish -nek több jelentése van a különböző kultúrákban és vallásokban. Hindu kontextusban az Airish jelentése „hűvös” vagy „kellemes természet”. Ez egy értelmes név azoknak, akik azt szeretnék, hogy kisfiuk nyugodt és összeszedett maradjon még kedvezőtlen helyzetekben is.

8. Ojas:

Az Ojas indiai eredetű név a Vrishabha rashi -ban született fiúk számára. Ennek a rövid és édes névnek jó jelentése is van. Az Ojas azt jelenti, hogy „erős”.

Vagy „aki tele van fénnyel”. Fizikai és lelki erőt képvisel, amely tökéletes kombináció az élet során.

9. Omish:

Ha vallásos nevet keres a hindu kisfiúknak, próbálja ki az Omish -t. Ez az összetett szó Om -ból és Eesh -ből készült, ami „Om ura”, azaz Lord Shiva -t jelenti. Akár becenevnek is nevezheted „Om” -nak.

10. Vaayun:

Vaayun egy kedves fiú baba név, Rohini Nakshatrában született. Szanszkrit nyelvből származik, és több jelentése van, mint „Isten”, „Élénk”, „Aktív”, „Tiszta”, „Mozgó” stb. Röviden, ez a név nagy energiával és mobilitással jár.

11. Vaidesh:

A Vaidesh szó a hindu valláshoz tartozik, és a szanszkrit nyelvből ered. Nagyjából azt jelenti, hogy „aki a szent tudás része”, jelezve a szent Védákat és Upanisadokat. Ennek a névnek a legközelebbi alternatívája a „Vaidish”, ami azt jelenti, hogy „a Szent Könyvek Ura”.

12. Veekshit:

A Veekshit széles körben használt név a Vrishabha Rashi -ban született indiai kisfiúk számára. Ez azt jelenti, hogy „bátor” vagy más összefüggésben „felnőni. A névnek három szótagja van, és alkalmas a Mrigashira Nakshatramban születettekre.

13. Voumik:

A Voumik egy modern hangzású Vrishabha Rashi kisfiú név, amely „földi szerelmet” jelent. Azt is szimbolizálhatja, hogy jó kapcsolatot ápol a családdal és a barátokkal, és megmutatja mindazokat a jó tulajdonságokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy jó ember legyek a földön. Egyszerű név, mély jelentés!

14. Vedanth:

A Vedanth egy hindu név a kisfiúk számára, amely a szanszkrit nyelvből származik. A két szóból származik: „Veda” és „Anth”, ami azt jelenti, hogy „Védák vége”, amikor eléri a „Végső Bölcsességet”.

15. Kaanha:

Sok szülő úgy véli, hogy gyermekük az Úr Krisna reinkarnációja. Néhányan még kisfiukat is „Kaanha” -nak nevezik, ami azt jelenti, hogy „Fiatal Krisna”. Érdekes, hogy ez lehet a neve és beceneve is a kis szemtelen Krisnának.

16. Kairabh:

Bár a Kairabh szó stílusosan és modernül hangzik, gazdag mitológiai asszociációval rendelkezik. Ennek a szónak a szó szerinti jelentése: „aki lótuszból született”. A hinduizmus szerint Lord Brahma a lótuszvirágból született, jelezve, hogy Kairabh egyike a sok névnek. Tehát ez a név a hagyományok és a modernitás tökéletes keveréke.

17. Kiaan:

A Kiaan hindi eredetű név a kisfiúk számára. Azt jelenti: „Isten kegyelméből”. Más összefüggésekben a Kiaan azt is jelenti, hogy „ősi vagy távoli”. A névnek három szótagja van, így ideális azok számára, akik rövid és aranyos nevet keresnek.

18. Kireeti:

Kireeti Arjuna, Mahabharata nagy harcosának másik neve. Ezt a nevet az Indra nagyúr által neki ajándékozott koronáról (kireet) kapta. Ez egy rövid és erőteljes név egy Vrishabha rasi -ban született kisfiúnak.

19. Keethan:

Ez egy kisfiú név, amelynek nemcsak dallamos hangja van, hanem szép jelentése is. A Keethan jelentése „szent ének”, másik változata (jelentés szempontjából) a Keerthan.

