60 unikke Dhanu Rashi (Skytten) babynavne til drenge, piger og tvillinger

Dhanu Rashi eller Skytten er den niende Rashi af de 12 stjernetegn i den indiske vediske astrologi. Dhanu betyder “bue” og symbolet på denne Rashi består af et halvt menneske og et halvt hestevæsen med en bue og en pil. Børn født i Nakshtras – Moola (alle 4 padas), Purvashada (4 Padas) og Uttarashada (1. Pada) tilhører denne Rashi. Nu, hvis du tror på at navngive dit barn med de nøjagtige Nakshatra og Rashi alfabeter, så tjek disse 60 Dhanu Rashi babynavne til drenge og piger.

dhanu rashi babynavne

Her er startbogstaverne (eller lyde) for hver Nakshatra:

  • Moola – Ye, Yo, Ba, Bi
  • Poorvashada – Bhu, Dha, Da
  • Uttarashada – Vær, Bo, Ba, Ji

60 bedste Dhanu Rashi (Skytten) babynavne til drenge og piger:

Astrologieksperter siger, at navngivning af en baby ved hjælp af det foreskrevne sæt Rashi -bogstaver tiltrækker succes og positivitet i livet. Det er også en let måde at huske deres Nakshatra- og Rashi -detaljer til fremtidige forudsigelser. For at gøre det let for dig har vi listet en blanding af traditionelle og moderne navne til babyer født i Dhanu Rashi.

25 Dhanu Rashi navne til baby drenge:

Dhanu Rashi fødte baby drenge er kendt for at udvise en stor entusiasme for læring og tilpasningsevne. De vokser også op til selvsikre individer og spreder positivitet omkring dem. Her er nogle af de navne, der kan forstærke disse kvaliteter hos drenge født under denne Rashi:

1. Bhargav:

‘Bhargav’ er et af de populære navne til Dhanu Rashi baby drenge. Det er også et af de mange navne på Lord Shiva. Mange mennesker foretrækker at tilføje suffikser som “ram” for at tilføje mere betydning og værdi til dette ord.

2. Bhadrak:

Bhadrak er et stærkt navn for en baby født i Skytten stjernetegn. Der er mange betydninger af dette ord som “godt”, “dydigt”, “modigt” og “en der er værdig”. Du kan bruge “Bhadra” som et kaldenavn for dit barn.

3. Bhairav:

Bhairav ​​er et andet navn på Lord Shiva, og den sande betydning af dette ord er “en der overvinder frygt”. Det er imidlertid forbundet med tantrisk tilbedelse, og mange mennesker tænker sig om to gange, før de vælger dette ord til deres børn.

4. Bhivesh:

Bhivesh er et unikt navn for baby drenge, hvilket betyder “Strålende”. Det har en meget tæt lighed med “Bhavesh” eller “Bhavish” med hensyn til stavning og lyd, men betydningen er en anden. Ordet kommer fra hindi -sprog og findes almindeligt i de nordindiske samfund.

5. Bhupen:

Hvis du vil navngive din lille prins et godt og meningsfuldt navn, kan du prøve “Bhupen”. Det er et sanskritord, der betyder “verdens konge” eller “øverste leder”. Er det ikke en ønskelig titel at tjene?

6. Dhanvanth:

Dhanvanth er et hinduistisk navn på en baby dreng, der består af ordene “Dhan”, “Vanth”. Når det kombineres, betyder ordet “besidder af rigdom”. Det kommer fra sanskrit -sproget og er ideelt for dem, der er født i Purvashada Nakshatra.

7. Dhiren:

Navnet ‘Dhiren’ stammer fra ordet “Dheera”, der betyder “modig” eller “stærk”. Dette er et godt valg til baby drenge, der ønsker at se ingen frygt i deres liv og møde alle modganger med modighed.

