60 trendy gammeldags babynavne til drenge og piger

I dag finder vi ud af, at forældre leder efter noget mere end et ord, der lyder godt eller er populært, mens de leder efter navne til deres baby. Gammeldags babynavne er ikke bare ord, men har en masse betydning, såsom at afspejle ens identitet. Det kan endda referere til deres arv og kultur. Gammeldags navne vender tilbage i trend igen, da de har bevist, at de kan modstå tidstesten. Rul ned for at finde utallige old school navne og find dem, der passer bedst til din familie.

gammeldags babynavne

60 bedste gammeldags babynavne:

Her har vi samlet en liste over gammeldags babynavne til baby drenge til de seje nye generationers børn, der hurtigt vinder popularitet.

20 gammeldags baby boy navne:

1. Abraham:

Betydningen af ​​dette navn er “mangfoldigheders far”, og det er af hebraisk oprindelse. Dette er et navn æret af jøderne. Det indeholder også betydningen af ​​”ophøjet far” i Bibelen. Han er en gammeltestamentlig patriark.

2. Albert:

Betydningen af ​​navnet Albert er “Noble and Bright” og er af engelsk oprindelse. Der er flere berømte klassiske personligheder med dette navn, såsom Albert Einstein, Albert Schweitzer og Albert Brooks, filmskaber.

3. Bernard:

Bernard betyder “stærk, modig som en bjørn” og er af fransk oprindelse. De almindelige kælenavne til dette navn er Bernard er Barney, Berney, Bernie. Det er et sødt navn på en gammeldags måde.

4. Charles:

Betydningen af ​​Charles er “Fri mand”. Det mest almindelige kaldenavn for dette gammeldags mandenavn er Charlie, Charley, der gælder for mandlige og kvindelige navne. Dette navn er af tysk/fransk oprindelse.

5. William:

Betydningen af ​​dette drengnavn i gammel stil er “resolut beskyttelse” og er af engelsk oprindelse. De mest almindelige øgenavne er Willy, Willie, Bill og Billy.

6. Aahlaadith:

Dette navn betyder “glad person” og er af hindi/indisk/Oriya -oprindelse. Dem med dette navn er ekstremt følsomme og er født diplomater. De er fredsskabere og forsøger at bringe mennesker sammen. Personer med dette navn gør gode forhandlere og mægler gerne for at skabe harmoni blandt dem omkring ham. De har gode organisatoriske evner.

7. Aanat:

Dette er et Jain Boy -navn og betyder “ydmyg, meget høflig” og er af indisk oprindelse. De er meget uafhængige og har en stærk pionerånd. De er født ledere, der lykkes med mod og beslutsomhed.

8. Abhaidev:

Abhaidev er en hindu, sikh -dreng, der betyder “fri for frygt” og er af indisk/sanskritisk oprindelse. Dem med dette navn er ekstremt intelligente og søger sandhed. De lykkes i ethvert job, der involverer analyse og videnskab. De tiltrækkes af alt, der er relateret til spiritualitet.

9. Abhijeet:

Abhijeet er et populært navn, der betyder “Victorious” og er af bengali/gujarati/sanskrit. Dem med dette navn elsker fred og er medfølende. De sigter mod at finde en balance mellem at give og modtage. De er født lærere og forsøger at gøre tingene lette for andre.

10. Abhiraam:

Dette navn betyder “glædeligt” og er af hindi/indisk/telugu -oprindelse. Dem med dette navn er begavet med naturlige lederevner. De bliver meget velhavende og er gode til ledelse. Magt og autoritet kommer dem naturligt, og de gør store visionære. De er meget gode til forretning og økonomi.

11. Bachittar:

Dette er et sikh -drengnavn, hvilket betyder “vidunderlige fortjenester” og er af Punjabi -oprindelse. Dem med dette navn er dristige. De er kreative og meget hårdtarbejdende. Deres pionerånd hjælper dem med at lykkes på alle områder.