20. Waman:

A Waman a „Vaman”, Lord Vishnu Avtar helyesírási változata. A nevet általában azok preferálják, akik „W” betűt keresnek, de nehezen találják meg a megfelelőt.

A 20 legjobb baba neve Vrishabha Rashi Born Girls számára:

Ha azt szeretné, hogy a kényes feldgeling önálló, erős és erős nővé nőjön fel, ezek a Vrishabha Rashi Baby nevek biztosan lendületet adnak. Nézze meg az alábbi neveket és jelentéseket:

21. Aabheri:

Az Aabheri egy szép név a Vrishabha Rashi -ben született lányoknak. A szanszkritból származik, és a Raga neve a klasszikus zenében. Ha azt szeretné, hogy kis zenésze a jövőben ragyogjon, ez a legjobb név számára!

22. Aadhya:

Az Aadhya egy erőteljes név a Vrishabha Rashi -ben született lányoknak. Durga istennő sok név egyike, akit „Aadi Shakti” vagy „Az első isteni forma” néven is emlegetnek. Érdekes, hogy az afrikai nyelvben van egy szó, amelyet Aadya -nak hívnak, jelentése „ajándék”. Akár indiai, akár afrikai, a név tökéletesen illik a hercegnőhöz.

23. Aesha:

Az Aesha-t gyakran összetévesztik Eesha-val, „Aa-Esha” -ként. Ennek a szónak a szó szerinti jelentése: „aki élettel teli”. Ez a név általában megtalálható a hindi nyelvű közösségekben.

24. Aishiki:

Ha Ön és házastársa Shiva lelkes hívei, az Aishiki a legjobb név a lányának. Miért? Ennek a szónak a jelentése „aki Shivához tartozik” vagy más szóval: „Parvati”. Ez a név utal királyságra, istenségre stb.

25. Aisiri:

Az Aisiri egyedülálló név a Vrishabha rashi -ban született lányoknak. Ez azt jelenti, hogy „gazdagság” vagy „jólét”. Ezt a nevet valószínűleg olyan dél -indiai régiókban találja, mint Karnataka. Ennek a szónak a beceneve lehet „Siri”, ami gazdagságot is jelent.

26. Ojaswini:

Az Ojaswini egy másik gyönyörű név a Rohini Nakshatramban született lányoknak. Ennek a szónak a jelentése „fényes” vagy „aki ragyog”. Úgy tartják, hogy ezzel a névvel rendelkező emberek általában meglehetősen optimisták és intelligensek.

27. Ovi:

Vrishabha Rashi született kislányának rövid és édes neve lehet „Ovi”. A marathi kultúrából származik, ahol az Ovi a szent üzenet, amelyet egy szent mond. Ezt a 2 szótagú szót is könnyű írni és kiejteni.

28. Vaanmayi:

Ha más nevet keres a kislányának, amely szintén megfelel a hindu hagyományoknak, próbálja ki a Vaanmayit. Ez az ősi szó jelentése „Saraswathi istennő”, a tudás istensége. Tehát próbálja ki ezt a szót, ha azt szeretné, hogy gyermekének egyedi neve legyen.

29. Vaidehi:

Vaidehi egyike Sita sok névnek. Ez a „Videha Királyság hercegnője” fordítását jelenti, aki nem más, mint Janaki vagy Sita. Más összefüggésben a Vaidehi jelentése „tehén”, és egyfajta hosszú bors is. Egy szó és annyi jelentés!

30. Védhja:

A Vedhya értelmes név a Bika született kislányoknak. Jelentése „Híres”, „Ünnepelt”, sőt „Tudás”. Használhatja a „Veda” becenevet ehhez a szóhoz, ami szent tudást is magában foglal.

31. Vunshika:

A Vunshika egy szép név a lányoknak, ami azt jelenti: “Durga istennő”. Más jelentése is van, mint az aloe vera, a fa és még egy hangszer is, amely furulyára vagy pipára hasonlít. Ennek a szónak nincsenek változatos nevei.

32. Veenita:

A Veenita úgy hangzik, mint a „Veena”, de más jelentése van. Ez azt jelenti, hogy „aki alázatos”, „egyszerű” vagy „földhözragadt”. Ez a név ideális a Mrigashira Nakshatramban, Vrishabha Rasi -ban született lányoknak.

