50 bedste kongelige navne til babypiger og drenge med betydning

Vi er måske ikke konger eller dronninger, men vores planer for børn er ikke mindre end kongestørrelse. Det er derfor, mange forældre ofte refererer til, at deres børn er prins eller prinsesse! Bortset fra disse kaldenavne kan du også vælge mellem et af disse kongelige babynavne, der stammer fra navnene på mange magtfulde konger, verdens dronninger, der var indbegrebet af overherredømme.

Nedenfor er de bedste kongelige babynavne til drenge, piger, unisex og tvillinger med betydninger, oprindelse og stavningsvarianter.

kongelige babynavne

Top 50 kongelige babynavne til børn, 2020:

Er du spændt på at navngive din baby med et ord, der afspejler royalty? Tjek disse nyeste babynavne, der er synonyme med aristokrati og kongedømme.

15 kongelige babynavne til drenge:

Det er en populær tendens at navngive baby drenge efter konger og prinser i kongelige familier, der var helte i deres historier. Kan der være en bedre navngivningsinspiration for disse adelsmænd? Læs videre for at finde ud af detaljerne:

1. Aditya:

Aditya er utvivlsomt et af de bedste kongelige babynavne for indiske drenge. Det starter med bogstavet “A”, lederen i alfabetserien. Aditya betyder “Lord Surya”, den øverste sjæl, der skabte universet i henhold til hinduistisk mytologi. Det er også den korte form af kong Vikramaditya, som er en af ​​de mest magtfulde ledere i den indiske historie. De ikke så almindelige varianter for Aditya er Adityah, Aditeya.

2. Tharish:

Nu er dette et navn, du vil vælge til din baby dreng! Dette navn oversættes bogstaveligt til “Hjertens konge”. Dette er et kongeligt inspireret navn for den moderne generation af babyer. Du kan finde dette navn i malayalam -talende samfund, og variantnavnet er “Dharish”.

3. Rian:

Rian er et sødt kongeligt babynavn, der betyder “lille konge”, som stammer fra ordet “Ryan”. Selvom det er fra irsk oprindelse, gjorde den enkle stavemåde og den stilfulde udtale det til et af de mest populære navne til drenge i Indien.

4. Cyrus:

Kyros er navnet på en persisk konge, der også har en bibelsk omtale. Han er så indflydelsesrig, at han i Det Gamle Testamente omtaler ham som “Cyrus den Store”. Fra da er det blevet et af de populære navne til baby drenge inspireret af Royals. Variantnavnet er “Kyros” afledt af det antikke græske, men det lyder for arkaisk!

5. Eric:

Eric er et scandivansk oprindelsesnavn, der betyder “Evig konge”. Interessant nok var der en vikingesøfarer ved navn Ericson, som menes at have opdaget Nordamerika århundreder før Christopher Columbus gjorde! Den kvindelige udgave af Eric er Erica, hvilket betyder “Queen”.

6. Rana:

Rana er et sanskrit oprindelsesord, der betyder “absolut monark”. Ordet huskes bedre med navnet på en Rajput -konge “Rana Pratap”. Rana er dog mere som en arvelig titel end et navn i Rajput -familierne.

7. Jay:

Jay eller Jai betyder i indisk sammenhæng “erobrer” eller med andre ord “en konge”. Det forveksles ofte med “Jay” eller “Jey” – en fuglearte. Typisk bruges dette navn i kombination med andre navne som Jay Vardhan, Jay Simha etc. for at opnå en fuldstændig betydning.

8. Leroy:

Leroy er et normannisk oprindelsesnavn, der stammer fra udtrykket “le Royal- hvilket betyder” kongen “. Variantnavnene er “Leeroy”, “LeRoy”. Du kan snuble over dette navn i lande som amerikansk og England, hvor det bruges som både fornavn og efternavn.

9. Dev/Deven:

Hvis du leder efter et hinduistisk kongeligt babynavn til din dreng, så prøv Deven. Betydningen af ​​dette navn på 5 bogstaver er “Guds konge”, dvs. Lord Indra. Variantnavne til Deven er “Devendra”, “Devesh” og “Devraj. Vi elsker personligt navnet “Deven”, og kaldenavnet kan simpelthen være “Dev”.

10. Bhupal:

Navnet “Bhupal” kommer fra sanskrit sprog og er lavet af ordene “Bhu”, der betyder land og

“Pal” betyder “lineal”. Med andre ord betyder det en “konge”. Dette navn kom også på listen over almindelige og populære indiske navne til drenge med en kongelig betydning.

