70 unikke babynavne inspireret af Lord Shiva til drenge og piger

Lord Shiva er en af ​​de mest magtfulde guder i den hinduistiske religion. Hans karakter er malet med mange nuancer, der spænder fra en beskytter til ødelægger. Han betragtes også som Adiyogi eller den første asket i universet og beskrives som en gådefuld personlighed. På grund af sin suveræne styrke, magt og fremtrædende karakter betragtes Lord Shiva som en af ​​de største guder kendt for menneskeheden! Ikke underligt, hvorfor mange forældre foretrækker at navngive deres afkom efter deres yndlingsguddom- Lord Shiva. I denne artikel har vi samlet 70 unikke Lord Shiva babynavne til drenge og piger. Du vil blive overrasket over at kende de forskellige navne, hvormed Shiva kærligt bliver adresseret af hans hengivne!

lord shiva baby navne

70 bedste Lord Shiva navne til baby drenge og piger:

Tror du fast på Lord Shivas guddommelige kræfter? Bringer chivas mantraer tilbage Shiva fred og ro i dit sind? Hvorfor så ikke vælge et af disse Lord Shiva navne til din nyfødte dreng eller pige?

50 Lord Shiva navne til baby drenge:

Ifølge Shiva Sahasranam er der omkring 1000 forskellige navne til Lord Shiva, som repræsenterer hans unikke kvaliteter og egenskaber. Med tiden gennemgik disse navne en ansigtsløftning, der passer til den næste generation, der foretrækker en blanding af traditioner og modernitet. Så her er nogle af de populære baby boy navne relateret til Lord Shiva:

1. Ashutosh:

Ordet “Ashutosh” betyder “en der er let tilfreds”. Ifølge vores Puranas er Lord Shiva en barmhjertig og medfølende Gud, der giver alle sine hengivnes velsignelser uanset deres status.

2. Aniket:

Den bogstavelige betydning af ordet “Aniket” er “en der gør verden til sit hjem”. Shiva, der er asket, beskrives som en bjergboer uden nogen særlig bolig. Det er derfor, han kaldes Aniket.

3. Achintya:

Ordet “Achintya” stammer fra sanskrit -sproget, hvilket betyder “en, der ikke er til at forstå”. Shiva beskrives som en kompleks karakter, der fungerer som en beskytter og en ødelægger på samme tid.

4. Alok:

“Alok” er et sanskritord, der betyder lys eller oplysning. Lord Shiva vides at have opnået oplysningstilstanden og gået ind i en yogisk tilstand. Det er derfor, Siva også kaldes Alok eller Aloknath.

5. Bhairav:

Navnet “Bhairav” kommer fra den hinduistiske gud Kala Bhairava, der betragtes som en anden form for Lord Shiva. Bhairav ​​er forbundet med heftighed, aggressiv og kraftfuld natur, som mange forældre anser for at være ønskelige kvaliteter hos et mandligt barn

6. Bhavesh:

“Bhavesh” er afledt af to sanskritord “Bhava”, der betyder eksistens og “eesh”, der betyder shiva. Shiva betragtes som eksistensens herre, hvilket giver ham dette navn. Stavemulighederne er Bhavish eller Bhawesh.

7. Chandrasekhar:

“Chandra Sekhar” er et af de mest populære navne relateret til Lord Shiva. Sanskritordet oversættes til “en der har månen på kronen” – som er ingen ringere end Shiva. Små variationer af dette navn er Chandra Mouli, Chandrakanth osv.

8. Chatresh:

Chatresh er et moderne Lord Shiva navn til baby drenge. En fortolkning af dette navn er, at ordet “Chatra” betyder paraply, et symbol på beskyttelse. Så Chatresh kan betyde Shiv Ji, som er menneskehedens ultimative beskytter.