12. Bajarang:

Dette er et hinduistisk drengenavn, der betyder “Et navn på Lord Hanumaan.” Det er af gujarati/hindi/indisk oprindelse, og personer med dette navn er drømmere. De er også healere på grund af den store medfølelse, de har. De lykkes inden for undervisning og skrivning. Personer med dette navn søger altid efter løsninger og er uselviske. De er klar til at hjælpe dem i nød uselvisk.

13. Chakrawarti:

Chakrawart betyder “Universal monark” og er af indisk oprindelse. Dette navn er populært blandt Jains. Personer med dette navn er ekstroverte. De er energiske og er altid klar til handling. De lykkes i enhver karriere, der holder dem på farten, frem for rutinemæssigt ensformigt arbejde.

14. Dalbir:

Dette navn betyder “modig soldat” og er af indisk/Punjabi -oprindelse. Personer med dette navn er modige og er præstationer. De er født ledere, der lærer at være selvforsynende. De er hårdtarbejdende og oprigtige.

15. Eagan:

Eagan betyder “velgørende” og er af hindi/indisk/kannada/tamilsk oprindelse. Personer med dette navn er ekstroverte. De elsker eventyr er populære og succesrige på alle områder. De er progressive og lykkes på alle områder.

16. Fanishwar:

Fanishwarmeans “slangenes herre” og er af hindi/indisk/Oriya/Sindhi/Telugu -oprindelse. Personer med dette navn er idealister. De er mennesker med stor medfølelse og klar til at passe på andres behov.

17. Gajanand:

Dette navn betyder “Lord Ganesh” og er af indisk oprindelse. De er psykisk begavede mennesker, der er tiltrukket af spiritualitet og gerne søger viden om ting, der er et mysterium. De elsker at undersøge og klarer sig godt inden for et videnskabeligt område, der kræver videnskabelig viden eller teknisk evne.

18. Hansraj:

Hansraj betyder “Perfekt eller ren hersker” og er af hindi/indisk/kannada/oriyaorigin. Du kan mest finde dette navn blandt sikher. Personer med dette navn er begavet med naturlige lederevner. De kan klare sig godt økonomisk og har store færdigheder inden for ledelse. Personer med dette navn kan altid lide at have ansvaret for tingene og er store visionære. De klarer sig også godt inden for erhvervslivet.

19. Lakshmikant:

Lakshmikant betyder “Lord Vishnu” og er af assamisk/hindi/indisk/marathiorigin. Dem med dette navn er meget indsigtsfulde. De er fredsskabere, der kan lide at bringe mennesker sammen. De kan lide harmoni og er gode til at gå på kompromis. Personer med dette navn klarer sig godt på alle områder, hvor der er behov for at mægle eller forhandle. De har også en usædvanlig mængde følsomhed i sig. De er gode diplomater, og deres organisatoriske evner gør dem meget succesrige.

20. Madhialagan:

Dette navn betyder “Intelligent og smuk” og er af indisk/tamilsk oprindelse. Personer med dette navn er født ledere og visionære. De har succes i erhvervslivet og er gode til pengespørgsmål. Deres ledelsesevner hjælper dem med at blive meget succesrige.

20 gamle pigeravne i gammel stil:

Her har vi samlet en liste over gammeldags kvindelige navne til babypiger, hvis navne har stor betydning baseret på aner, unik betydning eller en lejlighed.

21. Abigail:

Betydningen af ​​dette navn er “min fars glæde” og er af hebraisk oprindelse. Det betyder også en intelligent, smuk, loyal kvinde. Kælenavne på Abigail er Abbey, Abbi, Abbie, Abby, Gael, Gail, Gale, Gayla, Gayle, Gaila.

22. Adelaide:

Betydningen af ​​Adelaide er adel og bærer øgenavne til Addie, Addy, Adi, Adelheid. Det er en engelsk form af et germansk fornavn.

23. Beatrice:

Betydningen af ​​dette navn er “Hun, der bringer lykke; Salig ”og er af latinsk oprindelse. Det bærer mange kaldenavne som Birdie, Betty, Bess, Bea.

24. Celeste:

Navnet Celeste betyder “himmelsk” og er af latinsk oprindelse. De forskellige kælenavne med dette navn er Celia, Celie, Lessie, Lissie.

