Makar Rashi (Stenbukken) Babynavne: Top 60 valg til din nyfødte!

Makara Rashi eller Stenbukken er det tiende stjernetegn, der kan identificeres ved et symbol på en hornede ged. Børn, der er født i Nakshatras- Uttarashada (1. Padam), Dhanusu (2,3 Padas) og Sravana (4 Padams) falder ind under denne Rashi. I denne artikel har vi samlet en liste over 60 bedste Makar Rashi babynavne til børn, der er født i disse Nakshatras og Padas.

Makar Rashi (Stenbukken) Babynavne

Inden vi går ind i detaljerne, lad os se nærmere på Makara Rashi startalfabeter* (lyde):

  • Vær, Bo, Ba, Ji, Juu, Je, Jo, Kha

*kan ændre sig med Panchangam

60 bedste Makara Rashi (Stenbukken) navne til drenge og piger med betydning:

Her er de 60 bedste navne til baby drenge og piger født i Makar Rashi. Listen indeholder også populære unisex- og tvillingebabynavne, der starter med stjernetegnets specifikke bogstaver:

25 Makara Rashi baby boy navne:

Baby født i Stenbukken -tegnet er kendt for at udvise visse kvaliteter som omtanke, intelligens, positivitet. De er også kendt for at have attraktive personligheder og ender med at blive som publikumstrækkere, uanset hvor de går. Lad os nu tjekke nogle bedste navne til disse smarte børn født i Makar Rashi:

1. Badri:

Badri er et stærkt hinduistisk navn for baby -drenge født i Makar Rashi. Ordet “Badri” er et af de mange navne på Lord Shiva eller Badrinath. Den alternative stavevariant er Bhadri.

2. Bagira:

Dette navn vil helt sikkert lokke alle “Jungle Book” -fans derude, især dem, der elsker karakteren “Bhageera”. Den egentlige betydning af dette ord er “pleje”, som præcist beskriver den kærlige og omsorgsfulde karakter af denne sorte panter i filmen. Du kan også bruge “Bhageera” som en stavevariant.

3. Bajrang:

Ordet “Bajrang” bruges almindeligvis til drenge i hindi -talende samfund. Det er et sanskritord, der kommer fra “Vajrang” (diamant), et af de mange navne på Lord Hanuman.

4. Baalan:

Navnet “Baalan” er et passende ord for din søn, hvilket betyder “ung” eller “barn”. Navnet stammer fra sanskritsproget, og de beslægtede navne kan være “Bala”.

5. Bansi:

Bansi er et dejligt navn til baby drenge, hvilket betyder “fløjte”. Navnet er forbundet med melodi, harmoni og renhed. Du kan også tilføje et suffiks til dette navn ved hjælp af bestemte navne som “lal” for at få det til at lyde komplet.

6. Bhaumik:

Navnet “Bhaumik” betyder grundejer eller hvem der ejer jorden. Det stammer fra sanskritsproget, hvor ordet “Bhau” betyder “Jorden”. Der er ingen andre varianter af dette navn!

7. Bhadra:

Navnet “Bhadra” har mange betydninger og fortolkninger. Nogle mennesker forbinder dette ord med den okkulte gudinde “Bhadrakali”. Mange andre fortolker dette ord som velsignet, heldigt, beskyttelse osv. Navnet bruges normalt alene uden tilføjelser.

8. Bhagyanath:

Navnet “Bhagyanath” er et af de traditionelle navne på baby drenge fra Makar Rashi. Det stammer fra ordene “Bhagya”, der betyder held og “nath”, der betyder “en, der besidder”. Så ordet oversættes til “en der ejer held”. Er dette ikke det perfekte navn til din lille heldige charme?

9. Bhavdeep:

“Bhavdeep” er et sammensat ord, der kommer fra de to sanskritord “Bhav”, der betyder verden og “dyb”, der betyder lampe. Så “Bhavdeep” oversætter til verdens lampe eller Lord Shiva ifølge hinduistisk mytologi.

10. Bodhan:

Ordet “Bodhan” betyder klog, intelligent, klog og oplyst. Det kommer fra sanskritordet “Bodhana”, der betyder undervisning. Så Bodhan kan også tolkes som “en der underviser eller instruerer”.

11. Boopal:

Boopal, almindeligvis skrevet som “Bhupal” er et andet meningsfuldt navn for Makar Rashi baby drenge. Det sanskrit afledte navn betyder “lodsejer” eller “landets hersker”. Der er også en raga kaldet “Boopal” i klassisk musik. Så du kan vælge stavemåden baseret på den betydning, du agter at opnå.

