60 populære Kumbha Rashi (vandmand) babynavne med betydninger

Kumbha Rasi eller Aquarius er konstellationens ellevte stjernetegn. Det kan identificeres ved symbolet på en vandbærer, der bærer en gryde! I henhold til den indiske vediske astrologi tilhører børn født i Nakshatras – Dhanishta (1,2 Padas), Makaram (3,4 Padas) og Satabhisham (4 Padas) Kumbha Rashi. I denne artikel ser vi på de 60 bedste Kumbha Rasi babynavne til drenge og piger.

kumbha rashi babynavne

Men inden det, lad os se nærmere på startalfabeterne i denne Rasi:

  • Dhanishta og Makara Nakshtram – Ga, Gi, Gu, Ge
  • Satabhisham – Go, Sa, Si, Su, Shu

(BEMÆRK: Oplysningerne vedrørende Rashi -startbogstaver kan variere i forskellige Panchangams)

60 seneste Kumbha Rashi (Aquarius) babynavne til drenge og piger:

Hvis dit barn falder ind i denne Rashi, og du er villig til at navngive dem i henhold til Rashi -reglerne, så led ikke længere. Vi har listet nogle smukke navne til din dreng eller pige sammen med betydninger, symbolik og andre interessante oplysninger.

25 bedste Kumbha Rashi navne til drenge:

Kumbha Rasi Born -drenge er kendt for at udvise kvaliteter som fysisk styrke, uafhængig tænkning og intuitiv natur. For at bringe det bedste af disse træk til din smukke prins skal du vælge et af disse Kumbha Rasi -navne:

1. Gagan:

Navnet “Gagan” er et af de populære navne på drenge født i Kumbha Rashi. Det stammer fra sanskritordet “Gaganam”, hvilket betyder “himmel”. Navnet symboliserer succes, storhed og en højere sindstilstand.

2. Gaman:

Gaman er et hinduistisk navn på en dreng, der har flere betydninger. Ordets oprindelige betydning er “rejse”, og nogle mennesker fortolker det også som et af de mange navne på Lord Ganesha.

3. Ganjan:

Ganjan er et unikt navn for vandmænd født baby drenge, hvilket betyder “overskrider” eller “overgår”. Navnet repræsenterer succes, sejr og vindende. Dette er et passende valg for dem, der er født i Dhanishta Nakshatra.

4. Geetham:

Geetham er et smukt navn, der stammer fra det store epos Mahabharatha. Ordet betyder bogstaveligt talt “ejeren af ​​Bhagavad Geetha”, som er ingen ringere end Lord Krishna. Nogle mennesker foretrækker endda også at bruge dette navn til piger.

5. Girish:

Girish er et sanskritord, der betyder “Lord of the Mountain” eller Lord Shiva. Det er også skrevet som “Gireesh”. Navnet er dannet af to ord “Giri”, der betyder bjerg og “ish”, der betyder Eeshwara eller Shiva.

6. Govind:

Den bogstavelige betydning af ordet Govind er “En der redder jorden”. Dette navn blev givet til Lord Krishna, som blev betragtet som en ultimativ Gud eller redder af sine køer (kaldet Gau) og Cowherds.

7. Goshant:

Goshant er et meningsfuldt navn for Kumbha Rashi baby drenge, hvilket betyder “fredelig” eller “en med en følelse af mental stabilitet”. Ordet har beroligende stemninger, som kan hjælpe dit barn med at leve et liv i fred.

8. Guna:

Guna er et indisk navn for baby -drenge, hvilket betyder “god karakter” eller “gode dyder”. Navnet kombineres ofte med andre ord for at danne navne som “Guna Sekhar”, “Guna Teja” osv.

9. Gurudutt:

Navnet “Gurudutt” har åndelige stemninger. Det betyder “Gurusens gave”. Navnet vælges normalt af hinduer eller sikher for at ære deres religiøse eller åndelige lærer. Det er afledt af det hindi sprog.

10. Girik:

Girik er et sanskrit afledt navn til baby drenge, hvilket betyder “Lord Shiva”. Ordet stammer fra udtrykket “Giri”, som betyder “bjerg”. Når oversat betyder “Girik” “En, der bebor bjerget”.

11. Girvan:

Girvan er et hinduistisk navn på en baby dreng, der betyder “Guds sprog”. Det er et smukt ord at navngive dine små drenge, der bliver til bløde, empatiske mænd.

12. Saathvik:

Saathvik er et af de mange navne på Lord Shiva. Det stammer fra sanskrit -sproget, der betyder “rolig”, “dydig” og “fredelig”. Mange mennesker tror, ​​at drenge med dette navn normalt viser sig at være mindre aggressive i forhold til andre mandlige børn.