33. Vernika:

A Vernika a „Varnika” szó egyik változata, ami azt jelenti, hogy „színes”. Új és friss hangja van, ami miatt kislánya távol marad a tömegtől. Érdekes, hogy latinul a Vernika a „Veronica” alternatív helyesírásának van írva, ami azt jelenti, hogy „aki győzelmet hoz”.

34. Kaamya:

A Kaamya édes hangú név a kislányoknak, amelynek több jelentése is van, mint például „szép”, „sikeres”, „szerethető” stb..

35. Kabita:

A Kabita bengáli szó a “Kavitha” -ra, ami “költészetet” jelent. Kedves név azok számára, akiket az irodalom világa inspirál.

36. Kaiya:

Ha Vrishabha Rashi nevet keres globális szemléletű lányoknak, akkor próbálja ki a Kaiya -t. A japán nyelvből származik, ami azt jelenti, hogy „megbocsátás”. Emellett van egy utalás egy Kaiya nevű indiai istennőre.

37. Kiara:

A Kiara egy másik modern név a kislányoknak. Eredete különböző nyelveken, például japán, koreai, olasz és ír nyelveken található, több jelentéssel és következtetéssel. Ezek közül néhány a „világos”, „első napsugár”, „sötét hajú” stb.

38. Keerthika:

A Keerthika a „Keerthi” név másik változata, amely „dicsőséget” vagy „hírnevet” jelent. A „ka” utótag hozzáadása az unisex „Keerthi” alapszóhoz nőies érzést kölcsönöz. Ebben a névben 3,5 szótag található, és nagyon kellemesen hangzik.

39. Kishika:

A Kishika új stílusú név azok számára, akik más, soha nem hallott nevet keresnek kislányaiknak. A szó nagyjából azt jelenti, hogy „olyan édes, mint a szőlő”. Használhat aranyos beceneveket, például „Kishu”, „Ishu” stb.

40. Wamika:

Úgy gondolják, hogy a Wamika egyike Durga istennő sok nevének. Ez is egyike azon kevés indiai lányneveknek, amelyek „W” betűvel kezdődnek. A Wamika azt jelenti, hogy „epitet a Durga Devi bal Vama (karja)”.

10 unisex név Vrishabha Rashi született kisfiúknak és lányoknak:

Ha nemi szempontból semleges nevet keres a babájának, vagy a születendő gyermekének a nevét neme ismerete nélkül tervezi, akkor ez a 10 név segíthet:

41. Vatsa:

A Vatsa érdekes név minden olyan kisfiú számára, aki ebben a Rashi -ben született, mivel azt jelenti: „fiú” vagy „fiatal borjú (férfi)”. Szanszkritból származik, és bizonyos összefüggésekben akár „lányt” vagy „gyermeket” is jelent. Tehát ez a szó mindkét nemre használható, V, ha hozzáad egy előtagot, például „Sree” vagy egy utótagot, például „yani” (pl. Vatsayani)

42. Vajra:

A Vajra egy erőteljes név a kisfiúk és lányok számára, mivel azt jelenti, hogy „mennydörgés”. Ez az indiai eredetű név „gyémántot” is jelent, amely a Föld egyik legértékesebb és legritkább köve. Egy másik utalás az, hogy Vajra az Úr Krisna dédunokájának neve. További okokra van szükség a név kiválasztásához?

43. Kiran:

A Kiran népszerű unisex név Indiában. Szanszkritból származik, és jelentései: „sugár”, „fénysugár”, „napsütés” és „erős fény”. Lányoknál a „mayi” utótag hozzáadható, hogy a nemekhez kötődő legyen.

44. Vanhi:

A Vanhi szanszkrit eredetű név, ami azt jelenti, hogy „tűz” vagy akár „megvilágosodás”. Nemi szempontból semleges hangzása és jelentése miatt a név fiúknak és lányoknak egyaránt választható.

45. Kinjal:

A Kinjal egy szép unisex név a Bika született csecsemők számára. Ez azt jelenti, hogy „folyó partja” vagy akár „hírnév”. Ennek a szónak egy másik, kifejezetten a férfi nemhez társított jelentése „egy virág férfi szála”.

