Kanya Rashi (Jomfru) babynavne: 60 valg til drenge og piger!

Kanya Rashi eller Jomfru er det sjette stjernetegn, der bærer symbolet på en jomfru kvinde (også kaldet Kanya). Ifølge den indiske vediske astrologi kommer børn, der er født i Nakshatras – Uttara Falguni (2,3,4 Padas), Hastha Nakshatram og Chittha Nakshatram (1,2 Padas) under Kanya Rashi. I denne artikel har vi listet 60 Bedste Kanya Rashi babynavne med betydning for dem, der tilhører denne konstellation.

jomfru babynavne

Lad os nu se nærmere på de begyndende alfabeter eller lyde af disse Rashi Nakshatras:

  • The, Tho, Pa, Pi, Pu, Sha, To, Ta *

*kan variere med Panchangam

60 Bedste Kanya Rashi (Jomfru) babynavne til drenge og piger:

Læs med for at udforske oprindelsen, betydningen og symbolikken for disse 60 navne til babyer født i Kanya Rashi:

25 seneste Kanya Rashi Boy navne:

Kanya Rashi fødte baby drenge menes at have en genert og indadvendt karakter. De er dog også meget praktiske og intelligente mennesker. Hvis din dreng er født i denne Rashi Nakshatra, skal du vælge et af disse navne for at tiltrække positive egenskaber:

1. Paalit:

Paalit er et smukt navn på babyfødte født i Kanya Rashi, hvilket betyder “beskyttet” eller “dyrebart”. Det er et hindi -ord med tre lettelser og perfekt til dem, der kommer under Uttara Falguina Nakshatram.

2. Paarth:

Ordet “Paarth” nævnes første gang i det store indiske epos Mahabharata. Det blev brugt til at omtale Arjuna som “Jordens søn”. Navnet kommer fra Arjunas mor, “Pritha” eller Kunti. Mange forældre bruger også udvidede versioner som “Paarthasaradhi” for at tilføje fuldstændighed.

3. Pranith:

Pranith kommer fra sanskritordet “Praneetham”, der betyder ro, fred og ro. Den kvindelige variant af dette navn er “Pranitha”, og den alternative stavemåde er “Praneeth”.

4. Pranav:

Pranav er et populært navn for Kanya rashi baby drenge. Det stammer fra den hinduistiske mytologi, der nævner “Pranav” som det kosmiske navn på alle de tre guder sammen (Brahma, Vishnu og Shiva). Det betragtes også som et af de mange navne på Lord Vishnu.

5. Praneel:

Ordet “Praneel” anses for at være et af navnene på Lord Shiva. Dette er et ord lavet ved at fusionere to navne “Prasanna” og “Neelakanta”, hvilket giver en betydning af “En, der giver liv”. Der er ingen andre varianter af dette navn.

6. Priyansh:

Priyansh er et godt navn til baby drenge, der stammer fra sanskritordene “Priya”, der betyder kærlig og “ansh”, der betyder “en del af”. Lægge sammen. Navnet oversættes til “den elskelige del af personen”.

7. Pragyan:

Pragyan er et sanskritord, der betyder “højeste intelligens” eller “en, der har omfattende viden”. Navnet er forbundet med visdom og intellektualisme. Stavningsalternativet til dette ord er “Pragyana”, der fungerer som et unisex navn.

8. Piyush:

Piyush er et godt navn til drenge, hvilket betyder “nektar” eller “mælk”. Det stammer fra det sanskritsprog, hvor ordet bruges til at henvise til den guddommelige eliksir “Amrutha”. Nogle mennesker foretrækker at tilføje et ekstra U for at gøre det til “Piyuush”.

9. Prasanth:

Navnet “Prasanth” stammer fra sanskritsproget og er forbundet med fred og ro. Stavevarianten kan være “Prashanth”, og kaldenavnet kan være prashu, prash osv.

10. Pratish:

Pratish er et unikt navn for baby drenge, hvilket betyder håb, forventning osv. Navnet er forbundet med optimisme og en positiv indstilling. Du kan også bruge “Pratheesh”, “Prathish” som alternative stavemåder.

11. Partheev:

Partheev, også skrevet som Parthiv, er et sanskritord, der betyder “Prins af Jorden”. Navnet refererer til jordelighed, materialisme osv. Nogle forbinder endda ordet med tapperhed, tapperhed og andre stærke egenskaber.