12. Bhoopathi:

Boopathi er et andet navn, der som en kongelig betydning. Det betyder “Jordens Herre”, som kommer fra ordene “Bhoo”, der betyder jorden og “pathi”, der betyder Herren. Stavevarianten er “Bhupathi”.

13. Bibin:

Ordet “Bibin” er ret usædvanligt for hinduistiske baby -drenge, da det almindeligvis findes i Kerala kristne samfund. Men betydningen af ​​dette navn gør det velegnet til alle kulturer og religioner. “Bibin” betyder “en der tænker stort”.

14. Bijal:

Ordet “Bijal” er en tilpasning af det originale hindi -ord “Bijli”, der betyder elektricitet eller lyn. Navnet symboliserer høj energi og kreativitet.

15. Bijesh:

Ordet “Bijesh” anses for at være et af de mange navne på Lord Shiva. Den originale version af dette ord var “Vijesh”, hvilket betyder “Lord of Victory” eller Mahadev!

16. Biren:

“Biren” er et hinduistisk navn for baby drenge, hvilket betyder “Lord of Warriors”. Ifølge hinduistisk mytologi blev denne titel givet til Lord Vishnu, ligesom han blev betragtet som en Athimaharathi eller en person, der var i stand til at bekæmpe meget store hære.

17. Jignesh:

Navnet “Jignesh” stammer fra sanskritordet “Jignasa”, hvilket betyder nysgerrighed. Så “Jignesh” kan tolkes som “en, der har intellektuel nysgerrighed”.

18. Jishanth:

Hvis du leder efter et moderne Maraka Rashi baby boy navn, så prøv “Jishanth”. Dette nutidige stilord fortolkes som “en, der har de højeste følelser for sig selv”. Dette ord kan dog tages som “selvkærlighed” eller som narcissisme. Så tænk dig om to gange, før du vælger denne!

19. Jivesh:

Navnet “Jivesh” stammer fra sanskritordet “Jiva”, der betyder liv og “eesh”, der betyder Gud. Så Jivesh betyder “Livets Gud”, der ifølge hinduistisk mytologi er Lord Shiva.

20. Jiyaan:

Jiyaan er et stilfuldt navn til baby drenge født i Makar Rashi. Det betyder “en der altid er glad” eller “en der er meget tæt på hjertet”. Uanset hvad, navnet er perfekt til din dejlige lille dreng!

21. Jogendra:

Navnet “Jogendra” betyder “Yogis hersker” eller Lord Shiva. Det stammer fra sanskritordene “Jogi”, der betyder Yogi og “Indra”, der betyder hersker eller konge. Dette er et af de mange navne, der repræsenterer Shiva.

22. Joshith:

Joshith er et godt navn for Makar Rashi baby drenge, hvilket betyder glad eller glad. Den kvindelige variant for dette navn kan være “Joshitha” og kaldenavnet “josh”. Kraftfuld med energi, ikke sandt?

23. Jeevesh:

Ordet “Jeevesh” betyder Livets Gud. Det dannes ved at forbinde to ord “Jeeva”, der betyder liv og “Esh”, der betyder Gud. Med andre ord kan “Jeevesh” være navnet på Lord Shiva eller Lord Vishnu afhængigt af den individuelle overbevisning.

24. Khailash:

Khailash er en tweaked stavning af “Kailash”, det hellige bjerg i Lord Shiva. Det er afledt af sanskrit sprog og kan bruges som et navn til Makara Rashi baby drenge.

25. Khajan:

Khajan er et andet navn for drenge født i denne Rashi. Det betyder “rigdom” og kan sandsynligvis stamme fra det hindi -ord “Khazana”, der betyder skat.

25 bedste Makara Rashi baby pige navne:

Makar Rashi fødte babypiger menes at have egenskaber som selvtillid, dedikation og fornuftig. De siges også at have meget stærke familieværdier og rimelighed i dommen. Så en pige med så store kvaliteter fortjener et smukt navn, f.eks. Disse top 25 valg:

26. Bairavi:

Bairavi er et af de mange navne på gudinde Durga, hvilket betyder “skræmmende (for det onde)”. Stavevarianten er “Bhairavi”. En anden fortolkning er, at “Bairavi” er navnet på en traditionel indisk raga.

27. Banditha:

Banditha kan være et smukt navn for din Makar Rashi fødte baby pige. Det betyder “velsignet” eller “en der tilbedes”. Det kommer fra det hindi sprog og har ingen andre varianter.