46. ​​Veda:

A „Veda” szó a hinduizmus szent szövegeire utal. A védák az örök tudást és bölcsességet szimbolizálják. Ezért sokan inkább ezt a szót használják kisfiuk vagy lányuk megnevezésére, kis módosításokkal vagy kiegészítésekkel.

47. Vibhuti:

A „Vibhuti” szónak különböző jelentései vannak. A szanszkrit nyelvből származik, és „szent hamut”, „gazdagságot”, „dicsőséget” stb. Magában foglal. A „Kumar” vagy „kumari” utótag hozzáadásával nemi specifikusabb lehet.

48. Keva:

A Keva egy gyönyörű név, amelynek anglikált hangja van. Ideális NRI -k vagy azok számára, akik nagyon modern nevet szeretnének a babáiknak. A Keva jelentése „gyengéd”, „jó megjelenésű” vagy „értékes”.

49. Varya:

A Varya szónak sok jelentése és értelmezése van. Némelyikük „rejtett kincs”, „spontán”, „jó megjelenésű” stb. Ez teszi a nevet fiúknak és lányoknak egyaránt alkalmassá.

50. Vatsi:

A Vatsi unisex név a Vrishabha Rashi -ben született csecsemők számára. Úgy tartják, hogy az Úr Vishnu sok neve közül való. Annak ellenére, hogy férfi istenséggel társul, még a lányok is ezt a rövid és aranyos nevet kapják.

10 testvérnév Vrishabha Rashi babák számára:

Ha ikrekkel van áldva – fiú és lány, akkor válasszon egyet a következő Vrishabha Rashi baba nevek közül:

51. Vasanth – Vasanthi:

A Vasanth egy vidám név a kisfiúk számára, ami azt jelenti, hogy „tavasz” vagy „sárga szín”. Ez a név a boldogsághoz, a pozitivitáshoz és az új kezdetekhez kapcsolódik. Ennek a névnek a női változata a „Vasanthi”, amelynek jelentése is ugyanaz.

52. Vedik – Vedika:

A Bika született testvéreinek másik értelmes neve a Vedik és a Vedika. A „Vedik” olyan tudást jelent, amelyet bárhonnan átvesznek. A „Vedika” szó kiegészíti ezt a jelentést, mivel úgy értelmezhető, mint „a tudás helyreállítása”.

53. Karthik – Karthika:

Karthik egy férfi istenség neve, Lord Murugan vagy Kumaraswamy. Jelentése: „Aki boldogságot ajándékoz”. Ennek a névnek a női változata a „Kartheeka”, ami azt jelenti, hogy „bátorságot adományozó”.

54. Vaibhav – Vaibhavi:

A Vaibhav népszerű név a Vrishabha Rashi -ban született fiúk számára. Ez azt jelenti, hogy „fenséges”, „bőség”, „nagyszerűség” stb. Ennek a névnek a női változata a „Vaibhavi”, ami azt is jelenti, hogy „nagyszerű”, sőt utal Lakshmi istennőre..

55. Vidyut –Vidyullata:

A Vidyut egy szanszkrit származású kisfiú név, ami azt jelenti, hogy „elektromos”, „erős” és „villám”. Ennek a szónak a legközelebbi női változata a „Vidyullata”, ami „villámcsapást” vagy „világító növényt” jelent..

Reméljük tetszett ez az összeállítás, amely 55 legjobb Vrishabha Rashi Baby nevet tartalmaz fiúknak és lányoknak. A stílusos és egyedi hangzás mellett ezek a nevek mélyebb jelentéssel is bírnak, hogy benyomást kelthessenek másokkal. Ha vannak még ilyen nevek, amelyek ehhez a csillagjegyhez tartoznak, tudassa velünk!

NYILATKOZAT: Fontos megjegyezni, hogy ezeknek a neveknek eltérő jelentése lehet a különböző országokban, kultúrákban és nyelveken. Tehát győződjön meg arról, hogy teljesen megértette a név szimbolikáját a helyi kultúrában, mielőtt kiválasztja a baba számára. Ne hagyatkozzon az ebben a cikkben közölt anyagokra, mivel az információ nem támaszkodik kiterjedt kutatásokra vagy szakértői véleményekre.