13. Saahil:

Saahil er et dejligt navn for vandmænd født baby drenge, hvilket betyder “Sea Shore”. Ordet repræsenterer ro, fred, evighed og en følelse af håb. Det er også et af de mest populære navne til drenge i Indien.

14. Saaketh:

“Saaketh” er et af de mange navne på Lord Rama, som også blev kaldt “Saaketha Rama”. Han får det navn fra byen “Saket”, hovedstaden i Ayodhya. Nogle mennesker fortolker også “Saaketh” som navnet på Lord Krishna.

15. Saneesh:

“Saneesh” er et godt navn til baby drenge født i Kumbha Rashi og har mange indbyrdes forbundne betydninger som “Sol”, “glans”, “lys”, “skinne”, “udstråling” osv. Stavevarianten er “Sanish”.

16. Sadgun:

“Sadgun” er et baby boy navn, der betyder “dydigt”. Det er et komplekst ord, der stammer fra to sanskritord “Sath”, der betyder Godt og “Gun”, der betyder “dyder”. De relaterede navne er “Sadguna”, “Sathgun” osv.

17. Sushanth:

Sushanth er et sødt navn til baby drenge, der har flere betydninger som “Stille”, “Rolig”, “Fredelig” osv. Folk med dette navn betragtes normalt som fredselskere.

18. Siddharth:

Siddharth, også skrevet som Siddhartha, betyder “En der har opnået et mål”. Det er det oprindelige navn på Gautama Buddha, grundlæggeren af ​​buddhismen. De almindelige kælenavne for dette ord er “Siddhu”, “Sids” osv.

19. Siddesh:

Ordet “Siddesh” stammer fra navnet på en Lingayat -hellig kaldet “Siddheshwar”. Selve navnet er lavet med to ord “Siddha”, der betyder en helgen, der opnåede oplysning og “Eesh”, hvilket betyder Eeshwara.

20. Siraj:

Siraj er et arabisk navn for baby drenge, hvilket betyder “guidelygte”. Ordet repræsenterer oplysning, belysning, tillid og håb.

21. Subhash:

Subhash er et sanskritord, der stammer fra to ord “Su”, der betyder godt og “Basha”, der betyder “ordS”. Så i det hele taget betyder navnet “en, der har en god tale”. Den kvindelige variant af dette navn kan være “Subhashini”.

22. Sådan:

Sådan et er et drengenavn, der betyder “en, der er fornuftig” eller “intelligent”. Ordet antyder også mindfulness eller at have gode tanker. Stavevarianten kan være “Suchith”.

23. Shubam:

Et af de mest anvendte navne til baby -drenge i hindi -talende samfund er “Shubam”. Det betyder “en der er heldig”, “hellig” eller “lovende”.

24. Susheel:

Susheel er et dejligt navn til baby drenge født i Kumbha Rashi. Det har flere betydninger er “god karakter” eller “dydig person”. Navnet er også rangeret godt blandt de populære navne for indiske drenge.

25. Shanmukh:

Ordet “Shanmukh” betragtes som et af de mange navne på Lord Kartikeya, der har seks ansigter. Det er en tendens at tilføje andre ord til at danne navne som “Shanmukha Krishna”, “Shanmukha Sai” osv. For at blande flere gudnavne til ét.

25 bedste Kumbh Rashi navne til piger:

Kumbha Rashi fødte piger siges at have en behagelig personlighed og høj intelligens. De er også bløde mennesker, der har en god intuition og koncentration. For at maksimere disse kvaliteter kan du vælge et af disse smukke navne til Kumbha Rashi fødte piger:

26. Gaana:

Gaana er et sødt navn til piger, hvilket betyder “sang”. Navnet indebærer at leve et harmonisk liv, ligesom noterne i en musikalsk sang. Men hvis du vil tilføje bogstavet “h” og gøre det til “Ghaana”, kan det repræsentere et afrikansk land i stedet for den oprindelige betydning.

27. Geetha:

Geetha er et sanskritord, der stammer fra ‘Bhagawat Geetha’, hinduernes hellige bog. Den bogstavelige betydning af dette ord er “Guds sang”. De alternative stavemåder er “Gita”, “Geeta”, “Githa”.

28. Gunjan:

“Gunjan” er et dejligt navn til babypiger, der har en poetisk fornemmelse. Det hindi -afledte navn betyder “nynnet af bier” og er populært i nordindiske samfund.