9. Devesh:

Vi ved alle, at Lord Shiva er de mest fremtrædende guder blandt de andre hinduistiske guder. Faktisk mente Shaivitterne, at Shiva er Guds Herre, hvilket oversættes til Devesh på sanskrit. Navnet er forbundet med suveræn magt og lederegenskaber.

10. Devadev:

En anden titel for Shiva er Devadev. Det er et sanskritord, der betyder “Guds guder”. Lord Shiva er cheiftan for alle hinduistiske guder, som giver ham det magtfulde navn!

11. Durjay:

“Durjay” er et andet navn for Lord Shiva, som betyder uovervindelig, uovervindelig og ubesejret. Ingen tvivl om, at der ikke er nogen guddommelig eller menneskelig kraft, der kan besejre Shiva og vinde en krig mod ham.

12. Dakshin:

I Sydindien tilbedes Shiva i form af Dakshinamurthy, der betragtes som videnens guru. Derfor foretrækker mange mennesker at bruge Dakshin i lang eller kort form til deres nyfødte drenge.

13. Dhanvin:

Ifølge hinduerne Puranas nævnes Shiva som en stor bueskytte, der kunne skræmme sine fjender med Pinaka bue og pil. Det er derfor, han også kaldes “Dhanvin”, der betyder den store bueskytte.

14. Dhyandeep:

Shiva omtales også som “Dhyandeep”, et sanskritord, der betyder “lys af viden”. I henhold til vores mytologiske tekster fremstilles Shiva som en guddommelig kraft med den nyeste viden om alle aspekter.

15. Devarsh:

Ordet ‘Devarsh’ betyder Guds gave. Hvis du er en hengiven af ​​Shiva, og du betragter din lille dreng som hans gave, skal du vælge dette navn. Du kan med glæde henvende dig til din søn som “Dev”, der også refererer til Shiva (Har Har Mahadev)!

16. Dhruvah:

Shiva betragtes som meditationens gud, en yogisk praksis, der gør dit sind stabilt og ‘urørligt’. Det er derfor, han kaldes “Dhruva”, hvilket betyder en stationær kraft.

17. Eeswar:

“Eeswar” er et af de fremtrædende navne på Lord Shiva, hvilket betyder universets skaber og beskytter. Der er mange stavevarianter af dette navn, såsom Ishwar, Eshwar, Eashwer osv.

18. Ekaling:

Lord Shiva tilbedes som “Ekling” i et af de ældste templer i Udaipur, Rajasthan. Som en tradition navngiver mange mennesker, der tilhører dette område og de omkringliggende regioner deres mandlige afkom som Ekling til ære for deres yndlingsguddom.

19. Ekambar:

Der er flere betydninger og fortolkninger af navnet “Ekambar”. Ifølge en mytologisk fortælling blev Shiva tilbedt som Ekamabareshwar i tempelbyen Kanchipuram. En anden version er, at Shiva betragtes som den guddommelige kraft, der fylder hele himlen og rummet, og derfor kaldes han “Ekambar”.

20. Gaurinath:

Lord Shiva er gemalen i Gauri eller Parvati Devi. Derfor kaldes han “Gaurinath” eller Gauris ægtefælle. Dette navn er et fint eksempel på, hvordan kvinder respekteres i indisk kultur og traditioner.

21. Girish:

Sanskritordet “Giri” betyder Bjerg. Lord Shiva betragtes som Lord of Mountains, så han kaldte Giri (bjerg) og Eesh (lineal). Stavevarianterne er Gireesh, Giriesh osv.

22. Girindra:

Et andet navn for Lord Shiva er “Girindra”, hvilket betyder Lord of Mountains. Shiva beskrives som en bjergboer, især Himalaya -toppe. Navnet symboliserer fasthed, præstationer, vej til succes osv.

23. Himanshu:

“Himanshu” er et af de populære navne for indiske drenge, hvilket betyder “En del af isen”. Lord Shiva bor på de snedækkede bjerge i Himalaya, som giver ham dette navn.