12. Pradyumna:

Pradyumna er et populært valgt navn for indiske baby drenge. Det er oprindeligt navnet på Lord Krishnas ældste søn og er også inkarnationen af ​​Kamadeva, kærlighedens gud. Nogle af dets tilhørende betydninger er “en der er mægtig”, “en der stråler” osv.

13. Pareekshit:

Et andet baby boy navn, der kommer fra hinduistisk mytologi er Pareekshit. Det er navnet på en Kuru -konge kaldet Parikshit, og den egentlige betydning af ordet er “Duft”. Stavealternativet er Parikshit.

14. Pushkar:

Ordet “Pushkar” er taget fra sanskritsprog og har flere betydninger som “blå lotus”, “sø” osv. Det menes også at være et af navnene på Lord Hanuman.

15. Prayan:

Et andet navn for jomfrufødte baby -drenge er “Prayan”, et sanskrit -afledt ord, der betyder “intelligens” eller “visdom”. Dette navn forveksles imidlertid ofte med “Prayaan”, der betyder rejse.

16. Pranjal:

Pranjal er et godt navn til baby drenge, hvilket betyder “lys på himlen før daggry”. De andre fortolkninger af dette ord er “ærlige”, “loyale” og “værdige” osv. Navnet har en stilfuld og moderne lyd til sig.

17. Dårlig:

Poorvith er et hinduistisk navn på en baby dreng, der betyder “En der er fuldstændig”. Navnet stammer fra sanskrit -udtrykket “Poorv”, der betyder fuldstændighed. Stavevarianten kan være “Purvith”.

18. Prakul:

Prakul er et moderne stilnavn for Kanya Rashi fødte baby drenge, hvilket betyder “flot” og også kan tolkes som “en med en smuk krop”.

19. Thaman:

Hvis du leder efter et baby født navn, der starter med “th”, så prøver “Thaman”. Selvom det kommer fra den islamiske kultur, gør den neutrale betydning det velegnet til at navngive hinduistiske babyer. Thaman betyder “pris”, “værd”, “lykke”, “lystig” osv.

20. Thanuj:

Thanuj er et andet passende navn til baby drenge, der starter med “th” lyd. Ordet stammer fra sanskritsproget, hvilket betyder “Guds gave”. En anden fortolkning er “King of Kings”. Stavevarianten er “Tanuj”.

21. Thanish:

Thanish, almindeligvis skrevet som Tanish, stammer fra et af de mange navne på Lord Shiva. Navnet kan også tolkes som “en juvel”, “en der er smuk” osv.

22. Takshak:

Folk, der tror på mirakler fra Snake God, vælger ofte dette navn “Takshak” til deres baby drenge. Takshak betyder “King Cobra”, som anses for at være et guddommeligt væsen i den hinduistiske kultur. En stavevariant er “Thakshak”.

23. Shanmukh:

“Shanmukh” er et andet navn for Lord Murugan eller Kartikeya, bror til Lord Ganesha. Han får det navn på grund af sine seks ansigter. Han er også Krigsguden, som er forbundet med fysisk og mental styrke.

24. Shankar:

Et af de mest almindeligt anvendte navne til indiske drenge er Shankar. Det er et af navnene på Lord Shiva, der kaldes “Siva Sankara” af hinduer. Nogle mennesker foretrækker at skrive det som “Sankar”, hvilket måske ikke passer til Kanya Rashi -reglerne.

25. Shashi:

Navnet “Shashi” stammer fra sanskritsproget, hvilket betyder måneskin. Mange forældre foretrækker at bruge den udvidede version af dette navn som “Shashidhar”, “Shashikanth” osv. For at gøre det mere meningsfuldt.

25 bedste navne til jomfru baby piger:

Kanya Rashi fødte piger er kendt for at tilføje kreativ flair i alt, hvad de gør. De er også meget fornuftige, praktiske og blødt talte individer. Lad os nu se på nogle af de populære navne til piger født i denne Rashi sammen med betydninger:

26. Pooja:

Pooja er et populært navn for hinduistiske babypiger, hvilket betyder “bøn”. Det er ofte skrevet som “Puja”, og mange filmskabere bruger dette ord til at navngive deres kvindelige hovedperson. Hvorfor? Den er kort, sød og meningsfuld på samme tid.

27. Prisha:

Prisha er et smukt navn til babypiger, hvilket betyder “Guds gave” eller “den elskede”. Det 2,5 stavelsesnavn er let at stave og udtale. Det rimer med “Trisha”, men har en anden betydning.