29. Gehna:

“Gehna” er et hindi -ord, der betyder “smykker” eller “ornamenter”. Navnet indebærer også noget, der er værdifuldt og værdsat, ligesom din lille baby pige. Der er ingen andre varianter af dette navn.

30. Gomathi:

“Gomathi” er et sanskrit -afledt ord, der betyder “Beauty Queen”. Det er også navnet på en af ​​floderne i Indien. Stavningsalternativet er “Gomathy” eller “Gomati”, afhængigt af dit valg.

31. Girisha:

Navnet “Girisha” stammer fra den hinduistiske mytologi. Det kombinerer to ord “Giri” betyder “bjerg” og “Eesha” betyder “Consort of Lord Shiva”. Så “Girisha” betyder Parvati eller en, der bor i bjergene.

32. Gunitha:

Ordet “Gunitha” betyder “en, der er dygtig”. Det er lavet med rodordet “Guna”, der betyder “kvaliteter”. Navnet indebærer også dydighed, fremragende og talent.

33. Gunjitha:

“Gunjitha” er et andet smukt navn på Kumbha Rashi -fødte babypiger, hvilket betyder “nynnende lyd af bier”. Det kan være en sydindisk variant af ordet “Gunjan” uden at ændre betydningen.

34. Gyaana:

Ordet “Gyaana” kommer fra sanskritordet “Gyaan”, der betyder “viden”. “Gyaana” betyder gudinde for viden eller Saraswathi Devi. Folk tror, ​​at at navngive deres barn efter denne diety kan invitere til viden og intellektualitet.

35. Gurudevi:

“Gurudevi” er et sanskritnavn, der betyder “Guddommelig lærer”. Navnet kommer fra ordene “Guru”, der betyder lærer og “Devi”, der betyder “gudinde”.

36. Saanvi:

“Saanvi” er et dejligt navn for vandmændfødte babypiger. Det er også meget populært blandt sydindianere, da ordet anses for at være et af de mange navne på gudinden Lakshmi. Den bogstavelige betydning af dette navn er “En der vil blive fulgt”.

37. Saachi:

Saachi er et meningsfuldt navn for piger, der betyder “sandhed”. Navnet indebærer ærlighed, sandfærdighed og gennemsigtighed i tanker. Det er et hindi -ord og fortolkes undertiden som “elsket” og “yndefuldt”.

38. Sadhana:

“Sadhana” eller “Saadhana” er en sanskrit afledt navnet på piger, hvilket betyder “præstation”, “øvelse” eller “præstation”. Det er almindeligt brugt i hinduisme og buddhisme religioner.

39. Sahana:

“Sahana” er det moderne navn på babypiger, der stammer fra sanskritordet “Sahanam”, der betyder “tålmodighed”. Det er også navnet på en raaga i klassisk musik. Stavevarianten er “Sahaana”, som også har en mindre forskel; det er mening og udtale.

40. Sahaja:

Navnet “Sahaja” betyder “naturligt” eller “originalt”. Det kommer fra sanskritsproget, hvor ordet “Sahajam” bruges til at beskrive alt, der har originalitet.

41. Saina:

“Saina” er et glimrende navn til babypiger, der starter med “s”. Det sødlydende navn betyder “Prinsesse”. Det stammer fra arabisk og hebraisk og er også navnet på Indiens stjernebadmintonspiller “SainaNehwal”.

42. Samakhya:

“Samakhya” er et hinduistisk baby pige navn, der betyder “navn”, “Omdømme” eller “berømmelse”. Ordet er velegnet til kvindelige børn, der er født i Kumbha Rashi og SathabishamNakshtram.

43. Shanaya:

“Shanaya” er et populært valg fra listen over moderne Kumbha Rashi babynavne. Det er afledt af hindi -sprog og har flere betydninger som “eminent”, “fornem” og “den første solstråle”.

44. Sharini:

Ordet “Sharini” betyder Jorden. Det indebærer også andre betydninger som “en der beskytter” eller “en der vogter”. Hvis du tror, ​​din lille pige kommer til at vokse op til din voldsomme beskytter, skal du vælge dette navn til hende!

45. Sudeeksha:

“Sudeeksha” er et sanskrit afledt navn til babypiger, hvilket betyder “god start” eller “lovende indledning”. Ifølge hinduistisk overbevisning betragtes dette ord som et af de mange navne på gudinden Lakshmi.

46. ​​Simone:

Hvis du leder efter et navn, der har en angliciseret og moderne lyd, kan du prøve “Simonee”. Dette hebraiske afledte navn betyder “Gud har hørt”. Det er et passende valg for dem, hvis børn med indisk oprindelse bor i udlandet.