25. Elaine:

Elaine betyder “Sun Ray; Shining Light ”og er af gammel græsk oprindelse og bærer øgenavne som Elli, Ellie, Elly, Laine, Laini, Lainey, Layney.

26. Danika:

Danika betyder “Morgenstjerne” og er af hindi/indisk/marathisk oprindelse. De er praktiske og hårdtarbejdende personer, der lykkes inden for ethvert felt på grund af denne kvalitet. De har gode ledelses- og organisatoriske evner.

27. Eesha:

Eeshameans “Goddess Parvati, Purity” og er af bengalsk/hindi/indisk/kannada/sanskrit/sindhi/teluguorigin. Personer med dette navn er meget følsomme og har en fremragende plejende ånd i sig. De er også medfølende og søger harmoni i enhver situation. De har gode diplomatiske evner og har meget tålmodighed.

28. Garima:

Garimameans “Ære, dygtighed, styrke, varme” og er af indisk/marathisk oprindelse. De er hårdtarbejdende mennesker, der kan få succes, uanset hvor de arbejder. De er også pålidelige og tager ansvar alvorligt.

29. Maalini:

Dette navn har betydningen “så smuk som blomster” og er af indisk/tamilsk oprindelse. Dem med dette navn er opfindsomme og fulde af energi. De er populære og lykkes på alle områder. Personer med dette navn kan lide at tage risici og er meget modige. De er udadvendte, og deres fremadstormende kvalitet hjælper dem med at lykkes.

30. Mahati:

Mahatimeans “Great” og er af indisk oprindelse. Personer med dette navn er filosofiske og er også meget intelligente. De kan lide at analysere alt i livet. De er født søgende og lykkes inden for ethvert felt, der kræver videnskabelig viden.

31. Maitri:

Dette navn betyder “venskab” og er af indisk oprindelse. Deres ekstreme intelligens hjælper dem med at lykkes på alle områder og klarer sig godt inden for forskning på grund af deres evne til at analysere. De er også tiltrukket af alt åndeligt.

32. Malarvili:

Dette navn betyder “Med smukke øjne, der ligner en blomst” og er af indisk/tamilsk oprindelse. Personer med dette navn er intelligente og har et analytisk sind, der gør dem vellykkede inden for områder relateret til videnskab og teknologi. De er også kendt for at være meget fantasifulde og filosofiske.

33. Nabhitha:

Nabhithameans er “frygtløs” og er af indisk oprindelse. Personer med dette navn er født healere, fordi de er medfølende af natur. De klarer sig godt inden for kunst som at skrive og male. De holder øje med andre og arbejder på at finde løsninger.

34. Ojaswini:

Ojaswinimeans betyder “Lustrous” og er af indisk/marathiorigin. Disse personer er uafhængige og modige. De er også ærlige og kan arbejde hårdt. De er kreative og er født præstationer. Deres stærke pionerånd hjælper dem med at lykkes på alle områder. De er også kendt for deres ligefremhed.

35. Oliyarasi:

Oliyarasimeans betyder “genialt” og er af indisk/tamilsk oprindelse. Disse personer er dristige og stærke mennesker. De arbejder hårdt mod deres mål og er selvforsynende. De gør også gode ledere og er fast besluttede på at lykkes.

36. Padmagriha:

Padmagriha betyder “Hvem bor i en Lotus” og er af hindi/indisk/marathi/telugu -oprindelse. Dem med dette navn elsker fred. De støtter andre og er meget hensynsfulde over for mennesker omkring dem. Disse personer har en nærende ånd i sig. De gør gode lærere og sigter mod at gøre livet let for dem omkring dem.

37. Rahini:

Rahini betyder “gudinde Saraswati” og er af hindi/indisk/kannada -oprindelse. Ikke mange er klar over betydningen af ​​dette navn. Personer med dette navn er meget energiske. De er progressive tænkere. Personer med dette navn har en ivrig følelse af eventyr i sig. De er ressourcestærke, og det hjælper dem med at lykkes på alle områder.