24. Harish:

Navnet “Harish” kan tolkes som både Lord Shiva og Lord Vishnu afhængigt af trossystemet. Teknisk set er navnet en kombination af både guderne med Hari, der henviser til Vishnu og Eesh, der henviser til Shiva.

25. Ishaan:

Ordet “Isha” på sanskrit betyder betyder herre eller mester over alle. Således betyder Ishaan Lord Shiva, som er verdens ultimative hersker. Ishaan topper også hitlisterne over moderne babynavne til drenge.

26. Jatin:

Jatin betyder “en, der er lykkelig”. Lord Shiva anses for at være beskytter og velgører for alle, uanset om det er menneskeligt eller guddommeligt.

27. Jagadish:

Navnet “Jagadish” betyder verdens hersker, som er ingen ringere end Lord Shiva. Det er et af de mest populære valg af forældre, der ønsker at deres børn skal opnå overlegenhed i livet.

28. Jogesh:

Navnet “Jogesh” på sanskrit betyder “konge af yogier”. Yogier er asketikere, der dyrker yoga og meditation, en viden, der stammer fra Lord Shiva.

29. Jayanth:

Jayanth er et andet navn for Lord Shiva, hvilket betyder “en der sejrer”. Shiva har ikke tabt et eneste slag og menes at være en uovervindelig personlighed

30. Kailash:

Ordet “Kailash” refererer til det hellige bjerg i Himalaya, som menes at være den hellige bolig for Lord Shiva. Den oprindelige betydning af Kailash betyder “Himmel” eller “Krystal” på sanskrit.

31. Kedar:

Shiva tilbedes, da Lord Kedarnath er et af de fem vigtigste Shiva -templer. “Kedar” betyder den mørke. Mange mennesker, der besøger dette sted, foretrækker at vælge dette ord for deres mandlige børn for at tjene guddommelige velsignelser.

32. Kaushik:

Ordet “Kaushik” tolkes som en person med kendskab til skjult skat. Det er derfor, Lord Shiva undertiden omtales som Kaushik.

33. Lokesh:

Ordet “Lokesh” betyder Verdens Herre. Det stammer fra de to sanskritord “Lok”, der betyder verden og “Esh”, der betyder hersker eller Herre.

34. Mahesh:

Shiva kaldes også Maheshwara eller den store hersker. Så mange mennesker bruger enten dette ord eller dets kortere version – Mahesh som navn på deres mandlige børn.

35. Mahadev:

Mahadev betyder “Den største hersker”, som er Lord Shiva. Det antages, at dette navn kan invitere alle de stærke egenskaber ved Shivji som visdom, viden, uovervindelighed osv.

36. Mrityunjay:

Mrityunjay betyder “Den, der sejrede over døden”. Shiva kaldes ved dette navn, da han har trodset de hverdagslige aspekter ved fødsel og død. Dette navn foretrækkes normalt for børn, der havde problemer i løbet af deres fødselstid.

37. Nataraj:

Shiva er dansens herre, hvorfor han kaldes Nataraj. Shivas kosmiske ødelæggelsesdans kaldes ShivaTandava, som gøres for at frigøre menneskesjælene fra verdens illusion.

38. Neelakanta:

Navnet “Neelakanta” stammer fra de to sanskritord “Neela”, der betyder blå og “Kanta”, der betyder hals. Shiva kaldes guddom med en blå hals efter at have slukket gift fra mælkehavet.

39. Niranjan:

Nirajan er et andet navn på Lord Shiva, der betyder “en, der er fejlfri”. Udtrykket passer perfekt til Shivji for hans upåklagelige og uplettede personlighed, som er fri for dårlige kvaliteter.

40. Omkar:

Omkar er lyden af ​​den hellige stavelse Om. Ifølge hinduistisk tekst Shiva Purana, Shiva og Om er dem og det samme. Det er derfor, Shiva kaldes OmkaraSwarupa.