28. Bandhini:

Ordet “Bandhini” betyder en binding eller en, der limer alt sammen. Så dette er et passende navn til din lille baby, som du tror vil spille en central rolle for at holde familien forenet.

29. Basanti:

Hvis du er fan af tidligere Bollywood -film, kan navnet “Basanti” ramme. Selv i det virkelige liv kan “Basanti” være et dejligt navn for babypiger, da det betyder “forår”. Navnet er forbundet med lykke, vækst og ny begyndelse.

30. Bavisha:

Navnet “Bavisha” betyder Fremtid. Det er en moderne variant af sanskritordet “Bhavishya”, der betyder “Fremtid”. Så hvis du vil have et futuristisk navn til din datter, kan dette være et godt valg.

31. Bhadrika:

“Bhadrika” er et stærkt navn for piger, der oversættes til “kvinde med held”. Det kan også indikere kvaliteter som adel, skønhed og intelligens. Selvom mange foretrækker at skrive navnet som “Badrika”, giver de første tre bogstaver “dårlige” måske ikke en særlig positiv start.

32. Bhanuja:

Et andet trendnavn for Makar Rashi -piger, der starter med “B”, er “Bhanuja”. Dette ord siges at være navnet på floden Yamuna. Den egentlige betydning kommer fra sanskritordene “Bhanu” betyder Sol og “Ja” betyder datter.

33. Bhaskari:

Hvis du leder efter et solinspireret navn til din datter, så prøv “Bhaskari”. Det stammer fra sanskritordet “Bhaskar”, der betyder sol. Så Bhaskari kan tages som sin kvindelige variant.

34. Bhavigna:

Ordet “Bhavigna” anses for at være et af de mange navne på gudinde Durga. Navnet er forbundet med tapperhed, magtfuld og frygtløs personlighed.

35. Bhanu Rekha:

“Bhanu Rekha” er et to-ords navn, hvor “Bhanu” betyder sol og “Rekha” betyder stråler. Så den fulde betydning af dette navn er “Solstråler”. Da navnet er forbundet med solguden, kan det indikere lysstyrke og positivitet.

36. Bhavya:

Navnet “Bhavya” betyder storslået eller storslået. Det kommer fra sanskritordet “Bhavyam” og er et af de mest populære navne til babypiger i Indien.

37. Bindu:

Navnet “Bindu” betyder Drop. Det bruges alene eller kombineret med andre ord som “Hima”, “Madhavi” osv. For at danne forskellige betydninger. Nogle mennesker foretrækker at bruge “Bindhu” som en alternativ stavemåde.

38. Binodini:

Binodini er en bengalsk variant af det egentlige ord “Vinodini”. Betydningen af ​​dette navn er “en der er smuk”, og nogle fortolker det endda som et af navnene på Radha.

39. Fødsel:

“Biruntha” er et sjældent navn for Makar Rashi -piger, hvilket betyder modig, kraftfuld, autoritativ osv. Sammen med en anden udtale -lyd har navnet også en indflydelsesrig betydning for det.

40. Bodhini:

Navnet “Bodhini” kommer fra sanskritsprog, hvilket betyder “en der oplyser”. Det bruges ofte i hinduistiske og buddhistiske religioner på grund af dets betydning.

41. Jaagruthi:

“Jaagruthi” er et smukt navn til babypiger, hvilket betyder “Awakening”. Det er afledt af sanskrit sprog og har åndelige vibes til det. Du kan også fjerne det ekstra “a” for at gøre det til “Jagruthi”.

42. Jaamini:

Ordet “Jaam” på sanskrit betyder “nat”. Navnet kan tolkes på mange måder som ro, sindsro, mørke osv. Fjernelse af de ekstra “a” mange ændrer betydningen.

43. Janisha:

Ordet “Janisha” betyder “en der fjerner uvidenhed”. På grund af denne kraftfulde betydning er det ofte forbundet med gudinde Durga. Så du kan et moderne lydende navn med en traditionel baggrund. Hvor sejt er det?

44. Jayanthi:

“Jayanthi” er et godt navn til babypiger, hvilket betyder “sejr”. Det stammer fra sanskritsproget, hvor ordet “Jayam” betyder at vinde. Stavevarianten kan være “Jayanti”.

45. Jiya:

Ordet “Jaya” er et af de mest almindelige Maraka Rashi -pigenavne. Dette sanskrit afledte ord betyder “Sejr”. Du kan tilføje suffikser som “Sri”, “Lakshmi” osv. For at skabe mere effekt!

46. ​​Joshita:

“Joshita” er et godt navn til piger, hvilket betyder lykke, glæde osv. Navnet har energiske vibes til det. Du kan prøve “Joshitha” som en stavevariant.