47. Sumedha:

Det sanskrit afledte ord “Sumedha” betyder “en der er klog”. Navnet angiver også intelligens, mental dygtighed, kløgt og ekstraordinær tænkningsevne.

48. Surangi:

Ordet “Surangi” kommer fra det hindi -sprog, hvilket betyder “farverigt”. Navnet er forbundet med positivitet, lysstyrke, munterhed og livslykke. Så hvis du vil have din datter til at nyde et så lykkeligt liv, skal du vælge dette navn til hende.

49. Supreetha:

“Supreetha” er et andet smukt navn på Kumbha Rashi fødte babypiger. Det betyder “elsket” eller “en der er højt elsket”. Navnet stammer fra sanskrit -sproget, og det nærmeste alternative navn til det er “Preetha”.

50. Sreshta:

Ordet “Sreshta” er fra sanskrit -sproget, hvilket betyder “det bedste”. Dette er et passende navn til babypiger, der betragtes som tegn på perfektion for deres forældre!

5 Kumbha Rashi Unisex babynavne:

Hvis du leder efter et kønsneutralt navn til din vandmand, født pige eller dreng, så tag et kig på disse 5 populære valg:

51. Giyan:

“Giyaan” er et passende navn for både drenge og piger på grund af dets neutrale betydning. Det oversættes til “glans” eller “udstråling”. Navnet findes populært i hindi -talende samfund.

52. Saarin:

“Saarin” er et unisex -navn, der stammer fra det hindi -sprog, hvilket betyder “en, der er hjælpsom”. Der er ingen andre varianter af dette navn

53. Shakthi:

Ordet “Shakthi” repræsenterer styrke og magt. Det kan bruges til både mandlige og kvindelige køn. Der er mange berømtheder (begge køn) med dette navn.

54. Shanthi:

Et andet kønsneutralt navn for Kumbha Rashi fødte babyer er “Shanthi”. For at gøre specifikt for et bestemt køn kan du tilføje suffikser som “Kumar”, “Kumari” osv..

55. Suri:

“Suri” er et godt navn til baby drenge og piger, hvilket betyder “rød rose” på det persiske sprog. Sammen med dets brug som hovednavn bruges “Suri” også i vid udstrækning et efternavn i mange regioner.

5 Kumbha Rashi Twin baby navne:

Hvis du er velsignet med tvillingebabyer-dreng-pige, dreng-dreng eller pige-pige, kan du prøve disse navngivningsideer:

56. Garv – Gaurav:

Både navnene “Garv” og “Gaurav” stammer fra det hindi -sprog. “Garv” betyder stolthed og “Gaurav” betyder respekt. På grund af deres lignende stavemåder, startbogstaver og relaterede betydninger kan de være perfekte til at navngive tvillingebabydrenge.

57. Garima – Gathika:

“Garima” betyder Varm, og “Gathika” betyder sang. Navnene, når de kombineres, kan give betydningen af ​​”en sang, der bringer varme til hjertet”, hvilket gør dem perfekte til at navngive tvillingepiger.

58. Saagar – Sagarika:

For en kombination af en baby og en dreng fungerer sættet “Saagar” og “Sagarika” perfekt. Begge navne har rodordet “Saagar”, hvilket betyder Hav. Tilføjelse af endelsen “ika” giver betydninger som “Havstrøm” eller “en, der er født i havet”.

59. Saahith – Saahithi:

Et andet sæt navne til tvillingebarn og pige er “Saahith” og “Saahithi”. Begge navne har det fælles ord “Saahith”, der betyder litteratur.

60. Shriya – Shravya:

For tvillingebabypiger kan dette sæt navne passe meget godt. “Shriya” betyder velstående, dyrebare og “Shravya” betyder melodiøse. Interessant nok er begge ord forbundet med gudinde Lakshmi.

Vi håber, at du finder denne liste over Kumbha Rashi babynavne nyttig. Du er velkommen til at foretage tilføjelser eller ændringer af disse ord uden at afvige fra den oprindelige betydning. Hvis du har flere sådanne unikke navne, der fungerer for børn af denne Rashi, så lad os det vide.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Det er vigtigt at bemærke, at disse navne kan have forskellige betydninger i forskellige lande, kulturer og sprog. Så sørg for fuldt ud at forstå symbolikken i et navn i din lokale kultur, før du vælger det til din baby. Du bør ikke stole på materialet i denne artikel, da oplysningerne ikke understøttes af omfattende forskning eller ekspertudtalelse.