8. Dhanush:

Dhanush er et sanskrit -afledt ord, der betyder “bue”. Interessant nok kan tilføjelse af ordet “Indra” gøre det til en “regnbue”, hvilket betyder farverigt. Du kan også prøve andre udvidelser som “Sree Dhanush” for at få det til at lyde komplet.

9. Dharmik:

Dharmik har mange betydninger og fortolkninger. Ifølge hinduistisk mytologi anses Dharmik for at være et af de mange navne på Lord Ganesh. Det kan også betyde “En der giver chariy” eller endda “en der er religiøs”.

10. Bhuvan:

Navnet “Bhuvan” kommer fra den hinduistiske religion, hvor det betyder “Lord of three worlds”, dvs. Lord Shiva. Der er andre betydninger af det samme ord som “hjem”, “palads” osv. Det er også rangeret som et af de mest populære indiske navne til Dhanu Rashi baby drenge.

11. Darsh:

Mange forældre foretrækker at navngive deres baby -drenge efter Lord Krishna. Et sådant unikt navn på denne elskede hinduistiske guddom er “Darsh”, der stammer fra ordet “Darshan”. Lord Krishna har magt til at se alt på samme tid, og derfor blev han kaldt “Darsh”.

12. Dhruva:

Dhruva er navnet på en mytologisk indisk prins, der var en ivrig hengiven af ​​Lord Vishnu. Han blev udødeliggjort som den berømte “Dhruva Nakshatra” eller polstjernen. Da det symboliserer evighed, stabilitet, foretrækker mange mennesker dette navn til deres baby drenge.

13. Dhairya:

Dhairya betyder ‘tapperhed’. Det er et af de mest passende navne til små drenge, der vokser op til modige mænd. Det menes, at drenge med dette navn udviser kvaliteter som ro i sindet, følsomhed og tålmodighed.

14. Yeshas:

Yeshas er et stilfuldt og meningsfuldt navn for Dhanu Rashi baby drenge. Dette sanskrit afledte ord betyder “berømmelse”, “ry”. Mennesker med dette navn betragtes normalt på grund af at have lederegenskaber, der fik dem til at skille sig ud fra mængden.

15. Yeshwanth:

Yeshwanth er et andet populært navn for babyer, der er født af Skytten, hvilket betyder “en der opnår berømmelse eller ære”. Det kommer fra sanskrit -sproget og er velegnet til dem, der er født under Moola Nakshatram.

16. Yodha:

Yodha betyder “kriger”. Det er et sanskritord, der bruges til at henvise til mennesker med heroiske kvaliteter, især i krige. Mennesker med dette navn viser visse træk som frygtløshed, loyalitet og hurtige tilbagesvalinger.

17. Yogan:

Yogan er et sjældent navn på baby drenge, hvilket betyder “en der underviser i yoga” eller “en der har yogiske kvaliteter”. Det er også et af de meget få navne, der stammer fra en persons professionelle titel.

18. Jiva:

Ordet “Jiva” har en nutidig lyd. Den er kort og har kun to stavelser. Betydningen af ​​dette sanskrit afledte navn er “levende” eller “eksisterende”. Det kan også repræsentere “udødelighed” eller “evighed”.

19. Jiaan:

Jiaan er et unikt navn for indiske drenge, da det stammer fra det persiske sprog. Det betyder “stærk” eller “en med liv”. Dette er velegnet til dem, der leder efter et meningsfuldt navn med en moderne lyd eller stavning.

20. Jithin:

Jithin er et andet meget udbredt navn i kulturer som hinduisme og kristendom. Det betyder “erobrer”, “ubesejret”, “ufejlbarlig”. Navnet er ret populært i regioner i Kerala -staten.

21. Yajin:

Ordet “Yajin” betyder “religiøst offer”. Det stammer fra sanskrit sprog og blev brugt som et alternativt ord til at beskrive “Hawan” eller “Yagna”. Navnet er velegnet til baby drenge født i Dhanu Rashi.