38. Sahila:

Sahilameans “Guide” og er af indisk oprindelse. De er udadvendte og fulde af energi. Personer med dette navn er fremadstænkere, der er liberale og klarer sig godt i ethvert job, der kræver energi. De foretrækker ikke ensformige job. De er super ressourcestærke, og det hjælper dem med at lykkes på alle arbejdsområder.

39. Tamarai:

Tamarai betyder “Lotusblomst” og er af indisk/tamilsk oprindelse. Disse personer er drømmere og også meget medfølende idealister. De helbreder gennem deres arbejde på forskellige områder såsom skrivning, undervisning eller andre kunstarter. De er også klar til at hjælpe dem i nød.

40. Udipti:

Udiptimeans betyder “ild” og er af gujarati/hindi/indisk oprindelse. Det er mennesker, der kan lide at nyde deres eget selskab. Disse mennesker er filosofiske og kan lide at analysere ting. De søger også sandhed og vil helt sikkert lykkes på ethvert område, der kræver ræsonnement og undersøgelsesfærdigheder.

10 Twin & Unisex gammeldags babynavne:

41. Atharv og Ayansh:

Vi kender alle disse gammeldags indiske babynavne, Atharv, som er navnet på den første Veda. Navnet Ayansh betyder ‘en del af forældrene’. De er begge af indisk oprindelse og er et godt valg for forældre, der ønsker gammeldags navne, der passer ind i moderniteten.

42. Ayan og Yuvan:

For de forældre, der vil have deres tvillings navne til at rime, så er dette ideelt og et godt valg. Navnet Ayan betyder ‘natur.’ Yuvan på den anden side er et andet navn for Lord Shiva.

43. Aadi og Sai:

Her er betydningen af ​​navnet Aadi ‘første’ eller ‘vigtigste’, og betydningen af ​​Sai er hentet fra det indiske ord, der betyder ‘guddommeligt’. Begge disse gammeldags tvillingebabynavne matcher og lyder smukt sammen og gør et godt valg.

44. Abhay og Nirbhay:

Disse er smukke navne til tvillingedrenge, hvor Abhay betyder en uden frygt eller frygtløs, og navnet Nirbhay betyder også frygtløs eller uden frygt. Disse to navne træffer ideelle valg, da de begge betyder det samme.

45. Adin og Adil:

Navnet Adins betydning er smukt og ædelt af ånd, og navnet Adil betyder ærlig, dommer og oprigtig. Adin er af hebraisk oprindelse, og Adil er af arabisk oprindelse.

46. ​​Myra og Kyra:

Disse navne passer både i Indien og i udlandet og er velegnede til tvillingepiger. Navnet Myra kan også staves som Mayra eller Mayrah. Kyra er et navn af græsk/persisk oprindelse. Det betyder ‘solen’.

47. Presley og Harley:

Navnet Presley betyder “fra præstens mark” og er af engelsk oprindelse. Navnet Harley er også af engelsk oprindelse og refererer til “harernes træ.” Disse navne blev også populære på grund af de berømte Harley -motorcykler. Disse er meget gamle tvillingnavne for begge køn.

48. Nayan og Nayna:

Nayans betydning betyder øje og er af indisk oprindelse, og navnet Nayna betyder også øjne. Disse navne foretrækkes af forældre, der vælger navne, der kan bruges til ethvert køn.

49. Charlie og Peyton:

Et andet sæt navne til tvillinger, der er kønsneutrale, er Charlie og Peyton som fornavn. Navnet Charlie betyder “fri mand” og er af engelsk oprindelse. Peyton betragtes ofte som et maskulin navn, men kan betragtes som kvinde, hvis det ændres til Payton.

50. Gløde og tømmer:

Disse er gammeldags unisex navne, hvor Ember er af engelsk oprindelse, og dette navn betyder “ulmende ild”, mens Timber er af amerikansk oprindelse, og betydningen er “træ, stærk” og bruges undertiden som et mellemnavn.