41. Pasupathi:

Ordet “Pasupath” betyder dyrenes herre. Ifølge den gamle filosofi er dyr alle væsner, der er bundet af sattva, rajas og tamas – de tre gunas. Shiva befrier os fra disse og hjælper os med at frigøre, hvorfor han kaldes Pasupathinath.

42. Pushkar:

Pushkar har flere betydninger som en blå lotus, hellig sø og endda himmel. Det betragtes som et af de mange navne på Lord Shiva.

43. Rudra:

Rudra anses for at være den synlige form for den formløse og formløse Shiva. Faktisk nævner Rig Veda de ældste Vedaer om Rudra og ikke Shiva i teksterne.

44. Shankar:

Shankar menes at være den menneskelige form for Lord Shiva. Det er et af de mest populære Shiva -inspirerede navne til drenge.

45. Someshwar:

Shiva kaldes også Someshwar, hvilket betyder Lord of the Moon. Du kan se Shiva blive repræsenteret af en Cresent på sin kam. Stavevarianten er Someshvar.

46. ​​Trilok:

Trilok er den korte form for Triloknath, som betyder Hersker over de tre verdener – Jorden, himlen og helvede. Dette er et af de mange navne på Lord Shiva.

47. Trishul:

Trishul er ikke det direkte navn på Lord Shiva, men er hans guddommelige våben. Det er et sanskritord for trefaldet, som symboliserer magt, dominans og ødelæggelse af ondskab.

48. Umesh:

Shiva kaldes også Umesh, hvilket betyder Uma Lord (Parvathi). Det er også et af de få indiske navne, der starter med bogstavet U.

49. Vyomdev:

Sanskritordet “Vyom” betyder plads, ingenting eller Shoonya. Shiva betragtes for Rummets Herre, hvorfor han kaldes Vyomdev.

50. Yayin:

Et andet iørefaldende navn på Lord Shiva, der fungerer godt for den moderne generation, er Yayin. Dette ord betyder en, der er hurtig, hurtig og hurtig. Er det ikke sådan de fleste drenge er i disse dage?

10 baby pige navne, der betyder Lord Shiva:

Hvis du troede, at Lord Shiva -navne kun er til drenge, tager du fejl! Der er mange feminine navne, der er nært beslægtet med Lord Shiva. Lad os tage et kig på hver af disse herunder:

51. Eeshwari:

Eeshwari er et af de mest populære baby pige navne, der er relateret til Lord Shiva. Det er den kvindelige variant af Eeshwar, som betyder Gud. Så Eeshwari betyder gudinde.

52. Isha:

Et andet populært Lord Shiva -navn for piger er “Isha”. Det er et sanskritord, der betyder “En, der beskytter”. Sammen med rig betydning lyder Isha også stilfuld og moderne.

53. Rudrani:

Rudrani er den kvindelige konsort af Rudra, den første kendte form for Lord Shiva. På en måde henviser Rudrani til gudinden Parvati, og nogle betragter hende endda som en form for gudinde Durga.

54. Shivani:

Navnet “Shivani” har en kraftfuld stemning på grund af dets rodord “Shiva”. Den egentlige betydning af dette navneord er “Følger af Shiva”.

55. Lavitra:

Lavitra er navnet på et gammelt våben, der ligner en segl. De hinduistiske puranas foreslår en tilknytning af dette våben til Lord Shiva. Derfor foretrækker nogle forældre dette navn for denne relation til Shiv Ji og også for dens sjældenhed.

56. Natyapriya:

Lord Shiva er kendt for at nyde at danse, især når han er i ekstatisk sindstilstand. Det er derfor, han kaldes “Natya Priya”. På grund af sin feminine lyd er udtrykket velegnet til at navngive pigebørn.

57. Pranavi:

Pranavi kommer fra sanskritordet “Pranava”, som er universets første lyd – Aumkara. Det er også et af de mange navne på gudinden Parvathi.