22. Yajur:

Navnet “Yajur” stammer fra Yajur Veda, en af ​​hinduismens fire hellige vedaer. Dette ords bogstavelige betydning er “Heal”, og den hellige tekst indeholder oplysninger om formler for offerbøn. På grund af sin religiøse betydning vælger mange forældre dette navn til deres baby drenge.

23. Yatin:

Yatin er et indisk oprindelsesnavn, der betyder “religiøs hengivenhed” eller en asket, der har viet sit liv til bønner. Det vælges af forældre, der ønsker at se egenskaberne ved tilbedelse og hengivenhed til Gud hos deres små drenge.

24. Yayin:

Yayin er et af de mange navne på Lord Shiva. Det stammer fra sanskritordet “Atyayin”, hvilket betyder at overgå eller overskride. Det er et passende navn til baby drenge, der ønsker at bevare en skyhøj graf i deres liv.

25. Yedhant:

Ordet “Yedant” er et relativt nyt navn for baby drenge, der er hentet fra mange sprog og kulturer. Den nærmeste oversættelse af dette ord er “lysstyrke” eller “glødende”.

25 Dhanu Rasi navne til piger:

Dhanu Rashi fødte piger er kendt for at have stærke følelsesmæssige forbindelser med deres kære. De ord også opretholde harmoni i familien. Disse personer er også kendt for at arbejde hårdt for at nå deres mål og tjene succes i alle deres ventures. Så det giver god mening at navngive din lille prinsesse i henhold til Rashi -reglerne for at tiltrække disse kvaliteter.

26. Bhavya:

Bhavya er et meningsfuldt navn for babypiger født i Dhanu Rashi. Det betyder “storhed”, “storslået”, “elegant”, “stor” osv. Det har endda en mytologisk forbindelse, da ordet siges at være et af de mange navne på gudinde Parvati.

27. Bhakti:

Bhakti er et smukt navn for piger, hvilket betyder “hengivenhed”. Det kan også indebære “disciplin” og “fokus og er et af de mest foretrukne navne blandt hindi -talende samfund.

28. Bhumi:

I henhold til den hinduistiske mytologi er Bhumi navnet på Jordens gudinde, som også er hustru til Lord Varaha. Navnet symboliserer stabilitet, tålmodighed, udholdenhed, en kvindes styrke. Det er derfor, mange forældre vælger dette traditionelle navn til Dhanu Rashi fødte babypiger.

29. Bindu:

Bindu kan være et almindeligt fundet navn, men dets popularitet er ikke forsvundet. Dette søde navn til piger betyder “vanddråbe”. Mange foretrækker at tilføje ordet “Hima” som et præfiks for at få betydningen “drop af Himalaya -bjergene”, der betyder renhed og uskyld.

30. Benita:

Hvis du leder efter et godt navn, der også har en international lyd, kan du prøve “Benita”. Dette dejlige navn kommer fra det latinske sprog, hvilket betyder “velsignet”.

31. Bodhana:

Navnet “Bodhana” stammer fra sanskrit -sproget, hvilket betyder Lærer, klog, klog, oplysning. Det er også forbundet med buddhismen, hvor ordet bruges til at beskrive Buddhas lære.

32. Bhoomika:

“Bhoomika” har to forskellige betydninger forbundet med det. Det refererer til Jordens gudinde, Bhumi. Den anden betydning er “karakter” eller “rolle”. Den har tre stavelser og er velegnet til piger født i Skytten.

33. Bhuvana:

Et andet jordrelateret navn til din baby pige er “Bhuvana”, som er et sanskritord for Jorden. Det kan også betyde “hele verden” eller “stort palads”. Den mandlige variant af dette navn er Bhuvan, som er et af de mange navne på Lord Shiva.

34. Bhupali:

Hvis du leder efter et musikinspireret navn på din lille pige, så prøv “Bhupali”. Det er en af ​​de mange ragas i indisk klassisk musik og er kendt for sin bløde og melodiøse natur.

