9 híres mészkőbarlang képekkel

A világon található összes tengeri barlang, a Mészkőbarlang a leggyakoribb típus. Kialakulásuk akkor következik be, amikor az esővíz felveszi a levegőben lévő szén -dioxidot, és gyengített oldatot képez, amelyet szénsavnak neveznek. Ennek a savnak a vízben való jelenléte megeszi a mészkövet, és idővel fokozatosan feloldja, hogy barlangot hozzon létre.

Egyes mészkőbarlangok a korróziós folyamatnak is köszönhetik létezésüket, ahol a nagy mennyiségű folyóvízben vagy hullámokban található részecskék a sziklákat őrlik, hogy elkopjanak, következésképpen lehetővé tegyék alakjuk kialakulását. A Mészkőbarlangok puszta szépsége és hatalmas volta csodálkozva és csodálkozva vonzza hozzá az embereket. Nem csak a Mészkőbarlangok gyakoriak, hanem a világ számos területén is többségben vannak. Az alábbiakban bemutatjuk a legérdekesebb mészkőbarlangokat.

A dombok barlangja:

A halmok barlangja az USA -ban, a Wisconsin -i Blue Mounds közelében található, természetes mészkőbarlang, amely körülbelül egymillió évvel ezelőtt kezdett kialakulni. A barlang belsejében található cseppkő- és sztalagmitképződményekből sokféle ásványlelőhelyből öntött, a Halmok barlangja szépsége miatt Amerika „ékszerdobozának” tekinthető.

Jeita Grotto Mészkőbarlangok:

A Közel -Kelet leghosszabb barlangja a Jeito -barlang, Libanonban, 9 km hosszú. A két különálló, mégis egymással összekapcsolt mészkőbarlangból áll, a cseppkövek és sztalagmitok csodálatos gyűjteményével, a Jeita -barlang barlangot Libanon büszkeségének tekintik. A barlanglátogatás egy elektromos hajózással jár, mélyen mély csenddel.

Hida Mészkőbarlang:

Egy másik gyönyörű barlang, amelyet fel kell fedezni, a japán Hida mészkőbarlang. 800 méterre nyílik egy lépcsőzetes vízesés alatt, és finom ujjszerű heliktit barlangképződményeknek ad otthont. A barlang belseje gyönyörűen kivilágított, csillogó ragyogást keltve a barlang falain és az alatta lévő vízen. A barlangi túra egy erre a célra épített hosszú hídon keresztül vezet.

Jenolán barlangok:

A világ legrégebbi és legszebb lélegzetelállító barlangja a Jenolán -barlang a Kék -hegységben, Sydney közelében, Ausztráliában. Ez Ausztrália legértékesebb barlangja, látványos képződményeivel és tiszta földalatti folyóival, így ez a leggyakrabban látogatott barlang Ausztráliában.

Mészkőbarlang és vízesés:

Egy mészkőbarlang Spanyolországban, Katalóniában, amely mindenkit felkelti a figyelmével, és érintetlen vízesése lejjebb ereszkedik. A barlang falán lévő rés lehetővé teszi a napsugárzás szűrését, így a víz aranyszínű színben csillog..

Carlsbad -barlangok:

Az új -mexikói Carlsbad közelében található Carlsbad -barlangokban található a világ hetedik legnagyobb természetes mészkőbarlang -kamrája, amelyet népszerűen Big Room néven ismernek. A 4000 x 625 láb és 350 láb magas barlangok cseppkövek, sztalagmitok és más elképesztő változatú formációk díszítik, és könnyen megközelíthetőek..

Barlangmedence:

A mészkőbarlang Chichen Itza közelében, Yucatanban, Mexikóban természetes úszómedencével büszkélkedhet. A barlang belsejében lévő világítás, valamint a felső hasadékon keresztül beszivárgó napfény számtalan színt tükröz, így a barlang abszolút örömét lelheti.

Márványbarlang:

A márványbarlang a koszovói Lipljan községben egy gokartos mészkőbarlang, amely feltételezések szerint mintegy 80 millió évvel ezelőtt alakult ki. Ennek a barlangnak a koronája, hogy márványcsúcsokból áll, amelyeket egy ritka jelenség, a mészkő metamorfózisa alkot. Bár a turisták előtt megnyitották, a barlang nagy része felfedezetlen.

Gouffre Berger mészkőbarlang:

A Franciaországban található Gouffre Berger mészkőbarlang, amelyet egykor a világ legmélyebb barlangjának tartottak, 3681 láb magasan, ma a 28. legmélyebb barlang a világon és a 4. Franciaországban. Nem tévesztendő meg a halálos nyugalomtól, ez a barlang számos emberéletet követelt heves esőzések és viharos időjárás esetén, ahol a vízszint gyorsan emelkedik.