11. Adheep:

Adheep er den samtidige version af navnet “Adhipathi”, et sanskritord, der betyder “hersker” eller “konge”. Kaldenavne kan være “Deepu”, “Ady” osv. Et andet navn med en lignende betydning er “Adiish”, som også er en glimrende mulighed for dem, der leder efter et kongeligt babynavn til drenge.

12. Hector:

Hector er navnet på en af ​​de mest inspirerende figurer i den græske epos, Trojan War. Han var den modige prins af Troja kendt for denne kompromisløse hengivenhed til sin familie og sit land. Så Troy fans! Giv din dreng dette navn, og han vil være dig taknemmelig for altid!

13. Shailen:

Shailen er en moderne version af Shailendra, der betyder “kongen af ​​bjerge”. Det er af sanskrit oprindelse og tilhører den hinduistiske religion. Bjerge symboliserer typisk evighed og fasthed- hvilket er to vigtige træk, du ønsker for dit barn.

14. Keyan:

Keyan er et islamisk navn for drenge, hvilket betyder “en magtfuld konge”. Det stammer fra det moderne persiske sprog, farsi. Det kan også udtales som “Kayaan”, og variantskrivninger kan være “Keyane”, “Kian” og “Kiyan”.

15. Maheep:

Maheep er et hinduistisk navn på en baby dreng, der betyder “kejser” eller “monark”. Med andre ord betyder det “Kongernes konge”. Så hvis du ser på ordet fra en kongelig betydning i sig selv, passer Maheep perfekt til regningen.

15 kongelige babynavne til piger:

Leder du efter et baby pige navn, der betyder en “dronning” eller en “prinsesse”? I stedet for at bruge den gammeldags “Rani” eller “Rajkumari”, kan du nu vælge mellem et af disse 15 nyeste babypigenavne med kongelige betydninger:

16. Reya:

Reya er et spansk oprindelsesnavn, der betyder “dronning”. Det betyder også “en rig person”. Variantnavne til dette ord er “Riya”, “Reina”, Reyna “osv. Nogle hinduer anser endda Reya for at være et af de mange navne på gudinde Lakshmi.

17. Rupshi:

Et af de unikke kongelige babynavne til piger er “Rupashi”. Det kommer fra ordet “Rupashi”, som betyder “skønhedsdronning”. I modsætning til de andre dronningnavne repræsenterer dette ord virkelig, hvad enhver fashionista stræber efter at være, når hun bliver voksen!

18. Regina:

Regina er et latinsk ord, der betyder “regerende dronning”. Interessant nok blev navnet oprindeligt brugt til ære for Jomfru Maria, og der var også en kristen hellig kaldet Regina. Variantnavne er “Regena”, “Reina”, “Rania”.

19. Tania:

Tania er et kongeligt navn på babypiger, hvilket betyder “Fairy Queen”. Den har en melodisk lyd med en finurlig betydning. Dette russisk afledte ord har andre varianter som “Taniya”, “Taniyah” osv. Én ting er helt sikker på dette navn! Din lille pige vil takke dig hele sit liv for at have valgt et så stilfuldt ord til hendes identitet.

20. Tema:

Dette navn bruges mindre i indiske samfund og har en eksotisk lyd. Det afrikanske ord betyder “dronning” eller gruppens førende kvinde. Det er en subtilere version til den kraftfulde “Rania” og andre beslægtede navne.

21. Rihanna:

Ja! Det er navnet på den amerikanske sangsensation – Rihanna. Det er et irsk ord, som betyder “Great Queen”. Så hvis du vil have din pige til at være en regerende stjerne inden for sit felt, er dette det navn, du vil give hende. Varianten stavning af dette navn er “Rhianna”.

22. Arnisha:

Arnisha er et smukt kongeligt babynavn til piger. Det stammer fra flere sprog og har forskellige betydninger som “Queen of Seas” og “Eagle Ruler”. Navnet foretrækkes af hinduer, og andre rimnavne til Arnisha er “Anisha” og “Arnelle”.

23. Vanessa:

Vanessa er et af de populære kongelige klingende babypiger navne i USA, Tyskland og andre lande. Det betyder “sommerfugledronning”. Selv i Indien vælger mange forældre dette navn til deres nyfødte piger på grund af dets angliciserede lyd og den kongelige betydning, der er forbundet med det.

24. Zarina:

Zarina kan være et let alternativ til det russiske ord “Czarina”, som betyder “dronning”. På det persiske sprog betyder “Zarina” også “guld”, der symboliserer rigdom og magt. På begge måder er dette navn passende for din lille dronning. Stavevarianten kan være “Zareena”.