51. Sterling og Emery:

Betydningen af ​​det smarte navn Sterling er “ægte, af høj kvalitet” og er af engelsk oprindelse. Emery betyder “modig magt” og er også af engelsk oprindelse.

10 indiske gammeldags babynavne (drenge & Piger):

52. Abheer:

Navnet Abheer betyder ko besætning, og det har en variant af Aabheer, der refererer til en person, der passer kvæg og har sin oprindelse i Oriya. Andre variationer af dette navn er Aabher, Abheeran, Abheer og Abheera. Dette navn er velegnet til dem, der er hårdtarbejdende, pålidelige, modige og meget praktiske.

53. Aabharan:

Dette navn betyder “juvel” og har oprindelse fra Indian/Oriya. Dette navn er relateret til ærlig, uafhængig, ligetil, hårdtarbejdende og et stærkt individ. De er født ledere. De vil få succes på alle områder.

54. Aadarsh:

Aadarsh ​​betyder “ideelt” og er af Kannada/Oriya/sanskrit oprindelse. Dem med dette navn er meget intelligente og fantasifulde. De er født søgende efter sandhed og tiltrukket af alt det åndelige.

55. Aadhavan:

Aadhavan betyder “Strålende som solen” og kommer fra indisk/tamilsk oprindelse. Dem med dette hinduistiske navn formodes at være ekstremt intelligente. De er fantasifulde og er født søgende efter sandhed. De bliver tiltrukket af noget åndeligt og vil lykkes inden for områder, der involverer videnskabelig viden.

56. Aadhunik:

Aadhunik betyder “Moderne, nyt” og er af hindi/indisk/Oriya/sanskrit -oprindelse. Dem med dette navn er fredselskende og medfølende. De er født lærere og forsøger at gøre livet behageligt for andre.

57. Aadarshini:

Aadarshini betyder “idealistisk” og er af gujarati/indisk/kannada -oprindelse. De er begavet med kunstnerisk talent og kan inspirere andre. Disse mennesker er udadvendte og kommunikerer godt med mennesker. De ser glæden i alle situationer. De laver gode talere og klarer sig godt inden for skriveområdet.

58. Amrithavarshini:

Amrithavarshini betyder “regnen” og er af hindi/indisk oprindelse. Personer med dette navn er født ledere. De har gode lederevner og tager gerne ansvaret for situationer. Autoritet kommer dem naturligt, og de lykkes inden for erhvervslivet og har et godt hoved for pengespørgsmål.

59. Balasandhya:

Balasandhya betyder “daggry” og er af indisk oprindelse. De er strålende og søger sandhed. Disse mennesker har gode undersøgelsesegenskaber og er tiltrukket af alt mystisk. De er interesserede i livets mysterier.

60. Baruni:

Baruni betyder “gudinde Durga” og er af bengalsk/hindi/indisk/sindhi -oprindelse. Personer med dette navn er utroligt indsigtsfulde. De er følsomme og fødes diplomater, fordi de tror på at have fred omkring sig. Disse mennesker ærgrer sig ikke og holder gerne mennesker sammen. De opnår meget i livet på grund af alle disse kvaliteter.

61. Chanchala:

Chanchala betyder “Lakshmi, rastløs, ustabil” og er af bengalsk/indisk oprindelse. Personer med disse navne er fredselskende. De er meget medfølende og er yderst sympatiske. Disse personer er gode mentorer. De kan også lide at gøre tingene behagelige for andre.

Mens de vælger navne, går forældrene tilbage til rødderne for at vælge et ideelt navn til deres baby dreng og pige. Denne artikel beskriver i detaljer gamle babynavne, deres betydning af forskellige navne og deres oprindelse. Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig med at vælge det ideelle navn til din baby. Lad os vide, hvilke navne der imponerede dig mest i kommentarerne herunder.

Ansvarsfraskrivelse:

Specifikke navne har forskellige betydninger og kan variere fra et land til et andet. Dette kan også variere kulturelt. Vi skal forstå den sande betydning af et navn, før vi vælger det. Navne må ikke vælges, bare fordi det lyder behageligt eller er populært. Denne omfattende artikel er kun til informationsformål for at hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.