35. Bhuvika:

Bhuvika er et tre-stavelsesnavn for Dhanu Rashi babyer, hvilket betyder “Himmel”. Det kommer fra sanskritsproget og repræsenterer gudsfrygt og lyksalighed.

36. Dhaani:

Dhaani betyder “lysegrøn farve”, der symboliserer natur, grønt og velstand. Det er et sjældent navn for piger og valgt af forældre, der ønsker at prøve noget friskt og unikt for deres afkom.

37. Dhanvi:

Dhanvi er et af de mange navne på gudinden Lakshmi. Den bogstavelige betydning af dette ord er “en, der er velhavende” eller “rig”. Vælg dette navn til din lille pige for at tiltrække velstand i hendes liv.

38. Dhatri:

Ordet “Dhatri” har flere betydninger og slutninger. Det refererer til gudinde Parvati og endda gudinde jord. Stavevarianten af ​​dette navn kan være “Dhaatri”.

39. Dhanika:

Dhanika betyder “En velhavende kvinde”. I henhold til hinduismen henviser Dhanika til gudinden Lakshmi, rigdomens guddom. Dette navn kan bruges som et alternativ til andre navne med samme betydning.

40. Yeshvika:

Yeshvika er et moderne navn for babypiger, hvilket betyder “succes” eller “en der opnår berømmelse”. Det stammer fra ordet “Yesh”, hvilket betyder “berømmelse”, “herlighed”.

41. Yatika:

Yatika er et andet hinduistisk navn for piger født af Skytten, hvilket betyder gudinde Durga. Det har en guddommelig lyd forbundet med det og har tre stavelser til nem udtale.

42. Yemaya:

Det unikke navn “Yemaya” stammer fra den afro-caribiske kultur. Det betyder havets gudinde og findes sjældent i indiske samfund. Forældre, der ønsker at vove sig ud over grænserne for at navngive deres døtre, kan vælge denne.

43. Yojana:

Den bogstavelige betydning af “Yojana” er måling. Det bruges også som et kvindeligt babynavn til at symbolisere planlægning og omhyggelighed.

44. Yoshita:

Yoshita er et passende navn til dit pigebarn, da det refererer til de mange roller, hun spiller, herunder en datter, ung pige, kone og en voksen kvinde. Er det ikke et interessant ord at navngive din søde tærte?

45. Yogita:

Yogita er et andet populært navn for piger født i Dhanu Rasi. Det betyder “en der er fortryllet” eller “en der besidder overnaturlig kraft”. Navnet er også forbundet med disciplin og koncentration.

46. ​​Yeshna:

Ordet “Yeshna” har positive vibes til det. Det betyder “Lykke” og “tilfredshed”, “munterhed”, “tilfredshed”, “glæde” osv. Dette er også et af de populært brugte moderne Dhanu Rashi baby pige navne.

47. Yeshvini:

Yeshwini er et pigenavn, der ofte forveksles med “Ashwini” på grund af dens lignende lyd. Betydningen af ​​Yeshwini er “At lykkes” eller “en der har succes”. En stavemåde alternativ til dette ord er “Yashwini”.

48. Yesha:

Ordet “Yesha” betyder berømmelse, ry. Det blandes ofte med andre bogstaver for at lave navne som “Yeshas”, “Yeshvika” osv. Imidlertid foretrækker mange forældre at bruge rodordet alene til navnet, da det giver en komplet betydning i sig selv.

49. Yeetika:

Yeetika er et passende navn til piger, der er prinsesser for deres forældre. Hvorfor? Fordi dette sanskrit afledte ord betyder “prinsesse”. Navnet er populært i hindi -talende samfund.

50. Yeshaswini:

Ordet “Yeshaswini” er et af de traditionelle navne, der bruges i Sydindiske stater i Indien. Det har sin oprindelse på sanskritsproget, og meningen er “en der har succes”.