28. Pranavi:

Navnet “Pranavi” er et perfekt eksempel på traditioner, der møder modernitet. Den originale henvisning til dette ord kommer fra hinduistisk mytologi, hvor “Pranavi” betyder den første lyd af det kosmiske univers- Aum. Det er også navnet på gudinden Parvati.

29. Parnika:

“Parnika” er et smukt navn på Kanya rashi baby pige, hvilket betyder Creeper eller et ømt blad. Gudinde Parvati omtales ofte med dette navn.

30. Preethi:

Preethi er et meget udbredt navn på babypiger, der betyder “fornøjelse”, “venlighed”, “kærlighed”, “nåde” osv. Det stammer fra sanskrit -sproget, og de alternative stavemåder er “Preity”, “Priti”, ” Prithi ”,“ Preety ”osv.

31. Priyanka:

Priyanka er et dejligt navn for små piger, der har både hinduistiske og buddhistiske referencer. Navnet stammer fra sanskrit -udtrykket “Priyankera”, der betyder “en, der er kærlig” eller “venlig”.

32. Pari:

Pari er et hindi -ord for “fe”. Det vælges af forældre, der mener, at deres døtre er små engle i forklædning. Du vil sandsynligvis støde på dette navn i familier, der taler hindi, parsi osv.

33. Parinita:

Parinita er et sanskrit afledt navn til babypiger, hvilket betyder “fuldstændighed”. Det nærmeste alternativ til dette ord er “Parineeta”, som er et bengalsk ord for gift kvinde.

34. Punarnavi:

Navnet “Punarnavi” stammer fra sanskritordene “Punar” betyder igen, og “Navi” betyder nyt. Så som helhed betyder navnet “Altid nyt”. Kælenavnet til piger med dette navn er “Punnu”.

35. Poornima:

Poornima er et sanskritord, der betyder “fuldmåne”. Navnet er forbundet med fuldstændighed, lysstyrke og lykke. Stavemåden er Purnima.

36. Pragnya:

Pragnya er et meningsfuldt navn for babypiger født i Kanya Rashi. Det stammer fra sanskritsproget, hvor det betyder “Scholar”, “Learned” eller “Intellectual”. Navnet har ingen andre stavevarianter.

37. Pravya:

Pravya er et relativt nyt og moderne navn, der oversættes til “en, der kan lære alle færdigheder”. Ordet kan have været hentet fra sanskrit -udtrykket “Praaveenyam”, hvilket betyder dygtigt.

38. Pavika:

Pavika er et af de mange navne, der er givet til gudinden Saraswathi, videnens guddom. Hvis du vælger dette ord for at navngive din baby, kan det tiltrække visdom, intellektualitet og uddannelse.

39. Palomi:

Ordet “Palomi” har en flot angliseret lyd, hvilket gør det velegnet til babyer af den nye generation. Det betyder “due”, en fugl, der symboliserer fred, uskyld, renhed og venskab. Stavevarianten kan være Paulomi!

40. Pallavi:

Pallavi er et andet vel brugt navn til babypiger født i Kanya Rashi. Dette ord stammer fra sanskritsproget med betydningen “ømme blade”. Navnet refererer også til hovedverset i en sang kaldet Pallavi.

41. Prameela:

Prameela er navnet på en af ​​Arjunas mange koner. Den oprindelige betydning af dette ord er “gudinde” eller guddommelig dame. Den alternative stavemåde er Pramila, selvom den tidligere version har en bedre udtalenøgle.

42. Praachi:

Mange hindi -talende forældre vælger navnet “Prachi” for deres døtre. Betydningen af ​​Prachi er øst, solopgang, morgen osv. Navnet symboliserer ny begyndelse og håb.

43. Prajaktha:

Et andet hindi -navn til babypiger er Prajaktha, hvilket betyder “duftende blomst”. Det samme ord findes også på sanskritsproget med en anden betydning – “skabelsens gudinde”.

44. Padmini:

Padmini er afledt af sanskrit -sproget, hvilket betyder “En der sidder på lotus”, det vil sige gudinde Lakshmi. Det nærmeste alternativ til dette navn er “Padmaja”, hvilket betyder “En der er født fra Lotus”, der henviser til den samme guddom.

45. Shanti:

Shanti er et blødt og beroligende navn til babypiger, hvilket betyder fred, ro, lyksalighed og ro. Det kombineres ofte med andre ord for at lave længere navne som “Shanti Priya” osv.

46. ​​Sharada:

Sharada er et af navnene på gudinden Saraswathi, uddannelsens guddom. Det er også et af de mest populære valg fra listen over traditionelle hinduistiske gudinderes navne. Stavealternativet er “Sarada”.