47. Joyshree:

“Joyshree” er en tweaked version af “Jayashree”, der betyder “Victory Goddess”. De to første bogstaver “Ja” er ændret til “Jo” for at gøre det egnet til Makar Rashi -alfabetregler.

48. Josnika:

Ordet “Josnika” er et moderne, der har flere betydninger. Det kan tolkes som en dame Amor. Der er ingen alternative alternativer til dette navn.

49. Jovithaa:

Ordet “Jovitha” betyder glæde. Det er delvist fra sanskritsproget, og dets moderne tilpasning gør det åbent for fortolkninger.

50. Khushi:

Et meget populært navn for babypiger i Indien er “Khushi”. Det er et hindi -ord, der betyder “lykke”. Stavevarianten kan være “Kushi”.

5 unisex navne til Makara Rashi babyer:

Her er de bedste 5 kønsneutrale navne til babyer født i Makar Rashi

51. Jwala:

“Jwala” er et unisex navn, der betyder “Flamme”, “fakkel”, “bærende lys”. Det er et sanskritord, der er velegnet til at navngive både drenge og piger.

52. Jishna:

Et andet unisex navn er “Jishna”, hvilket betyder Lord Ganesha. Nogle fortolker endda navnet på Lord Vishnu. Den nærmeste variant er “Jishnu”, hvilket betyder Arjuna.

53. Bhanu:

“Bhanu” er et godt navn, der fungerer både drenge og piger, på grund af dets kønsneutrale betydning. Det betyder “sollys”. For at gøre det specifikt for et køn kan du tilføje suffikser som “Prakash”, “Rekha” osv.

54. Bakul:

Navnet “Bakul” kommer fra det hindi -sprog, der har flere betydninger. Ordet refererer til en blomstertype, og nogle tolker det endda som “smart”, “tålmodighed” osv. Den neutrale betydning gør den velegnet til begge køn.

55. Khrisha:

Khrisha er et modificeret ord, der passer til Makar Rashi Nakshatra -reglerne. Det er en kort form fra “Krishna”, som også er et unisex navn. Du kan tilføje flere ord for at gøre det egnet til dit køn eller bruge det alene.

5 Makara Rashi Twin baby navne:

Vi har samlet 5 bedste kombinationer af navne til Makar Rashi fødte babyer, herunder tvillingedrenge, piger, pige og dreng.

56. Baruni, Basanth:

Navnene Baruni og Basanth er ord i bengalsk stil, hvor “V” erstattes af “B”. De egentlige ord er “Varuni” og “Vasanth”. Varuni betyder gudinde Durga eller en, der drives af Varuna. Vasanth betyder forår.

57. Bharath, Bhagesh:

Navnene “Bharath” og “Bhagesh” er velegnede til tvillingebabydrenge. Begge starter med lyden “bha” og har dybe betydninger. Bharath betyder “en, der stammer fra Bharatha”, og Bhagesh betyder “rigdomens herre”.

58. Jagrithi, Jahnavi:

Her er et sæt navne til tvillingebabypiger. “Jagrithi” betyder opvågning (åndelig eller mental) og “Jahnavi” betyder floden Ganga eller Sita Devi. Begge starter med “Ja”, hvilket gør dem perfekte til Makar Rashi fødte tvillinger.

59. Jaidev, Jaideep:

De to navne “Jaidev” og “Jaideep” starter med “Jai”, hvilket betyder Sejr. “Jaidev” betyder guddommelig sejr og “Jaideep” betyder lysets sejr. Disse navne fungerer godt for tvillingebabydrenge født i Makar Rashi.

60. Jashith, Jayati:

Her er et andet sæt Makar Rashi tvillingebarn og pigebabynavne, der starter med bogstavet “Ja”. Navnet “Jashith” er for drenge, hvilket betyder Cool, og pigenavnet “Jayati” betyder sejrrig.

Vi håber, du elskede denne samling af 60 bedste Makar Rashi babynavne. Tilføj gerne din egen flair af kreativitet for at bringe unikke til disse navne. Hvis du har flere sådanne meningsfulde ord, der starter med de ovennævnte bogstaver, så lad os det vide!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Det er vigtigt at bemærke, at disse navne kan have forskellige betydninger i forskellige lande, kulturer og sprog. Så sørg for fuldt ud at forstå symbolikken i et navn i din lokale kultur, før du vælger det til din baby. Du bør ikke stole på materialet i denne artikel, da oplysningerne ikke understøttes af omfattende forskning eller ekspertudtalelse.