5 unisex navne til Dhanu Rashi babyer:

Hvis du leder efter et kønsneutralt navn til dit barn, så tag et kig på denne liste over 10 populære unisex navne:

51. Bilwa:

Bilwa eller Bael er navnet på et helligt træ, der hovedsageligt bruges til at tilbede Lord Shiva. Det bruges hovedsageligt af Shiva -hengivne til at navngive deres dreng eller pige. Stavevarianten af ​​dette navn er “Bilva”.

52. Daruka:

Daruka er et sanskritord, der betyder “træ”. På grund af sin kønsneutrale betydning vælger de fleste indiske forældre det til deres piger eller drenge.

53. Dhanu:

Dhanu er et perfekt navn til fødte piger og drenge, der er født af Skytte. Det stammer fra sanskrit, hvilket betyder “bue”. Er det ikke et interessant navn for Dhanu Rashi babyer?

54. Yongari:

Selvom det sjældent findes, er Yongari valgt som et unisex -navn til babyer på grund af dets neutrale betydning. Yongari betyder “Gud” eller “gudinde”. Dette gør den velegnet til begge køn.

55. Yagna:

Yagna betyder “Sacred Sacrifice” udført af hinduer for at behage Gud. Det bruges ofte som et middel til at nå de himmelske ånder. Det er derfor, mange forældre vælger dette ord for at navngive deres babyer.

5 tvillingnavne til Dhanu Rashi Born Babies:

Hvis du er velsignet med tvillinger-dreng-pige, pige-pige eller dreng-dreng, kan du prøve en af ​​disse kombinationer for at navngive dine Saggi-fødte babyer.

56. Dhanik og Dharavi:

Dette er en smuk navnekombination for tvillingebaby og dreng født i Dhanu Rashi. Drengenavnet “Dhanik” betyder en, der er velhavende, og pigenavnet “Dharavi” betyder “gudinde Gayatri”. Sammen skaber de et perfekt par rigdom og lykke.

57. Babita og Baduri:

Her er et sæt med to navne til tvillingebabypiger i Dhanu Rashi, der har kontrasterende betydninger. Ordet “Babita” betyder behageligt, blødt talt og ordet “Baduri” betyder tapperhed, modighed. Komplementerer de ikke hinanden så godt?

58. Jiyali og Jiyara:

Jiyali og Jiyara er dejlige navne til tvillingepiger. De har lignende lyde og stilfuld udtale. “Jiyali” betyder smuk, og “Jiyara” betyder elsket en eller en der er tæt på hjertet. Er de ikke det bedste match til dine yndige døtre?

59. Jiyaan og Jiaansh:

Dette sæt navne starter med “Ji” og har lignende lyd, udtale- ligesom dine identiske tvillinger. “Jiyaan” betyder “En der er tæt på hjertet” og “Jiaansh” betyder en “del af hjertet”.

60. Yogit og Yojita:

Her er et andet sæt navne på tvillingebaby og dreng. De starter med “Yo” og har tilhørende betydninger. “Yogit” refererer til Lord Shiva og “Yojita” refererer til Lord Brahma, som er planlægningens gud.

Vi håber, at du kan lide denne liste med 60 Dhanu Rashi -navne til drenge og piger. Vi har samlet dem baseret på popularitet og præferencer for nyalders forældre. Men hvis du tror, ​​vi har savnet nogen af ​​dine yndlingsnavne i denne Rashi, så lad os det vide.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Det er vigtigt at bemærke, at disse navne kan have forskellige betydninger i forskellige lande, kulturer og sprog. Så sørg for fuldt ud at forstå symbolikken i et navn i din lokale kultur, før du vælger det til din baby. Du bør ikke stole på materialet i denne artikel, da oplysningerne ikke understøttes af omfattende forskning eller ekspertudtalelse.