25. Malha:

Hvis du er villig til at prøve et navn fra hebraisk med en kongelig betydning, kan du prøve “Malha”. Det er et kvindeligt navn, der betyder “dronning” og endda oversættes til “person, der er smuk og stærk”. Mange forældre bogmærker dette navn til deres babypiger, så skynd dig og vælg det til dit barn, før det bliver for almindeligt.

26. Helen:

Når det kommer til at vælge et kongeligt klingende pigenavn, kan du simpelthen ikke gå glip af at tage inspiration fra græsk mytologi. Hvem andre end Helen af ​​Troja, den fortryllende skønhed i den trojanske krig at navngive din baby efter! Ordet “Helen” er af græsk oprindelse, hvilket betyder “lys” og har flere øgenavne som “len”, “Lena” osv..

27. Queenie:

Selv dronninger har kæledyrsnavne, og et af dem er “Queenie”, som ikke ændrer betydning eller stavning. Det er perfekt til små piger, der er født med en sølvske. Ifølge statistikker er Queenie et af de mest foretrukne navne til babypiger i USA og fortsætter med at ‘styre’ babynavneskemaerne!

28. Hiral:

Hiral er et indisk oprindelsesnavn for babypiger, hvilket betyder “dronning” eller “velhavende”. Det findes almindeligt i nordindiske samfund, især blandt gujaratiserne. Kaldenavnet kan være “Hira”, hvilket betyder “smaragd”, en ædelsten.

29. Rajal:

Rajal er et hinduistisk babynavn til piger med en kongelig betydning. Det er et hindi -ord, der betyder “Queen of Water”. Vand er et af de 5 elementer på jorden og er også en livgiver. Hvis et meningsfuldt ord er det, du leder efter, kan der ikke være et bedre navn end dette!

30. Ritika:

Ritika er et sanskrit -afledt ord, der betyder “Vejrens dronning”. Ligesom vejrdronningen styrer årstiderne og klimaforandringerne, kan piger med navnet “Ritika” klare alt kaos omkring dem og bringe orden. Den alternative stavemåde er “Rithika”.

5 bedste kongelige betydninger babynavne til tvillinger:

At navngive tvillinger kan være en stor udfordring! Især hvis du leder efter et bestemt tema som Royalty, bliver mulighederne begrænsede. Nå, vi har gjort det job for dig og listet 5 foretrukne babynavne inspireret af Royals til dine tvillinger:

31. Amir og Amirah:

Begge ord stammer fra hebraisk, hvilket betyder “konge” og “dronning”. Disse kongelige navne er bare perfekte til din tvillingebaby og dreng. De lyder også ens, så hvis du går glip af “ah” stavelsen i pigens navn, kan du ende med at kalde dem begge på samme tid.

32. Alaric og Aldrich:

Twin baby drenge kan navngives Alaric og Aldrich, som begge stammer fra tysk. Mens Alaric betyder “magtfuld hersker”, betyder Aldrich “gammel og klog hersker”. Så du har en uimodståelig kombination af et aggressivt navn og en subtilere version til dine unge prinser.

33. Darya og Delroy:

Dette par navne passer til tvillingebarn og pige, hvis navne skal starte med bogstavet ‘D’. “Darya” er et pigenavn, der stammer fra russeren, hvilket betyder “havets dronning”. “Delroy” er et navn på en dreng fra fransk oprindelse, der betyder “loyalist over for kongen”. Så begge har kongeligt inspirerede betydninger, som du bare ville have for dine børn.

34. Freida og Fritz:

Konger og dronninger er normalt forbundet med aggression. Så vi tænkte på disse to navne, der symboliserer fred og ro. Begge ord betyder “en fredelig hersker”, som stammer fra det tyske sprog.

35. Gerald og Geraldine:

Disse rimord for tvillinger stammer fra tysk og fransk. Begge har den samme betydning “lineal med et spyd”. Især Geraldine er et af de mest eftertragtede navne i 1940’erne og er i trend endda i 2000’erne.

Top 6 unisex babynavne med kongelig betydning:

Hvis du venter på din barns fødsel og ikke er sikker på køn, har vi nogle fantastiske unisex babynavne til dig. De er velegnede til piger og drenge og har også kongelige betydninger:

36. Arya:

Dette er et indisk oprindelsesnavn, der betyder “løve” eller med andre ord “dyrenes konge”. Det fungerer godt for baby piger og drenge.

37. Avery:

For ikke at forveksle med ordet “Hver”, “Avery” betyder “alfernes hersker”. Alfer er normalt forbundet med både intellektualitet og ondskab. Så vær sikker på hvilken egenskab du vil have dit barn til at arve fra dette navn.

38. Billie:

Billie er et engelsk afledt kønsneutralt navn, der betyder “beskytter”. Selvom det ikke er et meget kongeligt navn, forbliver den underliggende betydning i tråd med temaet.