58. Shambhavi:

Shambhavi kommer fra de to sanskritord “Sham”, der betyder lyksalighed og “bu”, der betyder at eksistere. Så navnet oversættes til “en, der er født af lykke”. Gudinde Durga omtales også med navnet Shambhavi.

59. Shankari:

Shankari er et af navnene på gudinden Parvati. Det betyder “Consort of Shankar (Lord Shiva)”. Navnet har positive og rolige stemninger i forhold til de andre Shiva -relaterede navne.

60. Tejaswini:

Tejaswini betyder “en, der er skinnende eller strålende”. Shiva kaldes ofte “Tejas” for sin oplysende personlighed, og det er her navnet kommer fra.

5 Unisex babynavne relateret til Lord Shiva:

Hvis du leder efter kønsneutrale navne, der betyder Lord Shiva, så tag et kig på denne liste herunder:

61. Sukhada:

Sanskritordet “Sukhada” betyder en, der er en giver af lykke. Hvem andre end Lord Shiva kan bringe enorm glæde og lykke til vores liv? Dette navn er velegnet til drenge og piger.

62. Varada:

Sanskritordet “Varada” betyder “en der giver velsignelser”. Lord Shiva er kendt for denne gavmildhed ved at give velsignelser til sine hengivne.

63. Arha:

Arha betyder “en, der er rosværdig”. Det er derfor, Shivas hengivne henvender sig til ham dette navn, da han er al ros og gode ord værdig.

64. Bilwa:

Bilwa er sanskritnavnet Bel tree, der bruges til at tilbede Lord Shiva. På grund af sin hellighed bruges Bilwa eller Bilva til at navngive baby drenge og piger.

65. Sadah:

Shiva kaldes “Sadah Shiva”, fordi han er evig og udødelig. Navnet fungerer godt for begge køn på grund af dets neutrale betydning.

5 tvillingebarnavne relateret til Lord Shiva:

Her er 5 sæt babynavne til tvillinger, der er relateret til Shiv Ji:

66. Vrisan – Vrishank:

Hvis du leder efter et sæt Shiva -relaterede navne til tvillingebabydrenge, kan du prøve Vrisan og Vrishank. “Vrisan” er et andet navn på Lord Shiva, og “Vrishank” betyder den med tyren (Vrishabham er Bull på sanskrit).

67. Mallesh – Mangesh:

To populære navne på Lord Shiva til tvillingebabydrenge er Mallesh og Mangesh. Mallesh kommer fra ordet “Mallikarjuna”, en form for Shiva og Mangesh siges at være Shiva’s reinkarnerede karakter.

68. Shiva – Shivathmika:

Navnene Shiva og Shivathmika er de bedste Shiva navne til tvillingebarn og pige. Shiva er et direkte navn på Lord Shiva, og Shivathmika er “Shiva’s Soul”.

69. Suprita – Suragana:

Shiva kaldes også “Supritha” for sin behagelige personlighed. Suragana betyder “en der har guder som sine tilstedeværere”. Begge navne er velegnede til tvillingebabypiger.

70. Akshay – Akhil:

Navnene Akshay og Akhil er egnede navne til tvillingebabydrenge. Akshay betyder “en, der er evig eller udødelig”. Akhil er et sanskritord, der betyder “komplet”.

Det er nogle af de bedste Lord Shiva babynavne til din guddommelige gave (dit barn). Selvom vi har forsøgt bedst at indsætte de bedste fortolkninger og betydninger af disse ord, kan der være forskelle i den måde, vi opfatter dem på. Hvis du har flere sådanne Shiva -relaterede babynavne, som du synes skal gå ind på denne liste, så lad os det vide!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Det er vigtigt at bemærke, at disse navne kan have forskellige betydninger i forskellige lande, kulturer og sprog. Så sørg for fuldt ud at forstå symbolikken i et navn i din lokale kultur, før du vælger det til din baby. Du bør ikke stole på materialet i denne artikel, da oplysningerne ikke understøttes af omfattende forskning eller ekspertudtalelse.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80