6 måneders babymadopskrifter – Vores top 9

Hvilken mad skal jeg give til min baby på 6 måneder? Dette er en tid, hvor din baby startede sin rejse med fast mad. Så i denne artikel har jeg dækket top 9 fødevarer, der hjælper dig med at vælge den bedste til din baby. Din 6 baby vil blive spændt på at prøve nye fødevarer nu. Husk, mens du introducerer nye fødevarer til din 6 måneders baby, skal du bruge 4 -dages -reglen.

6 måneders babymad

Bedste 6 -måneders babymaddiagram:

Her har vi hentet nogle bedste 6 måneder gamle babymadopskrifter til dit barn.

1. Pureed Frugt Plus Grøntsager:

Dette er en af ​​de første madopskrifter. Kog frugterne samt grøntsagerne og bland dem efter afkøling i røremaskinen og lav en puré. Server dette til din baby.

2. Congee eller salte risengrød:

Kom de vaskede ris i gryde og vand. Dæk til og lad det koge op. Skru ned for varmen og kog ved lav varme beregnet til 30 minutter, under omrøring uregelmæssigt. Kom kødet i og bland det for at bryde op i små stykker. Lad det koge op. Skru ned for varmen sammen med kog i yderligere 30 minutter. Yderligere eller mindre vand kan påføres for at skabe en tyndere ellers tykkere grød.

3. Grøntsager:

Skyl og fjern huden fra grøntsager; fjerne frø ellers gruber. Skær i små stykker plus damp over kogende vand. Ellers skal du rense grøntsagerne og derefter stikke skallen ved en gaffel flere steder varme og bløde. Fjern huden. Kom kogte grøntsager i en skål, tilsæt lidt vand plus knus med en gaffel ellers kartoffelmasker.

4. Bælgfrugter:

Bælgfrugter er alsidige og fulde af proteiner. Disse er fødevarer som bønner, ærter og linser – de indeholder mange proteiner, vitaminer og mineraler og er en god tilføjelse til babyens kost. Men pas på! Vi kender alle til ubehag fra vinden, en almindelig effekt forårsaget af fødevarer som disse. Pas på ikke at overfodre din baby fra denne fødevaregruppe!

5. Vegetabilsk Suji Upma:

Dette er en vegetarisk ret og også et velsmagende måltid og det bedste grundlag for proteiner samt vitaminer. Kog Suji’en tørret i en frisk tør gryde, til den bliver gyldenbrun. Kog ved lav flamme og fortsæt med at omrøre konstant, ellers brænder sujien. I en anden gryde kom 1 tsk smør eller ghee. Mens smørret eller ghee smelter, grønsættes derudover med grøntsagspuré. Indsæt vand plus suji. Opvarm blandingen på lav flamme i den tid, suji -kornet absorberer vandet. Fortsæt under omrøring, så der ikke kommer klumper. Denne ret serveres bedst varm.

6. Kød:

I ved alle, at kød er en overlegen proteinkilde; men på dette tidspunkt får næsten alle babyer protein fra deres mælk. Den største fordel ved at introducere kød er for det ekstra jern, det giver. Jern er en nødvendig del af blodstrømmen og flytter ilt til væv for at tilbyde den energi, der kræves til udvikling.

7. Mosmos:

Dette er vegetarisk og en god kilde til calcium, proteiner, stivelse og vitaminer. Først og fremmest koges ris, den er moden (du kan bruge en trykkoger for at holde tiden). Knus risene godt til en jævn konsistens. En gang din baby tilpasser sig dette, vil du muligvis tilføje lidt dal samt grøntsagsfond for at gøre det mere lækkert. I retning af at øge dens næringsværdi kan du desuden inkludere mælk, ellers ostemasse ellers ren af ​​sæsonbetonede grøntsager.

8. Tofu:

Det er nærende og alsidigt. Tofu er en ideel tilføjelse til din hjemmebaserede babymad plus kan introduceres i en alder af cirka 8 måneder.

9. Bagt fisk:

Forvarm ovnen til 190ºC. Læg fisk på stanniol; vedhæfte og klæbe. Steg fisk i ovnen i 20 minutter ellers til den er omhyggeligt stegt. Fisk vil simpelthen skrælle på dette tidspunkt. Fjern folie køligt. Overfør fiskesaft over ris. Fjern huden sammen med flager fisk gennem fingrene for at fjerne knogler. Skål op med ris.