39. Alex:

Det bruges ofte som en kort form for Alexander eller Alexandra, hvilket betyder “menneskehedens forsvarer”. Den bedste del af dette er navnet, der har fået en moderne stemning, men den traditionelle betydning er stadig intakt.

40. Ira:

Ordet “Ira” kan vælges for begge køn og har forskellig oprindelse. Det lyder meget elegant og sofistikeret, især for piger. Plus, der er også en kongelig forening. Ira siges at være navnet på en af ​​kong Davids krigere og er også navnet på en græsk gudinde.

41. Tory:

Ordet “Tory” har en rustik lyd og bruges som en kortere version af kongelige navne som “Victor”, “Victoria” osv. Det, der oprindeligt blev brugt som et kaldenavn, er nu kommet ind på listen over fornavne til babyer.

Top 5 traditionelle babynavne med kongelige betydninger:

Hvis du sidder fast ved dine rødder og virkelig ønsker et klassisk navn til din baby, så er disse traditionelle kongelige babynavne noget for dig:

42. Jhansi:

Jhansi er navnet på byen styret af Maratha Queen – Laxmibai. Selvom det er et sted, kom Jhansi ind på listen over kongelige babypigenavne af to grunde. Laxmibai blev populært kaldt “Jhansi ki Rani”, og selve navnet har en kongelig fornemmelse.

43. Raj:

Raj er utvivlsomt et af de mest almindelige indiske navne til baby drenge. Det betyder “konge” og stammer fra sanskritordet “Raja”. Selvfølgelig kan vi glemme karakteren “Raj” (DDLJ) spillet af Shahrukh Khan, også kendt som Bollywood Baadshah.

44. Mumtaz:

Dette navn lyder måske lidt arkaisk, men stol på os, det trender igen på listen over kongelige navne til piger. Mumtaz er den elskede dronning af Shah Jahan, for hvem den verdensberømte Taj Mahal blev bygget. Dette navn tilhører det islamiske samfund.

45. George:

I den britiske kongefamilie hedder de fleste mandlige efterkommere “George” som en hyldest til deres forfædre, der delte samme navn. Hovedårsagen til denne popularitet kunne være en forbindelse med Saint George, en tapper mand og en kristen martyr.

46. ​​Elizabeth:

Elizabeth er sandsynligvis et af de mest brugte navne til kvindelige medlemmer af den kongelige stamtavle. Især i England er det en tradition at videregive navnet til de kommende dronninger. Hvis du synes, at det er for skræmmende at kalde dit barn “Elizabeth”, skal du bare bruge kaldenavne som “Lissy” eller “Liz”.

5 søde kaldenavne til kongelige babynavne:

Vidste du, at selv de kongelige medlemmer har mange øgenavne? Mens omverdenen bruger deres fulde navn af respekt, bruger husets medlemmer mange søde øgenavne til hinanden. Lad os se på 5 kongelige kælenavne i Storbritannien:

47. Bue:

Meghan Markle kalder kærligt sin lille baby dreng, Archie Harrison, som “Arch”. Sådan et sødt kaldenavn! Nå, det slutter ikke her! Archie -tærte kaldes også “Bubba” af sin mor igen. Mere til listen?

48. Beabea:

Hvis du følger historierne om britiske kongelige på internettet, må du have været bekendt med søstrene Eugene og Beatrice. Tilsyneladende kalder prinsesse Eugene kærligt sin søster Beabea! Gad vide, hvad Eugenes kaldenavn er?!

49. Vilje:

Ingen præmier for at gætte denne! ‘Will’ er den korte form for William, hertugen af ​​Cambridge. Kilder fortæller, at William kan lide at blive kaldt på den måde, da det lyder sødt og mindre formelt.

50. Lotte:

Lyder mere som et candy bar mærke? Godt, det er kaldenavnet til prinsesse Charlotte, Kate og Williams baby pige. Vi synes, det er et passende navn til søde små cupcakes som hende!

51. Lilibet:

Vi ved kun, at dronningen af ​​England hedder Elizabeth. Men for hendes familie er hun Lilibet! Er det fordi hendes oprindelige navn er for svært at udtale?

Det er nogle af de bedste kongelige babynavne nogensinde! For entydighed kan du tilføje et eller to ord til dette navn eller endda prøve en stavevariant. Så hvilket navn tror du er den perfekte identitet for din lille højhed? Lad os vide det!

Ansvarsfraskrivelse: Navnene her kan have forskellige betydninger og konnotationer i forskellige regioner. Det er vigtigt at kontrollere, om den lokale lov forbyder dig at vælge et af disse kongelige navne for at undgå problemer for dit barn i fremtiden.