47. Shambavi:

Shambavi er et andet navn på gudinden Durga. Det er også navnet på en yogisk mudra kaldet “Shambavi”, som menes at blive antaget af Lord Shiva. Nogle mennesker foretrækker at bruge den alternative stavning “Sambhavi”.

48. Tanishka:

Tanishka er et hindi -afledt ord, der betyder “gudinde for guld”. Med andre ord refererer dette navn til gudinden Lakshmi. Selvom navnet starter med “T”, er det foniske “tha”.

49. Tanuja:

Tanuja er et passende navn til din lille pige, da det også betyder “en datter”. Kaldenavnet kan være “Tanu”, og det mandlige søskende navn er “Tanuj”, der betyder søn eller mandligt barn.

50. Tanushree:

Ordet “Tanushree” stammer fra sanskrit -sproget, hvilket betyder “smuk” eller “ung pige”. Du kan også bruge stavningen “Tanusri” for at få det til at lyde mere traditionelt.

5 bedste Kanya Rashi unisex babynavne:

Her er vores fem foretrukne unisex babynavne til babyer født i Kanya Rashi, som er velegnede til både drenge og piger:

51. Prafulla:

Navnet “Prafulla” er egnet til begge køn på grund af dets neutrale betydning. Det stammer fra hindi, og betydningen er “Behagelig”, “Munter”, “Blomstrende” osv..

52. Punya:

Punya er et kønsneutralt navn på Kanya Rashi-fødte babyer, hvilket betyder “dydige”, “gode gerninger” osv. Det stammer fra sanskritordet “Punyam”.

53. Priyan:

Priyan er et sanskrit afledt navn, der betyder “kærlighed”. Rodordet er “Priya”, der betyder elsket. Navnet fungerer godt for både piger og drenge.

54. Tejas:

Tejas er et godt navn for både piger og drenge. Det stammer fra sanskrit -sproget, og betydningen er “Lustrous”, “Brilliance”, “radiance” osv..

55. Shakti:

Et populært unisex -navn for Kanya Rashi -babyer er “Shakti”, hvilket betyder evne og styrke. Selvom det refererer til den kvindelige guddom, er Shakti også velegnet til mandlige børn på grund af dens kraftfulde betydning.

5 bedste navne til Kanya Rashi Born Twin Babies:

Hvis du leder efter beslægtede navne til din tvillingebaby-dreng-pige, pige-pige eller dreng-dreng født i Kanya Rashi, henvises til disse ideer:

56. Purvi – Pruthvi:

Her er et sæt flotte navne til tvillingebaby og dreng. “Purvi” betyder øst, og “Pruthvi” betyder jorden. De starter med det samme bogstav og har også beslægtede betydninger.

57. Paarth – Pankaj:

Navnet “Paarth” refererer til Arjuna, der blev kaldt “Paarthasaradhi” af Lord Krishna. “Pankaj” er et sanskritord, der betyder Lotus. De har forskellige betydninger og stavemåder med det samme startbogstav, ligesom dine tvillingedrenge- der er identiske, men forskellige.

58. Prabhas – Prakrithi:

Mandsnavnet “Prabhas” betyder skinnende. Det er også navnet på en regerende sydindisk skuespiller. På den anden side er “Prakrithi” et kvindeligt navn, der betyder smukt eller natur. Dette sæt navne fungerer godt for Kanya Rashi født dreng og pige.

59. Takshil – Tanya:

Ordet “Takshil” kommer fra Jain -kulturen, hvilket betyder “en, der har en stærk karakter”. “Tanya” er et pigenavn, hvilket betyder “prinsesse”.

60. Sahithi – Sagarika:

Her er et sæt navne til tvillingebabypiger – Sahithi og Sagarika. “Sahithi” betyder digt eller litteratur og “Sagarika” betyder Wave eller “født fra havet”.

Vi håber, at du finder denne liste over Kanya Rashi babynavne nyttig! Vi har forsøgt vores bedste for at grave en masse information om hvert af disse ord. Hvis du har flere detaljer at tilføje, er du velkommen til at dele dine tanker. Vi vil med glæde lægge dem her!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Det er vigtigt at bemærke, at disse navne kan have forskellige betydninger i forskellige lande, kulturer og sprog. Så sørg for fuldt ud at forstå symbolikken i et navn i din lokale kultur, før du vælger det til din baby. Du bør ikke stole på materialet i denne artikel, da oplysningerne ikke understøttes af omfattende forskning eller ekspertudtalelse.